Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ο Σαββίδης διαψεύδει κάθε εμπλοκή του στο Σκοπιανό και προαναγγέλει μηνύσεις


Κάθε εμπλοκή στις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ περί «Ελλήνων επιχειρηματιών που χρημάτισαν πολίτες της ΠΓΔΜ για την πρόκληση βίαιων ενεργειών» διαψεύδει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Σε συνέντευξή του στο «BuzzFeed News», ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατήγγειλε ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ε νόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την ονομασία.

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος κρύβεται πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος την εν εξελίξει έρευνα, καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις.

Δήλωσε, πάντως, ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις συγκεκριμένες πληρωμές, αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο, τον Ιούνιο.

«Καθιστούμε σαφές σ’ όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα» διαμήνυσε, σε ανακοίνωσή του, ο ομώνυμος όμιλος επιχειρήσεων.

Μάλιστα, προαναγγέλλεται κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον μέσου, το οποίο συνέδεσε το όνομα του ομογενή επιχειρηματία με τις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ.


[Πηγή]https://www.tribune.gr/
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου