Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνια των Πρεσπών τελειώνει αυτό που άφησε στη μέση το ΕΑΜ ΕΛΑΣ!



Του δημοσιογράφου Χρήστου Καραγιαννόπουλου

Στις Πρέσπες γράφτηκε η τελευταία αιματηρή σελίδα για το Μακεδονικό, στο τέλος του εμφυλιου πολέμου 1947-1949, που η ιστορία τη χαρακτήρισε «βίαιο ξεκαθάρισμα εθνικών λογαριασμών  για τη Μακεδονία». 

Στις Πρέσπες ήταν το αρχηγείο του Νίκου Ζαχαριάδη καθ του Μαρκου, οι οποίου ενέταξαν ένοπλα τμήματα σλαβόφωνων στον Δημοκρατικό Στρατό, έναντι υποσχέσεων για αυτόνομη Μακεδονία.

Η κατάληξη του εμφυλίου είναι γνωστή. Και η καθ όλα συμβολική υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών στα «παλιά λημέρια» με την τήρηση των  υποσχέσεων της αριστεράς βρήκε εκφραστή στα πρόσωπα των Τσίπρα και Κοτζιά.

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία των Πρεσπών τελειώνει αυτό που άφησε  στη μέση το ΕΑΜ ΕΛΑΣ!
Κι αυτό ειπώθηκε ανοιχτά  χθες στη Βουλή. Χωρίς κανένα ενδοιασμό και μάλιστα από βουλευτή του Σύριζα. 

Η Σια Αναγνωστοπούλου βουλευτής του Σύριζα στην Αχαΐα παίρνοντας τον λόγο χθες 24.1.2019 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δήλωσε συγκεκριμένα οτι:


«Η αριστερά σ αυτόν τον τόπο έφτιαξε το ΕΑΜ. Αυτή ήταν που αντιστάθηκε και μαζί με την εθνική ανεξαρτησία συνδύασε την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη. 

Είναι το ΕΑΜ που συνομίλησε με όλη την Ευρώπη και έφτιαξε ευρωπαϊκό μέτωπο. Είναι αυτή η αριστερά, η δική μας, που παίρνει την συνέχεια από εκείνη την περίοδο και γι΄ αυτό εντάσσουμε την συμφωνία των Πρεσπών σε αυτήν την μεγάλη ιστορία που έχουμε διανύσει»

Κάτι σαν ρεβάνς των ηττημένων του εμφυλίου. Ήδη η αντίστροφη μέτρηση άρχισε στη Βουλή για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και την  τελική επικύρωση ενός αόρατου Συντάγματος,  αυτό του γειτονικού κράτους που απέκτησε ευγενές αλλά δανεικό ονοματεπώνυμο.

Πηγή:https://reporter24.gr/
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου