Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

‘Ερχονται οι ιπτάμενοι στρατιώτες και δεν είναι αστείο! Τι παρουσιάστηκε στο Παρίσι αυτές τις ημέρες-ΒΙΝΤΕΟ


Έρχονται οι ιπτάμενοι στρατιώτες και όχι δεν είναι αστείο! Σε φόρουμ για την Άμυνα που έγινε από τις 22 ως τις 24 Νοεμβρίου στο Παρίσι παρουσιάστηκε η στρατιωτική έκδοση του Flyboard Air, ένα είδος ιπτάμενης σανίδας,που μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 10.000 ποδιών με μέγιστη ταχύτητα 80 κόμβων (150 χλμ. / Ώρα)!


Η ιστορία ξεκινά το 2017 ,όταν ένας επιχειρηματίας από τη Μασσαλία, ο Franky Zapata “κυνηγήθηκε” από τη γαλλική αεροπορία, λόγω της ιπτάμενης σανίδας που είχε φτιάξει! 

Ο Zapata, πρώην πρωταθλητής στο jet ski είχε κατηγορηθεί για πολλές παραβάσεις και αντιμετώπιζε ποινές που προέβλεπαν από πρόστιμα μέχρι και φυλάκιση. Κάπως έτσι ξενιτεύθηκε.

H κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά. Ο Zapata κλήθηκε στο Φόρουμ των Παρισίων να παρουσιάσει την ιπτάμενη σανίδα του για στρατιωτική χρήση, από τις Γαλλικές Ειδικές Δυνάμεις.


Το ενδιαφέρον για εμάς που αγοράζουμε… Kiowa λίγο πριν γίνουν παλιοσίδερα ,είναι ότι η εταιρεία του Zapata θα κοστίσει στο γαλλικό υπουργείο Άμυνας και στη διεύθυνση Εξοπλισμών του, 1,3 εκατομμύρια δολάρια, προκείμενου να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την στρατιωτική έκδοση του Flyboard Air! Μόλις 1,3 εκατομμύρια…


Το Flyboard Air βασίζεται σε 6 κινητήρες και έναν αλγόριθμο που ρυθμίζει συνεχώς την κλίση.


Οι Γάλλοι έσπευσαν να “σβήσουν” πρόστιμα και ποινές στον Zapata ,γιατί διαπίστωσαν ότι οι Αμερικανοί ήταν έτοιμοι να αγοράσουν τη “πατέντα” του!


Αυτά που βλέπαμε στον κινηματογράφο , γίνονται πραγματικότητα. Απλά εμείς έχουμε μείνει ακόμη στις κινηματογραφικές ταινίες που είχαν θέμα τον πόλεμο στην Κορέα, τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με το ΓΕΣ.



Πηγή: https://www.militaire.gr/
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου