Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Μαύρες σελίδες στην ιστορία της γράφει η Ι.Μ. Ξενοφώντος.


Οι σχισματικοί της Ουκρανίας πανηγυρίζουν για άλλη μία νίκη επί του Αγίου Όρους. Το δημοσίευμα είναι στα Ουκρανικά από ιστοσελίδα των Ουκρανών σχισματικών γι’ αυτό θα περιοριστώ σε λίγα. 

Αναφέρει ότι την 9η Αυγούστου, ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονος (παλαιό ημερολόγιο), μία ομάδα προσκυνητών της «επισκοπής» Ρίβνε και Όστρο μαζί με «κληρικούς» συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία της Ι.Μ. Ξενοφώντος όπου χοροστάτησε ο Ηγούμενος της Μονής Αλέξιος. Μαζί με την αδελφότητα του Μοναστηριού συμμετείχε και «κληρικός» της «επισκοπής» Λβιβ.



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ηγούμενος συγχάρηκε τους Ουκρανούς για τον «Τόμο Αυτοκεφαλίας» και τους διαβεβαίωσε ότι οι μοναχοί του Αγίου Όρους προσεύχονται για την Ουκρανία. Επίσης εξέφρασε τον σεβασμό και την ευλάβειά του στον «ευλογημένο προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιο». 


Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αλέξιος έχει δείξει από την αρχή με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις θέσεις του στο Ουκρανικό. Συμμετείχε αυτοπροσώπως στην ενθρόνιση του σχισματικού Επιφάνιου. 

Από τότε, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντιπροσωπεία των Ουκρανών σχισματικών που να μην έχει επισκευθεί και να μην έχει λειτουργήσει στην Ι.Μ. Ξενοφώντος. 

Και δεν αναφέρονται οι Ουκρανοί σχισματικοί προσκυνητές που αλωνίζουν το Άγιον Όρος σε καθημερινή βάση και γίνονται δεκτοί στις Θείες Λειτουργίες, Θεία Κοινωνία, προσκύνηση Ιερών Λειψάνων, μνημόνευση ονομάτων κτλ από τα γνωστά Μοναστήρια που στηρίζουν την αντικανονική εισπήδηση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ουκρανία. 


Είναι λυπηρό αλλά αποτελεί μάθημα ζωής και παράδειγμα προς αποφυγή για όλους μας. 


Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αλέξιος εισήλθε σε έναν θανατηφόρο κατήφορο από τον οποίο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ξεφύγει. Ο ρόλος του από εδώ και στο εξής θα είναι να ενισχύει τους Ουκρανούς σχισματικούς με «Αγιορείτικο αέρα» για να παρασύρουν όλο και περισσότερους Ορθόδοξους στο σχίσμα


Που να το ήξερε και που να το φανταζόταν την ημέρα που αποφάσισε να γίνει μοναχός, ότι στα γεράματά του θα γινόταν ο καλύτερος συνεργάτης κάποιων ουνιτίζοντων, καθηρημένων και αυτοχειροτόνητων σχισματικών και ότι θα εργαζόταν τόσο αποφασιστικά για το άδικο και την διαίρεση των Ορθοδόξων.


Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών.







Φαίη

«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου