Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Γιατί σαρώνει παγκοσμίως η Δεξιά

Το ερώτημα δεν είναι γιατί καταρρέει το υπάρχον σύστημα, αλλά γιατί άντεξε τόσο πολύ όντας τόσο παρανοϊκό

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος 
 

Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία, Ματέο Σαλβίνι* στην Ιταλία, Ζαΐχ Μπολσονάρου στη Βραζιλία, Βίκτορ Ορμπαν στην Ουγγαρία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. 

Η εθνική Δεξιά, η παραδοσιακή παράταξη, επανακάμπτει απενοχοποιημένη και με φόρα. Ο λόγος είναι πολύ απλός: οι πατρίδες φτιάχτηκαν με πολύ κόπο και χρειάστηκαν πολλοί αιώνες κι αμέτρητες θυσίες για να κρατηθούν όρθιες, και οι λαοί δεν θέλουν να τις διαλύσουν για να τις παραδώσουν σε μουτσούνες τύπου Τζορτζ Σόρος και στους ημιπάλαβους ή ολότρελους υπαλλήλους του, στις ΜΚΟ και στους δικαιωματιστές που βγάζουν αφρούς από το στόμα όταν μιλάνε. 


Το ανέκδοτο της πολιτικής ορθότητας, της δαιμονοποίησης της αντίθετης άποψης, της λογοκρισίας και του αντιπατριωτικού μένους ήταν κακόγουστο και φαίνεται ότι τελειώνει κάπου εδώ κοντά. 


Ο κόσμος έχει απορρυθμιστεί πέραν πάσης περιγραφής. Στην καθημερινότητα του τηλεθεατή περιλαμβάνεται και η «υποχρέωση» να βλέπει άτομα (που κάνουν μπαμ ότι χρήζουν κατεπείγουσας νοσηλείας) να αποφαίνονται επί παντός επιστητού στην τηλοψία. Τα ινδάλματα της νέας τάξης βρίζουν νυχθημερόν τους κανονικούς ανθρώπους και... ηθικολογούν - την ίδια στιγμή που είναι ξεβράκωτοι ή σχεδόν τσίτσιδοι και φοράνε μπότες, πούλιες, στρας, φτερά και πούπουλα και πέτσινα κορδόνια με καρφιά στον λαιμό τους. 

Ενώ η Δύση ασχολείται με τα κούφια κεφάλια και τα πισινά των διαταραγμένων, η Κίνα καλπάζει και το Ισλάμ προελαύνει. Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν την κατηφόρα. Σ' αυτούς τους κάποιους περιλαμβάνονται οι Τραμπ, Λεπέν, Σαλβίνι, Μπολσονάρου και Ορμπαν.


*Στα συν του Σαλβίνι πρέπει να περιληφθεί και η πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε από τον μη δυνάμενο να απειλήσει ούτε νοτισμένο κουραμπιέ Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη. Ο Γιάνης της δημιουργικής ασάφειας, των κλειστών τραπεζών και των κάπιταλ κοντρόλ έγραψε στο τουίτερ: «Ματέο Σαλβίνι, ναι, η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Κι εσείς δεν είστε ο αντι-συστημικός που παριστάνετε. Μαζί με τη Λε Πεν προσφέρετε άλλοθι στο αυταρχικό κατεστημένο να συνεχίζει τις καταστροφικές για την πλειοψηφία πολιτικές. Θα μας βρείτε μπροστά σας παντού!»

πηγή

 Πηγή:http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. ωραιο το αρθρο ,περιεκτικο,μ άρεσε το τελευταιο με τον «κουραμπιέ» Γιάνη,δεν μας λες ρε Γιάνη,ποιους θα βρει μπροστά του ο Σαλβίνι?,ρε νούμερο που μας σκίσατε τα βάρδουλα εσυ και οι υπολοιποι της κλίκας σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή