Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ένοχος κρίθηκε ο Αμβρόσιος για σχόλια κατά ομοφυλόφιλων παρά την εισήγηση του Εισαγγελέα!


Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατά την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των σχολίων του.

Την ενοχή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τα δυο αδικήματα τα οποία τον βάρυναν.

Πρόκειται για την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και της ρητορικής μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. 

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Αμβρόσιος είχε κριθεί αθώος.

Κατά τη σημερινή διαδικασία δήλωσε εκ νέου αθώος, ενώ την απαλλαγή του από τις κατηγορίες πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Στο επίμαχο κείμενό του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!»

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιο είχε μηνυθεί για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος από ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις.

Αρχικά, εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου πρότεινε, κατά την αγόρευσή της, την αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό.

«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. Τρελοκομειο Η Ελλας...μη γελας
    το μονο που μας αξιζει σαν λαο
    ειναι ενα :ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ...(και γρηγορα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή