Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

“Επεκτατική πολιτική του ελληνικού κράτους: Θα λέμε την Σολούν, Θεσσαλονίκη και το Κουκούς, Κιλκίς”



«Απαγορεύεται η χρήση των ‘μακεδονικών’ ονομάτων στην Ελλάδα: Την Σολούν θα πρέπει να την αποκαλούμε Θεσσαλονίκη και το Κουκούς Κιλκίς», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Ο Ζάεφ και ο Ντιμίτροφ συμφώνησαν στην επεκτατική πολιτική του ελληνικού κράτους και υπέγραψαν μια τέτοια συμφωνία», λέει το μέλος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικολόφσκι σε αναφορά του στο επικείμενο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η συμφωνία που υπεγράφη από τον Ντιμίτροφ και Ζάεφ, με τους ομολόγους τους από την Ελλάδα, Κοτζιά και Τσίπρα, η ‘Μακεδονία’ δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τα ‘μακεδονικά’ ονόματα για τις πόλεις της ‘Μακεδονίας του Αιγαίου’, τη σημερινή βόρεια Ελλάδα, όπως Σολούν, Κουκούς, Βόντεν κλπ.» λέει ο Νικολόφσκι.

Και καταλήγει:

«Αντ’ αυτού, σήμερα, οι ‘Μακεδόνες’ στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα ελληνικά ονόματα για αυτές τις πόλεις, τα οποία κατοχυρώθηκαν από ειδικούς νόμους του ελληνικού κράτους, τεχνητά διαγράφοντας την ‘μακεδονική΄ ιστορική κληρονομιά σε αυτές τις περιοχές».


[Πηγή]https://national-pride.org/
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου