Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΟΡΓΗ στον Ελληνισμό – Οι Τούρκοι κάνουν οριστικά τζαμί την Αγιά Σοφιά Τραπεζούντας και ετοιμάζονται για την Πόλη – Δείτε πως κρύβουν τις αγιογραφίες (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι Τούρκοι ψυχορραγούν. Οι εξελίξεις δεν τους ευνοούν. Ωστόσο, δεν ξεχνούν το μένος που έχουν απέναντι σε κάθε τι ελληνοχριστιανικό.

Σχεδόν 55 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αναπαλαίωσης και έξι χρόνια μετά την απόφαση να λειτουργεί και ως μουσείο και ως χώρος προσευχής μουσουλμάνων, η Αγία Σοφία Τραπεζούντας, το μνημείο που δεσπόζει στην δυτική είσοδο της άλλοτε πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών, θα λειτουργεί μόνο ως τζαμί, με τις αγιογραφίες να καλύπτονται.


Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ», ζήτησε να καλυφθούν όλες οι αγιογραφίες, που έχει στο εσωτερικό του ο Ναός.

Πάνω τους θα απλωθούν κουρτίνες και πλάκες, που θα έχουν τοποθετημένα πάνω τους γραμμένα ρητά του Κορανίου!


Μέχρι σήμερα ο επιβλητικός ναός λειτουργούσε ως μουσείο, όπως και ο ιστορικός Ναός της Αγίας Σοφίας της Βιθυνίας στην Τουρκία.


Πολλοί φοβούνται πως η επόμενη κίνηση είναι η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται δημιουργούν «προηγούμενο».


Ο μουφτής της Τραπεζούντας Βεϊσέλ Τσακί ανακοίνωσε πως «συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην Αγία Σοφία για να ανοίξει τις πύλες της στους πιστούς Μουσουλμάνους που θα προσευχηθούν» και αποκάλυψε πως ήδη η διεύθυνση Θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας έχει ορίσει ιμάμηδες για τον συγκεκριμένο χώρο.


Δείτε το βίντεο:





«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου