Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Νέα έκδοση: «Γράμματα σπουδάματα ή Βιβλία – σάβανα του Γένους», του δασκάλου Δημήτρη Νατσιού


Το νέο βιβλίο του σύγχρονου “δάσκαλου του Γένους” Δημήτρη Νατσιού, με τίτλο «Γράμματα σπουδάματα ή Βιβλία – σάβανα του Γένους», έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή της πορείας του Ελληνισμού, όπου η Παιδεία όχι μόνο δεν είναι εθνική, αλλά εθνοαποδομητική και εναντίον της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας και των παραδοσιακών αρχών της ελληνικής κοινωνίας.

Αντιγράφουμε από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Kατά τον Δημόκριτο, «Παιδεία εστί ου την υδρίαν πληρώσαι, αλλά ανάψαι αυτήν». Δηλαδή Παιδεία είναι όχι το γέμισμα ενός άδειου δοχείου (που στην προκειμένη είναι ο εγκέφαλος του παιδιού), αλλά άναμμα ψυχής, είναι φως. 

Σήμερα τι κάνουμε στα σχολεία; Εγκαταλείψαμε, σβήσαμε την ψυχή του παιδιού και στραφήκαμε στον εγκέφαλό του, γεμίζοντάς τον με περιττές, άχρηστες, πολλές φορές, πληροφορίες.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έθνους μας, η Γλώσσα, η Ιστορία, η Ορθόδοξη Πίστη (τα Θρησκευτικά), πλήττονται εδώ και πολλά χρόνια συστηματικά και συνειδητά από φανερούς και κυρίως «αόρατους» εχθρούς. Και με ένα υπουργείο Παιδείας περίπου συνένοχο.

Τι επιβάλλεται να κάνουμε, και μάλιστα άμεσα; Σχολεία Πατριδογνωσίας. Ένα σε κάθε ενορία -όπου υπάρχει φιλότιμος ιερέας- στα οποία θα διδάσκουν δάσκαλοι με ψυχή και Χριστό. Η Εκκλησία πάντα στάθηκε ελληνοσώτειρα. Οι καιροί απαιτούν Πατροκοσμάδες, απαιτούν δασκάλους και δασκάλες σαν αυτές που κράτησαν όρθια τη Μακεδονία στα χρόνια του Αγώνα, που έγραφαν στους μαυροπίνακες όχι με κιμωλίες, αλλά με το αίμα τους.

Την πατρίδα το ’21, τη Μακεδονία, την Κρήτη, τα ηλιόλουστα νησιά μας, τη Θράκη κατοπινά, δεν τα ελευθέρωσε η Ευρώπη και καμμιά συμμορία τύπου Τρόικας. Την ανέστησε η μαγιά, τα πνευματικοπαίδια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Δασκαλογιάννη και του Παύλου Μελά.

Τις παρακαταθήκες αυτές προσπαθώ χρόνια τώρα να μεταφέρω στις σχολικές αίθουσες που διδάσκω.

Δημήτρης Νατσιός:

Ο Δημήτρης Ιω. Νατσιός γεννήθηκε το 1965 στο Μοσχοχώρι Πιερίας. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως μάχιμος δάσκαλος σε σχολεία του Κιλκίς.

Αρθρογραφεί εδώ και 25 χρόνια σε περιοδικά και εφημερίδες έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής. Ταυτόχρονα επιμελούνταν επί μια δεκαετία και παρουσίαζε την εκπομπή «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΜΑΤΑ» του εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού 4Ε.

Έχει εκδώσει εννιά βιβλία, που πραγματεύονται κυρίως θέματα Παιδείας.

Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
Τίτλος του βιβλίου:
«Γράμματα σπουδάματα
ή Βιβλία – σάβανα του Γένους»
Συγγραφέας:
Δημήτρης Ιω. Νατσιός
Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα
Τ 2103316036, Φ 2103250421
info@infognomon.gr,
www.infognomon.gr

Κατηγορία: Διάφορα
Σελ.: 281
ISBN: 978-618-5219-83-3
Ημερομηνία έκδοσης: 11/7/2020
Τιμή: 14 €


Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου