Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Συνεχίζεται η παραχάραξη της Ιστορίας από την επιτροπή της Αγγελοπούλου



Εγώ σας τα είχα πει ότι με την επιτροπή (καθ’ υποτροπήν) για το 1821 θα έχουμε παρατράγουδα. Δεν μπορούν τα παιδιά να κρατηθούν! Τους δίνεται η ευκαιρία να παραχαράξουν, να διαστρεβλώσουν, να βυσσοδομήσουν κατά της Ιστορίας και θα αφήσουν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη τα τέκνα του Φαλμεράιερ;

Εδώ έψαχναν ευκαιρίες με το φανάρι, πήγε να κάνει κάτι ένα «δίδυμο» μηδενιστών στο κανάλι του Κηφισού, αλλά έπεσε πάνω τους ο κοσμάκης και γλίτωσε ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης! Βέβαια, δεν γλίτωσαν οι εύζωνες, οι οποίοι από το άλλο μετερίζι του Νέου Φαλήρου δέχθηκαν επίθεση για τα… καλσόν που φοράνε! Και έσπευσε έπειτα από μέρες ο ατυχής Κωνσταντίνος να αρθρογραφήσει για να σώσει την τιμή της εφημερίδας.

Την περασμένη Πέμπτη, λοιπόν, είχαμε ακόμα μία δημόσια αναφορά προς την επιτροπή. Αυτή τη φορά από τον Δημήτρη Κατσικάρη, πρώην αντιπεριφερειάρχη Νήσων και νυν περιφερειακό σύμβουλο, ο οποίος στο Περιφερειακό Συμβούλιο έθεσε ξεκάθαρα το ζήτημα της ιστορικής παραχάραξης σχετικά με την πρώτη πρωτεύουσα, ζητώντας ταυτόχρονα να σταματήσουν οι ανακρίβειες εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ο Δημήτρης Κατσικάρης στην παρέμβασή του μίλησε για τη συστηματική αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας ως προς το ποια είναι η πρώτη πρωτεύουσα, ζητώντας την ισχυρή παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση της αλήθειας τόσο στο αρμόδιο υπουργείο όσο και στην επιτροπή που έχει συσταθεί -υπό την κυρία Αγγελοπούλου- για τον εορτασμό των 200 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ενέργειες του πρώην δημάρχου Αίγινας Σάκη Σακκιώτη και τη στήριξη της τότε περιφερειακής Αρχής Σγουρού εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 7/30.1.2012, με το οποίο καθιερώθηκε η 26η Ιανουαρίου -μέρα άφιξης και ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα– ως δημόσια εορτή.

Αυτό συνέβη με βάση τα ιστορικά γεγονότα και την ιστορική αλήθεια που κάποιοι επί πολλά χρόνια επιχειρούν να αλλοιώσουν, εξαφανίζοντας την ορκωμοσία και την κυβερνητική λειτουργία και θητεία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, την πραγματική πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους!

Ο Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε τα εξής: «Για το θέμα αυτό δώσαμε μεγάλες μάχες μαζί με τον τότε δήμαρχο Αίγινας και σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το θέτω και πάλι για να σταματήσει επιτέλους η παραχάραξη της Ιστορίας. 

Θεωρώ ότι είναι ιστορικό χρέος και ευθύνη όλων μας, και του Περιφερειακού Συμβουλίου, να συμβάλει στην αποκατάσταση της αλήθειας, ώστε η Αίγινα να πάρει τη θέση που ιστορικά της αναλογεί ως αδιαμφισβήτητη Πρώτη Πρωτεύουσα».

Αρκάς ο Κατσικάρης, Αρκάδες και ημείς, προσυπογράφομεν…

Η ΑΚΙΣ
εφημερίδα «δημοκρατία»

πηγή

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
 «Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου