Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Ιερομόναχος Ευφρόσυνος: Ένας Αγιοταφίτης που ομολογεί Χριστό.


σ.σ. Ιερομόναχος Ευφρόσυνος. Ένας καθαρός και ασυμβίβαστος ομολογητής. Ο Θεός να τον φωτίζει και να του δίνει δύναμη. Η Παναγία μας να τον σκεπάζει.

Τούτο τον πονηρό καιρό είδαμε να διώκεται  ο εν λόγο πατήρ, ο Θεός να τους  ελεήσει.
Γράφει ο ίδιος
Μόλις χθες πληροφορήθηκα την ξαφνική, δίχως προειδοποίηση, άκυρη νομικά και πνευματικά καθαίρεση μου ως κληρικού και μοναχού, από την Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Δόξασα και δοξάζω τον άγιο Τριαδικό Θεό και την γλυκιά μας Παναγία, την κυρία Θεοτόκο, γιατί με αξίωσε υπέρ της αλήθειας και της δικαιοσύνης να διωχθώ και μάλιστα την ημέρα του Ευαγγελισμού της Μεταστάσεώς της.
Θέλω με κάθε ειλικρίνεια να ενημερώσω τον ορθόδοξο λαό μας, πως ξεκινάει ένας πιο σκληρός διωγμός σε κάθε έναν απλό και πιστό ιερέα, που θα τολμήσει με παρρησία και διάκριση να ομολογήσει την αλήθεια της πίστεως, και να καταγγείλει την πλάνη των αιρετικών και αιρετιζοντων Πατριαρχών και επισκόπων, που υπηρετούν πιστά τα σχέδια του Οικουμενισμού.
Σε λίγες μέρες θα δημοσιευθεί το κείμενο της ταπεινής μου ομολογίας προς τον Πατριάρχη, το οποίο ψευδώς απέκρυψαν, και στο οποίο εξηγώ τους λόγους για τους οποίους δεν μπορώ πια να υπηρετώ ένα τέτοιο εκκλησιαστικό κατεστημένο. Απλώς θα ήθελα προς όλους τους φίλους των Αγίων Τόπων, αλλά και σε όλους, όσοι με γνωρίζουν προσωπικά,να τους πω: Μη σκανδαλισθείτε ο,τι και αν ακούσετε, ό,τι κι αν σας πούνε.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι υπάρχει μένος κατά των ανθρώπων του Θεού και όσων αγωνίζονται θυσιαστικά, από τον διάβολο και τα όργανα του. Τόσα χρόνια σιωπούσα και θα σιωπώ, εφ όσον αδικούμαι προσωπικά. ΟΜΩΣ, επειδή τώρα φιμώνεται η αλήθεια και λοιδορείται δημόσια η Πίστη μας, έχω χρέος ως ιερεύς και μοναχός, όπως έκανε ο άγιος Σάββας και όλοι οι Όσιοι της ερήμου, να διαμαρτυρηθώ και καταγγείλω την πονηρή αλλοίωση της Πίστεως και την ενεργουμένη βλασφημία του Αγίου Πνεύματος. Ήθελα να ενημερώσω και ως πρώην καθηγητής της Πατριαρχικής Σχολής της Σιών τους γονείς και μαθητές, να προσέχουν που στέλνουν τα παιδιά τους, και ποιους διακονούν.

Τα Προσκυνήματα μας δεν έχουν αξία όταν έχουμε απεμπολήσει την πίστη, φώναζε ο άγιος Σάββας και όλοι οι μοναχοί σε επιστολή τους προς τον Αυτοκράτορα.
Ειδικά τώρα ζούμε σε αποκαλυπτικούς χρόνους εσχάτης ανομίας, και οι νέοι που θα θελήσουν να αφιερωθούν στο Θεό να προσέξουν, διότι τα Μοναστήρια μας έχουν αλωθεί σχεδόν όλα από την αίρεση και τη διαφθορά. Όποιος θέλει να αγωνιστεί κατά Θεόν θα υποστεί διωγμούς!

Κλείνοντας αυτήν την πρώτη και πρόχειρη ενημέρωση, σας παραθέτω απλά, γιατί η ποινή της καθαίρεσης που μου επιβλήθηκε είναι εντελώς άδικη και παράνομη σύμφωνα με τους ιερούς Κανόνες. 
α) Διότι η αποχώρησή μου συνοδεύτηκε από επιστολή ομολογίας Πίστεως και λόγους μοναχικής συνειδήσεως. Αυτός ο λόγος είναι και η μοναδική αιτία αποχώρησης μου, επομένως είναι άκυρη. 
β) Η δήθεν ξαφνική και δίχως ενημέρωση φυγή μου, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ιεροκανονικό παράπτωμα προς καθαίρεση.
γ) Είναι αντικανονικός και αδιανόητος ο αποσχηματισμός και μάλιστα Μοναχού, που φέρει το Μέγα Αγγελικό Σχήμα.
δ) Δεν τιμωρείται ιεροκανονικά το υποτιθέμενο παράπτωμα της φυγής με δύο ταυτόχρονες ποινές (δηλ. καθαίρεσης και αποσχηματισμού). 
ε) Δεν προηγήθηκε νόμιμη διπλή προειδοποίηση και δικαστήριο για την επιβολή της ποινής.
Όλα αυτά, μετά την εορτή της Παναγίας θα δημοσιευτούν αναλυτικά και κατοχυρωμένα προς απάντηση στην παράνομη τιμωρία. Έως τότε, ευχαριστούμε τον Θεό για το στεφάνι της ομολογίας και προτρέπουμε ταπεινά όλους να κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια τους από τις βλάσφημες σειρήνες της ψευτοαγάπης του πλησίον, που καθημερινά ξεφυτρώνουν στο διαδίκτυο προβάλλοντας την άκριτη υπακοή ως αρετή και μίμηση της οδού των Αγίων!

Όλοι οι Άγιοι μας, παλιοί και νέοι, κατήγγειλαν την παναίρεση του Οικουμενισμού ως δυσώδη, γεμάτη δαιμόνια, και δημόσια έλεγαν ότι η μόνη έλλειψη της Ορθοδοξίας είναι η έλλειψη σοβαρών και Πατερικών Ιεραρχών! (άγιος Παΐσιος).
Θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς, κι ας καίει και σκανδαλίζει πολλούς, όμως είναι η καθαρή αλήθεια.
Όλα όσα γίνονται στους ναούς μας με μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, κορδέλες στις εικόνες, μη ασπασμό της χειρός του ιερέως, σακουλάκια με αντίδωρο, και ιδιαιτέρως πολλά κουταλάκια μιάς χρήσεως στην Θ.Κοινωνια, είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, και δεν συγχωρείται,παρά μόνο μετά από δημόσια μετάνοια και ομολογία. 
Η Παναγία να μας σκεπάζει, φωτίζει και καθοδηγεί!!!
Ελάχιστοι οι σωζόμενοι, μην το ξεχνάμε!!
Ιερομ. Ευφροσυνος.
Θυμίζουμε την παρέμβασή του την περίοδο με το κλείσιμο των εκκλησιών.

Τρελο-γιάννης

Πηγή:https://tasthyras.wordpress.com/
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. Δεν χρειάζεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να μας πείσει. Όλοι θυμόμαστε τα αίσχη του Πατριαρχείου με τις μάσκες μπροστά στον Πανάγιο Τάφο και τις συμπροσευχές με μωαμεθανούς, παπικούς κλπ στα Ιεροσόλυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή