Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

15 εντολές για Covid 19, συνωμοσιολογία και Θεία Κοινωνία



Γράφει ο Κώστας Νούσης

Θεολόγος – φιλόλογος - Μ.Th.

1. Πείραμα χειραγώγησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης και οικονομίας. Οι ηγέτες των κρατών προχωρούν στη διασπορά της τρομοκρατίας μέσω πλύσης δια των ΜΜΕ και του Διαδικτύου. Και καλοπροαίρετος να είσαι, αρχίζεις να αμφιβάλλεις για το αν τα πράγματα είναι τόσο φυσικά και αθώα πια. Μην τα πιστεύετε επομένως όλα όσα σερβίρονται.

2. Η Ρωσική Εκκλησία – και άλλες – έθιξαν με τη στάση τους το δόγμα για τη Θεία Κοινωνία. Η Ορθόδοξη Θεολογία δεν μπορεί να κωφεύσει με το πρόσχημα της «οικονομίας» (όρος θεολογικός). Η εν λόγω οικονομία έχει και τα όριά της. Μην τους μιμείστε.

3. Η Ορθόδοξη Ελλάς μόνο Ορθόδοξη δεν είναι πια. Οι περισσότεροι ήδη πίστευαν και πιστεύουν ότι η Θ. Κοινωνία μπορεί να γίνει φορέας μεταδοτικών νοσημάτων. Μη συσχηματίζεσθε με τους πολλούς.

4. Η Ελλαδική Ιεραρχία στάθηκε απαράδεκτα κατώτερη των περιστάσεων. Υποτάχτηκε στον Καίσαρα (στο Κράτος) και – εξαιρουμένου ενός, του Κυθήρων Σεραφείμ – ούτε καν διαμαρτυρήθηκε για τη φασιστική απαγόρευση της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας. Μην τη δικαιολογείτε.

5. Στην Κύπρο αντέδρασαν εμπράκτως δύο Ιεράρχες. Επικροτείστε τους.

6. Οι Ορθόδοξοι θεολόγοι και κληρικοί – μεγαλόσχημοι και μη – εποίησαν την ανάγκην φιλοτιμίαν, αποδιδόμενοι σε έναν απαράδεκτο αγώνα λόγων φλύαρης εκκοσμίκευσης και ψευτοουμανιστικής μπουρδολογίας, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να συνταχθούν με την αντιεκκλησιαστική κρατική πολιτική και να φανούν μάλιστα ένιοι εξ αυτών αρεστοί – sic - στους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Μην το ανέχεστε άλλο.

7. Και δυστυχώς δεν ακούσαμε – πλην ελαχίστων Ιεραρχών – σοβαρό θεολογικό αντίλογο προάσπισης του δόγματος της Θείας Ευχαριστίας. Εκζητείστε τον!

8. Οι έχοντες τουλάχιστον φιλότιμο Ιεράρχες θα πρέπει αύριο – και όλες τις μέρες της απαγόρευσης της θείας λατρείας – να μη λειτουργήσουν και να μη γευθούν τη Θεία Κοινωνία, στης οποίας τη στέρηση από όλους μας συνέβαλαν τα μάλα. Ας γευθούν τοιουτοτρόπως και οι ίδιοι το πικρό αυτό επιτίμιο της ακοινωνησίας, ίνα νοήσωσι... Απαιτείστε το.

9. Διαπιστώνουμε όλοι μας με λύπη μέσα από τις αντιπαραθέσεις στο Διαδίκτυο – άφθονες λόγω της επιβληθείσης καραντίνας – το αντιεκκλησιαστικό και αθεϊστικό μένος και παραλήρημα πολλών σημερινών Νεοελλήνων, με επιχειρήματα άγνοιας, ασχετοσύνης, ημιμάθειας, κακεντρέχειας και τραγικής έλλειψης ορθόδοξης κατήχησης. Ας επανακατηχηθεί ο λαός μας.

10. Η Εκκλησία πρέπει να πάψει δια των αντιπροσώπων της να ποιεί την νήσσαν και να εφευρίσκει προφάσεις εν αμαρτίαις για τη σχεδόν προδοτική στάση της, τουναντίον δε με όπλο την τεράστια θεολογική της παράδοση να αντισταθεί στα αόρατα και ορατά αντίχριστα σχέδια που υφίστανται και θα ακολουθήσουν. Ο δε λαός του Θεού με αγάπη, προσευχή, υπακοή και υπομονή να αντιμετωπίσει και αυτόν τον δαιμονικό πειρασμό.

11. Η Εκκλησία σέβεται την ιατρική και την επιστήμη. Αλλά δεν επιτρέπεται η μια να εισβάλλει στα χωράφια της άλλης. Ας γίνονται τουλάχιστον λειτουργίες με ελάχιστο αριθμό πιστών, όπως ακριβώς επιτρέπεται και η είσοδος στα σούπερ μάρκετ, που είναι πολύ πιο σίγουρες εστίες μόλυνσης! Μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας.

12.Όλοι μας σεβόμαστε τη δημόσια υγεία και τη ζωή του άλλου, προπαντός οι Χριστιανοί. Μη μας βάζετε ψευτοδιλήμματα και μη μας ενοχοποιείτε. Οι χριστιανοί ξέρουν πότε πρέπει να πάνε στην Εκκλησία και πότε όχι, ξέρουν να υπακούνε, όταν τους "προστάζει" η ηγεσία τους. Μπορεί να βρει πολλούς τρόπους η Εκκλησία να συνεχίσει να λειτουργεί και να ελέγχει τους πιθανούς "συνωστισμούς". Η καθολική απαγόρευση των Ακολουθιών της και ιδιαίτερα της Θείας Λειτουργίας ήταν ξεκάθαρα εκ του πονηρού.

13. Ζούμε σε συνθήκες παγκόσμιας υποχονδρίας. Μη μας μείνει και κανα κουσούρι μετά...

14. Πίσω από όλα κρύβεται η παιδαγωγική παραχώρηση του Θεού για τις άπειρες αμαρτίες μας με σκοπό την αιώνια σωτηρία όλου του κόσμου. Η λύση μία και μοναδική: η μετάνοια.

15. Φάρμακο μοναδικό και αναντικατάστατο για όλους τους ιούς που μας έρχονται από το δυσοίωνο μέλλον, για κάθε αρρώστια και κυρίως αντίδοτο για τον αιώνιο θάνατο: η Θεία Κοινωνία. Όσοι πιστοί, προσέλθετε. Αμήν!

πηγή

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου