Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Τώρα ζούμε το “Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται,….”


Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα αυτή την στιγμή, σε ένα “αόρατο” πνευματικό πεδίο .

Εάν καταφέρουμε να το συλλάβουμε, σε κάθε άτομο, άνθρωπο, μέλος της κοινωνίας, σαρωτικές αλλαγές στην ζωή του καθενός μας .

Πόσοι έχουν χάσει τις δουλειές τους, ζουν στην ανεργία με λιγότερα, αλλά όσο περνάει ο καιρός το συνηθίζουν και το αποδέχονται με περηφάνια και ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. Επαναφέροντας αρετές, χαμένες μέσα στην υπεροψία των προηγούμενων χρόνων “μετανοούν” αλλάζουν “νού” .

Ποιος σας είπε ότι αυτά που έγιναν (μνημόνια, ανεργία, άθεοι κυβερνήτες, άλαλα μπαλαλα ) είναι για κακό μας .

Το πικρό φάρμακο του Θεού, που θα έχει άμεση θεραπεία είναι.

Ο Θεός μας προσγειώνει, εμείς οι Έλληνες αυτή την στιγμή ζούμε το
«Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται,….”

Προσέξτε γύρω σας είναι κάποιοι που ζουν στον κόσμο τους, ‘σκοτισμένοι” συνεχίζουν την υπεροπτική σπάταλη ζωή τους, αδιαφορώντας για τους γύρω τους. 
Θα τους δείτε στα ‘εμπορικά κέντρα ” τώρα το Πάσχα να ξοδεύουν ανελέητα. Καλοντυμένοι οικογενειακώς να κοιτούν απαξιωτικά, την κοπελίτσα που τους εξυπηρετεί στο πολυκατάστημα και να περνούν γυρνώντας το κεφάλι από την άλλη από τον ζητιάνο στην γωνία .

Όσο λιγοστεύει αυτή η “τάξη ” τόσο θα ανεβαίνει η ελπίδα αυτού του λαού για ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν θα εξαλειφτεί ποτέ, αλλά θα μάθει απο τα γεγονότα να “σέβεται ” τον συνάνθρωπο και να μην τον μετράει με “πορτοφολόμετρο”

Όσο από αυτή την άρχουσα “ανώτερη” τάξη, άνθρωποι φαινομενικά “κατρακυλούν ”. Αλλά επί της ουσίας ξυπνούν απο τον υλικό σκοταδισμό, μέσα στο “φως ” της ταπείνωσης, μαθαίνοντας να σέβονται και να αγαπούν. 

Τόσο θα αυξάνουν οι ‘αρετές’ στον καθένα μας, μέσα απο την ταπείνωση και ενάντια στα πάθη της φιλαρέσκειας, της έπαρσης, του εγωισμού .

Εμείς ελέγχουμε την μοίρα μας, όσο πιο ψηλά χτίζουμε την “Βαβέλ ” τόσο πιο πολύ κρότο θα κάνει πέφτοντας.

Πολλοί όμως και αυτοί που βρισκόταν σε αυτή την θέση και τώρα έφαγαν ένα “χαστούκι ” ανεργίας ή βρήκαν μία οποιαδήποτε δουλειά την οποία κάποτε την θεωρούσαν “υποτιμητική‘. Τώρα είναι ταπεινοί και ευχαριστημένοι με τα λίγα.

Αν και σιγά σιγά θα καταλάβουν και την ευλογία να είσαι ταπεινός, αφού όμως περάσεις την οδύνη που προκαλεί του να προσπαθείς να διαφύγεις από τις σειρήνες των ηδονών.

Το “σχέδιο” του Θεού για τον πραγματικά αγαπημένο του λαό ,έχει ‘δρομολογηθεί” και δεν μπορεί καμία δύναμη να το αναχαιτίσει.

Αυτό θα μας φέρει κοντά στον Θεό, εκεί που ανήκει ο Έλληνας.

Δεν ξέρω πότε, αλλά είμαι σίγουρος ότι η λειτουργία στην “Αγία Σοφιά” με τον Κυβερνήτη που μας αξίζει να βρίσκεται στην “θέση” του και εμείς υπερήφανοι που μας κυβερνά, δεν αργεί ..

και τότε ”ο δε. ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται“.

“Καλή Ανάσταση” σε όλους

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας
 
“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”

Πηγή: https://www.triklopodia.gr/
«Πᾱνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου