Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Το Μπουρούντι απέλασε τον επικεφαλής του ΠΟΥ στην χώρα: Δεν βάζει περιορισμούς στους πολίτες και έχει ελάχιστα κρούσματα. Οι χώρες ξυπνάνε....



Το Μπουρούντι απελαύνει τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη χώρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού οι αρχές της χώρας θεωρούν πως προκαλεί πανικό, καθώς οι προεκλογικές συγκεντρώσεις γίνονται κανονικά χωρίς να σημειώνεται κάποια έξαρση των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα, Πέμπτη, πως επιστολή με ημερομηνία 12 Μαΐου εστάλη από το υπουργείο Εξωτερικών προς τον επικεφαλής του ΠΟΥ στη χώρα Ουόλτερ Καζάντι Μουλόμπο και τρεις βοηθούς του ζητώντας τους να εγκαταλείψουν το Μπουρούντι μέχρι και αύριο.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του διαδόχου του προέδρου Πιερ Νκουρουνζίζα, αναμένεται να διεξαχθεί στις 20 Μαΐου.

Ο Μπέρναρντ Νταχιράτζα, υφυπουργός Εξωτερικών, επιβεβαίωσε πως οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» αλλά δεν έδωσε εξηγήσεις για αυτό. Προς το παρόν δεν υπάρχει σχόλιο εκ μέρους του ΠΟΥ, που είναι μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.


Το Μπουρούντι έχει αναφέρει μέχρι τώρα έναν σχετικά χαμηλό αριθμό περιστατικών της ασθένειας COVID-19: 27 μολύνσεις και έναν θάνατο.

Το 2018, οι αρχές της χώρας απέλασαν ερευνητές του ΟΗΕ που εξέταζαν κατηγορίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα Ηνωμένα Έθνη είχαν κατηγορήσει προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας και μια πολιτοφυλακή του κυβερνώντος κόμματος ότι βρίσκονταν πίσω από βιασμούς από συμμορίες, βασανιστήρια και δολοφονίες.

πηγή

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/

«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Ξυπνάνε Αυτοί που θέλουν να ξυπνήσουν.
    Γιατί υπάρχουν και οι Άλλοι, οι προσκυνημένοι, που όχι μόνο δεν ξυπνάνε αλλά προσπαθούν να κοιμήσουν τον λαό, ακόμα και δια της τρομοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή