Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Κάποτε η Οσία Μακρίνα, η αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου, είχε βγάλει έναν όγκο κάτω από το στήθος της και καίγονταν από τον πυρετό για πολλές ημέρες.



Κάποτε η Οσία Μακρίνα, η αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου, είχε βγάλει έναν όγκο κάτω από το στήθος της και καίγονταν από τον πυρετό για πολλές ημέρες.

Η μητέρα της (η Αγία Εμμελεία) που την έβλεπε, ότι έγινε πετσί και κόκκαλο την παρότρυνε να πάει στον ιατρό, αλλά η Οσία ντρεπόταν να δείξει το σώμα της και γι' αυτό δεν πήγαινε.

- Μα αυτό που κάνεις, την έλεγε η μάνα της, είναι αυτοκτονία. Τους ιατρούς, ο Θεός μας τους δίνει και είναι βλασφημία, που δεν πας...

Η Οσία ήταν ανένδοτη. Ένα βράδυ όμως, της είπε:

- Μάνα, αύριο θα πάμε στον ιατρό!

Η μάνα της χάρηκε και πήγε να κοιμηθεί. Η Οσία Μακρίνα όμως, δεν πήγε να κοιμηθεί, αλλά πήγε σε εκκλησάκι της Παναγίας και προσευχήθηκε όλη τη νύχτα κλαίγοντας. Το πρωί λέει στην μητέρα της:

- Μάνα, δεν θα πάμε στο ιατρό. Εσύ θα με κάνεις καλά! Θα με σταυρώσεις εκεί που έχω τον όγκο και πιστεύω, ότι αμέσως θα γίνω καλά!

- Μα παιδί μου, δεν έχω θεραπευτικές ικανότητες, είπε εκείνη.

Με τα πολλά πείστηκε και ζήτησε από την κόρη της να ξεκουμπώσει το στήθος της.

- Όχι δεν ξεκουμπώνομαι, πάνω από τα ρούχα μου θα με σταυρώσεις!

- Μα παιδί μου, εγώ σε γέννησα και από μένα ντρέπεσαι;

- Ναι, εσύ με γέννησες, αλλά το σώμα μου, ανήκει μόνο στο Χριστό!

Τελικά την σταύρωσε και η Οσία Μακρίνα απαλλάχτηκε από τον όγκο.

Πού τέτοια πράγματα, από τις σημερινές γυναίκες; Οι περισσότερες κυκλοφορούν γυμνές... Δεν έμεινε τίποτα όρθιο...

Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυξ


«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Όποιος διαβάζει σήμερα αυτήν την ιστορία, θα νομίζει ότι είναι παρμένη από άλλο πλανήτη.

    Ας δούμε τι λένε για αυτό το θέμα οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

    «Η μυαλωμένη γυναίκα ούτε τον πήχυ του χεριού της δεν αφήνει ελεύθερο για να τον βλέπουν δημόσια» (Πλούταρχος)

    «Το χρώμα της ντροπής είναι το ωραιότερο» (Αριστοτέλης)

    «Σεβάσμια ντροπή μακάρι σε όλων των ανθρώπων την ψυχή να θρονιαζόσουν και να έδιωχνες την αδιαντροπιά» (Ευριπίδης)

    «Όποιος δεν σέβεται την αιδώ (=την ντροπή) πρέπει να τιμωρείται με την μεγαλύτερη ποινή διότι θεωρείται ασθένεια της πόλεως» (Σωκράτης)

    Κοιτάξτε το μεγαλείο αυτής της Αγίας.
    «Όταν τη μάρτυρα Περπέτουα την έρριξαν στα θηρία, την τραυμάτισαν και της έσχισαν το χιτώνα με αποτέλεσμα να φανεί ο μηρός. Τότε εκείνη αμέσως έσπευσε να καλύψει το γυμνό μηρό της, υπολογίζοντας περισσότερο την σεμνότητα από τους φριχτούς πόνους».

    Τίποτα περισσότερο δεν μολύνει και δεν ακρωτηριάζει το σώμα της Εκκλησίας, δεν ζημιώνει και δεν ταπεινώνει τον άνθρωπο, δεν σκάβει και δεν ξεριζώνει την ψυχική και την σωματική υγεία, δεν αναστατώνει και δεν διαλύει τα σπίτια και τις συζυγίες, δεν καταστρέφει και δεν εξαφανίζει λαούς και πολιτισμούς, τίποτε περισσότερο από αυτή την αμαρτία και τη βρωμιά, που είναι η παράβαση της έβδόμης εντολής.

    Εξαιτίας αυτής της αμαρτίας κατέστρεψε ο Θεός τον κόσμο στα χρόνια του Νώε, εξαιτίας αυτής της ακαθαρσίας έκαψε τα Σόδομα και τα Γόμορα, εξαιτίας αυτής της βρωμιάς κινδυνεύει ο σύγχρονος κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή