Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας προσπαθεί να καταστρέψει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου



Ο πρόεδρος της Βραζιλίας προσπαθεί ενεργά να καταστρέψει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, αποκάλυψε διαρροή των εγγράφων. 

Τα έγγραφα δείχνουν επιχειρήματα που υποβλήθηκαν από τον Jair Bolsonaro ότι μια ισχυρή κρατική παρουσία στην περιοχή του Αμαζονίου είναι σημαντική για να αποφευχθεί η συνέχιση των σχεδίων διατήρησης. 

Προτίθεται να κατασκευάσει γέφυρες, αυτοκινητόδρομους και ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο τροπικό δάσος, η κυβέρνηση της Βραζιλίας ελπίζει να «καταπολεμήσει τη διεθνή πίεση» για να προστατεύσει τον Αμαζόνιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν. 

Όπως αναφέρθηκε από το ανεξάρτητο , τα σχέδια διαρρήχθηκαν στην πολιτική ιστοθέσηopenDemocracyκαι περιλαμβάνουν διαφάνειες PowerPoint που πιστεύεται ότι παρουσιάστηκαν σε μια συνάντηση τον Φεβρουάριο μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων της Βραζιλίας και τοπικών ηγετών στην πολιτεία Para, η οποία φιλοξενεί τον Εθνικό Δρυμό της Αμαζονίας.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υπουργοί της Βραζιλίας υπέβαλαν σχέδια που προγραμματίζονται για την περιοχή από την κυβέρνηση του Προέδρου Bolsonaro, με μια διαφάνεια που αναφέρει μια προτεραιότητα να καταλαμβάνουν στρατηγικά το τροπικό δάσος. 

Η διαφάνεια αναφέρει, σύμφωνα με την OpenDemocracy: 

"Τα αναπτυξιακά έργα πρέπει να υλοποιηθούν στη λεκάνη του Αμαζονίου, ώστε να ενσωματωθούν στην υπόλοιπη εθνική επικράτεια, προκειμένου να αντισταθμιστεί η διεθνής πίεση για την υλοποίηση του αποκαλούμενου έργου Triple A. 

" Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του ποταμού Trombetas, η γέφυρα Óbidos πάνω από τον ποταμό Αμαζόνιο και η εφαρμογή του αυτοκινητόδρομου BR-163 στα σύνορα με το Σουρινάμ. " 

Πριν από τις πυρκαγιές , ο Πρόεδρος Bolsonaro και οι μεγάλες εταιρείες Ομαδοποίηση μέχρι να καταστρέψει τον Αμαζόνιο 

 Εικόνα: NASA

Το έργο «Triple A» (Άνδεις, Αμαζονίου και Ατλαντικού) είναι μια προσπάθεια συντήρησης που διευθύνεται από την οργάνωση Gaia Amazonas, η οποία στοχεύει στη διατήρηση 265 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων ζούγκλας και των πνευμόνων του κόσμου μας. 

Αλλά τώρα ο Bolsonaro, αμφιλεγόμενος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, φαίνεται να σαμποτάρει αυτή την προσπάθεια ως καταστροφικές πυρκαγιές μέσα από τον Αμαζόνιο. Πυρκαγιές που προκαλούν απώλεια ισοδύναμη με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου ανά λεπτό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης. 

Το τροπικό δάσος - το οποίο καλύπτει τη βορειοδυτική Βραζιλία και εκτείνεται στην Κολομβία, το Περού και άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής - καίγεται για εβδομάδες, βυθίζοντας το Σάο Πάολο της Βραζιλίας στο σκοτάδι και καταστρέφει το Αμαζόνιο.

Εάν η φωτιά συνεχίσει να καίει με τον τρέχοντα ρυθμό της, αυτός θα είναι ο πρώτος μήνας για αρκετά χρόνια κατά τον οποίο η Βραζιλία χάνει μια περιοχή δασών μεγαλύτερη από το Μεγάλο Λονδίνο, πολλοί φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να ανακάμψουν. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τους βραζιλιάνους δορυφόρους , σύμφωνα με το The Guardian , ο αριθμός των 1.345 τετραγωνικών χιλιομέτρων της περιοχής εκκαθαρίστηκε τον Ιούλιο - ένα τρίτο υψηλότερο από το προηγούμενο μηνιαίο αρχείο στο σημερινό σύστημα παρακολούθησης, το δορυφορικό σύστημα Deter B, το οποίο ξεκίνησε το 2015. 

Ο Μπολσόναρο χθες (22 Αυγούστου) ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του «στερείται τους πόρους» για να σβήσει τη φωτιά, παρόλο που οι περιβαλλοντικές ομάδες θέτουν τώρα την ευθύνη για την καταστροφή άμεσα γι 'αυτόν.


Ο Πρόεδρος Bolsonaro παρουσιάζοντας το σατανικό χέρι, το Il Cornuto ( Κέρατα του διάβολου)

Ο Ρίτσαρντ Γιώργος, επικεφαλής των δασών στη Greenpeace, δήλωσε στο The Independent: 

"Όλη η περιοχή γύρω από το Αμαζόνιο ήταν εξαιρετικά ασταθής με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες και ο Bolsonaro άναψε μια φλόγα κάτω από αυτό". 

Η πυρκαγιά που τρέχει σήμερα μέσω του τροπικού δάσους φέρεται να έλαβε χώρα αφού οι αγρότες ανακοίνωσαν μια συντονισμένη «ημέρα φωτιάς» στις 10 Αυγούστου, λόγω του ότι ο πρόεδρος έδωσε το πράσινο φως για τους αγρότες και τους παράνομους δασολόγους να εισέλθουν στις αυτόχθονες κοινότητες.


Εικόνα: ΡΑ

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου παρέχει το 20% των παγκόσμιων αναφορών για το οξυγόνο,Business Insider . Ωστόσο, αν συνεχίσει να καίγεται, δεν θα σταματήσει μόνο να παράγει αυτό το οξυγόνο και να στηρίξει την άγρια ​​φύση, αλλά θα μπορούσε επίσης να επιδεινώσει την αλλαγή του κλίματος, ενεργοποιώντας ένα « σενάριο αποθάρρυνσης της κρίσης ». 

Αυτό θα έχει τελικά ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ξηρών φύλλων, τα οποία δεν θα μπορούσαν να απορροφήσουν τόσο άνθρακα, θα ήταν πολύ πιο εύφλεκτα και πιθανόν να εξαπλώσουν τις πυρκαγιές - ενδεχομένως προκαλώντας στην ατμόσφαιρα την αποδέσμευση 140 δισεκατομμυρίων τόνων άνθρακα που αποθηκεύτηκαν στον Αμαζόνιο. Ως αποτέλεσμα, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Δεδομένου ότι το κοινό ενημερώθηκε για την καταστροφική πυρκαγιά, εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να υπογράψουν μια αναφορά που ζητούσε από την κυβέρνηση της Βραζιλίας να απαγορεύσει την καύση του Αμαζονίου - κάτι που θα μπορούσε εύκολα να διαδραματίσει επιζήμιο ρόλο στην έκτακτη ανάγκη για το κλίμα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. 

Μπορείτε να υπογράψετε την αναφορά για να θέσετε τέρμα στην καύση του τροπικού δάσους εδώ . 

Από την Lucy Connolly, Unilad.co.uk

Πηγή: http://humansarefree.com/
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου