Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ποιος θα μας σώσει από τους ειδικούς; [γλουτένη]


Γράφει ο Μιχάλης

Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διερωτάται για την αιτία που ξαφνικά το 10% των ανθρώπων «αποφάσισε» να πάθει δυσανεξία στην γλουτένη;

Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ενδιαφέρεται να μάθει ΑΠΟ ΠΟΤΕ άρχισε η επιδημία της δυσανεξίας στην γλουτένη;

Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναφέρει το γεγονός ότι οι δυσανεκτικοί της γλουτένης στις «πολιτισμένες» βορειο-ευρωπαϊκές χώρες είναι το 10% του πληθυσμού; 


Μήπως για να μην υποψιαστούμε ότι αυτό συμβαίνει γιατί τρέφονται ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ με άσπρο αλεύρι και εμπλουτισμένα τρόφιμα;

Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναφέρει ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για το γεγονός ότι οι δυσανεκτικοί της γλουτένης στην Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ το 1% του πληθυσμού; Μήπως για να μην υποψιαστούμε ότι η δυσανεξία στην γλουτένη είναι αποτέλεσμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΗΣ διατροφής με άσπρο αλεύρι και εμπλουτισμένα τρόφιμα;


Και να που μας προέκυψε η νέα μόδα της γλουτένης. Ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν ότι η γλουτένη κάνει αυτό και κάνει εκείνο και το δέκα τα εκατό της ανθρωπότητας πάσχει από δυσανεξία στην γλουτένη και άλλα τέτοια επιστημονικά!

Μάλιστα! Και επιπλέον οι καλές και πονόψυχες πολυεθνικές τροφίμων έπιασαν δουλειά [φυσικά επειδή μυρίστηκαν τρελά κέρδη] και η αγορά κατακλύζεται από «υγιεινά» προϊόντα «χωρίς γλουτένη».

Οι παντός είδους ηλίθιοι ειδικοί προτείνουν την κατανάλωσή τους και το παντελώς ηλίθιο κοπάδι των καταναλωτών τρέχει να αγοράσει τα νέα αυτά «υγιεινά» προϊόντα, ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ να το δίνει στα παιδιά του.

Τα πύρινα άρθρα κατά της γλουτένης αποκαλύπτουν κατά λάθος και την αλήθεια όπως μπορείτε να δείτε στο «Γλουτένη – Ο κρυφός δολοφόνος [1]». Το άρθρο αποκαλύπτει δύο ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

Πρώτον, το πρόβλημα είναι γνωστό στις ΗΠΑ από το 1920. Όμως, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ το άσπρο αλεύρι επέτρεψαν τον εμπλουτισμό του με σίδηρο και βιταμίνες. Το αποτέλεσμα είναι ότι αρρώστησαν εκατομμύρια άνθρωποι από καρκίνο, διαβήτη και καρδιακές νόσους!
  Δεύτερον, οι εταιρείες εμπλουτίζουν τα τρόφιμα με γλουτένη ΕΠΕΙΔΗ έχει την ιδιότητα να παρεμβαίνει στην ρύθμιση της όρεξης και να μας κάνει να τρώμε περισσότερο!!!
 
Το θέμα του εμπλουτισμού ΦΥΣΙΚΑ το ανακαλύπτεις ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, αφού τα καθώς πρέπει περιοδικά υγεία και μόδας, τα σάιτ των «ειδικών», οι δήθεν διατροφολόγοι και όλη «η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα» ΜΜΕ και διαδικτύου, κάνουν απλή αναπαραγωγή ξένων αντίστοιχης ποιότητας αναρτήσεων. 

Ορίστε ένα εικοσιπέντε σελίδων άρθρο [Effects of Vital Gluten Enrichment on Qualities of Value Added Products], το οποίο περιγράφει τις επιπτώσεις του εμπλουτισμού στα ζυμαρικά, τα ψωμιά και τα κουλουράκια που αγοράζετε από τα σουπερμάρκετ και τα οποία ΦΥΣΙΚΑ διαφημίζονται σαν υγιεινά!

Το άρθρο «Η γλουτένη, οι αλήθειες και οι μύθοι στην πράξη» αναφέρει το εξής:
«Η διαιτολόγος μου λέει ότι το αλεύρι είναι το διατροφικό σκάνδαλο του αιώνα, δεν έχω λόγο να μην την πιστέψω».

ΚΑΙ

«Αναφέρεται στη λεγόμενη «ευαισθησία στη γλουτένη» (NCGS), μια διαταραχή από την οποία παραπονιούνται ότι πάσχουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο και εκδηλώνεται με εντερικά συμπτώματα».

Επιπλέον, άρχισαν ΗΔΗ να εμφανίζονται έρευνες [Διαβήτης από την αποφυγή γλουτένης] σχετικά με το ότι αν κάποιος βγάλει από την διατροφή του την γλουτένη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, τότε διατρέχει αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2!
Στο άρθρο «The Hidden Truth About Enriched White Flour» μπορείτε να διαβάσετε:

 «Η επεξεργασία αφαιρεί 20 βασικά θρεπτικά συστατικά, ενώ προστίθενται μόλις 5 στο τελικό προϊόν. Τα προστιθέμενα θρεπτικά συστατικά είναι ο σίδηρος, η θειαμίνη (Β1), η ριβοφλαβίνη (B2), η νιασίνη (b3) και το φολικό οξύ (B9). Αλλά αυτά δεν είναι φυσικές βιταμίνες και μέταλλα που προστίθενται στο αλεύρι … δημιουργούνται συχνά σε εργαστήρια ή συλλέγονται από το έδαφος, αντί να καλλιεργούνται στην φύση».

Τα πράγματα αναφέρονται σαν πολύ χειρότερα στο πανάρχαιο άρθρο του Βήματος «Το ψωμί κινδυνεύει να γίνει… ψωμάκι», όπου μπορείτε να διαβάσετε διάφορα επίσης διαφωτιστικά για τα «υγιεινά» αρτοσκευάσματα που σας σερβίρει η τηλεόραση.
Τι συμπέρασμα βγάζετε από όλα αυτά;
Κανένα φυσικά.

Σιγά μην σκάσετε να δίνετε στα παιδιά σας φυσιολογικά τρόφιμα.

Όταν αποκτήσουν ζάχαρο, παχυσαρκία, χοληστερίνη , υψηλή πίεση, ψυχολογικά προβλήματα, αυτοάνοσα κλπ, κλπ, κλπ και όλα τα καλά της σύγχρονης δυτικής διατροφής βλέπουμε…

Εξάλλου για αυτό είναι και η δυτική ιατρική.
Ή όχι;

Πηγή: https://aatosmihalis.wordpress.com/

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου