Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

«La morte della Repubblica» (Ο θάνατος της Δημοκρατίας)


Έχουμε ίσως φτάσει στο τελευταίο βήμα, το οριστικό, το μη αναστρέψιμο.

Η επερχόμενη γέννηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: το τέλος της Ιταλικής Δημοκρατίας και το θρίαμβο της υψηλής χρηματοδότησης σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών. 

Το μόρφωμα που λέγεται ΕΕ στηρίχθηκε σε έναν ακραίο φιλελευθερισμό και σχεδιάστηκε από και προς όφελος ενός μικρού κύκλου διεθνών κερδοσκόπων.

Αυτή είναι η θέση του Marco Mori, αριστοτεχνικά εκτεθειμένη στο «La morte della Repubblica» (Ο θάνατος της Δημοκρατίας, Altaforte, σελ. 264, 18 €), το νέο βιβλίο του Γενοβέζου δικηγόρου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για πώληση από τις 5 Νοεμβρίου. 
Σε αυτό το έργο, ο γεννημένος το 1978 Mori, αναπλάθει τα στάδια που οδήγησαν στην συστηματική αποδόμηση του ιταλικού Συντάγματος και το κάνει αυτό εξετάζοντας τα πλαίσια και τα γεγονότα που την επέτρεψαν.
Ο Marco Mori έχει εδώ και χρόνια ασχολείται με τη διάδοση, με αυστηρά επιστημονικό τρόπο, των λόγων για τους οποίους υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ του ευρωπαϊκών συνθηκών και του ιταλικού Συντάγματος. 
Και αν ήδη το 2016 είχε δημοσιεύσει το έργο του «Η δύση της δημοκρατίας: νομική ανάλυση της γένεσης της ευρωπαϊκής δικτατορίας», που ήταν μια οξεία κριτική της ΕΕ και του ευρώ, σήμερα το "Ο θάνατος της Δημοκρατίας" έρχεται να ολοκληρώσει την συζήτηση. Με πείρα από νομικές πηγές, και ένα τρόπο πολεμικής προσιτό σε όλους, ο Μάρκο Μόρι καταδεικνύει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία η οποία ενώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία έχει φέρει μόνο "φτώχεια, φόβο για το μέλλον, ακύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, κοινωνικών εγγυήσεων και πολλά άλλα". 
Εξ ου και η ανόητη συνέχιση της οικοδόμησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, το τελικό στάδιο της διαδικασίας της ενοποίησης σε ένα υπερ-κράτος όλων των ευρωπαϊκών λαών πάνω σε τρελές και παραπλανητικές βάσεις.

Το έργο εμπλουτίζεται με πρόλογο από τον Simone Di Stefano, εθνικό γραμματέα της CasaPound Italia, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της Ιταλίας από την παρέμβαση της ΕΕ και την τυραννία του ενιαίου νομίσματος. 
«Υπάρχει μια Ευρώπη των Λαών - γράφει ο Di Stefano στον πρόλογο - υπάρχει και είναι δυνατή, έτοιμη να εκφράσει ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα. 
Επειδή πρώτοι απ’ όλους ερευνήσαμε, πολεμήσαμε, εφηύραμε, ξεπεράσαμε εμπόδια όταν αυτά εμφανίζονταν ακόμα ως θεϊκές απαγορεύσεις. Δυστυχώς, αυτή η Ευρώπη κινδυνεύει να μην γεννηθεί ποτέ, επειδή έχουμε μεταβιβάσει την κατασκευή της σε άπληστους ανθρώπους.
Συνεχίζω να πιστεύω – λέει ο Di Stefano - ότι ο δρόμος του φιλελευθερισμού χωρίς κανόνες που γονατίζει τους λαούς δεν είναι ο τρόπος για να δημιουργηθούν οι σύνδεσμοι μεταξύ των λαών της Ευρώπης, αλλά μόνο για να ταϊστούν τα κατώτερα και εγωιστικά εθνικιστικά ένστικτα. 
Με αυτό τον τρόπο, αυτοί που υποτίθεται νοιάζονται για εμάς, θα μας οδηγήσουν ένα λεπτό πριν από την πείνα, σε ένα νέο πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών και, ας μην ξεχνάμε ότι κάποιος πάντα βγαίνει μέσα από τον πόλεμο με γεμάτες τις τσέπες, αυτό είναι ίσως το τελευταίο κομμάτι του πάζλ».
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου