Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Μέχρι σήμερα σιωπά ο κατά άλλα λαλίστατος Κοτζιάς για τα 50 εκ. του Σόρος. Τι γίνεται με την Εισαγγελική εξέταση για τα μυστικά κονδύλια ;


Φυσικά και θα διαψεύσουμε αυτά που γράψαμε και γράφουμε με ερωτηματικό, αν δηλ. ο πρώην κουμουνιστής κύριος Κοτζιάς έλαβε 50 εκ. από τον βρυκόλακα της Νέας Τάξης, ο οποίος απεικονίζεται αγκαλιά με τον Ζάεφ των Σκοπίων. 


Το ίδιο ισχύει και σχετικά με την καταγγελία για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ που λέγεται ότι, κατευθύνονταν σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους για προσωπικές σκοπιμότητες του μέχρι πρόσφατα μεγαλόσχημου Υπουργού.

Εισαγγελέας για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ 

Επίσης, αναρωτιόμαστε τι έγινε και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών που έχει διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. υπεςνθυμίζουμε ότι, η έρευνα ανατέθηκε στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων. 

Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιoποίηση στον ηλεκτρονικό τύπο πληροφοριών που περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελο που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται, υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ, σε στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών στα Βαλκάνια κλπ. Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και ο πρόεδρος της Βουλής, εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τη διαρροή. 

Τι είναι τα μυστικά κονδύλια 

Τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται για θέματα εθνικής ασφάλειας, για χορηγίες σε ενέργειες και δράσεις που προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρα μας κυρίως στο εξωτερικό. Στην πράξη όμως, χρησιμοποιούνται εκτεταμένα για τη χρηματοδότηση σωματείων, εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων για την υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. 

Ο Πάνος Καμένος κατήγγειλε ευθέως τον Νίκο Κοτζιά Καμένο, εκτός των άλλων, για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ, υπονοώντας τις διάχυτες πληροφορίες ότι, πολλά ΜΜΕ αγιογραφούσαν τον Νίκο Κοτζιά, ενώ ασκούσαν πολεμική στον Πάνο Καμένο και αυστηρή κριτική στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 

Στη συγκρουσιακή συζήτηση που έγινε σε κυβερνητικό κύκλο παρουσία του Πρωθυπουργού, ο Ν. Κοτζιάς, είπε ότι, τα μυστικά κονδύλια που διαθέτει είναι μόνο κάπου 12 εκ. και από αυτά, τα μισά τα παίρνει η εκκλησία !. Τα άλλα μισά δηλ. περίπου 6 εκ., είναι προφανώς ανάξια σημασίας για τον κ. Κοτζιά που δήλωνε καθηγητής των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης χωρίς να ξέρει καλά-καλά Αγγλικά! 

Οι βίζες 

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η καταγγελία του Πάνου Καμένου για την κακοδιαχείριση στις βίζες που εκδίδει το ΥΠΕΞ για την έλευση στη χώρα μας ξένων πολιτών εκτός Σέγκεν. Αν και το θέμα δεν έχει διευκρινιστεί, υποθέτουμε ότι αυτό αφορά, την ανάθεση διεκπεραίωσης των διαδικασιών για τις βίζες σε ιδιωτικά γραφεία που λειτουργούν ως ενδιάμεσοι μεσολαβητές των ελληνικών πρεσβειών για τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ερευνητέο είναι πως επιλέγονται και απο ποιον τα γραφεία αυτά, τα οποία θησαυρίζουν απο τις σχετικές διαδικασίες. 

“Έργα και ημέραι” 

Μεταξύ των πολλών αυθαιρεσιών του κυρίου “καθηγητή”, είναι η συχνά εξοργιστική προαγωγή και προώθηση φιλικών του προσώπων σε θέσεις πρεσβευτών. 

Χαρακτηριστική είναι η δημιουργία μιας νέας υπερ-πολυέξοδης πρεσβείας στην Σιγκαπούρη με την εκεί τοποθέτηση δικού του ανθρώπου. Όπως και η τοποθέτηση φίλης του πρέσβειρας στην Ιταλία που δεν γνωρίζει Ιταλικά. 

Αλλά αν ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά, είναι προφανώς αποδεκτό η πρέσβειρά μας στην Ιταλία να μην γνωρίζει Ιταλικά ! 

Σίγαση για το όλο θέμα όπως την προβλέψαμε

Ο μηδέποτε εκλεγμένος κ. Κοτζιάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η εξωτερική πολιτική ασκείται από το Υπουργείο Εξωτερικών και όχι από το Υπουργείο Αμύνης, αναδεικνύοντας έτσι το υπερεγώ του, αφού την εξωτερική πολιτική την χαράσσει η κυβέρνηση και την υλοποιεί το ΥΠΕΞ. 

Ο ίδιος απειλεί θεούς και δαίμονες με αποκαλύψεις, αλλά όπως προβλέψαμε τελικά έχει σιωπήσει γιατί λέγεται πως έχει καμένη τη γούνα του για πολλά θέματα.

Απ’ την άλλη μεριά και η κυβέρνηση προφανώς προτιμά να ξεχαστεί η υπόθεση Κοτζιά, αφού οποιαδήποτε δημοσιότητα ακόμα και σε βάρος του τελευταίου, λειτουργεί αρνητικά για όλους. Το ίδιο φυσικά θέλουν πάνω από όλους τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι που εισέπραταν μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ. 

Η παραπομπή του θέματος στη Ασφάλεια δείχνει ότι, η κυβέρνηση θέλει να έχει περισσότερα στοιχεία για την όλη δράση του Νίκου Κοτζιά, αλλά και τον έλεγχο για την όποια χρήση τους.

 Πηγή: https://odosdrachmis.gr/?p=26894
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου