Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Έγινε κάποιο λάθος, ή έγινε "λαγός" ;



ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΤΗΣ
ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνώρισε, σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, το προνόμιο να χειρισθεί την αναγνώριση της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος εισηγήθηκε, λοιπόν, την όντως αναγνώριση κι έτσι η Ελλαδική Εκκλησία είναι η πρώτη που προβαίνει σε τέτοια ιστορική ενέργεια! 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, μετά το πέρας των εργασιών της Ιεραρχίας, επτά ήταν οι Ιεράρχες οι οποίοι ζήτησαν αναβολή της απόφασης: 

Οι Σεβ. Μητροπολίτες Καρυστίας κ. Σεραφείμ, Ηλείας κ. Γερμανός, Δρυινουπόλεως κ. Ανδρέας, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Μεσογαίας κ. Νικόλαος και Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Ο Σεβ. Κερκύρας κ. Νεκτάριος, που έχει τις δικές του ενστάσεις, απουσίαζε αιτιολογημένα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την αντίρρησή του στην απόφαση για αναγνώριση εξέφρασε εντόνως ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος με πολλές δημόσιες παρεμβάσεις του τον τελευταίο καιρό τάχθηκε κατά της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας. 

Παρ' όλα αυτά ο Πειραιώς δεν αναφέρθηκε από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου ανάμεσα στους ιεράρχες που διαφώνησαν και ζήτησαν αναβολή της απόφασης. 

Προφανώς ο Πειραιώς Σεραφείμ στην πορεία άλλαξε γνώμη και τάχθηκε με την πλειοψηφία των ιεραρχών. 

Κρίμα στον αγώνα του... και στο Γραφείο Αιρέσεών του που ξεσπάθωσε εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Τελικά ο Πειραιώς συντάχθηκε με την Μητέρα Εκκλησία! 

Καλό θα ήταν να το επιβεβαιώσει για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά για την ...ανδρεία στάση του.

Π.Α.Α.

Πηγή

Πηγή:  https://agonasax.blogspot.com/
 «Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Μείναμε πολύ λίγοι αλλά μην μας παίρνει από κάτω, μάλλον ήγγικεν η ώρα που θα διαχωρισθεί η ήρα από το σιτάρι,ας ελπίσουμε να βοηθήσει ο Κύριος ώστε να σταματήσει να κυβερνά την εκκλησία της Ελλάδος ο εκάστοτε αμερικανός πρέσβυς και να έρθει ένας γνήσιος Ορθόδοξος Ποιμένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή