Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου



Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ζήτησε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που διαφωνούν και θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, να παραιτηθούν όλοι οι Βουλευτές και μαζί τους και οι αναπληρωματικοί τους! Τότε στη Βουλή οι εναπομείναντες Βουλευτές θα είναι λιγότεροι από 200  και σύμφωνα  με το άρθρο 51 Παράγραφος 1 του Συντάγματος, η  Βουλή δεν θα  μπορεί να λειτουργήσει. 

Το άρθρο αυτό ορίζει ότι η Βουλή δεν μπορεί να έχει λιγότερους από 200 βουλευτές. Και τότε θα πρέπει αμέσως να γίνουν εκλογές, οι οποίες θα πάρουν τη μορφή Δημοψηφίσματος κατά της συμφωνίας


Στις εκλογές που θα προκύψουν, η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα μαυρίσει κόμματα και Βουλευτές, που θέλησαν να παραδώσουν το όνομα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας μας σε ένα κρατικό μόρφωμα που έφτιαξαν οι ξένες μεγάλες δυνάμεις. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυρωθεί η συμφωνία! Αυτό άλλωστε ζητάει ο ελληνικός λαός!



Το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2019 στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διαδικασία ψηφίσεως της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος, πρότεινε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να παραιτηθούν μαζικά οι Βουλευτές τους, ώστε να μπλοκάρουν την ψήφιση αυτής της προδοτικής για το Έθνος μας Συμφωνίας! 


Ωστόσο, κατήγγειλε και την άρνηση της ΝΔ να αποδεχτεί την πρόταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως η στάση της ΝΔ ήταν ένα ΟΧΙ απέναντι στο Σύνταγμα των Ελλήνων!


Επανέλαβε δε, πως ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την πλευρά της ΝΔ θα ήταν ευπρόσδεκτη και η Χρυσή Αυγή θα την υπερψήφιζε! Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, την οποία αν υπέβαλε η ΝΔ θα την στήριζαν και οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι!



Δυστυχώς όμως, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν καταθέτει τη βουλευτική του έδρα καθώς και των υπολοίπων μελών της Κ.Ο. της ΝΔ, για να ανατρέψει την ύστατη ώρα αυτήν την επικίνδυνη για τα εθνικά μας θέματα, κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά αποφάσισε να μην καταθέσει ούτε πρόταση μομφής η ΝΔ, απορρίπτοντας σχετικές εισηγήσεις, γιατί – άκουσον, άκουσον – θεωρεί προεξοφλημένο το αποτέλεσμα της ψηφίσεως από τη Βουλή με 150+ ψήφους, της Συμφωνίας των Πρεσπών! 


Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι θεωρεί υπέρτατο όλων τη διάσωση του κόμματός του από μια πρόταση μομφής που ενδεχομένως να απορριφτεί, από το εθνικό συμφέρον που ζημιώνεται από αυτήν την εμετική – προδοτική Συμφωνία!  
  

Μήπως όμως η αλήθεια αυτής της αποφάσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη μη κατάθεση πρότασης μομφής, ακούει στο όνομα: Κώστας Καραμανλής;


Του Μακεδόνα πρώην Πρωθυπουργού, που δεν υπερασπίζεται την μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, αλλά ούτε και την εξωτερική πολιτική της δικής του κυβερνήσεως!


Σύντομα θα επανέλθω! Προς το παρόν όμως, να δηλώσω ότι και η ΝΔ πούλησε τη Μακεδονία μας!! 

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου