Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Κάλεσμα-σοκ από ράπερ στη Γαλλία: «Σκοτώστε τα λευκά παιδιά και κρεμάστε τους γονείς τους!»


Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτό που ανησυχεί τους περισσότερους είναι το «ρεύμα» που έχει κυρίως στη νεολαία της ραπ ο Nick Conrad, από το Καμερούν, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δημοσίευσε ένα σοκαριστικό βίντεο κλιπ.

Ο συγκεκριμένος ράπερ που ζει στη Γαλλία, απειλείται σήμερα ακόμη και με φυλάκιση λόγο του καινούργιου τραγουδιού, οι στίχοι του οποίου προσιδιάζουν περισσότερο σε…τζιχάντ.


Μεταξύ άλλων στο επίμαχο τραγούδι αναφέρονται οι εξής αποκρουστικοί στίχοι:

«Πηγαίνω σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σκοτώνω λευκά μωρά, πιάστε τα γρήγορα και κρεμάστε τους γονείς τους, σκίστε τα για να διασκεδάσετε μαύρα παιδιά όλων των ηλικιών, μικρά και μεγάλα.
Θάνατος, καθώς το αίμα αναβλύζει!».


Και συνεχίζει:
«Κρεμάστε τους όλους, κρεμάστε τους λευκούς ανθρώπους, κρεμάστε τους τώρα!».

Το τραγούδι, μαζί με το προκλητικότατο βίντεο κλιπ που έδειχνε ουσιαστικά την δολοφονία ενός λευκού άνδρα, «κατέβηκε» σχεδόν αμέσως από το Youtube με την αιτιολογία ότι ήταν άκρως ρατσιστικό.

Ήδη εισαγγελείς στη Γαλλία έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το επίμαχο βίντεο και ο ράπερ είναι πιθανό να κληθεί στο δικαστήριο με την κατηγορία της πρόκλησης φυλετικού μίσους και βίας.

Όπως ήταν φυσικό δεν ήταν λίγοι εκείνοι, πολιτικοί, ακτιβιστές και απλοί πολίτες, που αντέδρασαν στη Γαλλία για το εν λόγω περιστατικό.

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου