Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ



Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου



Στις 4 Δεκεμβρίου 2016 στο άρθρο μου: “Ο Καραμανλής αδειάζει το Μητσοτάκη” και με υπότιτλο: “Ο Καραμανλής θέλει μακροημέρευση της κυβέρνησης Τσίπρα για να μην γίνει Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης”, έγραφα:

«Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στήριξε μετά μανίας τον Αλέξη Τσίπρα. Τρανή απόδειξη, η επιλογή στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, εκ των επιστήθιων φίλων του Καραμανλή και έμπιστου συνεργάτη του, στην Προεδρεία της Δημοκρατίας από τον Αλέξη Τσίπρα.


Επίσης, θα ενθυμείσθε πόσες και πόσες φορές σας αποκάλυψα τις συναντήσεις των Καραμανλή, Τσίπρα και Παυλόπουλου στο ησυχαστήριο του πρώτου στη Ραφήνα. Όταν έκανα λόγο για τις συναντήσεις της “Αγίας Τριάδος της Ραφήνας”. Συναντήσεις που ουδέποτε διαψεύστηκαν.

Από την άλλη μεριά, είναι πασιφανέστατη η μεγάλη αντιδικία μεταξύ του Καραμανλή (όπως και του Σαμαρά) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η οποία μεγάλωσε μετά τον τελευταίο “ανασχηματισμό” που έκανε στη Νέα Δημοκρατία ο Πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιθωριοποιώντας τους Καραμανλικούς και τους Σαμαρικούς Βουλευτές.

Γι΄ αυτό, εμάς δεν μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση, η είδηση που μας έρχεται από το εσωτερικό της ΝΔ και την οποία μας εκμυστηρεύτηκαν, ότι δηλαδή, ο Κώστας Καραμανλής πιέζει τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να εξαντλήσει την τετραετή θητεία της κυβέρνησής του, για να μη γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρά ταύτα το πολιτικό τοπίο στην ΕΕ, αλλά και στην Ελλάδα είναι πολύ εύθραυστο και οι μεταβολές αποφάσεων είναι συχνές»!


Ο Καραμανλής στήριξε και στηρίζει τον Τσίπρα…



Ωστόσο αξίζει να δούμε την πλήρη αποκάλυψη που έκανα στο παραπάνω αναφερόμενο άρθρο μου: “Η Αγία Τριάδα της Ραφήνας” στην Ελεύθερη Ώρα στις 12 Ιουνίου 2016:

«Έφθασε προσφάτως η πληροφορία, πως, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συναντώνται τακτικότατα στο σπίτι του Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, με άκρα μυστικότητα.

Λέγεται, ότι οι σχέσεις τους είναι άριστες.

Άλλωστε, δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο Πρωθυπουργός εκτέλεσε την επιθυμία του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και τοποθέτησε στη θέση του ΠτΔ τον κ. Παυλόπουλο. Γιατί, ο κ. Παυλόπουλος ήταν πάντα το πολύτιμο πολιτικό “εργαλείο” του Κώστα Καραμανλή.

Αλλά μας προξενεί μεγάλη απορία, για το τι ακριβώς συζητάει, εκεί στο ησυχαστήριο της Ραφήνας η “Αγία Τριάδα” της ζωής μας. Θα θέλαμε να μάθουμε, ελπίζοντας πως έτσι θα διώξουμε, όλες εκείνες τις μαύρες σκέψεις που έχουν καρφωθεί στο μυαλό μας. Γιατί, δεν μπορεί, αυτοί όταν σκέπτονται, μόνο κακό βρίσκει την Πατρίδα και το λαό της»!

Άφωνος, άοσμος, άγευστος, εντελώς αόρατος ο Καραμανλής…

Η αναφορά μου στα αποσπάσματα αυτών των δυο παλαιότερων άρθρων μου, έγιναν με σκοπό να καταδείξουν τις τεράστιες ευθύνες που έχει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο ζήτημα της προδοτικής παραχώρησης της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς!

Να καταδείξουν το λόγο που ο Κώστας Καραμανλής όλα αυτά τα χρόνια της εθνικής προδοσίας, παραχώρησης ελληνικής γης στα Σκόπια, μέσα στην ελληνική Βουλή, καθήμενος αναπαυτικά στα βορεινά καθίσματα της δεν άρθρωσε μια αντιπολιτευτική κορώνα κατά της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Δεν αντιπολιτεύτηκε την παρούσα κυβέρνηση κατ΄ ελάχιστον! Ούτε για την μειοδοτική πολιτική της με τη Συμφωνία των Πρεσπών! Ούτε για άλλα εθνικά – ανύπαρκτα για την Ελλάδα - ζητήματα που χωρίς κανένα επί της ουσίας λόγο, αυτή η κυβέρνηση φέρνει προς συζήτηση με τις γείτονες χώρες! Θράκη, Αιγαίο, Τσάμικο ζήτημα!

Ούτε για την οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων σε συνέχεια των κυβερνήσεων της ΝΔ! Ούτε για την αρπαγή των κατοικιών των Ελλήνων μέσω των πλειστηριασμών! Ούτε για την μετανάστευση των ελληνικών μυαλών της νεολαίας μας στο εξωτερικό! Ούτε για τις εκατοντάδες αυτοκτονιών Ελλήνων λόγω των Μνημονίων! Ούτε, ούτε, ούτε…

Άφωνος, άοσμος, άγευστος, εντελώς αόρατος…

Να καταδείξουν το λόγο που ο Κώστας Καραμανλής δεν υπερασπίζεται τη ΝΔ και τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί απλά δεν θέλει την αυτοδυναμία της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές!


Κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του άλλη μια φορά…


Επί του πρακτέου τώρα! Στις τελευταίες ώρες κυρώσεως της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών από την μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων ανένταχτων περιφερόμενων – γυρολόγων, διοχετεύτηκε η είδηση πως ο Κώστας Καραμανλής από του Βήματος της Βουλής θα μιλούσε για πρώτη φορά σε αυτήν την κοινοβουλευτική θητεία για το Σκοπιανό!

Η είδηση αυτή, χαροποίησε όλους εκείνους που την πληροφορήθηκαν! Αφού θα μιλούσε και θα υπερασπιζόταν ως Μακεδών, ως πρώην Πρωθυπουργός, τα Ιερά και τα Όσια της μακεδονικής γης!

Αλλά, άνθρακες ο θησαυρός! Ο Κώστας Καραμανλής, κρυπτόμενος για άλλη μια φορά πίσω από το δάχτυλό του, απέστειλε μια επιστολή ως έκθεση ιδεών τάξεως του γυμνασίου! Μια επιστολή μερικών αράδων, με νερόβραστες χιλιοειπωμένες κουβέντες, που στην ουσία δεν λένε τίποτε:

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κ. Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα»!

Έτσι, αν καταλάβατε καλά, επί της ουσίας, τα χώνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που οξύνει το πολιτικό περιβάλλον και δημιουργεί διχασμό!

Για Καραμανλή και Μπακογιάννη φταίει ο διεθνής παράγοντας…




Όμως στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να αναφέρουμε τι ακριβώς είχε ισχυριστεί η Ντόρα Μπακογιάννη, από τη στιγμή που εκεί μας παραπέμπει ο Κώστας Καραμανλής:

«Το 2008 ήταν σφοδρή η επιθυμία του διεθνούς παράγοντα να ενταχθούν άμεσα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, για την ελληνική κυβέρνηση ήταν σαφές ότι άπαξ και τα Σκόπια έμπαιναν στο ΝΑΤΟ και ξεκινούσε η διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε., το αμέσως επόμενο βήμα θα ήταν να ζητήσουν από τον ΟΗΕ αναγνώριση με το συνταγματικό τους όνομα και όχι με το “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

Δηλαδή τι ακριβώς μας λένε Καραμανλής και Μπακογιάννη; Πως ο διεθνής παράγοντας μας πίεζε για να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια ως Μακεδονία; Ο ίδιος διεθνής παράγοντας που πιέζει και την παρούσα κυβέρνηση;

Και το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής! Γιατί ντε και καλά να αναγνωριστούν με παράγωγο του ονόματος της Μακεδονίας μας; Δεν μπορούσαν να μπουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με άλλο όνομα; Μόνο και μόνο αυτό το απλό ερώτημα καταδεικνύει το μέγεθος της διαχρονικής προδοσίας όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων στη χώρα μας, οι οποίες εξυπηρετούν τον αλυτρωτισμό των σκοπιανών εις βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων!

Μην τολμήσει ΠΟΤΕ να γυρίσει ως σωτήρας…



Αλλά έχουμε και ακόμη ένα ηχηρό ατόπημα του Κώστα Καραμανλή!

Κατά την πρώτη ημέρα της συζητήσεως στην Ολομέλεια της Βουλής για την επικύρωση της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, υπήρξαν εισηγήσεις στον Πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ!

Γνωρίζουμε, ότι σκεπτόταν πολύ σοβαρά την κατάθεση πρότασης μομφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ΄ ότι γνώριζε πως δεν θα υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα! Όμως, θα είχε την ευκαιρία για ένα νέο γύρο ουσιαστικής αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και μια νέα καταγραφή από την Ιστορία, της προδοσίας των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των παρατρεχάμενων – γυρολόγων Βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση της αριστεράς!

Και επένδυσε στη φημολογία, μιας ομιλίας από του Βήματος της Βουλής του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα αυτιά του Καραμανλικού ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου!

Γιατί μια καταγγελτική ομιλία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από του Βήματος της Βουλής του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δεν θα ήταν η οποιαδήποτε ομιλία! Θα δημιουργούσε – ενδεχομένως - τριβές στο πολιτικό Σύστημα της χώρας και πιθανόν να άλλαζε κάποια δεδομένα!

Αλλά ο Κώστας Καραμανλής άδειασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Κιότεψε για άλλη μια φορά! Όπως διαχρονικά κάνουν οι Καραμανλήδες, που στα πολύ δύσκολα το βάζουν στα πόδια!

Αυτή η νέα φυγή Καραμανλή, σηματοδότησε το τέλος του Καραμανλισμού!

Μην πιστέψει ΠΟΤΕ ο Κώστας Καραμανλής, ότι ο ελληνικός λαός θα ζητήσει στα δύσκολα που έρχονται, να επιστρέψει για να μας σώσει, όπως έγινε με τον μπάρμπα του!

Το έργο τελείωσε και αναγράφηκε το ΤΕΛΟΣ!!!!

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου