Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Οι Μακεδόνες ζητούν «αποκαθήλωση» Νικολαΐδη: «Να αφαιρεθεί το όνομά του από το Στάδιο Σκύδρας - Είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ»


Το πολιτικό κλίμα είναι βαρύ για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα και για όσους συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του.

Να αφαιρεθεί το όνομα του Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο Αλέξανδρου Νικολαΐδη από το στάδιο της Σκύδρας, ζητούν πολίτες της περιοχής, μετά την απόφασή του να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Πολίτες της Σκύδρας - ο Ολυμπιονίκης έχει καταγωγή από το Μαυροβούνι Σκύδρας - κινητοποιούνται ώστε να καταργήσουν το όνομα του, που δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης ως ένδειξη τιμής για την μεγάλη αθλητική επιτυχία του.

Έτσι έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία καλούν τους συμπολίτες τους στη συλλογή υπογραφών ώστε η πινακίδα του σταδίου να αποτελέσει… παρελθόν.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σήμερα πρόκειται να περιοδεύσει στην Έδεσσα, ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν θα εμφανιστεί και στην Σκύδρα. Χθες Τετάρτη, κατά την περιοδεία του στην Εορδαία, ήρθε αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες πολιτών, κάτι που είχε γίνει και το περασμένο Σάββατο στην Κατερίνη.

Η ανακοίνωση των πολιτών Σκύδρας έχει ως εξής:

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17-04-2019

Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία της Σκύδρας πληροφορήθηκε πως ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης πολιτικοποιήθηκε, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μιας και δεν δύναται ένας Ολυμπιονίκης πρότυπο της νεολαίας, να πολιτικοποιηθεί και να υποστηρίζει δημόσια την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονες μας, γεγονός που έρχεται όχι μόνο σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά και με το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που υιοθέτησε πρώτο σε όλη την Ελλαδα το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας μη αποδεχόμενο την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία!

Για τους λόγους αυτούς κι επειδή δεν επιθυμούμε στους χώρους όπου αθλούνται τα παιδιά μας να υπάρχουν πρότυπα ανθρώπων που από Ολυμπιονίκες μεταμορφώθηκαν σε πολιτικούς...

Καλούμε όλους τους δημότες της Σκύδρας αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 2:30 το μεσημέρι έξω από το δημοτικό στάδιο Σκύδρας για συλλογή υπογραφών με αίτημα προς το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας την κατάργηση της ονομασίας Αλέξανδρος Νικολαΐδης από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (κλειστό γυμναστήριο) Σκύδρας και υπέρ της αλλαγής αυτού.

ΥΓ.: Ευχή όλων μας είναι η απόσυρση της υποψηφιότητας του και η μη ενασχόληση του με την πολιτική γενικότερα. Ώστε να σταματήσει η συλλογή των υπογραφών.


ΣΧΟΛΙΟ

Δύο παρατηρήσεις έχω....

Πρώτον οι Μακεδόνες πολίτες είναι ΠΟΛΥ ευγενικοί με τον Ολυμπιονίκη που δεν τίμησε με την συμπεριφορά του ούτε την Ελλάδα ούτε την γενέτειρά του Μακεδονία... και φυσικά ούτε τον ίδιο του τον ιδρώτα και τα μετάλια...

Ενδεικτικά αναφέρουν την συμφωνία των Πρεσπών ως "εθνικά επιζήμια" ενώ ο σωστός όρος είναι προδοτική.... και αναφέρουν ότι τα παιδιά τους δεν θέλουν να αθλούνται σε χώρους που φέρουν τα ονόματα "Ολυμπιονικών που μεταμορφώθηκαν σε πολιτικούς", ενώ ο σωστός όρος είναι "που μεταμορφώθηκαν σε προδότες".

Δεύτερον είναι τραγικό να βλέπεις ανεγκέφαλους νέους ανθρώπους που ενώ αποτελούσαν πρότυπα για όλους τους Ελληνες να αποφασίζουν να γίνουν πρότυπα μόνο για τους προδότες.... ενός γελοίου προδοτικού κόμματος.

Κάποτε είχαν προσπαθήσει οι πολιτικοί ενός κόμματος να προσεταιριστούν και να κάνουν υποψήφιο βουλευτή τον μέγιστο ρεμπέτη Τσιτσάνη....

Η απάντηση του ήταν: "Εγώ είμαι ο Τσιτσάνης όλων των Ελλήνων και δεν έχω σκοπό να στενοχωρήσω κανέναν Ελληνα"...

Πρέπει λοιπόν, και οι Ολυμπιονίκες μας και όλοι οι διακεκριμένοι αθλητές μας, να καταλάβουν ότι είναι πρότυπα για ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες και δεν είναι δυνατόν να αυτοεξευτελίζονται σε τέτοιο βαθμό....

Εννοείται πως τα ίδια θα έπρεπε να πούμε αν ο Νικολαϊδης επέλεγε να πάει σε οποιοδήποτε κόμμα.... όμως τα λέμε σε πολλαπλάσιο βαθμό εφόσον μάλιστα η επιλογή του συμπίπτει και με το τρισάθλιο προδοτικό, ανθελληνικό, κόμμα αθέων του Συριζα που πρόδωσε εκτός όλων των άλλων, την Μακεδονία μας...

Προσυπογράφουμε την δήλωση των Μακεδόνων πολιτών της Σκύδρας.

Πηγή:  http://koukfamily.blogspot.com/2019/04/blog-post_235.html

______________________________________

Σχόλιο Πᾶνος: Καὶ ἐμεῖς ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ προσυπογράφουμε τὴν δήλωση τῶν Μακεδόνων πολιτῶν τῆς Σκύδρας, ὅπως ἐπίσης συμφωνοῦμε ἀπόλυτα μὲ τὰ ὅσα ἔχει γράψει στὸ σχόλιό του ὁ ἀγαπητὸς φίλος μας Θᾶνος!
«Πᾶνος»

4 σχόλια:

  1. Γιατί βιάζονται να ονοματίσουν στάδια με ονόματα αθλητών εν ζωή;
    Ένας αθλητής, όσο επιτυχημένος και να είναι, πρέπει να είναι και υπόδειγμα σε όλα, μέχρι το τέλος της ζωής του.
    Είναι σαν ένας άνδρας που κάνει τατουάζ το όνομα της φιλενάδας του, η οποία μετά τον εγκαταλείπει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ἀνατόλιε!

      Συμφωνοῦμε ἀπόλυτα μαζὶ σου καὶ βέβαια ὑπάρχη σκοπιμότητα ποὺ γίνεται αὐτὸ καὶ ὄχι νὰ τιμήσουν ἀθλητὲς μας.

      Ξέρουμε πολὺ καλὰ πόσους ἔχουν ξεχάσει μέχρι τώρα ἄνδρες καὶ γυναῖκες, ποὺ πρόσφεραν τόσα στὴν πατρίδα μας ὄχι μόνο στὸν άθλητισμό καὶ τὴν ἔκαναν περήφανη.

      Σιγὰ μὴν ἐνδιαφέρθηκαν ὅλοι αὐτοὶ οἱ προδότες καὶ ἀποδομητὲς τῶν ἀξιῶν μας, τῆς ἱστορίας μας καὶ τῆς πίστεώς μας.

      Διαγραφή
    2. Οι Δήμαρχοι και οι υπόλοιποι πολιτευτές βρίσκουν κάποιον αναγνωρισμένο αθλητή για να "τιμήσουν". Ουσιαστικά δεν τιμούν τον αθλητή, αλλά αυτοεπιδεικνύονται, εκμεταλλευόμενοι την δόξα του.
      Βγάζουν φωτογραφίες, δημοσιοποιείται στα ΜΜΕ το γεγονός, βάζουν πλακέτες με τα ονόματά τους. Πράγματα ανούσια και επουσιώδη, για να ξεγελάσουν κάποιους ανεγκέφαλους ψηφοφόρους.
      Η Εκκλησία μας δεν ανακυρήσσει Αγίους εν ζωή, όσο και αν είναι προφανής η αγιότητά τους. Μπορεί να υπάρξει πτώση του ατόμου, ακόμα και πριν την κοίμησή του.
      Έχει σημασία να ζούμε, αλλά κυρίως να πεθαίνουμε με Χριστιανικό τρόπο.

      Αν αύριο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αναλάβει προπονητής στην Τουρκική Εθνική ομάδα, τί θα λένε οι άρχοντες που ονομάτισαν το γήπεδο; Επιζητούν την δημοσιότητα και κάνουν οτιδήποτε!

      Διαγραφή