Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr

Οι ΗΠΑ ουδέποτε υπήρξαν “σύμμαχος” χώρα της Ελλάδος. Πάντοτε – διαχρονικά – τάσσονταν στο πλευρό της Τουρκίας, της προαιώνιας εχθρού της Ελλάδος. Παρ΄ ότι η Ελλάς ήταν εκείνη που τάχτηκε στο πλευρό των “συμμαχικών δυνάμεων” κατά του φασιστικού – ναζιστικού Άξονα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, χύνοντας ποτάμια αίματος, χάνοντας ανθρώπινες ζωές στο πεδίο των μαχών, βιώνοντας αποτρόπαιες εγκληματικές ενέργειες των ναζιστικών στρατευμάτων. Θηριωδίες, που δεν ξεχνά η Ιστορία, άσχετα αν ξεχνούν οι Αμερικάνοι. Ξεκληρίστηκαν ολόκληρα ελληνικά χωριά, βιάστηκαν Ελληνοπούλες, σφάχτηκαν βρέφη. 

Η Ελλάς με την αντρειοσύνη της, την παλληκαριά της, την φιλοπατρία της και την άγνοια του κινδύνου, αψήφησε τον θάνατο μπρος στη λευτεριά της – για μια ακόμη φορά – και ανάγκασε τον Άγγλο Πρωθυπουργό του Πολέμου Ουίνστον Τσώρτσιλ να παραδεχτεί και να πει:

«Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Και όσο κι αν κάποιοι κακεντρεχείς και μισέλληνες - δυστυχώς και στην Ελλάδα – αποδίδουν αυτή την αποδοχή σε μύθο, η Ιστορία τους απορρίπτει και θα τους απορρίπτει πάντα.

Την ίδια όμως εποχή, η Τουρκία ήταν ουδέτερη. Όπως πάντα άλλωστε, αφού οι πολιτικοί της γνωρίζουν άριστη πολιτική και διπλωματία και μονίμως προστατεύουν τα νώτα τους, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη στη συνέχεια.

Οι ΗΠΑ λοιπόν ως Έθνος κάποιων δεκαετιών, δεν γνωρίζουν Ιστορία ή δεν ξέρουν να τη διαβάζουν ορθώς. Έτσι, πάντα ήταν τουρκόφιλες μέχρι τα μπούνια και ασκούν διαχρονική ανθελληνική πολιτική, ένεκα και του κόμπλεξ της χώρας τους μπροστά στο Μεγαλείο του ελληνικού Πολιτισμού και της τεράστιας ελληνικής Ιστορίας που επί αιώνες λαμπρύνει την ανθρωπότητα. Αυτή την κομπλεξική αντιμετώπιση των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, αυτή την διαχρονική ανθελληνική τακτική, οι ΗΠΑ θα τη βρουν σύντομα μπροστά τους. Γιατί, η Ιστορία δεν ξεχνά και εκδικείται…

Τους φτύνει η Τουρκία και οι ΗΠΑ νομίζουν ότι ψιχαλίζει…

Ήμασταν στη διεκδίκηση της Προεδρίας της Αμερικανικής Δημοκρατίας, από τους ελάχιστους που υποστηρίξαμε την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Αφού πιστεύαμε ότι το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ που αποτελείται από πρώην Προέδρους της Αμερικής (Μπους, Κλίντον και Ομπάμα) και εκφραζόταν στο πρόσωπο της Χίλαρυ Κλίντον, δεν θα ήταν η ιδανικότερη λύση για τα συμφέροντα της Ελλάδος. Πιστεύαμε πως ο επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ θα διεπόταν από μεγαλύτερη ιστορική γνώση από τους προκατόχους του και ότι θα μπορούσε να αναγνωρίσει τους πραγματικούς συμμάχους των ΗΠΑ, από τους πρόσκαιρους και τους ευκαιριακούς.

Δυστυχώς διαψευστήκαμε! Τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Ντόναλντ Τραμπ υπερκέρασαν το δίκαιο, το τίμιο, το ηθικό!

Οι ΗΠΑ στοχοποιούν την Ελλάδα – και επί ημερών Ντόναλντ Τραμπ – επιζητώντας την απώλεια κυριαρχικών της δικαιωμάτων και βεβαίως, της αρπαγής του ορυκτού της πλούτου που κρύβουν στα σωθικά τους οι ελληνικές θάλασσες.

Και όλα αυτά, με πάντα ωφελημένη την προστατευόμενή τους Τουρκία. Τι κι αν αυτή (η Τουρκία), μια χώρα του ΝΑΤΟ τους φτύνει κατάμουτρα και συντάσσεται με τη Ρωσία, αγοράζοντας πολεμικά οπλικά Συστήματα από τη Μόσχα; Τι κι αν αυτή τους ξευτιλίζει σε καθημερινή βάση και έχουν γίνει (οι ΗΠΑ) διεθνής περίγελος, αφού σαλιαρίζουν εκλιπαρώντας την φιλία του Τούρκου Σουλτάνου;

Αλλά, ας όψονται οι Έλληνες πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών, οι οποίοι και διατέλεσαν Πρωθυπουργοί, αφού δεν είχαν Ελληνικό ανάστημα ανάλογο της μεγαλοσύνης της φυλής μας!

South Stream και Turkish Stream…


Είναι λοιπόν πανθομολογούμενο, ότι οι ΗΠΑ ασκούν ανθελληνική πολιτική! Και δεν θα σταθώ, στο ξεπούλημα της Κύπρου μας και την Κατοχή του βόρειου τμήματός της από τα βαρβαρικά κατοχικά τουρκικά στρατεύματα, με τις ευλογίες και τη συμπαράσταση ΝΑΤΟ και ΟΗΕ, που ελέγχονται απόλυτα από τις ΗΠΑ!

Δεν θα σταθώ σε πολλές άλλες επιθετικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας κατά της Ελλάδος και οι οποίες χαίρουν της σιωπής των ΗΠΑ, άρα της συμμετοχής τους στην ωμή επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της Ελλάδος!

Όλα τα παραπάνω είναι πλέον αυταπόδεικτα από το πέρασμα των χρόνων και της καταγραφής των γεγονότων από την Ιστορία.

Θα σταθώ ωστόσο σε ένα παλαιότερο γεγονός αμερικανικής προελεύσεως που είχε ανθελληνικό χαρακτήρα και το οποίο βιώνουμε έντονα σήμερα. Το οποίο αναγορεύει την Τουρκία σε ενεργειακό περιφερειακό ισχυρό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή μας, ενώ αν το ήθελαν οι ΗΠΑ στη θέση αυτή θα ήταν σήμερα η Ελλάδα!

Πιο συγκεκριμένα:

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε συμφωνήσει με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν για την συμμετοχή της Ελλάδος στην κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου (South Stream) που θα μετέφερε αέριο από τη Ρωσία – διά μέσω της Μαύρης θάλασσας – στη Βουλγαρία και την Ελλάδα!

Αυτό όμως το μεγαλόπνοο εθνικό έργο για τα ελληνικά συμφέροντα, δυναμιτίστηκε από τον αμερικανικό παράγοντα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε ταχτεί απέναντι και πίεζε αφόρητα την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, προκειμένου να μην προχωρήσει σε αυτήν την συμφωνία με τη Ρωσία. Οι πιέσεις υπήρξαν ασφυκτικές και καταγράφονται και στα πρακτικά του ειδικού Ανακριτή Δημήτρη Φούκα, που διερεύνησε το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, γνωστότερου ως σχέδιο “Πυθία” τον Ιανουάριο του 2013.

Εκεί καταγράφονται οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε στην ελληνική κυβέρνηση ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Ντανιέλ Σπέκχαρντ, τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ρωσίας – Ελλάδος:

«…καλό θα είναι να μην ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της Ρωσίας στην Ελλάδα, γιατί θίγονται ύψιστα συμφέροντα»!

Αυτά τα ύψιστα αμερικανικά συμφέροντα ακύρωσαν την ενεργειακή Συμφωνία Ελλάδος – Ρωσίας, για να μην δημιουργηθεί ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας στην Ευρώπη! Βέβαια, σύμμαχος των ΗΠΑ στην ανατροπή αυτής της Συμφωνίας Ελλάδος – Ρωσίας ήταν και η γερμανική ΕΕ, κάτι που είχε αποκαλύψει τότε ο Βλαδιμίρ Πούτιν! Σύμμαχος επίσης σε αυτό το εγχείρημα και ο αμερικανόδουλος Γιώργος Παπανδρέου, τότε αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και μετά την ανατροπή Κώστα Καραμανλή, Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Ο Πρωθυπουργός της υπαγωγής της Ελλάδος στα Μνημόνια της οικονομικής εξαθλίωσης!

Σήμερα όμως οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον Turkish Stream, που αντικαθιστά τον South Stream και θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ο οποίος δεν θα διέρχεται από την Ελλάδα.

Έτσι, το σίγουρο είναι πως οι ΗΠΑ δεν ήθελαν ως ενεργειακή δύναμη την Ελλάδα, αλλά την Τουρκία. Το πρόβλημα δεν ήταν η Ρωσία, αλλά η Ελλάδα.

Δεν ανέτρεψαν οι ΗΠΑ τον Κώστα Καραμανλή ως πολιτικό φυσικό πρόσωπο! Στόχος τους ήταν ο ανυπάκουος Έλληνας Πρωθυπουργός ο οποίος δεν εξυπηρετούσε τα φιλότουρκα αισθήματά τους. Αντικειμενικός τους σκοπός ήταν η πτώχευση και η περιθωριοποίηση διεθνώς της Ελλάδος!

Όταν οι ΗΠΑ “γκριζάρανε” τα Ίμια…

Άλλο ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο αποδεικνύει πόσο ανθελληνική είναι διαχρονικά η πολιτική των ΗΠΑ, είναι και το γεγονός που έρχεται αυτές τις ημέρες στις μνήμες μας! Το γκριζάρισμα του Αιγαίου μας με την πρωτοβουλία των ΗΠΑ προς όφελος της Τουρκίας! Το οποίο – τελευταίο κομμάτι – αποτελεί και αποδεικτικό ντοκουμέντο αυτής της ανθελληνικής πολιτικής των ΗΠΑ!

Η κρίση των Ιμίων – όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται – υποστηρίχτηκε από τον αμερικανικό παράγοντα. Ο οποίος μέσω της Τουρκίας αμφισβήτησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στον πέριξ χώρο των νήσων Ίμια.

Που μόλις κατέρριψαν οι Τούρκοι το ελληνικό ελικόπτερο με τους τρεις γενναίους μας αξιωματικούς της ελληνικής αεροπορίας, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτωρα Γιαλοψό, άρχισαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (που λόγω ασθενείας του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, εκλέχθηκε εσπευσμένα από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 18 Ιανουαρίου 1996) και του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, του ΥΠΕΞ Θεόδωρου Πάγκαλου και του Αμερικανού διαμεσολαβητή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, καθώς και του ΥΕΘΑ Γεράσιμου Αρσένη με τον αρχηγό του αμερικανικού Πενταγώνου! Τότε, η περιβόητη ΕΕ είχε εφαρμόσει σιγή ασυρμάτου.

Το σημαντικό στοιχείο εδώ, είναι πως μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 1995 και πριν οι Τούρκοι ανακοινώσουν ότι τα Ίμια ανήκουν στην επικράτειά τους, η Υπηρεσία Χαρτογράφησης των ΗΠΑ, στον χάρτη Καλύμνου (Νο 54748) είχε την υποσημείωση “Νήσος Ίμια Greek”. Ωστόσο, στην επόμενη έκδοση του ίδιου χάρτη (Νο 544497) με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 1996 τα Ίμια χαρακτηρίζονται ως “περιοχή ακαθόριστης κυριαρχίας”. Μια επίσημη, δηλαδή, κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ στο μέσον της κρίσης των Ιμίων, αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των βραχονησίδων από ελληνικό σε “γκρίζα ζώνη”! Αποδεχόμενες οι ΗΠΑ – στην ουσία – τις τουρκικές θέσεις (τα παραπάνω στοιχεία μου δόθηκαν από υψηλότατη και απολύτως έγκυρη πηγή μου)!

Να γίνει πιο σαφής ο κ. Πάιατ με το καθεστώς των νησιών μας…

Το καθεστώς λοιπόν που διαμόρφωσαν οι ΗΠΑ στις αρχές του 1996 με το γκριζάρισμα των Ιμίων, προφανώς να δίνει το δικαίωμα στον σημερινό πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα να ισχυρίζεται, πως:

«Tα κατοικημένα νησιά ως ζήτημα του εθιμικού διεθνούς δικαίου δικαιούνται την ίδια μεταχείριση με τα ηπειρωτικά εδάφη».





Δηλαδή τι ακριβώς εννοεί ο “ποιητής;”!

Ότι τα μη κατοικημένα δεν έχουν την ίδια μεταχείριση; Ας γίνει λίγο πιο σαφής ο κύριος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα!

Μέχρι τότε, εμείς θα του πούμε, ότι η χώρα του υποστηρίζει ξεδιάντροπα, προκλητικά, μια χώρα που είναι το υπ΄ αριθμόν ένα κράτος στον πλανήτη, που ασκεί ελευθέρως δουλεμπόριο εκατομμυρίων αθώων ψυχών, εκβιάζοντας κράτη και διεθνείς οργανισμούς, ακόμη και θεσμούς όπως η ΕΕ, προκειμένου να επιδοτούνται αυτές οι εγκληματικές παρανομίες.

Και η Αμερική κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Συρόμενη πίσω από τον αρχιδουλέμπορα Ρ. Τ. Ερντογάν. Του μεγαλύτερου ταραξία της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου!

Δυστυχώς μέχρι εκεί φτάνει ο νοσηρός φιλοτουρκισμός των ΗΠΑ!

Κρίμα και πάλι κρίμα! Με αυτά και με τα άλλα, οι Αμερικανοί σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα στην ελληνική Επικράτεια! Σύντομα, πολύ σύντομα! Εκτός αν αλλάξουν στρατηγική πλεύση, που δεν το νομίζω!!

«Πᾶνος»

3 σχόλια:

  1. Γιά τόν βομβαρδισμό τού Πειραιά,από τά Αμερικανικά ιπτάμενα φρούρια,γιατί δέ τιμωρήθηκε κανείς γι'αυτό τό έγκλημα;Ανοχύρωτη πόλη ό Πειραιάς,σέ αντίθεση μέ τό βαρειά οχυρωμένο Σβάινφουρτ τής Ναζιστικής Γερμανίας καί όμως,οί "Φίλοι μας",κατέστρεψαν τόν Πειραιά σέ δύο κύματα.
    Έγκλημα ατιμώρητο,όπως τά Αμερικανικά "carpet bombing" καί σέ άλλες χώρες,σέ άλλες πόλεις.
    Μήν θέλουμε αποζημιώσεις μόνο από τούς Γερμανούς.......
    Αλλά πάλι,ποιός κοτάει νά σηκώσει ανάστημα στά "φιλαράκια" του;
    Καλό Σαββατοκύριακο αδερφέ μου Πάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σὲ εὐχαριστῶ πολὺ ἀδελφέ μου ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, καλὸ καὶ εὐλογημένο Σαββατοκύριακο εὔχομαι καὶ σὲ ἐσένα!

      Διαγραφή
  2. Στην επανάσταση του 1821 δεν μας βοήθησαν ούτε οι όμοδόξη μας Ρώσοι.
    Και ο Γέρος του μοριά είπε ότι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας.
    Ο Μόνος βοηθός μας ήταν ο ΘΕΌΣ που έβαλε την υπογραφή του και δεν την παίρνει πίσω.
    Και τώρα περιμένουμε να μας βοηθήσει η ΝΈΑ ΒΑΒΥΛΏΝΑ;
    Μία παροιμία λέει (κούνια που μας κούναγε και μας ταρακουνάγε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή