Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ανάκριση για Μητροπολίτη Μόρφου: Ουδέν μεμπτόν


Ολοκληρώθηκε η ανάκριση που διεξήχθη από τη Κυπριακή Αστυνομία, για δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, σε σχέση με την ομοφυλοφιλία. Η Αστυνομία, δεν διαπίστωσε την διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος, καθώς τα όσα είχε αναφέρει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, αποτελούσαν λόγια του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.


Σε πρόσφατη ομιλία του για την ομοφυλοφιλία ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος και κατά κόσμον Όμηρος Μασούρας είπε ότι του προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι γίνονται «παρελάσεις υπερηφάνειας» από τους ομοφυλόφιλους. 

Υποστήριξε ότι η λέξη «υπερηφάνεια» δεν είναι τυχαία: «Όπως λέει και το τραγούδι, “πίσω από τις λέξεις, κρύβεται ο Αλέξης”», προσθέτοντας ότι «πίσω από τις παρελάσεις υπερηφάνειας κρύβεται η δαιμονική πομπή» αυτών των ανθρώπων.


Στην επίμαχη ομιλία του ο Μητροπολίτης Μόρφου, επικαλέστηκε τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη προκειμένου να αναδείξει τις αιτίες της ομοφυλοφιλίας. Όπως ισχυρίστηκε, ο Άγιος Πορφύριος είχε πει πως το «πρόβλημα συνήθως το μεταδίδουν οι γονιοί προς το παιδί. Και αυτό συμβαίνει την ώρα της ερωτικής πράξης ή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας. Όταν γίνεται δηλαδή ερωτική πράξη των γονέων όχι φυσιολογική, αλλά πρωκτική. Αυτό όταν στη γυναίκα αρέσει, δημιουργείται επιθυμία και στο κυοφορούμενο βρέφος». 
 
Στην ίδια ομιλία ο Μητροπολίτης Μόρφου αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένο περιστατικό με έναν φίλο του μοναχό, ο οποίος σε κάποια κοινωνική εκδήλωση «είδε έναν νεαρό πολύ όμορφο και του είπε: “Σταμάτα αυτά που κάνεις”.


Ο νεαρός διερωτήθηκε τι εννοούσε και ο μοναχός τού απάντησε: “Αυτό, που πηγαίνεις με διάφορους. Θα κολλήσεις και καμιά αρρώστια και θα πεθάνεις νωρίς. Να γνωρίσεις τη μετάνοια, έχει χαρά η μετάνοια”. 
 
Ο νεαρός ρώτησε τον μοναχό πώς ξέρει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και ο μοναχός του είπε: “Όπως πέρασες, βρωμούσες, έβγαινε μια μπόχα από εσένα και αυτή η αρσενοκοιτία που κάνεις έχει συγκεκριμένη μυρωδιά που τη γνωρίζω”»

Κατά τον Μητροπολίτη Νεόφυτο, αυτό το παιδί βοηθήθηκε από την προσευχή όλης της οικογένειάς του, άλλαξε σεξουαλικό προσανατολισμό και «τώρα ευωδιάζει. Δεν σας λέω παραμύθια. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας».


Ο φάκελος της υπόθεσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, διαβιβάστηκε μαζί με το πόρισμα για μη ύπαρξη αδικήματος στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος είχε διατάξει την ανάκριση μετά από καταγγελία του συμβούλου του Προέδρου Αναστασιάδη, για ρητορική μίσους. 

Πηγή: https://katanixi.gr/
 «Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου