Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Εν μία νυχτί... τα μισά Γιάννινα στο υπερταμείο!


Εν μία νυχτί η.... μισή πόλη πέρασε στο υπερταμείο! 

 Η λίστα με τους Κωδικούς που εδώ και μέρες προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την χώρα, τελικά έκρυβε μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις και για τα Γιάννινα.  

Χώροι που αποτελούν κομμάτια της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημόσια κτίρια, και το στρατόπεδο Βελισσαρίου, πέρασαν στο υπερταμείο. 


Η εξέλιξη αυτή εγείρει πλέον σοβαρά ερωτήματα και για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης, ύψους πολλών εκατομμυρίων!

Η ταυτοποίηση των ακινήτων έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και η πρώτη εκτίμηση αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος.

Ήδη από τα τέλη της προηγούμενης βδομάδας, στον Δήμο γνώριζαν ότι μνημεία του Κάστρου που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης για την δημιουργία "Πάρκου Πολιτισμού" πέρασαν στο υπερταμείο με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Βαρύ ήταν και στην σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι. Ενδεικτικό το γεγονός ότι δεν έγιναν δηλώσεις, παρά αποφασίστηκε επανάληψη της σύσκεψης παρουσία και των βουλευτών, την ερχόμενη Παρασκευή.

Τι πέρασε στο υπερταμείο;

Οικόπεδα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αγροτεμάχια στην Ανατολή, οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, το οικόπεδο όπου βρίσκεται το κτίριο της Αποκεντρωμένης, το οικόπεδο και το Αρχοντικό Μίσιου, το Αστυνομικό Μέγαρο, η Οθωμανική Βιβλιοθήκη στο Κάστρο, το Βυζαντινό Μουσείο, το Φετιχέ Τζαμί, το κτίριο της Πυροσβεστικής, εκτάσεις κάτω από τα Λιθαρίτσια, τα κτίρια του Μεντρεσέ και της Εθνικής Αντίστασης στο Πνευματικό Κέντρο, το Τζαμί Καλούτσιανης, οικόπεδα σε διάφορα σημεία της πόλης, ο παιδικός σταθμός Βοτανικού, η παιδική χαρά στην Ναπολέοντος Ζέρβα, οι εκτάσεις και οι εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής, το στρατόπεδο Βελισσαρίου, το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κατσικά και άλλα.


«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου