Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις – Δείτε τους δύο υπουργούς Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας για να καταλάβετε τι περιμένει τον Ελληνισμό πολύ σύντομα (ΒΙΝΤΕΟ)



Γεγονότα που πολλοί μπορεί να μην τα είχαν φανταστεί έτσι...

Φορώντας για πρώτη φορά πολιτικά και όχι την στολή τους, οι Βαγγέλης Αποστολάκης και Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

του Κίμωνα Χαραλάμπους
Στο πλαίσιο μιας δήθεν ειρηνικής επίλυσης στο Αιγαίο, στα πρότυπα της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι δύο ΥΠΕΘΑ, παρότι στρατιωτικοί, παρουσιάστηκαν με πολιτικές ενδυμασίες, προκειμένου να δείξουν πως το… «ζήτημα» Ελλάδας-Τουρκίας θα «λυθεί» πολιτικά.

Ελάτε όμως που δεν υπάρχει κάποιο «άλυτο ζήτημα», παρά μόνο τουρκικές διεκδικήσεις, τις οποίες η Ελλάδα, άνευ λόγου και ουσίας, θέλει να διαπραγματευτεί.

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος που έγινε μεταξύ τους στη συνάντηση:

-Κύριε Ευάγγελε…
-Κύριε Ακάρ…
-Γειά σας, Γειά σας
-Πόσο χαίρομαι που σας βλέπω…
-Τι καλά που σας συναντώ
-Πώς είστε ;
-Είμαι καλά, είμαι καλά, εσείς πως είστε ;
Εξαιρετικά…

Οι φιλοφρονήσεις και τα πλατιά χαμόγελα έδωσαν και πήραν!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός και μάλιστα χτύπησε «φιλικά» στην πλάτη τον Έλληνα ομόλογό του, εκφράζοντας την ελπίδα να μειωθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Είναι ένα σημαντικό θέμα για μένα προσωπικά και για το έθνος μου. Δημιουργείται μια μεγάλη ευκαιρία για τα έθνη μας», είπε.

Ποια είναι αυτή η μεγάλη ευκαιρία άραγε;

Η Τουρκία είναι εκείνη που προκαλεί τις εντάσεις, θέλοντας ακόμα περισσότερα ελληνικά εδάφη, από εκείνα που ήδη κατέχει.

Παρά τα χαμόγελα του Ακάρ, η Τουρκία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού της με την επωνυμία «Γαλάζια Θάλασσα». Θα γίνει από 27 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου, σε μια τεράστια περιοχή που θα περιλαμβάνει το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα.

Μπορεί ο κ.Ακάρ να ήταν διαχυτικά φιλικός με τον Έλληνα ΥΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη, ωστόσο την ίδια ώρα η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ετοίμαζε την ανακοίνωση για την παράταση της διάρκειας της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”. Εξήγηση για την παράταση δεν δόθηκε, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας.

Η Τουρκία «δίνει» το πρόβλημα, οι παγκοσμιοποιητές θα «δώσουν» και εδώ την «λύση», με μία «ειρηνική», κουστουμάτη επίλυση των δήθεν διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας, με το βλέμμα σε μία… «μοιρασιά» στο Αιγαίο, στην Θράκη κτλ. από την οποία ενδεχόμενα προκύψουν νέες «περιφέρειες».

Θυμηθείτε:

Η δήλωση του Α.Τσίπρα για την Αγιά Σοφιά και η «μαύρη γάτα» – Τι παίρνει η… Ελλάδα, τι η Τουρκία και τι η Νέα Τάξη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Άλλωστε ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος συνυπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσε «συναντήσεις αντιπροσωπειών των δύο χωρών, προκειμένου να συμφωνηθεί το πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Μέτρα εμπιστοσύνης με τον κατακτητή, που θέλει κι άλλα, δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ.

Πολύ φοβόμαστε πως ετοιμάζεται νέο ξεπούλημα…κουστουμάτο, κατά τα φαινόμενα, πολύ σύντομα!


ΦΩΤΟ: eurokinissi

el.gr

«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. Ζούμε την εποχή των απομυθοποιήσεων.
    Με τον Τσίπρα, απομυθοποιήθη η έννοια "αριστερός".
    Την σειρά πήραν και οι ανώτατοι στρατιωτικοί... Πλήρης εξευτελισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή