Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ο “ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ” ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ Καταγγέλλει τον εαυτό του από το “Πράττω”…




Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος

Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ο σημερινός ΥΠΕΞ της Πατρίδος και όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειές του συνάδουν, τουλάχιστον με άκομψους, ανεύθυνους και επικίνδυνους πολιτικούς χειρισμούς, που αγγίζουν τα όρια του ατιμωτικού αδικήματος της Εσχάτης Προδοσίας!

Ο Νίκος Κοτζιάς, πριν αναρριχηθεί στα ύπατα αξιώματα της Πολιτείας μέσω της πρώτης κυβερνήσεως “της αριστεράς”, μεταλλάσσοντας τις ιδέες του κατά τω δοκούν και αλλάζοντας πολιτικά στρατόπεδα, υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής (άρα σκληροπυρηνικός ΚΚΕς), ο οποίος είχε διαδεδομένη τη φήμη στη σκληρή βάση του ΚΚΕ, του ιδεολόγου κομμουνιστή, γι΄ αυτό και ήταν επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ! 
    

Ο Νίκος Κοτζιάς, στη συνέχεια αλλάζει στρατόπεδο και από τον δογματικό σοσιαλισμό – κομμουνισμό περνάει στο αριστερό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ, ως σύμβουλος του Θεόδωρου Πάγκαλου και αργότερα του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών! Υποβοήθησε τα μάλα τον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές του 2004!

Λέγεται, πως έγραφε τους λόγους του Γιώργου Παπανδρέου, αφού ως γνωστόν ο ολετήρας πολιτικός δεν τα πάει και τόσο καλά με την ελληνική γλώσσα!

Χαρακτηρίζεται ως ο εμπνευστής του σχεδίου Ανάν για την μαρτυρική Μεγαλόνησο (πώς λοιπόν να μην προωθήσει και να μην υπογράψει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών για τη Μακεδονία μας;)!

Για τις άοκνες αυτές υπηρεσίες του στο Διεθνές Σύστημα γίνεται Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο!

Στη συνέχεια (μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές) δημιουργεί έναν “Όμιλο προβληματισμού”, το λεγόμενο “Πράττω”, που έχουν ως βάση – τάχατες – το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ! Εξ ου και πλαισιώνεται το “Πράττω”, από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως, ο πολλά βαρύς Νίκος Τόσκας (πρώην διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Πάνου Μπεγλίτη, άλλου “άξιου” τέκνου του καταστροφικού για τον Τόπο, ΠΑΣΟΚ, όταν αυτός ήταν Αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ), που “πυρπόλησε” επί Υπουργίας στο Προστασίας του Πολίτη την Ανατολική Αττική!
Όπως, ο Πέτρος Μηλιαράκης εκ των ιδρυτών του “Πράττω”, σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ! Επίσης, πολλοί καθηγητάδες της αριστερής και σοσιαλιστικής διανόησης - παπαρολογίας! 

Τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς της διακήρυξης του “Πράττω”…

Ωστόσο, καλόν είναι να σας ενημερώσω για το τι περίπου πρέσβευε το “Πράττω”, γιατί στην πορεία έμεινε σχεδόν μόνος του ο Νίκος Κοτζιάς για να αρθρογραφεί και να εξακολουθεί να βαυκαλίζεται, ότι το “Πράττω”, εξακολουθεί να υφίσταται!

Έτσι, διαβάζουμε στην ιδρυτική του διακήρυξη στα τέλη του 2015:   
«Πιστεύουμε, σε μια Νέα Ελλάδα της δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.
Στη Σωτηρία της Κοινωνίας και του Λαού με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στη δημιουργία νέων θεσμών που ανταποκρίνονται σε αυτές, αναπτύσσουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα του.

Σε μια πατρίδα ανεξάρτητη ενταγμένη σε  μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και των λαών της. Των ουσιαστικών και διευρυμένων κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Στον τερματισμό των πολιτικών άνισης κατανομής πλούτου και υποχρεώσεων σε βάρος του λαού.
Σε μια Ελλάδα της δημιουργίας, του ταλέντου, της αξιοκρατίας, των ελευθεριών.

Σε μια Ελλάδα με ενεργητική δημοκρατική εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, με αναβαθμισμένη τη διεθνή θέση της.  
Σε μια Ελλάδα χωρίς ξένη επιτροπεία και τρόικα.
Στον τερματισμό της εξουσίας της Ολιγαρχίας του Πλούτου και της Διαπλοκής.
Η μάχη ενάντια στην εποπτεία της τρόικας και στα συμφέροντα της Ολιγαρχίας είναι τα δύο κεντρικά άμεσα πεδία μάχης γύρω από τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί το αντιμνημονιακό δημοκρατικό κίνημα»!

Εξ οικείων τα “βέλη” στον Κομμούνα Νίκο Κοτζιά…
Αντί άλλης απαντήσεως στο Νίκο Κοτζιά, θα σας παραθέσουμε παρακάτω, δημοσίευμα της φιλική μας διαδικτυακής πλατφόρμας kostasxan.blogspot.com, όπου  αλιεύσαμε το παρακάτω κείμενο του κ. Δημήτρη Ματσικούδη, Μηχ. – Ηλεκτρολόγου Ε.Μ.Π., πρώην μέλους του Δ.Σ. του “Πράττω”!

Επειδή είναι άκρως αποκαλυπτικό, του κομμουνιστικού προφίλ του ΥΠΕΞ μας Νίκου Κοτζιά, αλλά και της πολιτικής κινήσεως “Πράττω”, σας το παρουσιάζω ολόκληρο, γνωρίζοντας ότι δεν σας κουράζω:

Η Πολιτική Κίνηση Ιδεών & Δράσης ΠΡΑΤΤΩ έχει απορφανισθεί από όλα της τα στελέχη, που είχαν κάποια κοινωνική απήχηση στον Ελληνικό λαό, είτε ως εκλεγμένα μέλη στην τοπική αυτοδιοίκηση ή ως υποψήφιοι βουλευτές κι ενεργοί πολίτες. Αιτία, η αντιδημοκρατική νοοτροπία του επικεφαλής της Κίνησης καθηγητή κ. Νίκου Κοτζιά. 

Ο οποίος παρά την καταστατική διακήρυξη του ΠΡΑΤΤΩ, ότι πρόκειται περί Πολιτικής Κίνησης με στόχο τον καταλυτικό ρόλο για τη σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων προς δημιουργία Κυβέρνησης Σωτηρίας της Πατρίδας ενεργούσε, πίσω από την πλάτη του Δ. Σ. της Κίνησης, ως σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και ως head hunter προσωπικοτήτων για την στελέχωση της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, σε περίπτωση εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μονομέρεια αυτή του επί κεφαλής της Κίνησης, από τη μια υπονόμευε τον καταστατικό της στόχο της Κίνησης, από την άλλη δεν επέτρεπε κριτική στα τεκταινόμενα του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Το οποίο διεκδικούσε την εξουσία χωρίς σχέδιο, χωρίς στελέχη και κυρίως χωρίς λαϊκό έρεισμα. Με πολιτικές προτάσεις οι οποίες έδειχναν ότι το κόμμα αυτό θα πορευόταν στη διακυβέρνηση της χώρας με ενδοτισμό, λαϊκισμό και ψεύδη!  

Το σχέδιο το οποίο εκπόνησαν τεχνοκράτες της Κίνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και το οποίο έδινε το πλαίσιο για την προγραμματική συμμετοχή και σύγκλιση των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, το απέρριψε ο κ. Κοτζιάς αποδεχόμενος αντ´ αυτού το αίολο, οικονομίστικο σχέδιο του Γιάννη Βαρουφάκη, με αποτέλεσμα την παραίτηση των υπευθύνων τεχνοκρατών από την Κίνηση!

Πωλητής φυκιών για μεταξωτές κορδέλες ο Νίκος Κοτζιάς…

Μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η σειρά άλλων στελεχών της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ να αποχωρήσουν από αυτήν καταγγέλλοντας:

«Το ’’ΠΡΑΤΤΩ’’, δυστυχώς, έχει μετατραπεί σε ένα ’’άλαλο’’ κυβερνητικό παράρτημα – παρακολούθημα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., έχοντας αναγάγει τον κυβερνητισμό από μέσο σε σκοπό, η δε ψήφιση των σταθερών Μνημονιακών μέτρων που ενισχύουν την ’’αποικιοποίηση’’ της χώρας, αποτελούν χτύπημα στον πυρήνα της πολιτικής του πρότασης και ’’αποκαθήλωση’’ της πολιτικής και ιδεολογικής “ψυχής” του»!

Οι εν συνεχεία διαδοχικές παραιτήσεις και αδρανοποίηση πολλών άλλων ενεργών στελεχών και μελών, τα οποία έτσι κι αλλιώς, αθροιστικά δεν ξεπερνούσαν τα εκατό άτομα, κατάντησαν την Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ μια ομώνυμη ιστοσελίδα που φιλοξενεί τα πολιτικά άρθρα του επικεφαλής της πάλαι ποτέ Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ. Της οποίας το ανθρώπινο δυναμικό, πλέον, εκτός των ολίγων που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό διορισμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπερβαίνει τις ολίγες δεκάδες πολιτών!

Βέβαια, ο άνθρωπος που οργάνωσε την ΚΝΕ όταν ήταν μέλος του ΚΚΕ και αρθρογράφος του Ριζοσπάστη, ο κ. Νίκος Κοτζιάς, έμπειρος στην πώληση φυκιών ως μεταξωτές κορδέλες, πουλάει τώρα την ιστοσελίδα ΠΡΑΤΤΩ ως συγκυβερνώσα (!) Πολιτική Κίνηση η οποία δήθεν ζητάει συγνώμη από τους πυροπαθείς του Ματιού, κι από σπόντα κι από εκείνους της Κινέττας, καθώς και τους πλημμυροπαθείς τη Μάντρας.

Όμως ξεχνάει κάτι. Την αποκάλυψη της σταλινικής του νοοτροπίας με την περιφρόνηση που έδειξε προς το λαό που προσήλθε αυθόρμητα στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό!

Όταν τσακίζει την περηφάνια του λαού ξεπουλώντας την Ιστορία του και υπονομεύοντας το μέλλον του νομίζει ο κ. Νίκος Κοτζιάς ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω από μισή συγγνώμη; Συγγνώμη κατά την οποία, ενώ καταλογίζει, ύπουλα, υπευθυνότητα στους κατοίκους του Ματιού, αόριστα στην ασυνέχεια του κρατικού μηχανισμού και των θεσμών (!), αδιαφορεί για τις ευθύνες της έλλειψης συντονισμού αστυνομίας - πυροσβεστικής - υπηρεσίας προστασίας του πολίτη και τον φριχτό θάνατο 90 πολιτών ανάμεσα στους οποίους βρέφη, μικρά παιδιά, ανάπηροι και ανήμποροι γέροντες!

Μα πώς να κάνει διαφορετικά όταν οι κύριοι υπεύθυνοι γι΄ αυτή την εγκληματική ανοργανωσιά είναι άνθρωποι που ο ίδιος υπέδειξε στον προστατευόμενο του, πρώην ΚΝίτη Αλέξη Τσίπρα και νυν πρωθυπουργό της χώρας, για τις θέσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Η όλη ανακοίνωση της ιστοσελίδας ΠΡΑΤΤΩ είναι μνημείο πολιτικού αμοραλισμού μιας και αποδίδεται σε μια πολιτική κίνηση φάντασμα. Στην οποία ανακοίνωση, ωστόσο, υπάρχουν τραγελαφικές παράγραφοι όπως η παρακάτω:

 «Οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε»!

Ποιά υπέρβαση Μνημονίων βρε ανόητοι προσπαθούσατε να υπερβείτε, την ώρα που συνυπογράψατε το πλέον επαχθές από αυτά, το οποίο μάλιστα, νομιμοποιεί όλα τα προηγούμενα, υπονομεύει την εθνική οικονομία μέχρι το 2060 και αφανίζει την εθνική περιουσία για τα επόμενα 100 χρόνια;

Συνήθως η εξουσία ενισχύει την υπεροψία των αλαζόνων δεν τους εξηλιθιώνει. Μιλάνε μωρέ για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;
Μάλλον ισχύει εν προκειμένω το “μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι”!

Ο ίδιος προδιαγράφει το ζοφερό μέλλον του…

Παρ΄ όλα τα αποκαλυπτικά – καταγγελτικά για το ωφέλιμο όργανο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, πρώην Κομμουνιστή, πρώην Σοσιαλιστή και νυν Νεοφιλελεύθερου Νίκου Κοτζιά από πρώην “σύντροφό” του, θα επιμείνω και θα σας παρουσιάσω άλλο ένα απόσπασμα από την ηλεκτρονική σελίδα του “Πράττω”, όπου ο Νίκος Κοτζιάς προδιαγράφει το ζοφερό μέλλον του:

«Ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους της νέας αυτής τραγωδίας που βιώνουμε, επιβάλλοντας για μια ακόμη φορά την κάθαρση. Με το μνημόνιο έχουν ληφθεί “απίθανα” αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση της πλειοψηφίας του λαού, ενώ δεν έχουν πειραχθεί ούτε κατ’ ελάχιστο τα συμφέροντα της Ολιγαρχίας που κλέβει πλούτο από τους Έλληνες και κατόπιν τον εξάγει παράνομα και αφορολόγητα στους “παράδεισούς της”. 

Εκφράζουμε και υποστηρίζουμε τη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν παραδειγματικά τόσο οι υπεύθυνοι που διαχρονικά άσκησαν και διαχειρίστηκαν κυβερνητική, πολιτική και διοικητική εξουσία, και ευθύνονται για την κατασπατάληση και την αρπαγή του  δημοσίου χρήματος, όσο και εκείνοι που με την ψήφιση των μνημονίων και την υπογραφή των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων κατέλυσαν “αμετακλήτως και άνευ όρων” την ασυλία της Εθνικής Κυριαρχίας αγγίζοντας την Εσχάτη Προδοσία»!

Ποτέ ο “Κομμούνας” Κοτζιάς δεν ξέχασε το Σταλινικό παρελθόν του…

Όταν προ ολίγων ετών πέθανε ο Μιχάλης Τερζίδης, έγραψε ο Κομμουνιστής Νίκος Κοτζιάς στο twitter:

«Έφυγε ο καλύτερος φίλος, σύντροφος 47 έτη, ο μορφωμένος προλετάριος, αρχηγός της κομμούνας των ουρανών, Μιχάλης Τερζίδης και είναι τόσο μακρυά…».



Ο Μιχάλης Τερζίδης ήταν μεταξύ των 7 μελών της Κ.Ε. του ΚΚΕ που αποχώρησαν από τον Περισσό το Σεπτέμβριο του 1989!
Μεταξύ αυτών, ο Νίκος Κοτζιάς και η πρώην Υπουργός της πρώτης κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη!!
Επανέρχομαι

«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου