Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Η ΕΛ.ΑΣ έκανε ελέγχους στους ναούς σήμερα το πρωί λες και ήταν γιάφκες ..Η εμπειρία που έζησε ο Σεβ. Δράμας Παύλος και η απάντηση του στους αστυνομικούς


Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Το είδαμε και αυτό ή μάλλον ζήσαμε να το δούμε! Το πρωί σήμερα αστυνομικά οχήματα, εκτελώντας προφανώς εντολές ανωτέρων τους, πραγματοποιούσαν ελέγχους σε ναούς της ελληνικής επικράτειας για να διαπιστώσουν αν οι ναοί είχαν τηρήσει τον περιορισμό που επιβάλλουν τα μέτρα εξαιτίας του κορονοϊού.

Πολλές Εκκλησίες λειτούργησαν εφαρμόζοντας το κεκλεισμένων των θυρών αλλά δέχθηκαν την επίσκεψη αστυνομικών.


Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις που ενώ οι θύρες των ναών ήταν κλειστές, χτύπησαν για να ελέγξουν τί γίνεται και ποιος λειτουργεί!

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην Δράμα κατά το οποίο ο Σεβ. Δράμας Παύλος – διακριτικός και καθόλου προκλητικός Ιεράρχης σε όλη αυτή την κρίση αλλά με ανδρεία συμπεριφορά και με λόγο που σπάει κόκκαλα- δέχθηκε την επίσκεψη αστυνομικών στον παλιό Μητροπολιτικό ναό της Δράμας όπου είχε πάει να λειτουργήσει σεμνά και ταπεινά, με τρεις ακόμη ανθρώπους: δύο κληρικούς του και τον ιεροψάλτη.

Έκρουσαν οι αστυνομικοί την θύρα του ιστορικού ναού κατά την διάρκεια της Εωθινής λειτουργίας και τους άνοιξε ο ιερεύς. Ο Σεβ. Δράμας εμφανίστηκε μέσα στον άδειο απο πιστούς ναό, στην Ωραία Πύλη και ενώ ενεδύετο ακόμη τα άμφιά του και ρώτησε τους αστυνομικούς:

– Τι συμβαίνει παιδιά;
Αυτοί κάτι πήγαν να ψελλίσουν αλλά ο Σεβ. Δράμας τους απάντησε:

– Καλά, καλά παιδιά! Ελάτε να με συλλάβετε αφού τελειώσω την θεία λειτουργία.

Και είπε στον ιερέα να ξανακλείσει την πόρτα του ναού και έτσι συνέχισαν!

Συνομιλώντας για το επεισόδιο αυτό με τον Σεβ. Δράμας μας είπε εμφανώς στενοχωρημένος και προβληματισμένος:

– Το ότι θα φτάναμε στο σημείο να έρχονται αστυνομικοί με τα αστυνομικά οχήματα να μας ελέγξουν αυτό δεν περίμενα ότι θα το ζήσω ως Ορθόδοξος Ιεράρχης στην Ελλάδα! 

Όπως μάθαμε παρόμοιοι έλεγχοι απο αστυνομικούς έγιναν και σε πολλούς ακόμη ναούς προκαλώντας τους ιερείς και δημιουργώντας αρνητικά συναισθήματα.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα παράνομα υπόγεια τεμένη που υπάρχουν στην Αττική δέχονται τους πιστούς τους ανενόχλητα οι οποίοι συγκεντρώνονται ακολουθώντας την τακτική της σειράς ένας- ένας και χωρίς να διενεργούνται έλεγχοι από την αστυνομία.

Τέλος τραγικό ήταν το θέαμα σήμερα να λειτουργούν οι Μητροπολίτες μας σε όλη την επικράτεια και εκτός απο τις δυο επίσημες τηλεοπτικές αναμεταδόσεις απο την ΕΡΤ και τον ΑΝΤ1 να έχουμε επιμέρους αναμεταδόσεις απο τοπικά κανάλια και απο το διαδίκτυο με κηρύγματα και ομιλίες, παρά την απαγόρευση της Συνόδου. 
Και μπορεί αυτή η πολυφωνία να δείχνει το Συνοδικό σύστημα που έχουμε- κάθε Μητρόπολη και μια διαφορετική φωνή- αλλά παράλληλα αποκαλύπτει τη γύμνια της Εκκλησίας μας και την πνευματική μας ένδεια.
«Πᾶνος» 

28 σχόλια:

  1. Φοβάμαι ότι μας την έχουν στημένη αδέλφια. Κυκλοφορούν πολλοί ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ! Προσέξτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅσο γι᾿ αὐτὸ ἀδελφέ δὲν ὐπάρχη καμμία ἀμφιβολία.
      Οἱ ρουφιάνοι καὶ τὰ πρακτοράκια βρίσκονται παντοῦ νὰ ἐξυπηρετοῦν αὐτὴν σαπίλα τοῦ συστήματος.

      Διαγραφή
  2. Απο την τελευταία επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου.

    Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος προς υπ. Παιδείας:
    "Δεν είναι η Εκκλησία ένα άτακτο κοριτσάκι που του τραβάμε τα μαλλιά ή το χαστου­κίζουμε για να συμμορφωθεί. Ο θεσμικός σεβασμός τραυματίστηκε καίρια. Η Εκκλησία είχε και έχει πολύ λογικές λύσεις και προτάσεις στα πλαίσια της αποκλει­στικής αρμοδιότητάς της για να βοηθήσει την πολιτεία στον αγώνα της."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχῶς ἀδελφέ μου, ὅλοι ἐκ τῶν ὑστέρων ἀρχίζουν τὶς φαμφάρες γιὰ νὰ μὴν πῶ τίποτα ἄλλο, γιὰ νὰ καλύψουν τὴν ὀλιγοπιστία τους, τὴν δειλία τους καὶ τὴν ὑποταγή τους στὶς κυβερνητικὲς ἀποφάσεις καὶ αὐτῆς τῆς ἀντίχριστης κυβέρνησης.

      Ὁ πρῶτος ποὺ ἔκλεισε τοὺς ναοὺς του ἦταν αὐτὸς μὲ δική του πρωτοβουλία καὶ ἔρχεται τώρα, μετὰ τὸ κράξιμο ποὺ ἔχει φάει καὶ αὐτὸς ἀπὸ τὸν πιστὸ λαό, νὰ δώσει συμβουλὲς καὶ λύσεις.

      Διαγραφή
    2. Πάνο αδελφέ διαφωνώ με την απόρριψη του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου. Δεν έκλεισε τους Ναούς, μόνο τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς και τις καθημερινές Ακολουθίες περιόρισε τον κόσμο.
      Εχει πολύ καλά σημεία στα γραπτά του, που δεν τα βρίσκεις σε πολλούς μητροπολίτες.

      Διαγραφή
    3. Ἀδελφέ μου, εἶναι δικαίωμά σου νὰ διαφωνεῖς καὶ νὰ ἔχεις τὶς ἀπόψεις σου, ὅπως καὶ τὸ ἴδιο ἰσχύει καὶ γιὰ ὅλους.

      Ὅσο γιὰ τὰ γραπτὰ του ποὺ ἀναφέρεις, δὲν εἶναι ὁ μοναδικός, τὸ θέμα εἶναι τὶ κάνουν στὴν πράξη.

      Δὲν ἔχω ἀδελφέ μου αὐτὲς τὶς ἡμέρες καθόλου χρόνο ὅπως καὶ τώρα, νὰ κάτσω νὰ σοῦ γράψω περισσότερα γιὰ νὰ δῆς τὴν ὑποκρισία του.

      Ἀπλᾶ ψάξε καὶ διάβασε ποιὰ ἦταν ἡ στάση γιὰ τὴν ψευτοσύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου, γιὰ τὴν αὐτοκεφαλία τοῦ Οὐκρανικοῦ, καὶ δὲς ποιὸς ἀπὸ τοὺς Μητροπολῖτες συμπεριλαμβανομένου καὶ αὐτοῦ, βγῆκε νὰ ξεσηκώσει κλῆρο καὶ λαὸ γιὰ τὴν κατάπτυστη ἀπόφαση τῆς Ἱεραρχίας.

      Αὐτὲς οἱ γλυκανάλατες καὶ ὑποκριτικὲς δηλώσεις ἀγαπητὲ ἀδελφέ, οὔτε μικρὰ παιδάκια δὲν ξεγελοῦν.

      Αὐτὸ ποὺ συμβαίνει τώρα, δὲν ἔχει γίνει ξανὰ ποτέ, δὲν ὑπάρχη μεγαλύτερη βλασφημία.

      Ἔπρεπε νὰ εἶχαν φέρει τὸν κόσμο ἀνάποδα!
      Διάβασε τὶ γίνεται σὲ ἄλλες Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες καὶ κάνε τὶς συγκρίσεις σου.

      Δὲν ἔχουμε καμμία διάθεση νὰ κατακρίνουμε κανένα οὔτε κάνουμε τοὺς καλοὺς Χριστιανοὺς, ἀλλὰ σὲ θέματα Πίστεως ἔχουμε ὐποχρέωση νὰ ὁμολογοῦμε τὴν ἀλήθεια καὶ δὲν εἶναι κατάκριση ἀδελφέ μου ὁ ἔλεγχος τῶν Ἱεραρχῶν ὅταν καταπατοῦν τοὺς κανόνες τῶν Πατέρων, βλασφημοῦν μὲ τὶς πράξεις καὶ ἀποφάσεις τους τὸ Ἅγιον Πνεῦμα, ἀκυρώνουν τὰ μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας μας.

      Κάθε ἁπλὸς καὶ ἁμαρτωλὸς Χριστιανὸς ἔχει ὐποχρέωση νὰ φωνάξει καὶ νὰ ἀντιδράση σὲ ὅλη αὐτὴ τὴν ἐπαίσχυντη στάση καὶ ἀποφάσεις τοῦ Ἀρχιεπισκόπου καὶ ὅλων τῶν Μητροπολιτῶν.

      Διαγραφή
  3. "Το ότι θα φτάναμε στο σημείο να έρχονται αστυνομικοί με τα αστυνομικά οχήματα να μας ελέγξουν αυτό (εσύ) δεν περίμενες ότι θα το ζήσεις ως Ορθόδοξος Ιεράρχης στην Ελλάδα", αλλά πολλοί ορθόδοξοι Έλληνες, ακόμη και μέχρι τον πιο απλό και αγράμματο πιστό, τον περίμεναν. Να είσαι σίγουρος, δεσπότη μου, πως θα ακολουθήσουν ακόμη πολύ χειρότερα. Ως επίχειρα του Κολυμπαρίου και του οικουμενισμού. Είναι δυνατόν να λέει ο συνεπίσκοπός σου στον αρχιαιρεσιάρχη μονοφυσίτη πως είμαστε με τους κόπτες μια αγία Εκκλησία με αρχηγό τον Χριστό και εσύ να μην ανοίγεις το στόμα σου; Η περιουσία της Εκκλησίας μας είναι η Αλήθειά της, η οποία ανήκει σε όλους μας και οφείλουμε να την διαφυλάξουμε, με μπροστάρηδες τους ποιμένες. Όπως, όταν σε μια οικογένεια προσβάλλεται η περιουσία της, εγείρονται όλα τα μέλη, για να την προστατέψουν, αλλά πάντα με αρχηγό τον πατέρα. Τι κάνετε γι` αυτό; Πώς διερωτάστε για την κατάντια μας, όταν εσείς αναγνωρίζετε ως εκκλησία τους αιρετικούς, ενώ εμείς από το αναλόγιο του ψάλτη τους αποκαλούμε, διά των ύμνων των λατρευτικών, αιρετικούς και τους αναθεματίζουμε; Να μην επεκταθούμε βέβαια και στο βίντεο, όπου η κυριότης σας μαζί με έναν άλλον δεσπότη, συμπροσευχηθήκατε με τον μουσουλμάνο, μέσα σε κοιμητήριο μουσουλμανικό!!! Πώς λοιπόν, αναρωτιέστε; Με ποια παρρησία και με ποια εν Χριστώ πολιτεία; Αφήστε τα "ήξεις, αφήξεις" και μιλήστε πρόσωπο με πρόσωπο στην Αλήθεια!Οι άνθρωποι μυκτηρίζονται αλλά Θεός ου μυκτηρίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδερφέ Πάνο και αγαπητέ Δάσκαλε Σάββα.
    Όπως τα λέτε ακριβώς έτσι είναι.
    Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πού είναι όλο Αγάπη αλλά και Δικαιοσύνη που πολλοί την έχουν ξεχάσει.
    Για δύο πράγματα είπε ο Κύριος μας βαριές κουβέντες.
    Για αυτούς που σκανδαλίζουν.
    Και για τους υποκριτές. Θα ακούσουμε πάλι την Μεγάλη Εβδομάδα εκείνα τα φοβερά ΟΥΑΊ, ΟΥΑΊ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΊΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΈΣ.
    Το μόνο πράγμα που σιχαίνεται ο Κύριος μας, είναι η υποκρισία.
    ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΊΟ άλλος να είσαι κι άλλος να δείχνεις.
    Ενώ τάχθηκε και ( συμμορφώθηκε ) όλοι οι Ιεραρχία με τις διατάξεις του κράτους, στο να παραμείνουν και οι Ιεροί Ναοί κλειστοί.
    Και να γίνεται Θεία Λειτουργία στους Ναούς που γίνεται αναμετάδοση.
    Η αστυνομία κάνει το αυτονόητο προς αυτό που συμφωνήσατε, τώρα τι το παίζετε τρελίτσες;;
    Και όπως λέει και ο αδερφός Πάνος για δες τε τι γίναν σε όλα τα υπόλοιπα Ορθόδοξα Κράτη.
    Είστε οι μόνοι που παραδώσατε τα όπλα αμαχητί.
    Για αυτό δεν πείθετε πλέον κανέναν.
    ΔΌΞΑ ΤΩ ΘΕΏ ΚΑΙ ΧΊΛΙΕΣ ΔΌΞΕΣ ΝΑ ΈΧΕΙ, ΠΟΎ ΥΠΆΡΧΟΥΝΕ ΜΑΘΑΊΝΩ ΠΆΡΑ ΜΑ ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΟΊ ΑΠΛΟΊ ΙΕΡΕΊΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΆΚΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΚΆΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΙΕΡΈΣ ΑΚΟΛΟΥΘΊΕΣ.
    Ο ΘΕΌΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΈΧΕΙ ΚΑΛΆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδελφέ Πάνο δεν είπα ότι η στάση του Μεσογαίας Νικόλαου ήταν η καλύτερη, αλλά έχει και πολλά καλά σημεία.
    Εγώ δεν θα τον πω ούτε υποκριτή, ούτε διπλοπρόσωπο τον Μεσογαίας Νικόλαο.
    Απλά ακολουθεί την τακτική του με σκοπό έτσι να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Καλούς σκοπούς έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι ἀδελφέ μου νὰ ἔχει καὶ νὰ τὸν φωτίση ὁ Θεὸς νὰ τοὺς κάνει πράξει.

      Νὰ εὐχόμαστε νὰ μᾶς χαρίσει ὁ Θεὸς σὲ ὅλους φώτιση καὶ μετάνοια διότι ἔρχονται πολὺ δύσκολα καὶ θὰ χρειαστοῦμε τὴν χάρη του!

      Διαγραφή
  6. Αδελφέ Πάνο δεν είμαι ευκολόπιστος και δεν πιστεύω ότι όλοι οι μητροπολίτες έχουν πίστη ορθή και κριτική στάση στις κυβερνητικές απαγορεύσεις. Αλλά αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις ότι άλλοι χάρηκαν και ταυτιστήκαν με τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, άλλοι σιώπησαν. Ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος έγραψε επιστολή με κριτική διάθεση που χαρακτηρίστηκε απο τα γνωστά ΜΜΕ ως αιχμηρή και ως εμπρηστική!!
    Καλή φώτιση και μετάνοια σ' όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μας λέει:
    «Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
    Ο χειρότερος εχθρός της πίστεως μας είναι η ΆΓΝΟΙΑ
    ΑΠΌ ΑΥΤΉΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΏΣΕΙ Η ΑΛΉΘΕΙΑ.

    το πόσο καίρια επαληθεύεται ο Άγιος Παΐσιος που είχε πει: «…αφήνει λίγο τα πράγματα ο Θεός, για να φανούν οι διαθέσεις του καθενός…»

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗ ΜΕΣΟΓΑΊΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΆΕΙ ΆΛΛΟ.

    Και επειδή ότι λέμε πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις Θα αναρτήσω κείμενο του λίγες ημέρες πριν γίνει η ψευδό σύνοδο στο Κολυμπάρι.

    http://aktines.blogspot.gr/2016/05/blog-post_27.html

    Θα πάρω ένα κομμάτι μόνο από αυτό. Διαβάστε τι αναρωτιέται.

    Ειναι άραγε ο οικουμενισμὸς αιρεση;
    Θὰ μποροῦσε υπὸ όρους νὰ αποτελεί ευλογημένη πρωτοβουλία;
    Εἶναι ο αντιοικουμενισμὸς πάντοτε θεάρεστη ομολογία;
    Μπορεί η Εκκλησία νὰ είναι μία καὶ όχι καθολικὴ καὶ Αγία, δηλαδὴ νὰ δίνει έμφαση στὴν ορθόδοξη ομολογία καὶ οχι αντίστοιχη ιεραποστολικὴ μαρτυρία.

    Θα δώσω και την απάντηση στο επόμενο σχόλιο γιατί δεν μπορώ να τα κάνω όλα μαζί αντιγραφή, κι αν δείτε στο διαδίκτυο,( Μεσογαίας και οικουμενισμός), έχουνε γράψει τόσα στο διαδίκτυο για τον Ίδιο που ούτε ο Νιαγάρας δεν τον ξεπλένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μεσογαίας οικουμενιστης;
      Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

      Διαγραφή
  8. Δέστε και την απάντηση στην ερώτηση του Μεσογαίας.

    Είναι άραγε ο οίκουμενισμὸς αίρεση; Θὰ μπορούσε υπὸ όρους νὰ αποτελεί ευλογημένη πρωτοβουλία;

    (Σχόλιο ιστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ: ορίστε;.........................
    Σεβασμιώτατε εσείς ως Επίσκοπος δέν γνωρίζετε τί είναι ο Οικουμενισμός;
    Δέν έχετε πάρει απαντήσεις από τούς Αγίους μας καί τούς σύγχρονους Αγίους Πατέρες καί Γέροντες της Ορθοδοξίας μας, γιά τό αν ο Οικουμενισμός ειναι αίρεση;

    Σας απαντώμε εμείς: Οχι, είναι ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ!

    Αλλά διαβάστε από Αγίους: Αγιο Ιουστῖνο Πόποβιτς, Άγιο Νικόλαο Αχρίδος, Άγιο Παΐσιο, Άγιο Πορφύριο, καί από Άγίους Πατέρες καί Γέροντες: Ὅσιο Φιλόθεο Ζερβάκο, Μακαριστό Επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιώτη, Μακαριστό π. Αθανάσιο Μυτιληναῖο, Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, Γέροντα Θεόκλητο Διονυσιάτη κ.λ.. Θά Σας πιστοποιήσουνε ότι ο Οικουμενισμός είναι αίρεση-παναίρεση καί πώς σέ καμμία περίπτωση δέν είναι "ευλογημένη πρωτοβουλία" οταν προέρχεται από αιρετικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ δάσκαλε Σάββα. Μας έγραψε για τον Μητροπολίτη Δράμας

    Να μην επεκταθούμε βέβαια και στο βίντεο, όπου η κυριότης σας μαζί με έναν άλλον δεσπότη, συμπροσευχηθήκατε με τον μουσουλμάνο, μέσα σε κοιμητήριο μουσουλμανικό!!!

    Εσύ ήσουν διακριτικός και δεν το ανέβασες.
    Αλλά θα το ανεβάσω εγώ, που είναι μαζί με τον Μητροπολίτη Βαρνάβα Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

    https://youtu.be/de17ZT8rv6Q

    Δέστε στο 4ο λεπτό και 20 δευτερόλεπτα πώς κάνουν τα χέρια τους.
    Ποιον θεό επικαλούνται τον Αλλάχ;

    Ουαὶ υμίν, γραμματείς καὶ Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε τὴν βασιλείαν τών ουρανών έμπροσθεν τών ανθρώπων· υμείς γὰρ ούκ είσέρχεσθε, ουδὲ τοὺς εκσερχομένους αφίετε εισελθείν.
    Ματθ. 23,14

    Αλλοίμονό σας, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, διότι με την διεστραμμένην διδασκαλίαν σας, που την παρουσιάζετε ως διδασκαλίαν τάχα του Θεού, κλείετε την βασιλείαν του Θεού εμπρός από τους ανθρώπους. Ετσι, και σεις δεν εισέρχεσθε, αλλά και εκείνους που θέλουν να εισέλθουν δεν τους αφήνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα ερωτήματα που βάζει ο Μεσογαίας Νικόλαος δεν είναι δικά του. Απλά λέει σε ποιά ερωτήματα έπρεπε ν' απαντήσει η Σύνοδο της Κρήτης το 2016.
    Γράφει ο ίδιος πιο κάτω:

    "Περιμένουμε ἀπὸ τὴν Σύνοδο αὐτὴ νὰ μᾶς μιλήσει πειστικὰ γιὰ τὴ μοναδικότητα, τὴν ἁγιότητα, τὴν καθολικότητα καὶ ἀποστολικότητα τῆς Ἐκκλησίας μέσα ἀπὸ μία διάλεκτο αὐθεντικοῦ λόγου, μετανοίας καὶ ἔμπρακτης ἁγιότητος πρὸς τοὺς Ὀρθοδόξους, σεβασμοῦ καὶ ἀγάπης πρὸς τοὺς ἑτεροδόξους καὶ ὄχι μὲ ὑπερφίαλες θριαμβολογίες ἢ μὲ γλυκόλογα κούφιων κοσμικῶν ἰσορροπιῶν. "

    Ο Μεσογαίας Νικόλαος δεν είναι οικουμενιστής και μην διαβάζουμε τα γραπτά του επιπόλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πω εκ των προτέρων ότι δεν έχω τίποτα με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας ίσα-ίσα παλαιότερα αγόραζα και βιβλία του.
      Τα ερωτήματα που έθεσε ήταν του Ιδίου και όχι για να τεθούν στην σύνοδο.
      Το κομμάτι που πήρες ακριβώς μετά από αυτά λέει, αυτό που αντέγραψες

      "Περιμένουμε απὸ τὴν Σύνοδο αυτὴ νὰ μας μιλήσει πειστικὰ γιὰ τὴ μοναδικότητα, τὴν αγιότητα, τὴν καθολικότητα καὶ αποστολικότητα της Εκκλησίας μέσα απὸ μία διάλεκτο αυθεντικού λόγου, μετανοίας καὶ εμπρακτης αγιότητος πρὸς τοὺς Ορθοδόξους, σεβασμου καὶ αγάπης πρὸς τοὺς ετεροδόξους καὶ οχι μὲ υπερφίαλες θριαμβολογίες ή μὲ γλυκόλογα κούφιων κοσμικών ισορροπιών. "

      Διάβασε την απάντηση

      Σχόλιο ιστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ: Σεβασμιώτατε ειναι δυνατόν νά συγκληθει μία Σύνοδος εν έτει 2016 γιά νά έπανα-αυτοπροσδιορισθούμε; Δέν ξέρουμε τί είναι Ορθοδοξία; Επικυρώστε οι Επίσκοποι τά πρακτικά ολων των προηγούμενων Συνόδων των Αγίων καί Θεοφόρων Πατέρων (συμπεριλαμβανομένης της 8ης καί 9ης Οικουμενικής Συνόδου) ως "Επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσιν", τηρείτε τίς εντολές του Θεού καί τούς Ιερούς Κανόνες, καί αυτή είναι η Ορθοδοξία! Γιά ολα αυτά δέν χρειάζεται Σύνοδος, αλλά εφαρμογή καί μετάνοια από κάθε κακοδοξία!)

      Επειδή ότι γράφω θα το ξαναπώ δεν είναι τίποτα δικό μου
      Γιατί υπάρχει φυσικά μεγάλος φόβος να πέσω σε πλάνη.

      Θα παραθέσω και όλη την ομιλία με τα σχόλια.

      https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://kaiomenivatos.blogspot.com/2016/05/blog-post_15.html&ved=2ahUKEwjEiKn5gdfoAhXO-KQKHZUFDL0QFjAAegQIBRAC&usg=AOvVaw3tIzcy_h4irh4a1DYN_AVE

      Μόλις μπείτε σε αυτήν την ιστοσελίδα, είναι προς τα κάτω έχει πιο πάνω κάτι εικόνες και άλλα άρθρα.

      Θα γράψω και κάποια άλλα πράγματα.


      Διαγραφή
  11. Το ξέρουμε ότι ο οικουμενισμός είναι παναίρεση.
    Αλλ' αυτό ποτέ δεν το αρνήθηκε ο Μεσογαίας Νικόλαος.
    Μην ξεχνάμε και ότι είναι αδελφός του προϊσταμένου της αντιοικουμενιστικής Αδελφότητας Ο Σωτήρ.
    Χρειάζεται περισσότερη προσοχή όταν κρίνουμε κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεσογαίας Νικόλαος:

    "Θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι καθολικὴ χωρὶς νὰ εἶναι μία, δηλαδὴ νὰ ἐπιδιώκει τὴν ἑνότητα τῶν χριστιανῶν θυσιάζοντας τὴν μοναδικότητά της, μὲ ἄλλα λόγια τὴν αὐτοσυνειδησία της ὅτι αὐτὴ ἀποτελεῖ τὴν Μία, Ἁγία, Καθολικὴ καὶ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία;"

    http://aktines.blogspot.com/2016/05/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και αυτά που γράφω τα γράφω και για όλους τους σχολιαστές γιατί κάποιοι τυχαίνει να μην τα γνωρίζουν.
    Μετά την απάντηση που έδωσα για το Κολυμπάρι, θα ανεβάσω και ένα βίντεο.

    https://youtu.be/FGxkv_4NRFo

    Αυτά που θα γράψω δεν τα διάβασα από πουθενά.
    Λυπάται ο Μεσογαίας για τον πολιτισμό που αφήνουν, ΠΟΙΟΙ;;;
    ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΊ, ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΊ, ΟΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ ;;;
    Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια.

    Και ακούστε στο βίντεο στο 1 λεπτό 28 δευτερόλεπτα.
    Έχει ανοίξει Εκκλησιές και τους έχει δώσει χώρους.

    Ποιους;;; Αυτούς που καίνε Αγίες τράπεζες και τις μαγαριζουν, που σπάζουν τους Σταυρούς,
    Που σπάζουν τα καινοτάφια των παιδιών που σκοτώθηκαν σε τροχαία.
    Που χτυπάνε ανθρώπους που κάνουν το Σταυρό τους έξω από Εκκλησίες.

    Μάλλον θα πρέπει να κάνει παρέα με τον Αλεξανδρουπόλεως
    Έχουν το ίδιο φρόνημα για τους λαθροεισβολείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια εξήγηση που χρειάζεται.
    Οι σχολιαστές δεν δικαιολόγησαν σε όλα τον Μεσογαίας Νικόλαο, μήτε ταυτιστήκαν σε όλα μαζί του. Είπαν μόνο οτι δεν είναι οικουμενιστής και ότι έχει καλούς σκοπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Μεσογαίας Νικόλαος δεν πρέπει να κάνει παρέα με τον Αλεξανδρουπόλεως γιατί έγραψε ο Μεσογαίας αιχμηρές επιστολές για το κλείσιμο των Ναών, την απαγόρευση των Λειτουργιών,
    και δεν είπε ποτέ πώς αν οι Χριστιανοί πουν αντίθετα απο το Ευαγγελίο εγώ θα ακούσω τους Χριστιανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι επιστολές του Μεσογαία όπως λες ήταν τόσο αιχμηρές που μπορεί να κοπούμε. (Άποψή σου).

    Πριν ακόμα λάβει οποιοδήποτε μέτρο και η Ιεραρχία και η πολιτεία.
    Είχε ζητήσει να μειωθούν οι Ιερές Ακολουθίες.

    Και μετά όταν κλείσαν τα πάντα εκ του ασφαλούς πήγε να γίνει λιοντάρι
    Και με αυτό κλείνω.
    24/3 2020 εγκύκλιος Μητροπολίτη Μεσογαίας.
    Τι πρέπει να διορθώσει Πολιτεία για την Θεία Λατρεία.

    Ο Ιεράρχης σημείωσε μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα λάθη του ανθρώπου που οδηγούν σε τέτοιου είδους καταστάσεις, ενώ υπογραμμίζει πως η απαγόρευση της λατρείας είναι λάθος που πρέπει να διορθωθεί.

    Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

    Προς τον ευσεβή λαό της καθ’ ημάς ῾Ιεράς Μητροπόλεως

    Αγαπητοί μου αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

    Ζούμε χωρίς αμφιβολία όχι απλά δύσκολες, αλλά και αποκαλυπτικές στιγμές. Τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και οι καθημερινές δραματικές αλλαγές, τα αιφνιδιαστικά περιοριστικά μέτρα, ο βομβαρδισμός των ψυχοπλακωτικών ειδήσεων και εικόνων, όλα είναι ασφαλώς πρωτοφανή και παραπέμπουν σε εσχατολογικούς λόγους του Κυρίου, στο βιβλίο της Αποκαλύψεως, στην αίσθηση της παντελούς ανεπάρκειας του ανθρώπου.

    ΚΑΙ ΕΝΏ ΛΈΕΙ ΛΈΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΤΙ ΛΈΕΙ, ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΜΑΣ ΛΈΕΙ:

    (στ) Υπάρχει και κάτι ακόμη που θα μπορούσε πολύ να ωφελήσει. Είναι η αγόγγυστη υποταγή στις άβολες για μας αποφάσεις των αρμοδίων. Όπως γράφει στους Ρωμαίους ο θείος Παύλος: «Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω· ου γαρ εστιν εξουσία ει μη υπό Θεού» (Ρωμ. ιγ΄ 1), η υποταγή στην εξουσία είναι υποταγή στον Θεό. Όπως όλοι οι πολίτες του τόπου υποτάσσονται στις υποδείξεις της πολιτείας, το ίδιο θα κάνουμε κι’ εμείς. Και ο Θεός θα ευλογήσει και εκείνους και εμάς.
    (Εκείνους που έκλεισαν τις Εκκλησίες θα τους ευλογήσει.τι σχέση μπορεί να έχουν οι διώκτες του Χριστού, με τον Χριστό δεν γνωρίζω;).

    ΜΆΛΛΟΝ ΔΕΝ ΆΚΟΥΣΕ ΠΟΤΈ ΤΟΥ ΤΟ

    ΠΕΙΘΑΡΧΕΊ ΔΕΙ ΘΕΏ ΜΆΛΛΟΝ Ή ΆΝΘΡΏΠΟΙΣ.

    Σε συστήνω να διαβάσεις τα πιο πάνω άρθρα που ανέβασε ο Πάνος.

    του μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.
    ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΊΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΌΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ;

    Και τον πατέρα Θεόδωρο Ζήση το πραγματικό ΛΙΟΝΤΆΡΙ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΆΕΙ ΤΑ ΛΌΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΈΧΕΙ ΔΕΊΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΆΞΕΙΣ ΤΟΥ
    ΌΤΑΝ ΠΡΩΤΟΉΡΘΕ Ο ΠΆΠΑΣ ΜΕΤΆ ΑΠΌ 1.000 ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΑ ΑΓΙΑΣΜΈΝΑ ΧΏΜΑΤΑ ΜΑΣ.

    ΛΈΕΙ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΌΛΟΥ ΤΟ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΑΏΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΕΡΆ ΣΎΝΟΔΟ.

    Διάβασε το και θα δεις ποιος είναι ΛΙΟΝΤΆΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φαίνεται να προσέχεις τί γράφω.

      Μα δεν σύγκρινα τον Μεσογαίας Νικόλαο μήτε με τον π. Θεόδωρο Ζήση, μήτε με τον π. Αθανάσιο Μυτιληναίο. Μήτε είπα ότι είναι λιοντάρι.

      Δεν προσέχεις τα σχόλια και γράφεις αυτά που έχεις στο μυαλό σου και είναι άσχετα με τα σχόλια.
      Είπα ότι είναι επιπολαιότητα να λέμε τον Μεσογαίας Νικόλαο οικουμενιστή. Και είπα ότι έχει καλούς σκοπούς και ότι χαρακτηρίστηκε η τελευταία επιστολή του απο τα γνωστά ΜΜΕ ως αιχμηρή και ως εμπρηστική. Αυτό λέει πολλά.

      Την επιστολή του θα την δεις ολοκληρωμένα και όχι ξεκόβοντας κάποιο κομμάτι. Δεν σύμφωνώ και εγώ με όλα τα σημεία της επιστολής, αλλά απο την άλλη, έχει και σημεία πολύ αιχμηρά που δεν τα έχουμε συναντήσει εύκολα σε επιστολές μητροπολιτών προς υπουργούς.

      Διαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. Το video με τον πνευματικό σου το κατέβασαν. Το ξέρεις; Γιατί το κατέβασαν;

      Καλή Ανάσταση Χρήστο και σε σένα εύχομαι.

      Διαγραφή
  18. Σε ευχαριστώ. Και να με συγχωρέσεις, γιατί πολλές φορές γίνομαι περισσότερο παρορμητικός από ότι πρέπει, και όλοι σας να με συγχωρέσετε.

    Όσο για τον Πνευματικό μου. Δυστυχώς υπήρξαν άνθρωποι που κάνανε καταγγελία στην αστυνομία για την Λιτανεία που γινόταν.
    (Εύχομαι για αυτούς ο Θεός να τους ελεήσει και να τους συγχωρέσει).
    Μήπως και συναισθανθούν αυτό που έκαναν.

    Το αποτέλεσμα ήταν όταν τελείωσε η λιτανεία, πήγε η αστυνομία στο προαύλιο του Ιερού Ναού να τους συλλάβει.

    Αλλά Δόξα τω Θεώ μετά από κάποιες ώρες και με την παρέμβαση Δόξα τω Θεώ χριστιανών ανθρώπων έληξε εκεί το ζήτημα.

    Οπότε καταλαβαίνεις γιατί τους το κατέβασαν το βίντεο.

    Δυστυχώς βρισκόμαστε εν καιρώ διωγμών.Αλλά ας έχουμε την Ελπίδα μας στον Κύριο μας Ιησού Χριστό.
    Αυτός Είναι πάνω από όλους και από όλα. Είναι το Α και το Ω, η Αρχή και το Τέλος.
    Και πάλι εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω καθόλου λογική στο να κατεβάσουν ένα απο video που έχει μια απλή λιτανεία. Με ποιό λόγο το κατέβασαν;

    Καί τί φοβήθηκαν απο την μικρή λιτανεία και κάλεσαν Αστυνομία; Ακατανόητο. Εκτός και ήταν αντίπαλοι της Εκκλησίας....

    Καλή Ανάσταση! Αν και τί Ανάσταση θα εορτάσουμε εκτός των ι. Ναών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή