Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Μνήμη Ελληνισμού, Μνήμη Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού


Θ. Μαλκίδης

Μνήμη Ελληνισμού, Μνήμη Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Με την Τουρκική εισβολή, πριν 46 χρόνια στην Ελληνική Κύπρο και 24 χρόνια από τη δολοφονία των εθνο-νεομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, υλοποιήθηκαν δύο από τις πιο φασιστικές πράξεις που έχουν γίνει στην ιστορία της ανθρωπότητας. 
Και από τότε ο φασισμός που δολοφόνησε και κρατά όμηρο τον ελληνικό λαό της Κύπρου (αγνοούμενοι και συγγενείς, «εγκλωβισμένοι» και άλλα εγκλήματα) και ο ρατσισμός που ξεκινά από την εγκατάσταση των εποίκων και καταλήγει στο βιασμό του πολιτισμού προς όφελος της Τουρκοποίησης, συνεχίζεται.

Την ίδια στιγμή που έχουν συμβεί και συμβαίνουν αυτά (και άλλα) στην κατεχόμενη και δυστυχώς και στην ελεύθερη Κύπρο που αποδεικνύουν τον Τουρκικό φασισμό που καταπιέζει και δολοφονεί τον Ελληνισμό.Η υπόθεση της Κύπρου δεν είναι ζήτημα νέων όρων και «σχεδίων» για να νομιμοποιήσει την αποκαλούμενη «λύση», να εδραιώσει τα τετελεσμένα της φασιστικής τουρκικής εισβολής και κατοχής, να διαιωνίσει το ζήτημα των αγνοουμένων και των εποίκων, ουσιαστικά να εγκαταστήσει τον Τουρκικό φασισμό σε όλη την Κύπρο.

Γιατί η λύση δεν μπορεί ποτέ να στηριχθεί στο ρατσισμό, στη διαιώνιση της αδικίας, στο διαχωρισμό, στη χυδαιότητα, στην ανηθικότητα. Η επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου δε μπορεί να στηρίζεται στην πολιτική και στρατιωτική ομήρεια, στα (ψευτο) διλήμματα, αλλά μόνο στις αρχές και τις αξίες, στις ελληνικές έννοιες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Δεν υπάρχει η νομιμοποίηση, ούτε η αποδοχή για υποχωρήσεις, στην Κύπρο στο Αιγαίο και τη Θράκη.
Η Ελευθερία, για αυτήν που θυσιάστηκαν ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού, παραμένει η μόνη λύση, έναντι του Τουρκικού φασισμού, των εισβολέων και των κατακτητών της ελληνικής Κύπρου.


Πηγή:http://malkidis.blogspot.com/
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου