Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Τα παιδάκια που σκοτώθηκαν στην εκκλησία στη Σρι Λάνκα, λίγο πριν είχαν πει στο Κατηχητικό ότι ήταν έτοιμα να πεθάνουν για τον Χριστό



Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις λίγα λεπτά αφότου εκφράσανε την θέλησή τους να πεθάνουν για τον Χριστό, τα μισά παιδιά ενός κατηχητικού σχολείου στην εκκλησία στην Batticaloa, σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα.

"Σήμερα ήταν το κατηχητικό της Κυριακής του Πάσχα στην εκκλησία και ρωτήσαμε τα παιδιά πόσοι από εσάς θα θέλατε να πεθάνετε για τον Χριστό; Όλα τα παιδιά σήκωσαν τα χέρια τους. Λίγο αργότερα, κατέβηκαν να παρευρεθούν στην κύρια λειτουργία και έγινε η έκρηξη. Τα μισά από τα παιδιά πέθαναν επιτόπου", δήλωσε η Caroline Mahendran, δασκάλα του κατηχητικού στην εκκλησία.

Οι χριστιανοί στο νησιωτικό αυτό έθνος, αποτελούν λιγότερο από το 10 τοις εκατό των συνολικά 20 εκατομμυρίων κατοίκων.



Ο πάστορας Kumaran, δήλωσε στους Times της Ινδίας ότι είδε το θάνατο πολλών παιδιών λίγο αργότερα, αφότου θεωρεί ότι είδε τον ύποπτο βομβιστή αυτοκτονίας που δεν αναγνώρισε.

Ήταν περίπου στις 8:30 π.μ., δήλωσε ο Kumaran, όταν είδε τον ύποπτο βομβιστή αυτοκτονίας που κρατούσε μια τσάντα στα σκαλιά της εκκλησίας που ήταν ήδη γεμάτη με προσκυνητές.

"Τον ρώτησα ποιος ήταν και ποιο ήταν το όνομά του, είπε ότι ήταν μουσουλμάνος και ήθελε να επισκεφθεί την εκκλησία", δήλωσε ο Kumaran.


Συγκλονιστική φωτογραφία: Το αίμα των χριστιανών στους τοίχους της εκκλησίας και στο άγαλμα του Χριστού...

Ο Kumaran δήλωσε ότι ένας άλλος ιερέας τον απομάκρυνε από τον άνθρωπο αυτό, επειδή καθυστερούσε για τη λειτουργία. Καθώς πήγαινε προς το βήμα ακούστηκε μια έκρηξη. Όταν γύρισε, το αίμα των αδελφών του, συμπεριλαμβανομένων πολλών από την τάξη του κατηχητικού σχολείου, είχε περιχυθεί στα τείχη της εκκλησίας.

"Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά. Δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση", δήλωσε ο Kumaran.



Ο 41χρονος Arasaratnam Verl, δήλωσε ότι ο 13χρονος γιος του, V. Jackson, ο οποίος είναι και το μοναχοπαίδι του, στεκόταν στην είσοδο της εκκλησίας μετά το τέλος του κατηχητικού. Ο Jackson σκοτώθηκε επιτόπου.

"Η αδελφή μου σκοτώθηκε επίσης. Οι δύο αδελφές μου και ο γαμπρός μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση", δήλωσε ο Verl, ένας οδηγός ταξί στους Times of India.


ΚΟ / από εδώ

Πηγή:http://redskywarning.blogspot.com/2019/04/blog-post_23.html
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου