Σχόλιο Πᾶνος: Ἡ δημοσίευση αὐτοῦ τοῦ ἄρθρου δὲν ἔχει ἀπολύτως κανέναν σκοπὸ ἀπὸ τὸ ἱστολόγιό μας νὰ παροτρύνη κάποιον/α στὸ νὰ ψηφίσῃ ἤ ὄχι.
Γιὰ τὸν σκοπὸ τῆς ἀναρτήσεως αὐτῆς, διαβᾶστε παρακαλῶ ἐδῶ: Ψηφίζουμε ἤ ἀπέχουμε;
______________________________
Γράφει ὁ Ἀριστείδης Δασκαλάκης
«φωνή μιαρά, γέγονας κακῶς, ἀγοραῖος εἶ· ἔχεις ἅπαντα πρός πολιτείαν ἅ δεῖ.»
(Βρώμικη φωνή, κακή ανατροφή, είσαι χυδαίος, τα έχεις όλα όσα χρειάζονται για να ασχοληθείς με την πολιτική - Αριστοφάνης)
Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.
Ισχύει μέχρι τούδε.
Πλησιάζουμε στην Ιερή στιγμή της Δημοκρατίας , τη στιγμή εκείνη που ο καθένας, πλούσιος ή φτωχός, νέος ή ηλικιωμένος, μορφωμένος ή αγράμματος, υποτασσόμενοι αλλήλοις στην βαριά ευθύνη της δημοκρατίας, καλούνται να κάνουν το χρέος τους προς την Πατρίδα.
Κάθενός η ψήφος, ζυγίζει το ίδιο. Κάθενός η αποχή, επηρεάζει το ίδιο.
Χρέος είναι και αυτό. Όπως ο Πόλεμος για την Ελευθερία, η αντίσταση στην αδικία, στον Οικουμενισμό κ.ο.κ.
Βιώνοντας μια μακρά περίοδο στέρησης ελευθεριών , εκμαυλισμού της κοινωνίας, αρπαγής της παιδικής αθωότητας, σε μια εποχή επιβολής μιας ατέρμονης διαστροφής ,του κακού και του σκότους, αχυράνθρωποι , εντεταλμένοι υπάλληλοι της Εσπερίας και σκοτεινών δεξαμενών σκέψεων , ανθρωπάρια που απεργάζονται το μέλλον της Πατρίδας και των παιδιών μας , άθλιοι και άξιοι απόγονοι του Κωλέττη και του Μαυροκορδάτου, θαυμαστές και νοσταλγοί του Εφιάλτη, του Πήλιου Γούση , γιουσουφάκια νεοταξίτικα και ορντινάντσες της Δύσης , δρουν ανενδοίαστα και ανενόχλητοι υπό την ανοχή και τη μοιρολατρία ενός λαού τρομαγμένου και καθημαγμένου ,που προσπαθώντας ασθμαίνοντας για τα προς το ζην κι έχοντας σπαταλήσει τη μπόρεσή του στο καθημερινό κυνήγι του άρτου του επιούσιου, δεν μπορεί, δεν θέλει , δεν τολμά να αντισταθεί. Πιστεύει πως κάθε ενέργεια , προσπάθεια , λόγος ή ακόμα και σκέψη είναι άνευ σκοπού και ουσίας , καθότι όλα είναι προκαθορισμένα από τους μεγαλοκέφαλους (όπως λέει και ο Μακρυγιάννης) των ξένων συμφερόντων.
Όλα διευθύνονται από αλλού. Η μοίρα είναι προαποφασισμένη και προκαθορισμένη. Και αρκούνται σε λίγα ψύχουλα επιδομάτων, λίγα λεπτά παραπάνω, ελεύθερης κυκλοφορίας σε καιρούς αποκλεισμού, λίγα μακαρόνια δευτέρας κλάσεως στη σακούλα και πολλές δωρεάν μάσκες-φίμωτρα, για τον κάθε καλό και υπάκουο πολίτη. Είναι ήδη έτοιμος για το επόμενο βήμα.
Την επόμενη φάση του GREAT RESET. Εκπαιδεύτηκε καλά. Έμαθε να συμπληρώνει φόρμες έντυπες εξόδου –σε καιρούς καραντίνας- , να στέλνει τα sms υποταγής στο απρόσωπο σύστημα , να χρησιμοποιεί με ευλάβεια και πλήρη πειθαρχία το «εξοδόχαρτο» που του διέθεσαν κάποιοι πονόψυχοι που νοιάζονται για την υγεία του . Για τη «ζωή» του. Γνωρίζει καλά τη διαδικασία και σχετική γραφειοκρατία.
Τόλμησε, κρυφά από ιεραρχία και διοικούντες, με απέλπιδες προσπάθειες να αποτανθεί στο Θεό , παρ’ όλες τις αμφιβολίες του για την ύπαρξή Του, αλλά τον έπεισαν κλήρος (ευτυχώς όχι όλοι) και κυβερνούντες, πως Θεός δεν υπάρχει. Πρόσταξαν να φορά το φίμωτρο, να μην πολυμιλά, να μην πλησιάζει ναούς και Μυστήρια, εικόνες , λείψανα ιερά. Έτσι είπαν αυτοί που είναι υπέρτεροι του Θεού. Οι ιατροί, εκπρόσωποι τύπου, της φαρμακευτικής βιομηχανίας αλλά και της πληροφοριακής βιομηχανίας του Gates.
Καταφύγιό του ο καναπές και όπλο του το τηλεκοντρόλ. Παρακολουθεί άβουλος και κατατρομαγμένος, αναμένοντας το επόμενο μέτρο, την επόμενη ποινή και συνέπεια.
Μπορεί να καταδιώκει με σκέψεις και λόγους , εντός των στενών ορίων της οικίας του, κάθε υπεύθυνο, αλλά στο τέλος συμμορφώνεται και γίνεται υπέρμαχος της ρητορικής και των ενεργειών, που τον οδηγούν σε ένα βέβαιο πνευματικό θάνατο, αλλά και στο τέλος και βιολογικό.
Δεν καταλαβαίνει πως ο υπεύθυνος τελικά είναι ο ίδιος.
Η απραξία, η ανοχή , η άνευ όρων υποταγή, είναι τα κριτήρια που θα κριθεί απ’ τις επόμενες γενεές. Και από τον Θεό που τον αρνήθηκε, γιατί έτσι τον πρόσταξαν σε καιρούς ψευδοπανδημιών.
Ανοχή στο ξεπούλημα της Πατρίδας, της Ορθοδοξίας, στην υφαρπαγή της Ελευθερίας, στη δηλητηρίαση των παιδικών ψυχών, στη νομιμοποίηση της αμαρτίας και της διαστροφής, στη κυναιδολατρεία και σε κάθε τι που τον κάνουν εχθρό του Θεού.
Δεν φαντάζεται
πως αν αυτός που είχε πει «Όταν
αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα
ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας
πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με
σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή
έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας … Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την
στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα
άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος»,
Ή ο άλλος που έγραφε στα Απομνημονεύματά του: «…Ὅταν μου πειράζουν τήν πατρίδα
καί θρησκεία μου, θά μιλήσω, ἵνα ἐνεργήσω καί ὅτι θέλουν ἅς μου κάνουν… καί αὐτείνη
ἡ πατρίδα δέν λευτερώθη μέ παραμύθια, λευτερώθη μέ αἵματα καί θυσίες. Καί ἀπό αὐτά ἔγινε βασίλειον. Καί ὄχι νά
βραβεύωνται ὁλοένα οἱ κόλακες καί οἱ ἀγωνισταί νά ἀδικιῶνται …»,
άφηναν τα άρματα κι έπιαναν τον ναργιλέ και το κομπολόι, τώρα θα μιλούσε τουρκαρβανίτικα και θα φορούσε φερετζέ.
Αυτός ο λαός της ανοχής και της υποτέλειας έμαθε καλά στην αδιάκριτη υπακοή , στην υποταγή και την ευτέλεια. Όλα τα υπολογίζει πλέον με το μαλθακό του μυαλό και τη κοντόφθαλμη λογική. Δεν διδάχτηκε απ’ την ιστορία. Δεν είδε πως ο πρόγονοί του δεν ήταν μοιρολάτρες και ανατρέποντας στατιστικές και λογική ,του παρέδωσαν μια λέφτερη Ελλάδα.
Μα αυτός, ο αποχαυνωμένος και ταλαιπωρημένος λαός, έχει ήδη παραδώσει τα όπλα.
Δεν είναι πολίτης της Ελλάδας όπως τον όρισε ο Αριστοτέλης («Ποιος είναι πολίτης; Πολίτης είναι αυτός που είναι ικανός να κυβερνήσει και να κυβερνηθεί»). Αλλά υπόδουλος της Εσπερίας.
Της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που τόση αταξία έχει φέρει στην ανθρωπότητα.
Οι νεοταξίτικες μήτρες δεν είναι εκείνες που βγάζουν Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννιδες και Μιαούληδες. Εκκολάπτουν διαστροφείς της ιστορίας, με αισθήματα προδιαγεγραμμένα και ενάντια στις αξίες και τα αισθήματα του λαού. Παράγονται, όποτε κριθεί αναγκαίο, από τους καθοδηγητές και μάλιστα σε μαζική παραγωγή.
Τώρα στις κυβερνητικές εκλογές θα αναλωθεί σε μια ρητορική μίσους και γενικής ισοπέδωσης,
«όλοι ίδιοι είναι» ή «είναι ήδη κανονισμένο ποιος θα βγει» και πολλές άλλες δικαιολογίες που θα του επαναπαύσουν τη συνείδηση και θα του επιτρέψουν την εκλογική αποχή, καθότι η ασθενούσα λογική του δεν του επιτρέπει διαφορετικά συμπεράσματα, αλλά και υποχρεώσεις.
Η ίδια λογική έφερε την Πανθρησκεία, τον Οικουμενισμό , το ξεπούλημα εδαφών , ονομάτων, γλωσσών και πάει λέγοντας.
Η ίδια ανεπαρκής λογική, επέτρεψε μιαρά εκπαιδευτικά προγράμματα, που γαλουχούν τα παιδιά του, τα υποχρέωσε σε μασκοφορία , αντάλλαξε την εργασία του και το δικαίωμα στην επιβίωση, με ένα τσίμπημα στο μπράτσο, με βιολογικές και πνευματικές επεκτάσεις.
Δεν ξέρει ο απογοητευμένος Έλληνας, πως απέχοντας από κάλπες ενισχύει αθέους και μασόνους. Τους εχθρούς της Πατρίδας και του Θεού.
Που πάνε η αποχή , τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια;
Τα ποσοστά των πολιτικών κομμάτων υπολογίζονται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων και όχι επί του συνόλου των ψηφοδελτίων (έγκυρα, λευκά, άκυρα).
Άρα η εφησυχαστική λογική λήψης των παραπάνω μέτρων, αυξάνει αυτόματα το ποσοτσό % των πρώτων κομμάτων.
Παράδειγμα
Έστω ότι ψήφισαν 1.000 άτομα και τα ψηφοδέλτια είναι: 800 έγκυρα, 150 λευκά και 50 άκυρα. Από αυτούς τους 1.000, 600 ψήφισαν τον Α πολιτικό συνδυασμό και 200 τον Β πολιτικό συνδυασμό, 150 έριξαν λευκό και 50 άκυρο. Σημειώνεται ότι, στα άκυρα ψηφοδέλτια δεν καταμετράται ποιανού κόμματος είναι το ψηφοδέλτιο, γιατί απλά αυτά είναι άκυρα.
Εάν, τα ποσοστά των κομμάτων υπολογιζόταν επί των συνολικών ψηφοδελτίων, το Α πολιτικό κόμμα θα είχε 60% (600 ψήφους από τους 1.000) και το Β θα είχε 20% (200 ψήφους από τους 1.000).
Τώρα το Α πολιτικό κόμμα έχει 75% κ.ο.κ.
Απλή αριθμητική.
Κι έτσι ταλαιπωρημένε και οργισμένε Έλληνα , με την ήσυχη και αγωνιστική συνείδηση της αποχής και του καναπέ, χωρίς να το καταλαβαίνεις, ενισχύεις τους λυμεώνες της Πατρίδας , τους εχθρούς των παιδιών σου, τους δοσίλογους και προδότες.
Αν αγωνίστηκες, αν όντως αντέδρασες, αν έπαθες και τώρα απέχεις, ακόμα χειρότερα.
Το χρέος που έχεις δεν είναι πολιτικό αλλά και πνευματικό.
Μίλησαν γι’ αυτό Πατερικοί γέροντες της Ορθοδοξίας, ομολογητές και άγιοι επίσκοποι αγωνιστές;
Έθεσαν όρια και προδιαγραφές , κριτήρια επιλογής, χωρίς να υποδεικνύουν βέβαια κόμματα ή συγκερκιμένα πρόσωπα, σεβόμενοι την ελευθερία επιλογής; Προτρέπουν στη συμμετοχή και όχι στην αποχή.
Έλεγε ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης σε άρθρο με τίτλο «Εις Ποίους;» , εξ αφορμής βουλευτικών εκλογών τον Ιανουάριο του 1956 στο περοδικό «ΣΠΙΘΑ» :
«…Ο Ελληνικός λαός θα κληθεί δια της ψήφου του να αναδείξη κυνέρνηση. Ως Έλληνες πολίτες δε δυνάμεθα να μείνουμε απαθείς θεατές του εκλογικού σάλου…δεν δυνάμεθα ν’ αντιπαρέλθουμε το γεγονός τελείως αδιάφοροι σαν να επρόκειτο περί εκλογής , η οποία θα ελάμβανε χώρα σε κάποια απομακρυσμένη γωνία της υφηλίου, στη Γροιλανδία. Ως Έλληνες πολίτες έχουμε καθήκον απέναντι της Πατρίδος. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ,οι οποίοι υπεράνω επιγείων πατρίδων θέτομε την πίστη, δεν επιτρέπεται να δώσουμε την ψήφο μας εις τον τυχόντα.Κια ως κληρικοί δεν επιτρέπεται να αφήσουμε αδιαφώτιστο τον ευσεβή λαό επί του φλέγοντος αυτού ζητήματος των ημερών….Ποιο είναι το μέτρο εκλογής; ….
Προσοχή εις την ψήφο
..εάν αυτοί που εκλέγει δεν είναι άξιοι, θα κάμουν κακή χρήση της εξουσίας, ως κάμνει κακή χρήση του ξίφους το νήπιο, ο παράφρων και ο κακούργος, και η Ελλάς θα δυστυχήση και υπεύθυνος δια την δυστυχία της θα είσαι και συ ο εκλογεύς, ο οποίος δια της ψήφου σου όπλισες με τεράστια δύναμη τους κακούς και πονηρούς… δια να κάμουν κακό σε ολόκληρο το έθνος»
Η εκλογή, είτε αφορά πολιτική είτε ιεραχία εκκλησιαστική, θέλει προσοχή:
Α Τιμ. 5,22 χεῖρας ταχέως μηδενὶ ἐπιτίθει, μηδὲ κοινώνει ἁμαρτίαις ἀλλοτρίαις· σεαυτὸν ἁγνὸν τήρει. (Να μη απλώνης ταχέως και χωρίς προηγουμένην εξέτασιν τα χέρια σου, δια να χειροτονήσης κάποιον ούτε να συμμετέχης και να αναλαμβάνης ευθύνην εις ξένας αμαρτίας, εις αμαρτίας δηλαδή τας οποίας πιθανόν να διαπράξη ο χειροτονηθείς αναξίως· φύλαττε τον ευατόν σου αγνόν από όλα.)
..Αλλά κι εσύ , ω Έλλην ψηφοφόρε , πρόσεξε κατά την εκλογή…..Κακώς εκλέγων οδηγείς εις βάραθρα την Ελλάδα και ματαίως κατόπιν θα καταράσαι την ημέρα κατά την οποία όλως ακρίτως και επιπολαίως έδωκες την ψήφο σου
Και εις την Βουλήν
Είναι θλιβερό και άξιο πολλών δακρύων το γεγονός,ότι χιλιάδες ψήφων θρησκευόμενων Ελλήνων , που αποτελούντο μικρόν του Κυρίου ποίμνιον, θα ριφθούν και πάλιν εις τας κάλπας και θα ενισχύσουν ανθρώπους, οι οποίοι εκλεγόμενοι αντιπρόσωποι του λαού …θα εξακολουθήσουν να παίζουν το επικερδές των παιχνίδιο εις βάρος των υψίστων συμφερόντων του ευσεβούς λαού…Ο ευσεβής λαός πρέπει να διαδαχθή, ώστε να διακρίνη μεταξύ φωτός και σκότους…..το να δίδη την ψήφο του ακρίτως και επιπολαίως και εκ της ψήφου αυτού να εξέρχεται λεγεών δαιμονίων που θα βασανίζουν τον ταλαίπωρο λαό μας….Και πρέπει να εξευρεθή τρόπος , ίνα η φωνή των δικαίων της ευσεβούς μερίδος του Ελληνικού λαού ακούεται σθεναρώς και εν τη Βουλή των Ελλήνων….θα εφαρμοσθή το ψαλμικόν «Ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη! Ἓως πότε ἔσομαι μεθ᾿ ὑμῶν; Ἓως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν;» »
Ο γέροντας Θεόκλητος Διονυσιάτης είπε: «Αφού οι άρχοντες μας κηρρύτουν , ότι δεν υπάρχει Θεός, τι να καμη ο ταλίπωρος ο λαός; Προσπαθεί να φτιάση τη ζωή του χωρίς Θεόν. Κι επομένως αδιαφορεί για την Ορθοδοξία, «ζώντας εν πολλοίς σαν τους χοίρους…Ξύπνα γουρουνολαέ»…Όσο και αν είναι κανείς άξιος πολιτικός, αν δεν είναι Ορθόδοξος χριστιανός, με ψυχή ζυμωμένη με τις παραδόσεις του Έθνους, θα αποβή μοιραίος κυβερνήτης καταστρέφοντας, ότι πιο αληθινόν, ευγενές, υψηλόν ανέδειξεν η ιστορία της ανθρωπότητας»
Ένα επίκαιρο άρθρο του με τον τίτλο «Εκλογές» , στην «Αναγέννηση» του 1963 ο τότε μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Τιμόθεος, ο μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Κρήτης γράφει:
« Το σοβαρώτερο γεγονός σε
μία χώρα είναι η εκλογή των αρχόντων που θα την κυβερνήσουν.
Οι λαοί ακολουθούν τους αρχηγούς των, τους οποίους αγαπούν και μιμούνται. Δεν
είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την τεράστια σημασία που έχει η εκλογή καλών
ή κακών αρχόντων. Όμως ολίγοι σκέπτονται στα σοβαρά την αξίαν της ψήφου των και
την ευθύνην των απέναντι Θεού και ανθρώπων, την ώρα που ψηφίζουν.
Σε λίγες μέρες θα κληθεί και ο λαός μας για άλλη μια φορά να εκλέξει τους άρχοντας που θα τον διοικήσουν. Θα ξεπεταχτούν πολλοί και διάφοροι υποψήφιοι, παλαιοί και νέοι, γνωστοί και άγνωστοι. Θα τους ακούσωμε να ομιλούν από το ραδιόφωνο και τους εξώστες στις πλατείες. Θα γράφουν στις εφημερίδες, θα εξαγγέλλουν προγράμματα, θα σκορπούν υποσχέσεις, θα περιέρχονται τις συνοικίες και τα χωριά, θα περιστοιχίζωνται από τους φίλους των και θα ποζάρουν χαριτωμένα στα διαφημιστικά έντυπα, στους τοίχους και στα οχήματα.
Η Ιστορία διδάσκει πως οι λαοί εύκολα παρασύρονται και δημαγωγούνται. …
Πρώτα απ’ όλα, οι άρχοντές μας πρέπει να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, πραγματικά πιστοί και ειλικρινά αφοσιωμένοι στην θρησκεία των πατέρων μας. Χριστιανοί όχι στους τύπους και ορθόδοξοι όχι στα χαρτιά. … Μασσώνοι και Χιλιασταί και άθεοι πρέπει να καταψηφισθούν ανελέητα με την ψήφον του ευσεβούς ορθοδόξου λαού μας.
Οι άρχοντές μας πρέπει να είναι πατριώτες. Μέσα στην ψυχή των πρέπει να είναι θρονιασμένη η αιωνία Ελλάδα με όλο το μεγαλείο της. Πατριώτες σωστοί και ολόκληροι, όχι απ’ αυτούς που τάχα κόπτονται για την πατρίδα και τα ιδανικά, χωρίς να τα πιστεύουν και υποκριτικά τα βάζουν σαν προκαλύμματα ανόμων συμφερόντων και φρικτής εκμεταλλεύσεως. Χρειάζονται αγνοί πατριώτες που ξέρουν να τιμούν και με το ίδιο το αίμα των τη χώρα της δόξης, του θρύλου, του μαρτυρίου και αγωνίζονται να προσθέσουν δόξα στη δόξα και τιμή στην τιμή της πατρίδος.
Ο λαός μας θέλει τους άρχοντές του ανθρώπους του λαού. Όχι από εκείνους που μιλούν για το λαό και δεν έχουν άλλη σχέση μαζί του, παρά να τον απατούν και να τον εκμεταλλεύονται. …
Ο λαός μας θέλει τους άρχοντες του ανθρώπους της Εκκλησίας, γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως χωρίς την ευσέβεια και την προσήλωση στην Εκκλησία, ο άνθρωπος αποχαλινώνεται και παρασύρεται σε κάθε κακό. Δεν θέλει να τους βλέπει μόνο στις επιδεικτικές Δοξολογίες και παρελάσεις, με τις φανταχτερές εμφανίσεις. Τους θέλει ευλαβείς και προσευχομένους, να εκκλησιάζονται, να εξομολογούνται και να κοινωνούν, να πιστεύουν στον Θεόν, να αγαπούν τον Κύριον.
Για τον λαό μας και την πατρίδα μας είναι μέγα δυστύχημα ότι από την ανασύσταση του ελληνικού κράτους ελάχιστα φωτεινά παραδείγματα πολιτικών με εκκλησιαστικήν συνείδηση συναντούμε. Οι περισσότεροι ήσαν ξένοι προς την Εκκλησία, αδιάφοροι και εχθρικοί.
…
Η εκλογή αληθινών ανθρώπων εκπροσώπων του λαού προϋποθέτει το ξεδιάλεγμά τους, όπου κι αν βρίσκονται και πάνω από κόμματα και προσωπικές επιδιώξεις.»
Στον καιρό του Αγίου Παϊσίου και λίγο πριν κάποιες εκλογές, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγιορείτου «Ο γέρων Παϊσιος» είχαν πάει μερικοί επισκέπτες στον Γέροντα με σκοπό να τον ρωτήσουν τι γνώμη είχε και ποιόν, κατά τη γνώμη του, έπρεπε να ψηφίσουν.
Και εκείνος είχε δώσει την εξής απάντηση:
«Κοιτάξτε βρε παιδιά! Ποιός είναι πιο κοντά στην Εκκλησία, ποιός αγωνίζεται γι’ αυτήν και για την πατρίδα και ποιός έχει ζωή σύμφωνη μ΄αυτά που λέει; Όποιον βλέπετε πως είναι πιο καλός και πιο κοντά στην Εκκλησία, αυτόν να ψηφίζετε. Δε λέω να ψηφίζετε κόμματα, όπως αυτά που βγαίνουν και λέγονται Χριστιανοδημοκρατικά κ.λ.π., γιατί είναι λάθος.
Δεν πρέπει να κομματιαζόμαστε. Εμείς πρέπει να αγαπούμε πρώτα την Εκκλησία μας και μετά την πατρίδα μας και να ψηφίζουμε αυτούς που βλέπουμε να αγωνίζονται γι’ αυτά τα δύο.
Βλέπετε, ο Μακρυγιάννης κι όλοι οι μεγάλοι ήρωες γι αυτά τα δύο αγωνίστηκαν κι έχυσαν το αίμα τους. Πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος.»
Σε μια άλλη περίπτωση πάλι για εθνικές εκλογές ρώτησαν τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη ποια ήταν η γνώμη του και ποιον εκείνος θεωρούσε άξιο, για να ψηφίσουν.
Ο Γέροντας είπε:
«Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος, όποιον αγαπά τον Θεό και την πατρίδα μας, αυτόν να ψηφίσετε»
Τότε εκείνοι, επί μονίμου βάσεως του απαντούσαν:
«Γέροντα, όλοι το ίδιο είναι»
Κι εκείνος τους είπε:
«Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα: όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο, όμως άλλες έχουν εκατό τοις εκατό, ενώ άλλες πενήντα τοις εκατό.
Εμείς, λοιπόν, εφόσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιές έχουν το λιγότερο δάκο, γιατί διαφορετικά δέ γίνεται. Και πάντα πρέπει να ψηφίζουμε με δύο κριτήρια: α) με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος το Θεό και είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας και
β) με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου κι όχι στο δικό του συμφέρον.
Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο κριτήριο, εκτός από αυτά τα δύο, τότε κινείται ιδιοτελώς, και δεν είναι αυτό που κάνει χριστιανικό. Αργότερα θα επιτρέψει η Θεία Δικαιοσύνη να το πληρώσει».
Δεν ήταν όμως μόνο ο Άγιος Παίσιος ο οποίος έδινε ρήσεις και συμβουλές για το ποια κριτήρια έπρεπε να έχουν όταν θα ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα και υποχρέωση.
Ήταν και ο Όσιος Πορφύριος.
Ρώτησε κάποιος τον Γέροντα, τι πρέπει να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές. Τότε εκείνος του απάντησε παραβολικά:
……«Τι να σου κάνουν οι πολιτικοί; Είναι μπερδεμένοι με τα ψυχικά πάθη τους. Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, πώς θα μπορέσει να βοηθήσει τους άλλους;
Φταίμε κι εμείς για την κατάσταση αυτή. Αν ήμασταν αληθινοί χριστιανοί, θα μπορούσαμε να στείλουμε στη Βουλή, όχι βέβαια χριστιανικό κόμμα, αλλά χριστιανούς πολιτικούς, και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».
Ποιο το μέτρο κρίσεως άξιων αντιπροσώπων;
«ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς. μήτι συλλέγουσιν ἀπὸ ἀκανθῶν σταφυλὴν ἢ ἀπὸ τριβόλων σῦκα;»(Από τους καρπούς των, δηλαδή από τα έργα των, θα τους γνωρίσετε καλά. Μηπως τρυγούν ποτέ από τα αγκάθια σταφύλια η από τα τριβόλια σύκα; - Ματθ. 7,16)
Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί διαφήμιση κόμματος ή ποδηγέτιση του αναγνώστη. Αλλά προτροπή να αποδείξει ότι είναι πολίτης. Ότι ασκεί πολιτική. Ποια η ετυμολογία της λέξης «πολιτική»; Eίναι μια από τις γνωστές λέξεις που μαζί με τη φιλοσοφία και τη δημοκρατία κληροδότησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος στην ιστορία των ιδεών. Η λέξη κατάγεται από τον «πολίτη» και ο πολίτης από την «πόλη». Την αρχαία πόλη δεν την έκαναν τα κτίρια και οι δρόμοι, αλλά η οργανωμένη κοινωνική ζωή των κατοίκων, με την πολιτική, οικονομική και θρησκευτική συνεργασία των μελών της. Πολιτική είναι η τέχνη του άρχειν αλλά και του άρχεσθαι, η τέχνη του τρόπου με τον οποίο οφείλει να μετέχει κανείς αποτελεσματικά στα κοινά, στο δημόσιο βίο της χώρας του, είτε ως άρχων είτε ως αρχόμενος, αφού οι ευθύνες όπως και τα έργα μοιράζονται τόσο στους διοικούντες όσο και στους διοικούμενους.
Ας μην περικόπτουμε τις διδαχές των σεβάσμιων γερόντων και επισκόπων μας.
Όπως ακούμε και ακολουθούμε πολλές φορές τα της ομολογίας, ας σκεφτούμε και το θέμα της άσκησης του Ιερού Καθήκοντος του «άρχειν και άρχεσθαι».
Αυτούς που κάποτε λιβανίζουμε και παραδεχόμαστε ως ομόψυχους, πολλές φορές όταν αναδειχθούν , τους μισούμε , τους ζηλεύουμε , τους φθονούμε. Και το ταγκαλάκι της φιλαρχίας και του εγωισμού κεντάει εργόγειρο.
Ας δούμε χωρίς εμμονές , εγωισμούς, λάθος κριτήρια και προσήλωση σε δευτερεύοντα θέματα,αν υπάρχουν όντως άξιοι υποψήφιοι , άνθρωποι του λαού και του Θεού, άνθρωποι του μόχθου, Πατριώτες Έλληνες, δικιμασμένοι στη συνείδησή μας, που να ανήκουν σε κινήματα και προσπάθειες που εκφράζουν αυτά τα χαρακτηριστικά.
Ας κάνουμε και μια προσευχή , ζητώντας τις πρεσβείες και των γερόντων και επισκόπων που μίλησαν γι’ αυτά , να μην περάσει ανεκμετάλλευτη άλλη μια ευκαιρία.
Η ψήφος είναι όπλο. Ας μην εκπυρσοκροτήσει!
«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.» (Αβραάμ Λίνκολν)
«Τοις ελευθέροις μεγίστη ανάγκη η υπέρ των πραγμάτων αισχύνη.»
(Είναι επιβεβλημένο οι ελεύθεροι να έχουν συναίσθηση ευθύνης για τα πολιτικά πράγματα -
Δημοσθένης)
Χριστός Ανέστη!
Αγαπητέ Αφήστε τους αγίους να αναπαύονται και να πρεσβεύουν υπέρ ημών και μην υβριζετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Άγιος Παΐσιος εξάλλου δεν έλεγε στις μοναχές του στη Σουρωτή για ένα νέο εμβόλιο που θα βγει να μην το κανουν;
Και τι έπραξαν εκείνες κάνοντας υπακοη; Εμβολιάστηκαν!!!
Δύο μέτρα λοιπόν και δύο σταθμά!
Ουαί ύμιν υποκριται και Φαρισαίοι!!!
Γιατί δεν ακούσαμε έναν Άγιο και πρέπει να ακούσουμε τώρα αμφιβόλου πνευματικής κατάστασης γέροντες ( εμβολιασμενους;) του Αγίου Ορους;
Με κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις πάνω πάνω: και μην υβρίζετε.
ΔιαγραφήΠιθανόν να ζεις στον (ανάποδο κόσμο), δηλαδή αυτοί που βρίζουν ίσως και χυδαία ακόμα να το θεωρείς φυσιολογικό.
Και αυτοί που λένε την άποψή τους μέσα από κάποιους Αγίους (τεκμηριωμένα) τα θεωρείς βρισιές.
Δεν θα συνεχίσω άλλο στο δικό σου σχόλιο.
Όμως ρώτα και την γνώμη κάποιου άλλου για το τι σημαίνει ύβρις.
Χριστὸς Ἀνέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήἈδελφέ μου Ἀριστείδη,
ἀνάρτησα μερικὰ ἄρθρα στὸ ἱστολόγιό μας σχετικὰ μὲ τὸ θέμα ποὺ ἔχει προκύψει «ὅλως τυχαίως» σὲ αὐτὲς τίς ἐκλογὲς, γιὰ τὸ ὅτι δὲν πρέπει νὰ «ἀπέχουμε» άπὸ τὴν διαδικασία τῆς ψηφοφορίας.
Ἐπειδὴ ὑπάρχει μεγάλη σύγχυση καὶ ἔχει πάρει διαστάσεις πολὺ αὐτὸ τὸ θέμα, σκέφτηκα ὅτι ἀνεβάζοντας μερικὰ ἄρθρα καὶ μὲ τίς δύο θέσεις στὸ ζήτημα αὐτό, δηλαδὴ θέσεις «ὑπέρ» τῆς ἀποχῆς καὶ θέσεις «κατά», ἴσως νὰ βοηθήσουν κάποιους στὴν σωστὴ ἀπόφαση.
Ὅλα τὰ ἄρθρα εἶναι γνωστῶν καὶ ἀξιόλογων ἀρθρογράφων μεταξὺ τῶν ὁποίων συγκαταλέγεσαι καὶ ἐσὺ ἐπιλέγοντας νὰ ἀναρτήσω καὶ τὸ δικό σου ἄρθρο περὶ τοῦ ἰδίου θέματος.
Δημοσίευσα ἕνα ἄρθρο δικό μου μὲ τίτλο «Ψηφίζουμε ἤ ἀπέχουμε;» (https://ethnegersis.blogspot.com/2023/05/blog-post_365.html), γιὰ νὰ αἰτιολογήσω τὸν σκοπό τῶν ἀναρτήσεων αὐτῶν γιὰ νὰ μὴν ὑπάρξουν παρερμηνεῖες καὶ παρεξηγήσεις ἐκ μέρους τῶν ἀναγνωστῶν, καθότι ἡ γραμμὴ τοῦ ἱστολογίου μας ὅπως ξέρεις εἶναι μακρυὰ ἀπό κόμματα κ.λπ..
Ἐπειδὴ παρατήρησα μέσα στὸ διαδίκτυο, ἀλλὰ καὶ σὲ κάποια ἄρθρα ποὺ δημοσίευσα μὲ θέσεις κατὰ τῆς ἀποχῆς νὰ κυριαρχεῖ ἡ ἀντίληψη ὅτι «ὅποιος ἀπέχει» ἀπὸ τὴν ψηφοφορία, «δὲν ἔχει τὸ δικαίωμα νὰ διαμαρτύρεται» καὶ διάφορα ἄλλα τέτοια, τὸ θεώρησα πολὺ προσβλητικὸ καὶ μειωτικὸ καὶ συγχρόνως πολὺ παράλογο καὶ ἀναγκάστηκα γιὰ τὸ μοναδικὸ σημεῖο νὰ σχολιάσω στὰ ἄρθρα, ἀλλὰ καὶ νὰ γράψω δεύτερο ἄρθρο μὲ τίτλο «Εἴτε ψηφίζω, εἴτε ἀπέχω...» (https://ethnegersis.blogspot.com/2023/05/blog-post_17.html) ἐξηγῶντας τὸ γιατὶ εἶναι τελείως παράλογο ὅλο αὐτό.
Ἐπειδὴ βλέπω καὶ στὸ δικό σου ἄρθρο κάτι ἀνάλογο, γράφοντας ὅτι πρόκειται «περὶ ἀσθενοῦς λογικῆς αὐτὸς ποὺ ἐπιλέγει τὴν ἀποχή ποὺ δὲν τοῦ ἐπιτρέπει διαφορετικὰ συμπεράσματα καὶ ὑποχρεώσεις», γενικοποιῶντας το, μὴ ἀναγνωρίζοντας μὲ αὐτὸ ὅτι ὑπάρχουν ὑγιῶς σκεπτόμενοι ἄνθρωποι μὲ σοβαρὰ ἐπιχειρήματα γιὰ τὴν ἐπιλογή τους αὐτή, ἀκόμα καὶ πνευματικά, θέλω νὰ δηλώσω τὴν πλήρη διαφωνία μου στὴν ἀντίληψη αὐτή, ὅπως καὶ στὸ «Αν αγωνίστηκες, αν όντως αντέδρασες, αν έπαθες και τώρα απέχεις, ακόμα χειρότερα.».
Ὅσο γιὰ τοὺς ἅγιους ποὺ ἐπικαλεῖσαι, ἐπισημαίνω, ὅτι πουθενὰ δὲν φαίνεται νὰ ἐρωτήθηκαν «νὰ πᾶνε νὰ ψηφίσουν ἤ ὄχι», ἀλλὰ «ποιὸν νὰ ψηφίσουν» καὶ δὲν ἔχει καμμία σχέση ἀδελφὲ μου ἡ ἐποχὴ τῶν 40 ἔως 80 χρόνων πρὶν, οὔτε ὡς πρὸς τὴν πληροφόρηση μὲ ὅτι αὐτὸ συνεπάγεται, οὔτε ὡς πρὸς τήν σημερινὴ σήψη καὶ τὴν γιγάντωση τῆς νεοταξικῆς ἐλίτ ποὺ ἔχει καταργήσει κυβερνήσεις, ἐθνικὰ δίκαια, δικαστήρια κ.λπ. καταπατῶντας κάθε ἀνθρώπινο δικαίωμα ἐλευθερίας καὶ ἐπιλογῶν σὲ ὅλον τὸν κόσμο.
Εἶναι πρώτη φορὰ ποὺ διαφωνῶ μαζί σου σὲ κάτι, μέσα σὲ τόσα ἀξιόλογα ἄρθρα ποὺ ἔχεις γράψει καὶ ὅπως καταλαβαίνεις, ἔρχομαι σὲ δύσκολη θέση ἀλλὰ μὲ ἐλέγχει πλήρως ἡ συνείδησή μου νὰ μὴν μιλήσω τοὐλάχιστον σὲ αὐτό.
Δὲν σχολιάζω τίποτα ἄλλο,
ὁ καθένας ἄς ἐπιλέξει νὰ κάνει ὅπως τὸν φωτίζει ὁ Θεός καὶ ἡ συνείδησή του.
Απάντηση ,ΜΕΡΟ 1ο
ΔιαγραφήΑδελφέ Παναγιώτη, δεν συνηθίζω να απαντώ σε σχόλια αναγνωστών ακόμα και στα οποιαδήποτε σχόλια των ιστολόγων.
Επειδή το θέμα πήρε έκταση και τα πυρά οργισμένων και αγανακτισμένων αναγνωστών, με την καταπίεση που έχουν υποστεί εδώ και χρόνια, δίνουν και παίρνουν
θεωρώ χρέος να ανταπαντήσω σε σχόλια δικά τους και δικά σου.
Διάβασα τα δικά σου κείμενα που αφορούν το θέμα.
Αλλά και κάποια σχόλια. Κάποια αξιοπρεπή και κάποια πρόστυχα.
Ειδικά για τα τελευταία έχω να πω, πως με καμία ανάλυση ψυχολογική ή διαλεκτική, δεν μπορεί κανείς να πετύχει τη βυθομέτρηση του μυστηρίου της ενέργειας , που ωθεί κάποιον με ανερμάτιστο λόγο
και στοιχειοθετήσει μια βαρύνουσα άποψη.
Πίσω απ' την κουρτίνα της ανωνυμίας μπορείς , θα μου πεις, να φληναφείς.
Κατ' αρχήν ο Άγιος Παϊσιος (βιβλίο Πνευματική Αφύπνιση - Λόγοι Β' σελ.181 / Εκδόσεις Ησυχαστηρίου "Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος" Σουρωτή) μίλησε για το εμβόλιο σφράγισμα.
Και όταν μιλάει στον ενεστώτα ,μιλάει για τα μέλλοντα, καθότι τα ζει εκείνη τη στιγμή σαν παρόντα.
Μπορεί το κορονοεμβόλιο να αποτελεί ενέργεια των οργάνων του αντικειμένου, με βιολογικές αλλά και πνευματικές προεκτάσεις, αλλά ποιος "φωτισμένος" και "διορατικός" θα αποφανθεί ελαφρά τη καρδία
πως είναι το σφράγισμα; Συνυπολογίζοντας και άλλες προφητείες απ' τον 3ο και μετά αιώνα, πιθανόν να είναι προσφράγισμα. Πρόβα νυφικού.Όχι σφράγισμα. Αυτό για τις γρήγορες, εύκολες και επικίνδυνες ατάκες
κάποιων ανώνυμων.
Τώρα έρχομαι στο εκτενές δικό σου σχόλιο, το οποίο αποτελεί προέκταση των άρθρων σου.Σωστά και έπραξες αφού ελέγχεσαι συνειδησιακά.Το ίδιο κάνω κι εγώ τώρα διαφωνώντας βέβαια ουσιαστικά με τα γραφόμενά σου
Αναφέρεις κάπου
"Ὅσο γιὰ τοὺς ἅγιους ποὺ ἐπικαλεῖσαι, ἐπισημαίνω, ὅτι πουθενὰ δὲν φαίνεται νὰ ἐρωτήθηκαν «νὰ πᾶνε νὰ ψηφίσουν ἤ ὄχι», ἀλλὰ «ποιὸν νὰ ψηφίσουν»"
Αν πρόσεχες , αγαπητέ μου Παναγιώτη το λόγο του Αγίου Παίσίου "Εμείς, λοιπόν, εφόσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιές έχουν το λιγότερο δάκο, ".Το κλειδί εδώ είναι.Το "έχουμε ανάγκη" και το "πρέπει" παρακάτω.
Ο άγιος , όπως όλοι οι άγιοι εκφράζουν προτροπές διαχρονικές . Με ισχύ στο διηνεκές. Δεν είπε απέχετε, μην ψηφίζετε. Κι έθεσε τα κριτήρια, όπως και τα υπόλοιπα σεβάσμια πρόσωπα που αναφέρω.
Η κατάσταση πριν 40 χρόνια ή τη δεκαετία του '80 δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές. Σήψη κυριαρχούσε και τότε. Απλώς τώρα έχει προχωρήσει επί τα χείρω.
Αντίσταση δεν αποτελεί η αποχή άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος. Μην μπερδεύουμε τις αξίες με την εφαρμογή. Για παράδειγμα δεν απεμπολούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Κωνσταντινουπόλεως)
επειδή οι τρεις τελευταίοι Πατριάρχες υπήρξαν οικουμενιστές και αιρετικοί.
Έτσι δεν απεμπολούμε κάθε έκφραση δημοκρατίας (εκλογές,δημοψηφίσματα), επειδή οι κυβερνήτες αποτελούν εντεταλμένους υπαλλήλους της Ν.Τ.Π.
Είναι μορφή αγώνα αυτή; Θα ιδρώσει το αυτί τους με την αδιαφορία; Θα αλλάξει κάτι; Όχι βέβαια.
Αγώνας είναι να βγεις στο δρόμο να συγκρουστείς για τα δίκαιά σου και να γυρίσεις σπίτι με ανοιγμένο κεφάλι και δύσπνοια απ' τα καπνογόνα.
Αγώνας είναι να μην τηρείς μέτρα σε καιρούς καραντίνας με όποια επίπτωση.
Να σταματήσεις να πληρώνεις άδικους φόρους. Να χάνεις τη δουλειά σου λόγω άρνησης εμβολιασμού κ.ο.κ. Ατομικά . Χωρίς να περιμένεις να καλυφθείς από αγώνες άλλων.
Αυτό αγαπητέ μου Παναγιώτη είναι αγώνας. Ο καναπές και η αποχή δεν είναι.
ΔιαγραφήΑπάντηση ,ΜΕΡΟ 2ο
Γιατί αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις και την αρνητική σου ψήφο (ψήφο όχι σε συστημικούς) ακόμα και αν οι κρατούντες παραλάξουν την ψήφο σου τουλάχιστον θα ξέρουν.
Θα ξέρουν πως δεν μετέτρεψαν ένα πολίτη σε άβουλο και αδιάφορο πλάσμα, πειθήνιο και σε όλες τις υπόλοιπες επιβουλές.
Τώρα αν όλα τα κόμματα και οι προσπάθειες αποτελούν συστημικούς απόηχους της διεφθαρμένης και εκμαυλίζουσας κοινωνίας και πλοκάμια της Ν.Τ.Π. , αυτό ποιος μπορεί να το υπογράψει;
Ποιος μπορεί να πάρει τνη ευθύνη της κρίσης και κατάκρισης ολόκληρων ομάδων προσώπων και προσπαθειών, που ίσως δεν γνωρίζει καν.Αυτή η ισοπεδωτική λογική θυμίζει αριστερίζουσα αναρχική νοοτροπία.
Δεν σου αποδίδω προσωπικά τέτοια χαρακτηριστικά γιατί σε ξέρω, αλλά σου τονίζω τον κίνδυνο.
Αδελφέ, αυτή η συλλογιστική δεν αρμόζει σε χριστιανούς (μιλώ γενικά και δεν αναφέρομαι σε εσένα..γνωρίζεις την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σου).
Να το επεκτείνω αυτό; Όλα τα ιστολόγια είναι το ίδιο. όλα τα ΜΜΕ επίσης. Όλοι οι έχοντες δημόσιο βήμα εξυπηρετούν τνη ιδιοτέλειά τους. Και πάει λέγοντας. Αφορισμός στον αφορισμό.
Διχασμός ακόμα και στην ευθύνη ή όχι ψήφου. Αυτός είναι ο Έλληνας. Ο λαός των προδοτών και της διχόνοιας , όπως είχε πει πολύ σωστά και ο μεγάλος Σαράντος Καργάκος.
Ακόμα και στον ίδιο χώρο Πατριωτικό και Ορθόδοξο φαγωνόμαστε για δεύτερα θέματα. Τρέφουμε έτσι τον εγωισμό μας και την φιλαρχία μας. Γι αυτό και ο κατακερματισμός κάποιων υγιών δυνάμεων.
Η αιτία δεν είναι η σύμπλευση με το Σύστημα-αλλά τα δικά μας πάθη.
Είναι ρητορική της αριστερίζουσας αναρχίας. Αυτήν που ακολουθούν πλέον όλα τα μεγάλα και χιλιοδοκιμασμένα κόμματα.
Εξήγησα στο κείμενό μου πως η αποχή προσδίδει ποσοστά. Που; Στους πρώτους. Απλή αριθμητική. Δεν χρειάζεται πιστεύω παραπάνω ανάλυση.Γνωρίζουμε τα πάντα για το mRna αλλά με τα ποσοστά και την απλή αριθμητική δυστοκούμε.
Το πρώτιστο για την σωτηρία του ανθρώπου είναι η μετάνοια. Είναι η αναφορά στο Θεό. Θα σωθούμε ,και σωζόμαστε ατομικά και όχι ομαδικά , ούτε καν οικογενειακά,αν τηρούμε το Νόμο του Θεού.
Αυτό δεν διαγράφει τα καθήκοντά μας σε αυτό τον κόσμο. Αναρωτήσου , μήπως αυτή η αδιαφορία αποτελεί "βούτυρο στο ψωμί" κάποιων.
Όταν ενεργούμε για Χριστό ή Πατρίδα , δεν σκεφόμαστε λογιστικά . Δεν κάνουμε ποταπούς υπολογισμούς. Εκτελούμε ένα χρέος.
Η αποχή από τις εκλογές εγκαθιδρύει στο υποσυνείδητο του ανθρώπου μία ψυχολογία έτοιμη να δεχτεί αυτό που ήδη θεωρεί αναπόφευκτο.
Την νομοθετική κατάργηση των ψηφοφοριών σύμφωνα πάντα με τα σκοτεινά σχέδια που απεργάζεται η Ν.Τ.Π. και οι απόστολοί τους.Υπενθυμίζω πως ο "πολύς" Νανόπουλος μιλώντας πριν λίγα χρόνια για τον μετανθρωπισμό
είχε καταλήξει με μια φράση που περιείχε το "θα ψηφίζουμε-αν υπάρχουν ακόμα ψήφοι"
(https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4833165/dimitris-nanopoylos-sto-mellon-o-anthropos-den-tha-echei-anagki-na-pisteyei-se-kati).
Καταλαβαίνεις λοιπόν πως ο κάθε ελαφρά τη καρδία δικαιωματιστής, είναι ποδηγετημένος από δεξαμενές σκέψης να παραδώσει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο του πολιτισμού μας. Την μεγάλη παρακαταθήκη
της Αρχαίας Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα το παραδώσουμε αβρόχοις ποσίν, εφησυχάζοντας συνείδηση , βαυκαλιζόμενοι ότι κάναμε τον "αγώνα" μας. Στον στοίβο του γραφείου και του καναπέ.
Θα επανέλθω με άρθρο επ αυτού, καθότι πιοστεύω βαθειά μέσα μου, βλέποντας και τα δικά σου γραφόμενα, αλλά και άλλους αρθρογράφους ότι υπάρχει βαθιά πλάνη επί του θέματος
Δεν προτίθεμαι να ανταπαντήσω σε επιπλέον σχόλιο ή κρίσεις.
Είναι λυπηρό που φαγωνόμαστε όχι για τα κόμματα αλλά για το δικαίωμα ή μάλλον την υποχρέωση και ευθύνη μετοχής στην κάλπη.
Η δημοκρατία είναι αξία. Είναι έννοια. Είναι θεμέλιο της κοινωνίας. Το ότι αυτό που ζούμε είναι μια γκροτέσκο μορφή εφαρμοσμένης δημοκρατίας αυτό δεν αλλάζει στο ακέραιο το πρωτότυπο.
Με πολλή εκτίμηση αλλά και λύπη -όχι επί διαφωνιών - αλλά επί της ουσίας, δηλαδή της διαπίστωσης ότι όντως χειραγωγούμαστε στο ακέραιο απ' την Ν.Τ.Π. και διχαζόμαστε.
Απάντηση ,ΜΕΡΟ 3ο
ΔιαγραφήΑδελφέ εν Χριστώ Παναγιώτη,
Είναι προφανής η εκ θεμελίων διαφωνία μας επί του θέματος , όπως προφανής και ο σεβασμός των απόψεων αλλήλων προς αλλήλους.
Χαρακτηριστικό όσων μετέχουν στο Σώμα του Χριστού την Εκκλησία μας.
Χριστός Ανέστη!
ΜΕΡΟΣ 1ο
ΔιαγραφήἈδελφέ μου Ἀριστείδη ἀναγκάζομαι πάλι νὰ ἀπαντήσω στὰ ἀδόκιμα κατ᾿ ἐμὲ ἐπιχειρήματα μὲ βάση τοὺς ἁγίους περὶ μὴ ἀποχῆς καὶ στὰ ἐπαναλαμβανόμενα ἀπαξιωτικὰ καὶ προσβλητικὰ συμπεράσματα γιὰ ὅποιον ἐπιλέγει τὴν ἀποχή.
Ξεκινῶ μὲ τὸ ΜΕΡΟΣ 1ο ὅπου γράφεις γιὰ «Κάποια ἀξιοπρεπῆ σχόλια καὶ κάποια πρόστυχα». Ἡ λέξη «πρόστυχα» εἶναι πολὺ βαριὰ ποὺ χρησιμοποίησες καὶ μάλιστα σὲ πληθυντικὸ, ἐνῷ ἕνα σχόλιο ὑπῆρξε καὶ κατὰ τὴν ἐκτίμησή σου ἐκλήφθηκε ὡς πρόστυχο, ποὺ αὐτομάτως μειώνει καὶ τὸ κῦρος τοῦ ἱστολογίου μας ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ δημοσιεύει πρόστυχα σχόλια (καταλαβαίνω μὲ ποιὰ ἔννοια τὸ πρόστυχα), ποὺ ἄν πραγματικὰ ἦταν πρόστυχο δὲν ἐπρόκειτο νὰ τὸ δημοσίευα ἤ τοὐλάχιστον θὰ τοῦ ἀπαντοῦσα καταλλήλως ὅπως κάνω πάντοτε καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη προσδίδει μιὰ πιὸ βαρύνουσα ἀρνητικὴ εἰκόνα στοὺς ὑπὲρ τῆς ἀποχῆς.
Σίγουρα τὸ σχόλιό του δὲν εἶχε εἱρμὸ καὶ ἁπλᾶ πρέπει νὰ θεώρησε ὕβρι τὴν χρησιμοποίηση τῶν ἁγίων, ποὺ γιὰ νὰ περάσουμε καὶ νὰ τεκμηριώσουμε τὰ ἐπιχειρήματά μας σὲ κάτι, τελευταίως χρησιμοποιοῦνται κατὰ τὸ δοκοῦν γιὰ τοὺς πολλοὺς.
Ὅσο γιὰ τὰ ὑπόλοιπα περὶ ἐμβολιασμοῦ, περὶ ἁγίου Παϊσίου, περὶ σφραγίσματος κ.λπ., συμφωνοῦμε ἀπολύτως.
Γιὰ τίς προτροπὲς ὅμως τῶν ἁγίων καὶ βέβαια ἔχουν διαχρονικότητα καὶ κυρίως σὲ θέματα πνευματικὰ.
Γιὰ τὴν ἀπάντηση ποὺ ἔδωσε σοῦ λέω καὶ πάλι «τὸ ἔχουμε ἀνάγκη ἀπὸ ἐλιές...» εἶναι ἀπάντηση στὴν ἐρώτηση ποὺ περιορίστηκε ὡς πρὸς τὸ ποιὸν νὰ ψηφίσουν.
Καὶ βέβαια δὲν εἶπε «ἀπέχετε, μὴν ψηφίζετε» διότι πρῶτον δὲν γνωρίζουμε ἄν αὐτὴ ἡ ἀπάντηση θὰ μποροῦσε νὰ γίνη κατανοητὴ λόγῳ τῶν ἐλαχίστων πληροφοριῶν τῆς σήψεως ποὺ ὑπῆρχε ποὺ δὲν ἔχει καμμία σχέση μὲ τὸ σήμερα καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη μὴν ξεχνᾶμε ὅτι ὑπῆρχε ὁ φόβος τῶν κυρώσεων τῆς μὴ συμμετοχῆς τὸ ὁποῖον ὅλο αὐτὸ θὰ δυσκόλευε τὴν κατανόηση μιᾶς τέτοιας προτροπῆς ἄν ὁ Ἅγιος ἤθελε νὰ κάνει.
Ἡ διαφορὰ εἶναι Ἀριστείδη μου γιὰ τὴν διαχρονικότητα ποὺ ἀναφέρεις, ὅτι καθ᾿ ὅσον ἄλλαξαν κατὰ πολὺ τὰ πράγματα ἀπὸ τότε, αὐτοὶ οἱ δαιμονισμένοι δικτάτορες ἔχουν γιγαντωθεῖ καὶ βλέπουμε τίς λύσεις ποὺ ἦρθαν μέχρι σήμερα μέσα ἀπὸ τίς κάλπες καὶ τὴν διαίρεση τῶν ἀνθρώπων (δημιούργημα τοῦ διεθνοῦς Σιωνισμοῦ), εἶναι βέβαιο θὰ εἶναι καὶ διαφορετικοὶ οἱ τρόποι ἀντιστάσεως καὶ πάντα θὰ ἀλλάζει αὐτὸ ἀνάλογα τὴν ἐποχὴ, τίς προκλήσεις καὶ τὰ ἑκάστοτε προβλήματα ποὺ θὰ δημιουργοῦνται.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΜΕΡΟΣ 2ο
ΔιαγραφήΚαὶ εἰσέρχομαι στὸ κύριο μέρος τῆς ἀντιδράσεώς μου ὡς πρὸς τὴν προσβλητικὴ καὶ ἀπαξιωτικὴ θέση σου ὅπως καὶ ἄλλων ὑποστηρικτῶν τῆς ἴδιας ἀντιλήψεως γιὰ αὐτοὺς ποὺ εἶναι ὑπέρ τῆς ἀποχῆς.
Γράφεις: «Αγώνας είναι να βγεις στο δρόμο να συγκρουστείς για τα δίκαιά σου και να γυρίσεις σπίτι με ανοιγμένο κεφάλι και δύσπνοια απ' τα καπνογόνα.
Αγώνας είναι να μην τηρείς μέτρα σε καιρούς καραντίνας με όποια επίπτωση.
Να σταματήσεις να πληρώνεις άδικους φόρους. Να χάνεις τη δουλειά σου λόγω άρνησης εμβολιασμού κ.ο.κ. Ατομικά . Χωρίς να περιμένεις να καλυφθείς από αγώνες άλλων.
Αυτό αγαπητέ μου Παναγιώτη είναι αγώνας. Ο καναπές και η αποχή δεν είναι.»
Στὸ πρῶτο μου ἄρθρο ἔγραψα: «Νὰ ἐπισημάνουμε ὅτι ἄν κάποιος/α καταλήξει στὴν ἀποχὴ ὡς ἀντίσταση καὶ ἀντίδραση ἐνάντια στὴν Ν.Τ.Π. καὶ στὸ πλήρως ἐλεγχόμενο καὶ διαβρωμένο κΥνοβουλευτικό μας σύστημα, θὰ πρέπει σαφῶς νὰ ἀπέχει καὶ ἀπὸ τὰ ὑπόλοιπα ποὺ τὸν κρατοῦν δέσμιο καὶ φυλακισμένο στὰ γρανάζια του μὲ ὅποιο κόστος.».
Περιττὸ λοιπὸν νὰ μοῦ ὑποδείξης τί ἐστί ἀγῶνας.
Περιττὸ καὶ προσβλητικὸ λοιπὸν νὰ μοῦ πῆς «Ὁ καναπὲς καὶ ἡ ἀποχὴ δὲν εἶναι.» ποὺ ὁ ὁποιοσδήποτε διαβάζει κάτι τέτοιο, μπορεῖ νὰ σκεφτῆ ὅτι τὸ αὐτὸ τὸ ὑπονοεῖς καὶ γιὰ μένα.
Πολὺ λυπηρὸ νὰ ἔχεις αὐτὴ τὴν ἐπιπόλαιη ἀντίληψη, διότι δὲν γνωρίζεις καθόλου οὔτε τὸν δικό μου ἀγῶνα καὶ τῆς Ρόης πέρα ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο ποὺ ἔχουμε ποὺ καὶ μὲ αὐτὸ δίνουμε ἕνα μέρος τοῦ ἀγῶνα μας στοχοποιούμενοι, οὔτε ἄλλων ἀνθρώπων ποὺ γνωρίζουμε διὰ ζώσης, ποὺ μεταξὺ αὐτῶν εἶναι καὶ κάποιος ἀρθρογράφος ποὺ εἶναι ὑπέρ τῆς ἀποχῆς μὲ καθόλου «ἀσθενοῦσα λογικὴ».
Δὲν γνωρίζεις καθόλου τὸ πόσο ἔχει στοιχίσει αὐτὸς ὁ ἀγῶνας σὲ ὅλους μας καὶ στοιχίζει σὲ ὅλους μας μέχρι σήμερα.
Αὐτὸν τὸν ἀγῶνα ποὺ ὑποδεικνύεις, αὐτὸν ἀγωνιστήκαμε καὶ ἀγωνιζόμαστε καὶ εἴμαστε στοχοποιημένοι, ποὺ σὲ περίπτωση ἀλλάξουν τὰ πράγματα καὶ ἐντατικοποιηθεῖ ἡ ἀστυνόμευση καὶ ὁ φασισμὸς, ἐμεῖς καὶ ὅσοι μιλοῦν δημόσια καὶ τοποθετοῦνται κατὰ αὐτῆς τῆς παγκόσμιας δικτατορίας θὰ τὴν πληρώσουμε πρῶτοι καὶ πολὺ ἀκριβά εἴτε ψηφίζοντας εἴτε ἀπέχοντας.
Μεταξὺ αὐτῶν τῶν ἀντιδροῦντων εἶναι καὶ αὐτοὶ ποὺ χαρακτηρίζονται «ἀγωνιστὲς τοῦ καναπέ».
Δὲν συνεχίζω ἄλλο Ἀριστείδη μου διότι παρ᾿ ὅλο ποὺ παρέθεσα τοὺς συνδέσμους τῶν ἄρθρων μου, γνωρίζω ὅτι διάβασες τὰ ἄρθρα ποὺ ἔγραψα, ἀλλὰ προσπεράστηκαν ὅλα, καμμία ἀναφορὰ σὲ τίποτα λὲς καὶ ὅλα ἦταν λάθος, ἐνῷ ἤδη σοῦ ἔφερα ἕνα παράδειγμα ἀπὸ τὸ ἄρθρο ποὺ δείχνει σὲ ἕνα ἀπὸ ὅλα ποὺ συμφωνοῦμε.
Καὶ τὸ κυριότερο δὲν προέτρεψα κανέναν στὴν ἀποχή οὔτε καταδίκασα κανέναν γιὰ τὴν ἀντίθετη ἄποψη.
Ὑπερασπίστηκα τὸ δικαίωμα τοῦ ὀρθῶς καὶ ὑγιοῦς σκεπτόμενου ἀγωνιστῆ ποὺ ἀρνεῖται νὰ συμμετέχει κατὰ τὴν ἀντίληψή του καὶ τὰ ὅσα γνωρίζει γιὰ αὐτὸ τὸν βοῦρκο ποὺ ὀνομάζεται ἐκλογὲς καὶ ποὺ ἀπαξιώνεται μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο ἀπὸ τοὺς κατὰ τῆς ἀποχῆς.
Θὰ ἤθελα νὰ γράψω πολὺ περισσότερα, διότι ἔχω ἰσχυρότατα ἐπιχειρήματα νὰ ἀντικρούσω ὅλες τίς θέσεις σου καὶ ἀντιλήψεις περὶ Δημοκρατίας, περὶ ποσοστῶν, περὶ Πατριαρχείου, περὶ ρητορικῆς ἀριστερίζουσας ἀναρχίας κ.λπ. ἀλλὰ δὲν ἔχω καθόλου χρόνο.
Αὐτὸ ποὺ θέλω νὰ ἐπισημάνω καὶ σὲ ἐσένα ἀλλὰ καὶ σὲ ὅποιον ἔχει τὴν ἰδίαν ἀντίληψη γιὰ τοὺς ὑπὲρ τῆς ἀποχῆς, ὁ τρόπος ποὺ ἀντιμετωπίζονται δίνει τροφὴ στὴν διχόνοια καὶ ὄχι στὴν ἑνότητα ποὺ συχνὰ οἱ περισσότεροι ἐπικαλεῖσθε καὶ ἀκυρώνει αὐτὸ ποὺ γράφεις στὸ 3ο σχόλιό σου «Είναι προφανής η εκ θεμελίων διαφωνία μας επί του θέματος , όπως προφανής και ο σεβασμός των απόψεων αλλήλων προς αλλήλους.»
Σὲ γνωρίζω ἀρκετὰ καλὰ καὶ ξέρω πὼς δὲν ὑπάρχει οὔτε κατὰ διάνοια κάτι τέτοιο στὴν προαίρεσή σου.
Ἀλλὰ κάποιες φορὲς παρασυρόμαστε καὶ ἄθελά μας μπορεῖ μὲ τὸν τρόπο μας νὰ ἐπιφέρουμε αὐτὸ τὸ ἀνεπιθύμητο ἀποτέλεσμα.
Ἐννοεῖται ἁπλᾶ τὸ ἀναφέρω καὶ οὔτε κἂν ὑπάρχει τέτοια αἴσθηση μέσα μου γιὰ ἐσένα.
Χα χα Χα! Ούτε οι γερονταδες δεν συμφωνούν Τελικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας παραπέμπω σε σημερινό βίντεο του Αγιορείτη γέροντα Φίλιππου από τη Μικρά Αγία Αννη για τις εκλογές 2023 που αναρτήθηκε στο ιστολογιο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Τελικά τι ψηφιζουμε; Κουλη ή Νικη;
Για να σοβαρευτούμε σας παρακαλώ!
ΑΛΗΘΏΣ ΑΝΈΣΤΗ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμπολεμιστή Αριστείδη χαίρομαι που ακούγεται άλλη μία γνώμη και τεκμηριωμένα μέσα από τους Αγίους μας.
Επειδή μία παροιμία μας λέει: όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι.
Και επειδή στο παρελθόν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το θρησκευτικό και πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων, πολλοί σήμερα είναι επιφυλακτικοί και με το δίκιο τους.
Θα κάνω αντιγραφές από το άρθρο του Γεωργίου Τζανάκη που με εξέπληξε.
Ὑπάρχει καμμιὰ διασφάλισι; Ὄχι βέβαια.
Μπορεῖ καὶ αὐτοὶ νὰ ἀποδειχτοῦν ἴδιοι καὶ χειρότεροι ἀπατεῶνες.
Θυμηθεῖτε στὸ παρελθὸν ΛΑΟΣ καὶ ΑΝΕΛ.
Θυμηθεῖτε τὰ λόγια τους, (πατρῖδες-θρησκεῖες κλπ) θυμηθεῖτε καὶ τὶς πράξεις τους.
(Ίδωμεν..)
Και συνεχίζω..
Το να πάμε να ψηφίσουμε και να βγει κάποιο κόμμα της μη αρεσκείας τους σίγουρα δεν θα το θέλανε, ιδού και η απόδειξη.
Πάλι αντιγραφή θα κάνω:
Στὴν ἐκλογικὴ λαϊκὴ ἀγορά θὰ ὑπάρχουν μόνο οἱ πάγκοι ποὺ θέλουμε ἐμεῖς καὶ θὰ πωλοῦνται μόνο τὰ προϊόντα ποὺ ἐπιλέγουμε ἐμεῖς. Ὅποιος ἄλλος τολμήσει νὰ στήσῃ πάγκο θὰ ἀποβληθῆ.
Ἐντάξει τὰ Συντάγματα, ἐντάξει, στὰ λόγια «ὅλοι ἔχουν τὸ δικαίωμα τοῦ ἐκλέγειν καὶ ἐκλέγεσθαι», ἀλλὰ μὴν θέλετε παράλογα πράγματα στὴν πράξι.
Διαλέξτε ἀπὸ αὐτὰ ποὺ σᾶς προτείνουμε. Καὶ μόνον ἀπὸ αὐτά.
Αὐτοὶ εἶναι οἱ ὅροι τοῦ παιχνιδιοῦ.
Ἔτσι βλέπουμε τὰ ἀφεντικὰ νὰ ἀποκλείουν ὅποια κόμματα δὲν γουστάρουν σήμερα.
Αὔριο μπορεῖ νὰ τὰ γουστάρουν, καὶ τότε δὲν θὰ ὑπάρχουν κωλύματα.
Καὶ τοὺς ὅρους τοὺς ἔχουν θέσει οἱ ὑπηρέτες τοῦ ἄρχοντος τοῦ κόσμου τούτου.
Θα συνεχίσω..
Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να συνειδητοποιήσουν ότι η ψήφος τους δεν αποτυπώνει μόνο την κομματική τους προτίμηση αλλά συνιστά επιπλέον ψήφο εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης ολοκλήρου του πολιτικού συστήματος άσκησης εξουσίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πολίτες ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα δεν ψηφίζουν την επόμενη κυβέρνηση αλλά τον επόμενο κυβερνητικό θίασο σκιών, με πρωθυπουργό και υπουργούς -πολιτικές μαριονέτες- που υλοποιούν πειθήνια τις αποφάσεις των εγχώριων και ξένων κύκλων εξουσίας, ζημιώνοντας τα συμφέροντα του ελληνικού Έθνους και Λαού.
Επειδή ο αρθογράφος μιλά με όρους της δεκαετίας του '80, λέγοντας ότι πλησιάζει η ιερή στιγμή της Δημοκρατίας (!!!) σαν μην έχει ακούσει ποτέ για το ολιγαρχικό και διεφθαρμένο νεοταξίτικο πολιτικό σύστημα εξουσίας που ελέγχει τις κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα μέσω της χρηματοδότησης (της εμφανούς και της αφανούς) ενώ ζούμε στο εφιαλτικό 2023 του συστήνω να εντρυφήσει εκτός από την εκκλησιαστική γραμματεία και στην θύραθεν παιδεία (ακολουθώντας το φωτισμένο παράδειγμα των Αγίων Τριών Ιεραρχών που κατείχαν εκτός από την Θεολογία και τις σύγχονες επιστήμες της εποχής τους γι΄αυτό εξάλλου ήταν απλανείς Διδάσκαλοι της Οικουμένης) και το εξαιρετικό βιβλίο του Βρετανού Κοινωνιολόγου και Πολιτικού Επιστήμονα Colin Crouch που πρωτοκυκλοφόρησε το 2004 και αναφέρεται στο γεγονός ότι η έννοια της δημοκρατίας στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου έχει εκφυλιστεί. Ο Crouch υποστηρίζει ότι οι θεσμοί του κράτους μπορεί τυπικά να υφίστανται όμως η ζωτική τους λειτουργία για την εμβάθυνση της δημοκρατίας διαρκώς υπονομεύεται από μια άρχουσα πολιτικοοικονομική ελίτ, και επεκτείνοντας την σκέψη του, συμπληρώνουμε με έμφαση: η συμμετοχική δράση των πολιτών στην δημόσια ζωή συνεχώς περιορίζεται καθώς οι ίδιοι υπόκεινται σε εξελιγμένες μεθόδους κοινωνικού ελέγχου και σε μαζική χειραγώγηση.
H συνειδητή στάση της αποχής συνιστά ηρωϊκή πράξη αντίστασης κατά της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που ισοδυναμεί με το γράψιμο ενός συνθήματος στον τοίχο εναντίον του σκληροτράχηλου στρατιωτικού καθεστώτος.
Επομένως όσοι πολίτες απέχουν από την εκλογική διαδικασία στέλνουν ένα πολύ ευδιάκριτο και ηχηρό μήνυμα που πανικοβάλλει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα εξουσίας, το περιεχόμενο του οποίου είναι το εξής: «Σας έχουμε καταλάβει και αρνούμαστε να χειραγωγηθούμε. Δεν χορηγούμε την πολύτιμη για εμάς εντολή εκπροσώπησης σε κανένα κόμμα ή πολιτικό. Θα παραμείνουμε Ελεύθεροι Άνθρωποι και δεν θα γίνουμε συνεργοί στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού».
Ως εκ τούτου η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία με μοναδικό σκοπό να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα με πατριωτικό ή ορθόδοξο πρόσημο εμφανίζεται ως πολιτικά ατεκμηρίωτη, αν δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα, ιδιοτέλεια ή πολιτική αφέλεια, αφού εξαιτίας της έλλειψης κοινού συντονιστικού κέντρου όλων των εθνικών πατριωτικών δυνάμεων η ψήφος τους περιορίζεται σε ανούσιο εκλογικό καθήκον και μοιραία εκφυλίζεται σε αδύναμη φωνή διαμαρτυρίας.
Απέχω, επειδή έχω κατανοήσει ότι η διαίρεση των πατριωτικών δυνάμεων εξυπηρετεί εκ του αποτελέσματος το Νεοταξίτικο πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης καθώς η έκφραση εκλογικής προτίμησης στα μικρότερα κόμματα νανουρίζει γλυκά την συνείδηση των πατριωτών ψηφοφόρων ότι δήθεν αντιστάθηκαν στην αντίχριστη παγκοσμιοποίηση, ενώ την ίδια στιγμή αποδέχονται παθητικά και αδιαμαρτύρητα την ψηφιακή επιτήρηση, «μπαίνοντας» σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες δεδομένων προκειμένου να καταχωρίζουν την τρέχουσα υγειονομική τους κατάσταση και να μην χάσουν το τελευταίο «pass» που κυκλοφορεί στην αγορά.
Απέχω, επειδή έχω αντιληφθεί ότι η άρνησή μου να συμμετέχω στο «θεατρινίστικο πανηγυράκι» των εκλογών είναι το πρώτο αλλά αποφασιστικό βήμα για το «ξήλωμα» του μιντιοκρατούμενου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να φοβάμαι να κολυμπήσω εξερευνώντας τα αχαρτογράφητα νερά της Ελευθερίας.
Ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας, μας έπλασε ελεύθερους και με αυτεξούσιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια αυτό και θα είμαστε υπαίτιοι και υπόλογοι των πράξεών μας.
Δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία.
Παρένθεση: αν μία γάτα ανέβει σε ένα γαμήλιο τραπέζι και τα κάνει όλα λίμπα δεν υπάρχει περίπτωση να την πιάσει κάποιος να την πάει στο δικαστήριο για να της επιβληθεί ποινή.
Δεν έχει νου, οπότε έχει το ακαταλόγιστο.
Την Δευτέρα Παρουσία την Ημέρα της Κρίσεως δεν θα κριθούμε μόνο γιατί δεν κάναμε το κακό, αλλά γιατί δεν πήραμε και θέσει στο αγαθό.
Δηλαδή δεν φτάνει να πούμε ότι δεν πειράξαμε κανέναν, θα πρέπει να δείξουμε και έργα ελεημοσύνης.
Θα αντιγράψω πάλι.
Ὅταν θὰ ἐρωτηθοῦμε, στὸ μεγάλο δικαστήριο, τί κάναμε ὅταν συνέβαιναν αὐτά, γιατί δὲν μιλήσαμε, γιατί δὲν πήραμε θέσι, τί θὰ ἀπαντήσουμε;
«Τὰ τοῦ Καίσαρος τῷ Καίσαρι», ποὺ λένε μερικοί;
Ὅτι δὲν συμμετείχαμε γιατὶ οἱ χριστιανοὶ εἶναι ὑπεράνω;
Ποιοί τοὺς τὰ εἶπαν αὐτά;
Αὐτοὶ ποὺ τοὺς ἔκλειναν τὶς Εκκλησίες καὶ τοὺς ἔλεγαν ὅτι εἶναι τὸ ἴδιο νὰ παρακολουθοῦν τὶς λειτουργίες ἀπὸ τὴν τηλεόρασι;
Αὐτοὶ ποὺ τοὺς ἔλεγαν νὰ φᾶνε τὰ ἐμβόλια γιατὶ αὐτὸ θὰ ἔκανε καὶ ὁ Χριστός;
Αὐτοὶ ποὺ ὁπλίζουν τὰ χέρια τῶν Χαζάρων κυβερνητῶν γιὰ νὰ σκοτώνονται οἱ ὀρθόδοξοι λαοί;
Οἱ οἰκουμενιστὲς προδότες; Διότι αὐτοὶ τὰ λένε αὐτὰ στὸν «ἐκκλησιαστικό» χῶρο.
Ποὺ τὰ βρῆκαν αὐτά; Σὲ ποιὲς στοὲς καὶ ποιὰ ἰδρύματα τῆς Ἐσπερίας τὰ σπούδασαν;
Και συνεχίζω.
Συμφωνώ στην αποχή στην περίπτωση που δεν με εκφράζει απολύτως τίποτα.
Στις προηγούμενες εκλογές ήταν όλα μπλε, πράσινα, ροζ.
Δια μαγείας είχαν εξαφανιστεί όλα τα μικρά πατριωτικά κόμματα.
Θα γράψω κάτι ακόμα και θα κλείσω με αυτό..
Τώρα θα πάω στο πνευματικό κομμάτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ότι δεν θα αλλάξει κάτι, είναι το μόνο σίγουρο!
Είναι δυνατόν αυτά που έχει γράψει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη να διαψευστούν.
Και όπως μας λέει και ο Μακαριστός πατέρας Αθανάσιος Μυτιληναίος, θα βρω το άρθρο του για να αντιγράψω πολλά από αυτό:
Άμα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτά που έχουν γραφτεί για να συμβούν, ζούμε πρώτον σε μία ουτοπία και δεύτερον πάμε κόντρα σε αυτά που επέτρεψε ο Θεός να γίνουν, σαν να λέμε ότι αν ήμασταν εμείς θεοί θα πράταμε καλύτερα.
Θα αναρωτηθεί κάποιος και τότε τι να κάνουμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια;
Όχι βέβαια θα αγωνιστούμε για την ψυχή μας και για τις ψυχές των Αδερφών μας.
Πρώτα ο Θεός θα το αναλύσω όταν βρω το άρθρο.
Ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας, μας έπλασε ελεύθερους και όπως και με τα εμβόλια σεβόμουν και τους μεν και τους δε.
Λες την άποψή σου, όμως απαγορεύεται να την επιβάλεις, όπως και να στην επιβάλουν.
Το ίδιο και στο θέμα των εκλογών ο καθένας έχει νου και άποψη και κρίνει ποιο είναι το ορθό.
Και όσο αυτό για την αποχή, συμφωνώ απόλυτα, είναι όλα μαγειρεμένα προ καιρού.
Προσπαθούμε δυστυχώς να βρίσκουμε τις λύσεις πάντα ανθρώπινος και ξεχνούμε πάντοτε την Άνωθεν βοήθεια.
Να έχουμε πάντα στο στόμα μας την ευχούλα
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλό
Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς
Και τότε να είμαστε απολύτως σίγουροι.. ότι ο Θεός θα μας φωτίσει.
Ότι, είτε ψηφίσουμε, είτε απέχουμε, κάναμε το σωστό.
ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ, 7% ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμπολεμιστή Αριστείδη όχι απλώς συμφωνώ αλλά και επαυξάνω!
θα πω μόνο δύο λόγια και πρώτα ο Θεός το βράδυ ή αύριο εκτενέστερα..
Φτάσαμε στο σημείο να γράφει ο τελευταίος αγαπητός Τιτσεράκης στο σχόλιο του:
H συνειδητή στάση της αποχής συνιστά ηρωϊκή πράξη αντίστασης κατά της κοινοβουλευτικής δικτατορίας
Έφτασε να γίνει και ηρωική αντίσταση!
Ας αναρωτηθεί:
Ποιος στοχοποιείται σε ένα καθεστώς, ο απέχων ή ο συμμετέχων;
Να διευκρινίσω κάτι γιατί πολλοί κάνουν το λάθος και λένε: θα ψηφίσουμε αυτόν που είναι λιγότερο αντίχριστος για να μη βγει ο άλλος που είναι μεγαλύτερος.
Όχι Γιάννης, Γιαννάκης.
Σε κανένα απολυταρχικό καθεστώς δεν διώχθηκαν οι απέχοντες, αλλά αυτοί που αντιδρούσαν και τασσόταν με αυτούς που ήταν εναντίον τους.
Σε λίγο θα ακούσουμε ότι και ο καναπές είναι μεγάλη μορφή αντίστασης!
Αυτό έκανε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς στην Πόλη μας;
Στο Άγιο Όρος ζούσε μέσα στο άκτιστο φως.
Ο Άγιος Πατροκοσμάς ήταν Αγιορείτης που όμως άφησε την ησυχία του Αγίου Όρους και πήγε νυ κρεμαστεί για να σώσει το Έθνος μας.
Πρώτα ο Θεός θα συνεχίσω για να δούμε τι σημαίνει το πνεύμα Δυνάμεως που μας έχει δώσει το Άγιο Πνεύμα.
Χρῆστο μου, φρενάρισε λίγο καὶ μὴν σαρώνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτὴν ψηφοφορία ὑπάρχει ἡ ἀνωνυμία, στὴν προκειμένη περίπτωση, στοχοποιῆται ὁ κύριος Τιτσεράκης ποὺ ἐπωνύμως παίρνει κάποια θέση.
Ὅσο γιὰ τὸν καναπὲ ποὺ ἀναφέρεσαι μὲ εἰρωνεία, εἶναι πάρα πολὺ προκλητικὸ καὶ ἀπὸ ἐσένα λὲς καὶ ἡ μεγάλη μάχη γιὰ τὴν ἐλευθερία μας καὶ τὸ γκρέμισμα αὐτοῦ τοῦ δαιμονικοῦ καθεστῶτος θὰ πέσει μέσα ἀπὸ τὴν διαδικασία τῆς ψηφοφορίας.
Ποῦ κολλάει ὁ Ἅγιος Γρηγόριος, ὁ Ἅγιος Πατροκοσμᾶς;
Ἔχει καμμία σχέση μὲ τὴν ψηφορία καὶ τὴν προσέλευση στίς κάλπες;
Δὲν μᾶς φτάνουν τὰ μέχρι τώρα ἀποτελέσματα τῆς συμμετοχῆς τοῦ κόσμου στίς ἐκλογές.
Ἀφοῦ ἡ ἀποχὴ τοὺς ἐνδυναμώνει ὅπως πολὺ λάθος ὑπάρχει αὐτὴ ἡ ἀντίληψη, γιατὶ αὐτοὶ γιγαντώθηκαν ἐνῶ μέχρι τώρα ἡ ἀποχὴ ἦταν μηδαμινή;
Στὴν παραπάνω παράγραφο ποὺ γράφεις «Σὲ κανένα ἀπολυταρχικὸ καθεστώς...» τί σχέση ἔχει ἡ ἀντίδραση αὐτῶν ποὺ τάσσονταν ἐναντίον τους μὲ τοὺς διάφορους τρόπους ὁ καθένας μὲ τοὺς ἀπέχοντες;
Τὶ θέλεις νὰ μᾶς πῆς, ὅτι ἡ ἀντίδρασής τους καὶ ὁ διωγμός τους ὀφειλόταν μέσα ἀπὸ τὴν ἀνώνυμη συμμετοχή τους στίς κάλπες καὶ ὅποιος ἀπέχει ἀπὸ αὐτὴ δὲν ἔχει διωχθεῖ ἤ στοχοποιῆται;
Κάτι τέτοιες ἀπερίσκεπτες καὶ ἀπαξιωτικὲς κουβέντες γιὰ αὐτοὺς ποὺ ἔχουν κάποια διαφορετικὴ ἀντίληψη γράφονται καὶ ἔχω προκληθεῖ καὶ παίρνω θέση.
Ὁ μόνος λόγος ποὺ παίρνω θέση στὴν συγκεκριμένη θέση καὶ ἀντίληψη γιὰ τοὺς ἀπέχοντες, εἶναι διότι εἶναι πολὺ ἀπαξιωτικὴ καὶ τελικὰ αὐτὴ ἡ στάση εἶναι ποὺ προκαλεῖ διχόνοιες καὶ ὄχι ἡ διαφωνία ἤ ἡ διαφορετικὴ ἀντίληψη σὲ κάτι.
Μπορῶ νὰ γράψω πολὺ περισσότερα ἐπὶ τοῦ θέματος, ἀλλὰ βλέπω ὅπως γίνεται συνήθως, ὅ,τι δὲν μποροῦμε νὰ ἀντικρούσομε ἤ γενικὰ δὲν συμφέρει νὰ ἀνοίξουμε κουβέντα σὲ κάτι ποὺ γράφτηκε καὶ τὸ ὁποῖο δικαιώνει ἤ τοὐλάχιστον ἀναδεικνύει τὸ ὀρθὸν τοῦ σκεπτικοῦ αὐτοῦ ποὺ δὲν συμφωνοῦμε, τὸ προσπερνοῦμε καὶ ἀπαντοῦμε ἐκεῖ ποὺ μᾶς βολεύει χρησιμοποιῶντας ἄσχετα καὶ ἀδόκιμα παραδείγματα.
Στις βουλευτικές τον Ιούνιο του 2012, με ποσοστό συμμετοχής 62,47%.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρα ποσοστό αποχής 37% περίπου.
θα εξετάσουμε ένα υποθετικό δείγμα 100 ψηφοφόρων.
Όταν προσέλθουν όλοι στην κάλπη και ο πρώτος συνδυασμός λάβει 20 ψήφους τότε το ποσοστό του είναι στο 20%.
Αν όμως για παράδειγμα το 51% αποφασίσει να απέχει ως πολιτική δήλωση, τότε οι 20 αυτοί ψήφοι μεταφράζονται σε 41%, υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό του πρώτου συνδυασμού.
Πρώτα ο Θεός έπεται η συνέχεια..
Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη, το άρθρο του κ. Αριστείδη Δασκαλάκη διακρύνεται για την αρτιότητα του και την τεκμηρίωση του. Η στάση περί αποχής απο τις εκλογές αποτελή φυγόπονη σχολαστική φιλοσοφία του Χάους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗλίας Α
Να ξεκινήσω κάνοντας μία διευκρίνιση:
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν λέω ότι κάποιος στοχοποιείται όταν πάει να ψηφίσει, τι εννοώ.
Ότι πριν τις εκλογές έχει ταχθεί με κάποιο κόμμα οπότε όλοι γνωρίζουν τα πιστεύω του.
Φυσικά αν κάποιος δεν εκδηλωθεί, η ψηφοφορία είναι μυστική.
Αν και σήμερα λίγο - πολύ με το (μάτι του μεγάλου αδερφού) τίποτα δεν μένει κρυφό, δεν εννοώ μέσα στις κάλπες, αλλά από τα μέσα τεχνολογίας, κινητά, internet και ούτω καθεξής.
Και όσο για την στοχοποίηση το γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Επειδή μένω σε χωριό, παλιά το χωριό ήταν χωρισμένο στα δύο.
Από τη μία ήταν οι μπλε και από την άλλη οι πράσινοι. Ακόμα και το καφενείο το χώρισαν στα δύο και δεν πήγαινε ο ένας στο μέρος του αλλουνού.
Και ποια ήταν η στοχοποίηση;
Αν ήσουν δημόσιος υπάλληλος και δεν έβγαινε το κόμμα σου, άμεσα ετοίμαζες τα υπάρχοντά σου, όπως λέει και το τραγούδι, για μετάθεση στο Διδυμότειχο πλουζ.
Ευτυχώς έπαψε να συμβαίνει αυτό το φαινόμενο στους νέους σήμερα.
Θα συνεχίσω..
Θα κάνω ακόμα μία διευκρίνηση και μετά θα μπω στην ουσία αυτό που θέλω να γράψω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που αντιγράφεις Παναγιώτη μου:
Στὴν παραπάνω παράγραφο ποὺ γράφεις «Σὲ κανένα ἀπολυταρχικὸ καθεστώς...» τί σχέση ἔχει ἡ ἀντίδραση αὐτῶν ποὺ τάσσονταν ἐναντίον τους μὲ τοὺς διάφορους τρόπους ὁ καθένας μὲ τοὺς ἀπέχοντες.
Όταν πήρε ο Παπαδόπουλος την εξουσία, τους μόνους που κυνήγησε ήταν τους κομμουνιστές. Ακόμα και για να μπει κάποιος στο δημόσιο να εργαστεί έπρεπε να δηλώσει υπογράφοντας ότι δεν είναι κομμουνιστής.
Μία παρένθεση:
(Δεν είχα και δεν έχω ποτέ καμία σχέση με τον κομμουνισμό.)
Ας πάμε δίπλα στους γείτονές μας.
Το λυσσαλέο σκυλί ποιους διώκει και κλείνει στη φυλακή;
Αυτούς που απέχουν ή τους αντιφρονούντες;
Εδώ κλείνει η διευκρίνιση και ο καθένας κρίνει και πράττει κατά την συνείδηση του.
Το ξαναλέω ότι τον φωτίσει ο Θεός αρκεί να προσεύχεται.
Τώρα θα μπω στην ουσία.
Βλέπουμε στην γείτονα χώρα οι φύλακες να είναι γεμάτες από αντιφρονούντες και δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βλέπουμε γενικώς ανθρώπους που ενώ δεν πιστεύουν στον Θεό για μία ιδεολογία να δώσουν και την ζωή τους ακόμα.
Και εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι τι κάνουμε;
καί τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωήν χαρισάμενος.
Το πιστεύουμε αυτό;
Ή ο τάφος μας προκαλεί τρόμο, ψυχοπλάκωμα, μελαγχολία, απελπισία!
Ἀναστὰς ὁ Ἰησοῦς ἀπὸ τοῦ τάφου καθὼς προεῖπεν, ἔδωκεν ἡμῖν τὴν αἰώνιον ζωὴν καὶ μέγα ἔλεος.
Μιά χαρά που τίποτε δεν μπορεί να μας την αφαιρέσει: ούτε φτώχια, ούτε αρρώστια, ούτε κίνδυνοι , ούτε όλες οι δυσκολίες της ζωής, όπως άλλωστε μας το είπε ο Ίδιος ο Κύριος: «αυτή τη χαρά σας κανείς δεν θα μπορέσει να σας την αφαιρέσει» (Ιωάν. 16,22).
Γιατί τότε ὑπάρχουν ἄνθρωποι πού βρίσκονται μέσα στά δίχτυα τοῦ φόβου, τῆς θλίψης καί τῆς δουλείας τῆς ἁμαρτίας; Καί μιλᾶμε καί γιά Χριστιανούς Ορθόδοξους!
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους πιστεύουν στην Ανάσταση του Χριστού, πολύ λίγοι όμως είναι αυτοί που την βλέπουν καθαρά. κι αυτοί που δεν την είδαν, δεν μπορούν να προσκυνήσουν τον Ιησού Χριστό ως Άγιο και Κύριο, διότι λέει: «Ουδείς δύναται ειπείν Κύριον Ιησούν, ει μή εν Πνεύματι Αγίω» (Α΄Κορ. 12,3) .
Για να μην πάθουμε λοιπόν και εμείς το ίδιο, να τηρήσουμε τις εντολές του Θεού με όλη μας την δύναμη, ώστε να κερδίσουμε και τα παρόντα και τα μέλλοντα αγαθά.
Χριστός Ανέστη!
Ἀδελφέ μου Χρῆστο, ἄστο, δὲν τὸ μαζεύεις.
ΔιαγραφήΚαὶ τὸ παράδειγμα μὲ τὴν Τουρκία ἀδόκιμο.
Στὸ ἐπαναλαμβάνω μήπως καὶ τὸ καταλάβεις.
Οἱ ἀντιφρονοῦντες περιορίζονται μόνο σὲ αὐτοὺς ποὺ προσέρχονται στίς κάλπες;
ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ καὶ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ
Ἐπίσης γιὰ τὴν Τουρκία καὶ τίς φυλακὲς ποὺ ἀναφέρεις, μήπως πῆγες καὶ μέτρησες σὲ τί ποσοστὸ ἐπι τοῖς ἑκατὸ εἶναι μέσα σὲ σχέση μὲ τὸν πληθυσμό τους.
Ἔχει καμμία σχέση τὸ καθεστὼς τους μὲ ἐμᾶς, εἶναι θέμα μόνο ἰδεολογίας ἡ ἀντίδραση τῶν Τοῦρκων, οἱ ἀντιδράσεις οἱ δικές μας γιὰ τίς ὑποχρεωτικότητες μὲ ὅτι αὐτὸ στοίχισε σὲ τόσο κόσμο καὶ στοιχίζει, αὐτὲς οἱ λίγες ποὺ κατ᾿ ἀναλογία δὲν μπορῶ νὰ ξέρω ἄν ὑπερέχουν ἢ ὄχι τῶν Τούρκων, δὲν ἧταν μιὰ ποινή ποὺ τὴν πληρώνουμε μέχρι σήμερα;
Καὶ ὅταν ἀλλάξουν τὰ πράγματα, τὸ ὁποῖον τὸ περιμένουμε, νομίζεις ὅτι θὰ μᾶς ἀφήσουν ἔτσι;
Ἤ ἀδιάβαστος εἶσαι ἤ ὁ φανατισμὸς σου σὲ μία θέση ποὺ στηρίζεις ἀπ᾿ ὅτι φαίνεται χωρὶς ἔλεγχο, ἐκφραζόμενος ἀπαξιωτικὰ καὶ προσβλητικὰ γιὰ ὄσους ἔχουν ἀντίθετη γνώμη ἀπὸ τὴν δική σου ἤ ἀπὸ τῶν πολλῶν, δὲν σὲ ἀφήνει νὰ διακρίνεις τίποτα ἤ νὰ παραδεχτῆς τὰ ἀδόκιμα παραδείγματα ποὺ ἔφερες, γιὰ νὰ πείσεις ὅτι ἡ ἀποχὴ εἶναι λάθος, σὲ σημεῖο ποὺ ὁ μέχρι τώρα «ἀδελφούλη σου Πᾶνος» μετατράπηκε «σὲ Παναγιώτη».
Δυστυχῶς βλέπω γιὰ μιὰ ἀκὀμα φορὰ, φίλο καὶ ἀδελφὸ νὰ παρασύρεται ἀπὸ φανατισμὸ καὶ παγιωμένες θέσεις χωρὶς ἔλεγχο, νὰ φτάνει στὰ πρόθυρα τοῦ δοιχασμοῦ καὶ τῆς φαγωμάρας μὲ ὅποιον ἔχει ἀντίθετη γνώμη καὶ μετὰ νὰ χρησιμοποιῆ ἀγιογραφικὰ ἐδάφια, γιὰ νὰ γλυκάνει κατὰ κάποιο τρόπο τὴν συμπεριφορὰ αὐτή.
Ἄν ἔκανες τὸν κόπο καὶ διάβασες τὰ δύο ἄρθρα στοὺς δύο συνδέσμους ποὺ ἔδωσα στὸ παραπάνω σχόλιο στὸν Δασκαλάκη, ἔχω καλύψει πάρα πολὺ καλὰ τὸ πνευματικὸ μέρος καὶ πῶς θὰ μπορούσαμε νὰ βγοῦμε ἀπὸ αὐτὸ τὸ τέλμα ἀξιῶν, ἐλευθερίας κ.λπ. ποὺ ἔχουμε φτάσει, στὰ ὁποῖα ὅπως φαίνεται δὲν βρῆκες τίποτα σωστό καὶ δὲν σχολίασες τίποτα.
Μήπως γιὰ νὰ μὴν μέ βάλεις σὲ κόπο νὰ ἀπαντῶ ἤ σοῦ ἦταν δύσκολη ἡ ἀντίκρουση στὰ γραφόμενά μου;
Ἀδελφέ μου Χρῆστο, δὲν σοῦ κάνω ἐπίθεση, πρέπει ὅμως κάποιες φορὲς νὰ γινόμαστε πιὸ αὐστηροὶ καὶ καυστικοὶ στὸν λόγο μας ὅταν ὁ ἄλλος ἔχει παρασυρθεῖ σὲ κάτι, ἀπὸ φανατισμὸ καὶ παρασύρει καὶ ἄλλους καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη πλευρὰ θὰ πρέπει νὰ μάθη νὰ σέβεται καὶ νὰ ἐκφράζει τὴν ἀντίθεσή του μὲ πιὸ εὐγενικὸ τρόπο καὶ ὄχι νὰ ἀπαξιώνει (ποὺ ἴσως δὲν τὸ καταλαβαίνει) τὸν ἄλλον μὲ εἰρωνίες καὶ διάφορα ἄλλα τύπου «Σε λίγο θα ακούσουμε ότι και ο καναπές είναι μεγάλη μορφή αντίστασης!»
Πολὺ ἄσχημη καὶ λανθασμένη ἰδέα ἔχεις γιὰ τὸ ὅλο θέμα.
Όταν διαφωνούμε στα αυτονόητα (τη συμμετοχή στα κοινά)τι περιμένουμε για τα υπόλοιπα; Να υπάρξει ομοψυχία και ενότητα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓίναν πολλοί οι αρχηγοί και οι σωτήρες αλλά δεν ομονοούν μεταξύ τους ώστε να ενισχυθεί η φωνή της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού.
Αν δε γίνει ένωση μικρών ομοϊδεατικών κομμάτων μην περιμένετε τίποτε περισότερο από μια τρύπα στο νερό.
Δυστυχώς ο εγωϊσμός είναι το πιο ισχυρό όπλο για τα ταγκαλάκια που μας κατατρέχουν.
Ἀδελφέ, ἡ συμμετοχὴ στὰ κοινὰ περιορίζεται στὴν κάλπη κάθε 4 χρόνια;
ΔιαγραφήΑὐτὸ εἶναι αὐτονόητο καὶ τὰ ἄλλα εἶναι ἁπλῶς ὑπόλοιπα;
Μιὰ χαρὰ ἀντίληψη...
Φίλτατε κε Δασκαλάκη όταν εσείς πηγαίνατε εγώ ερχόμουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν εσείς φορουσατε τη μασκουλα σας και στέλνατε μηνυμα για να βγείτε από το σπίτι σας και για τα αναγκαία ακόμα, εγώ οδικώς και χωρίς έγγραφα άλλαζα νομούς ταξιδευοντας, για να μην αναφέρω πόσες φορές μπορεί να υποστηκατε το εξευτελιστικό rapid test για να εισέλθετε κάπου, ενώ εγώ παλικαρίσια εκδιωχτηκα απ'την δουλειά μου.
Ας μην ομιλείτε λοιπόν για αγωνες απο καναπεδες ενώ κι εσείς αντιστοίχως χωμένος σε κάποια πολυθρόνα θα είσασταν γιατί κανεις δεν σας γνώριζε τα προηγούμενα χρόνια.
Παρ᾿ ὅλο ποὺ διαφωνοῦμε μὲ τὸν κ. Δασκαλάκη ὡς πρὸς τὴν ἀντιμετώπιση καὶ χαρακτηρισμοὺς γιὰ τοὺς ὑπέρ τῆς ἀποχῆς ὅπως θὰ ἔχεις δεῖ πιὸ πάνω, θεωρῶ ὅτι ἔχω ὑποχρέωση νὰ πάρω θέση ὑπέρ τοῦ σωστοῦ.
ΔιαγραφήἘσὺ ἀγαπητὲ ποὺ μὲ τόσο ἔπαρση καὶ ἀπαξίωση πρὸς τὸν κ. Δασκαλάκη, ἀπὸ ποῦ γνωρίζεις τὰ ὅσα ἀναληθῆ γράφεις.
Μετὰ βεβαιότητος, διότι τὸν γνωρίζω πολὺ καλὰ τὸν ἄνθρωπο καὶ τὸν ἀγῶνα του, εἶναι ὅλα ὅσα γράφεις ἀναληθῆ.
Σὲ αὐτὸ ποὺ συμφωνῶ μαζί σου καὶ γι᾿ αὐτὸ διαφώνησα καὶ σχολίασα ἀρνητικὰ στὸ ἄρθρο του, εἶναι αὐτὸ ποὺ λές, γιὰ τὸ προκλητικὸ καὶ ἀπαξιωτικὸ «γιὰ ἀγῶνες ἀπὸ καναπέδες».
Μόνο κάτω από ανωνυμία μπορεί κάποιος να φληναφεί , να περιαυτολογεί, να εκτοξεύει ανερμάτιστες κατηγορίες , να λοιδωρεί φουσκώνοντας τον εγωισμό του χρησιμοποιώντας γλώσσα πεζοδρομίου και καλύπτοντας ίσως συμπλέγματα κατωτερότητας.
ΔιαγραφήΣτο σχόλιο που έγραψα Αδερφέ μου Παναγιώτη, (στις 20 Μαΐου 12:35 το προτελευταίο είναι).
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς έκανες λάθος στην αντιγραφή..
Άντέγραψες:
γιὰ νὰ πείσεις ὅτι ἡ ἀποχὴ εἶναι λάθος, σὲ σημεῖο ποὺ ὁ μέχρι τώρα «ἀδελφούλη σου Πᾶνος» μετατράπηκε «σὲ Παναγιώτη».
Ξέχασες να βάλεις το (μου).
Να είναι ευλογημένο.
Ας είμαστε εμείς οι αδιάβαστοι και εσύ ο μορφωμένος.
Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά. Γιατί ξέρεις πόσο σε εκτιμώ και σε αγαπώ, για αυτό και γράφω μόνο στο δικό σου Ιστολόγιο και αυτό από αγάπη.
ΣΙΓΆ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΛΆΣΟΥΜΕ ΤΏΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ!
ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ!
Ἔχεις δίκιο, παρέλειψα τό «μου», ἀλλὰ ἐγὼ εἶπα ὅτι τὸ «ἀδελφέ μου Πανούλη» μετατράπηκε καὶ ὄχι γιὰ τό «μου».
ΔιαγραφήΚαὶ πάλι τώρα πονηρὰ (γελῶ τώρα ποὺ στὸ γράφω) τὸ μπαλώνεις σιγὰ σιγὰ μὲ τὸ «Ἀδελφέ μου Παναγιώτη», τὴν ἑπόμενη πιστεύω θὰ εἶναι «Ἀδελφέ μου Πᾶνο» καὶ ἐλπίζω τὴν ἑπομένη νὰ φτάσουμε καὶ στὸ «ἀδελφέ μου Πανούλη» ἤ στὸ «ἀδελφούλη μου» χα,χα,χα,χα....
Ἀληθῶς Ἀνέστη!
Να κάνω μία διευκρίνιση:
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγραψα εμείς οι αδιάβαστοι, ενώ το σωστό είναι αδιάβαστος, γιατί απευθύνθηκες σε μένα και όχι γενικώς.
Ναὶ, μόνο ποὺ δὲν εἶμαι μορφωμένος, ἴσως λίγο πιὸ διαβασμένος σὲ αὐτὰ τὰ θέματα νὰ τὸ δεχόμουν ἤ καλύτερα καθόλου κολλημένος μὲ κόμματα καὶ στερεότυπα.
ΔιαγραφήΤο Παναγιώτης είναι το πιο υπερευλογημένο Όνομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι της Μητέρας μας Παναγίας της Μεγαλόχαρης.
Θα ήθελα πάντα έτσι να σε αποκαλώ, αλλά (υπάρχει ένα αλλά) οι γονείς προς τα παιδιά μιλούν με μία τρυφεράδα.
Υ.Γ. αν και είσαι λίγο μεγαλύτερος σε θεωρώ ΑΔΕΡΦΟΎΛΗ ΜΟΥ!