Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Θεοφάνης Μαλκίδης: Οδός "Γκρίζου Λύκου"!

 
Μετά την Πάφο, να αλλάξει και στη Λάρνακα η οδός "Μποζ Κουρτ"

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Πριν από λίγες ημέρες με απόφαση που λήφθηκε από το Δημοτικό  Συμβούλιο της  Πάφου,    οδός της πόλης  η οποία έφερε το  όνομα του δολοφόνου και γενοκτόνου Ελλήνων και Αρμενίων  Ταλαάτ πασά, μετονομάστηκε σε οδός  Δικαιοσύνης.

 To Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα μπορούσε να μην  εξετάσει το εν λόγω θέμα, υπό το φως μάλιστα της αναγνώρισης  της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων  από δεκάδες  κράτη  και τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα,  αφού μέσα από τη μελέτη των ιστορικών γεγονότων τεκμηριώνεται  ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Ταλαάτ Πασά.

στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των Γενοκτονιών αυτών.

Έτσι το  Δημοτικό Συμβούλιο της Πάφου, έχοντας γνώση  της ευθύνης του απέναντι στην Αλήθεια, τη Μνήμη και τη Δικαιοσύνη, ομόφωνα αποφάσισε όπως απαλειφθεί το όνομα του Ταλαάτ Πασά από οδωνύμιο της πόλης και κατά πλειοψηφίαν αποφάσισε όπως ο δρόμος να μετονομαστεί σε «Οδό Δικαιοσύνης», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλει μήνυμα ότι άνθρωποι οι οποίοι  είναι ένοχοι για ένα έγκλημα που δεν έχει παραγραφή, δεν μπορεί επιβραβεύονται, δεν μπορεί να  έχουν θέση στην καθημερινότητα της κατεχόμενης Κύπρου.

Θυμίζουμε ότι ο Ταλαάτ Πασά (1874-1921) ήταν μέλος της τριανδρίας του κινήματος «Ένωση και Πρόοδος» του εθνικιστικού και ρατσιστικού κινήματος των  Νεοτούρκων, που οργάνωσε και υλοποίησε τη Γενοκτονία εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων.  Διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και από τη θέση αυτή διέταξε τη δολοφονία εκατομμύριων Αρμενίων και των Ελλήνων, επιχειρώντας μάλιστα μετά να πάρει ακόμη και τις αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές τους εταιρείες !  Ο Ταλαάτ πασά δολοφονήθηκε κατά την λεγόμενη «Νυρεμβέργη των Αρμενίων» το 1921 από τον Σολομών Τεχλιριάν στη Γερμανία όπου είχε διαφύγει , ενώ στην Τουρκία σήμερα τιμάται ως ήρωας….

Ελπίζουμε ο άνεμος αυτός της Δικαιοσύνης που άρχισε να πνέει στην Κύπρο και απάλειψης των οδωνυμίων που παραπέμπουν σε δολοφοόνους,  να συνεχιστεί προς την ίδια κατεύθυνση και με τις άλλες

μετονομασίες, όπως και στο  Δήμο της  Λάρνακας, όπου υπάρχει

οδός με την ονομασία "Μποζ Κουρτ", δηλαδή  Γκρίζος Λύκος !

Θυμίζουμε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι, που συγκυβερνούν με τον Ερντογάν,

είναι η εθνικιστική οργάνωση -βραχίονας του Κόμματος της Εθνικιστικής  Δράσης (MHP) και αποτελεί τον κύριο παρακρατικό  άξονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία. Πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960, από τον γεννημένο στην Κύπρο Αρπασλάν Τουρκές και ανέπτυξε δράση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η ιδεολογία της οργάνωσης  είναι ο παντουρκισμός, η  ένωση δηλαδή  και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα Τουρκική Αυτοκρατορία. Η οργάνωση έχει οργανώσει συλλαλητήρια κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων καθώς και επιθέσεις εναντίον Κούρδων στην Τουρκία αλλά και την Ευρώπη. Μέλος των Γκρίζων Λύκων ήταν ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, που το 1981 επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, ενώ μέλη των Γκρίζων Λύκων συμμετείχαν στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο το 1996.

Οι Γκρίζοι Λύκοι , η παρακρατική- εθνικιστική οργάνωση,  που τον Νοέμβριο του 2020 τέθηκε εκτός νόμου στη Γαλλία, δεν μπορεί να έχει οδό στην Κύπρο , δεν μπορεί να συνομιλεί για το μέλλον του Ελληνισμού !  Περιμένοντας τις απαραίτητες ενέργειες από τα σχετικά όργανα του Δήμου Λάρνακας συνεχίζουμε τον αγώνα για τη Δικαιοσύνη, για τη Μνήμη και την Αλήθεια.

«Πᾶνος»  

1 σχόλιο:

  1. ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ... ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ....
    Μα τι ψάχνετε αγαπημένοι φίλοι ... Τι;
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΑΤΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Δ.
    ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ, ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΣΦΑΓΕΙΣ, ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ, ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ... ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ !!!!
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ... ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΑΦΑΒΗΤΟΥ ΚΑΠΟΥ .... ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ.. ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΗ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΛΗΜΕΝΗ .... ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ... ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΟΡΘΙΟ ΠΑΛΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ...

    ΙΔΕΤΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ google.... και άλλα περί βαρβαροτήτων όχι μόνο στην Ελληνική Κύπρο αλλά και Ελληνική Μικρά Ασία ...ΕΛΕΟΣ!

    ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥ ... Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ... ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ .... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕ .... ότι προχωρούμε σε διχοτομικές ενέργεις ...ΦΕΥ!

    ΑΠΑΝΤΗΣΑ ... ΩΡΑΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ... ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ π.Χ. του ΠΙΑΛΕ ΠΑΣΑ ΠΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΛΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΗΓΩ ...ΠΡΩΗΝ ΠΙΑΛΕ ΠΑΣΑ ...ΙΣΤΟΡΙΚΟ

    Στις 1 Ιουλίου 1570, οι Οθωμανοί εισέβαλαν στο νησί. Στις 22 Ιουλίου, κι ενώ ο Πιαλέ Πασάς είχε καταλάβει την Πάφο, την Λεμεσό και την Λάρνακα, βάδισε με τα στρατεύματά του προς την Λευκωσία και ξεκίνησε την πολιορκία της πόλης. Η πόλη κατάφερε να αντέξει για διάστημα 40 ημερών υπό καθεστώς πολιορκίας προτού καταληφθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 1570. Περίπου 20.000 κάτοικοι ΣΦΑΓΙΆΣΤΗΚΑΝ στη διάρκεια της πολιορκίας και κάθε εκκλησία, δημόσιο κτήριο και παλάτι λεηλατήθηκε ..ΚΛΠ

    ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ... ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ή ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ ή ΜΑΤΣΗΣ ή ΚΑΡΥΟΣ ή ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ή ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ ή ΜΑΡΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗ .....και άλλοι μύριοι ήρωες μας ....
    ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ..ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΡΙΝΥΩΝ ... ΤΙΣ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ ::: ...ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
    www.ledrastory.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή