Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Έλληνες: Εμπιστοσύνη «μηδέν» προς την Ε.Ε.


Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι πολίτες στην πλειονότητά τους πιστεύουν ότι η φωνή τους ακούγεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ ο αριθμός όσων έχουν θετική εικόνα για την Ε.Ε. σημείωσε αύξηση σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου. 

Αντιθέτως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες, στην Ελλάδα το 79% θεωρεί ότι δεν ακούγεται η φωνή του στην Ε.Ε. και το 70% των ερωτηθέντων απαντά ότι τείνει να μην εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Ενωση, με αποτέλεσμα η χώρα να εμφανίζει μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό δυσπιστίας.

Ακόμα και στη Βρετανία το 53% δηλώνει ότι τείνει να μην εμπιστεύεται την Ε.Ε. Στην Ελλάδα μόνο το 26% τείνει να εμπιστεύεται την Ε.Ε., ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Βρετανία είναι το 31% και στην Τσεχία το 32%. Πάντως, το συνολικό ποσοστό σε όλες τις χώρες όσων θεωρούν ότι δεν ακούγονται εντός της Ε.Ε. παραμένει υψηλό, στο 47%.

Το 43% των Ευρωπαίων έχει θετική εικόνα για την Ε.Ε. (αύξηση τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την άνοιξη του 2018) – το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί μετά το φθινόπωρο του 2009. 


Και πάλι η Ελλάδα κρατάει τα σκήπτρα στον αντιευρωπαϊσμό, καθώς 35% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν αρνητική εικόνα για την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Πάνω από το ένα τρίτο όσων απάντησαν έχει ουδέτερη εικόνα για την Ε.Ε. (36%, πτώση κατά μία μονάδα σε σύγκριση με την άνοιξη του 2018), ενώ ένα πέμπτο έχει αρνητική εικόνα (20%) και 1% δεν έχει άποψη.

Συνολικά, η εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. είναι σταθερή σε ποσοστό 42% και παραμένει στο υψηλότερο επίπεδό της από το φθινόπωρο του 2010 και εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από την εμπιστοσύνη στις εθνικές κυβερνήσεις ή στα κοινοβούλια. Η εμπιστοσύνη είναι ιδιαίτερα υψηλή στη Λιθουανία (65%), στη Δανία (60%) και στη Σουηδία (59%).

Η μετανάστευση παραμένει η κυριότερη ανησυχία σε επίπεδο Ε.Ε., αφού το 40% (αύξηση κατά δύο μονάδες από την άνοιξη του 2018) την αναφέρει ως την κυριότερη πηγή ανησυχίας. Η τρομοκρατία με ποσοστό 20% παραμένει η δεύτερη σημαντικότερη πηγή ανησυχίας.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά των κρατών-μελών (19%). Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους Ελληνες τα οικονομικά βρίσκονται στη δεύτερη θέση και ακολουθεί η ανησυχία για τη θέση της χώρας.

Τάνια Γεωργιοπούλου
Καθημερινή


ΣΧΟΛΙΟ

Κάνουμε καλή δουλειά τα πατριωτικά ιστολόγια.... 
 
Ολο και περισσότεροι Ελληνες αντιλαμβάνονται ότι η ΕΕ είναι ένα φασιστικό νεοταξίτικο μόρφωμα και αποτελεί κατοχική δύναμη...
 
Μην αυταπατάσθε επειδή η ελληνική μας σημαία κυματίζει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης μας...
 
Η πατρίδα μας είναι κατεχόμενη από την ΕΕ της οποίας το αισχρό μπλέ λάβαρο με τα κίτρινα αστεράκια, κυματίζει σε όλα τα δημόσια κτίρια (ακόμα και στα σχολεία μας!!!!) και στην ίδια την βουλή μας...

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου