Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Το υπουργείο Πολιτισμού απαγορεύει να στηθεί προτομή του Κατσίφα (για τον δολοφονημένο σε καβγά αναρχοράπερ, την έστησαν όμως, κι άλλαξαν και όνομα στην Λεωφόρο)


Ο εθνομηδενισμός, η αγαπημένη κουλτούρα αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν έχει τέλος. 

Με μια απίστευτη και προκλητική ενέργειά του το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, ζητεί να μην αναγερθεί προτομή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία, γιατί εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού και ευνοεί τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων!

Η επιστολή (και μάλιστα, ανοιχτή) προς το δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο Αργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο αποτελεί μνημείο ενδοτισμού και προσβολής της μνήμης ενός Ελληνα, που έδωσε τη ζωή του για τη σημαία και τη Βόρειο Ηπειρο, και υπογράφεται από την πρόεδρο του επιμελητηρίου Εύα Μελά (αρέσκεται να θαυμάζει τον Αρη Βελουχιώτη) και τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Βαρελά. 

Στην επιστολή-ντροπή από ελληνικό φορέα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το ΕΕΤΕ, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σύμβουλος του Δημοσίου σε θέματα τέχνης, θέτει ζήτημα “σκοπιμότητας” τοποθέτησης της προτομής του Κ. Κατσίφα. 

Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων... Μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του δήμου σας ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι επικίνδυνη... 

Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ καλεί τον Δήμο Αργους - Μυκηνών να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής Κ. Κατσίφα στην περιοχή».

Η χαροκαμένη μάνα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλεία, μιλώντας αποκλειστικά στη «δημοκρατία» καταγγέλλει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και αντιδρά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

 «Το παλικάρι μου ήταν Ελληνας με κεφαλαία γράμματα. Μιλούσε για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, και έκλαιγε. Σκοτώθηκε για μια σημαία. Είναι απαράδεκτη η στάση αυτή απέναντι στο νεκρό παιδί μου. Ο Κωνσταντίνος μας ήταν ήρωας. Πάλεψε για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και ήταν ενάντια στον φασισμό».

Την ίδια ώρα η αδελφή του μας λέει: «Το να τοποθετηθούν προτομές του Κωνσταντίνου μου, δεν είναι φασιστικό. Φασιστικό είναι αυτό που αποφασίζει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, που ανήκει μάλιστα στο υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό είναι ντροπή. Δηλαδή τι θέλουν να κάνουν; Να τον δολοφονήσουν για ακόμα μία φορά; Είναι ντροπή τους να στέλνουν ένα τέτοιο κείμενο. Και να τους το τονίσετε: φασιστικό είναι αυτό που αποφασίζουν εκείνοι».


ΣΧΟΛΙΟ

Δυστυχώς αυτή είναι η αισχρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τους εθνοπροδότες στην πατρίδα μας....

Ενώ ο αναρχοαριστερός ράπερ που δολοφονήθηκε από έναν ακροδεξιό σε έναν καβγά έγινε ίνδαλμα, μάρτυρας και ήρωας για την κοινωνία... 

Στήθηκε προτομή. Αλλαξε το όνομα της λεωφόρου που έγινε το φονικό κλπ....

Ο αληθινός ήρωας που εκτελέστηκε από τους Αλβανούς φωνάζωντας: «Ζήτω η Ελλάδα!» απαγορεύεται να γίνει προτομή....

Απαγορεύεται να τιμηθεί... 


Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/2019/02/blog-post_842.html
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου