Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: O θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε αφορμή για να ξεσκεπαστεί (για ακόμη μια φορά) όλη η υποκρισία και η νοσηρή πολιτική σκέψη που κυριαρχεί στην Ελλάδα του σήμερα.
Πριν καν αφήσει την τελευταία του πνοή ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας, άλλα και αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του, ξεδιπλώθηκε ένα όργιο ανθρωποφαγίας από διαφόρων ειδών ιδεολογικά «κοράκια» που βγήκαν να κανιβαλίσουν την μνήμη ενός κεκοιμημένου ανθρώπου. Κανένας σεβασμός στην ιερότητα του θανάτου. Κανένας ηθικός φραγμός για το πένθος των οικείων του. Μονάχα καθαρό μίσος και λεκτική τυμβωρυχία, για να συσπειρώσει ο καθένας την ιδεολογική στάνη με τα πρόβατα του.
Στην προκειμένη περίπτωση, δεν εξετάζουμε καθόλου αν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος B’ ήταν «καλός» ή «κακός», αν αγαπούσε την Ελλάδα ή δεν την αγαπούσε, αν τον δικαιώνει η ιστορία ή δεν τον δικαιώνει. Εξετάζουμε το έλλειμμα ανθρωπιάς, την μικροψυχία και τον πόλεμο εντυπώσεων που έχει ξεσπάσει πάνω από την σωρό ενός ανθρώπου, οποιουδήποτε ανθρώπου!
Είδαμε να στήνεται ολόκληρος μηχανισμός για να μην κηδευτεί δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως βασιλιάς, λες και αν γινόταν κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως το κράτος επαινεί την μοναρχία! «Δημοκρατία» που φοβάται και τον ίσκιο της! Στην Ελλάδα δεν είχαμε κομμουνισμό όταν πχ. ο Χαρίλαος Φλωράκης κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη, με απόφαση πρωθυπουργού. Έτσι και τώρα, μπορεί να μην έχουμε μοναρχία άλλα η κηδεία θα έπρεπε να γίνει δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, αφού υπήρξε τέτοιος για πολλά χρόνια ο Κωνσταντίνος, είτε μας αρέσει αυτό – είτε όχι. Το κεφάλαιο «βασιλεία» μπορεί να άλλαξε, άλλα δεν έσβησε από το βιβλίο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Υποτίθεται πως η Δημοκρατία είναι το κατ’ εξοχήν πολίτευμα της μακροθυμίας και της ανεκτικότητας, που δεν παγιδεύεται σε ιδεολογικά στεγανά. Υποτίθεται! Τέτοια «Δημοκρατία» έχουμε που δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για την πρέπουσα μεταχείριση ενός τεθνεώτος. Με την είδηση πως ο τέως βασιλιάς διένυε τις τελευταίες του ώρες, η κυβέρνηση άρχισε τους μακάβριους υπολογισμούς για το πως θα χειριστεί το θέμα με το μικρότερο επικοινωνιακό κόστος: να επιτραπεί λαϊκό προσκύνημα ή όχι; Να κηδευτεί στο Τατόι ή όχι; Να πληρώσει το κράτος την κηδεία ή όχι;
Πριν καν τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Κωνσταντίνου, βγήκαν όλοι οι «επαΐοντες» ιδεολόγοι και όλοι οι μαντροφύλακες και γιδοβοσκοί των social media, για να δώσουν στην κοινή γνώμη διαπιστευτήρια «αριστεροσύνης» ή «δεξιοσύνης», γαβγίζοντας πάνω από έναν νεκρό. Τέτοια κατάντια.
Ο Κωνσταντίνος απειλεί την υπόληψη της «Δημοκρατίας» μας;
Κάποιοι συμπεριφέρονται προς τη μνήμη του Κωνσταντίνου, σα να συγκεντρώνονταν αποκλειστικά στο πρόσωπο του όλες οι απειλές κατά της Δημοκρατίας! Ποια Δημοκρατία πρόσβαλε ο μακαρίτης ακριβώς;
Αυτήν την «Δημοκρατία» που ο ένας θεσμός τρέχει να φιμώσει τον άλλον, για να μην βγουν οι συνταγματικές εκτροπές των κυβερνώντων στην φόρα; Αυτήν την «Δημοκρατία» που δεν έχει αφήσει ούτε ένα άρθρο του Συντάγματος απαραβίαστο; Αυτήν την «Δημοκρατία» που λειτούργησε ως «πλυντήριο» για την υγειονομική δικτατορία που ζήσαμε για 3 χρόνια; Την «Δημοκρατία» που επιτρέπει να παρακολουθείται με υποκλοπές ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και οι Αρχηγοί των Ενόπλων δυνάμεων και να μην κουνιέται ούτε «φύλλο»;
Μας μάρανε ο αφορισμός της ήδη καταργημένης Βασιλείας, και δεν κοιτάμε ότι από την αρχή της μεταπολίτευσης καταδυναστεύουν την χώρα τα πολιτικά «τζάκια». Επικρατούν ακόμα οι «γραμμές αίματος» και τα δαχτυλίδια εξουσίας σε μια χώρα που ακόμα «σόι πάει το βασίλειο». Την βασιλεία μπορεί να την ξεφορτωθήκαμε, άλλα την οικογενειοκρατία δεν την ξεφορτωθήκαμε ποτέ. Την έχουμε ακόμα κορώνα στο κεφάλι μας.
Για αυτά θα μιλήσει κανείς ή θα ασχολούμαστε εμμονικά με έναν θεσμό που σταμάτησε να υφίσταται εδώ και σχεδόν μισό αιώνα; Τελικά μας ενοχλούν οι λέξεις και όχι η ουσία των πραγμάτων.
Καλοί οι «γαλαζοαίματοι», αρκεί να βρίσκονται στο εξωτερικό
Τελικά πόσο έντιμη είναι η στάση πολλών Ελλήνων απέναντι στην βασιλεία; Στα πλαίσια της ξενομανίας που διακατέχει τον λαό μας, είναι θεμιτό για τον μέσο Έλληνα (και τον μέσο δημοσιογράφο) να ασχολείται ολημερίς με την «κλειδαρότρυπα» του πρίγκιπα Χάρι, τις αποκαλύψεις της Μέγκαν, τις ίντριγκες της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας, το πώς υπογράφει ο Κάρολος, το πόσες περιφορές έκανε το φέρετρο της Ελισάβετ μέχρι να καταλήξει στον τάφο, τις τάσεις μόδας που φέρνουν στο «royal look» τους, οι «γαλαζοαίματες» κυρίες.
Όταν ο βασιλικός βίος αφορά μια οικογένεια άλλης χώρας, τότε χαρακτηρίζεται ως «παραμυθένιος». Τότε οι εμφανίσεις των «αριστοκρατών» είναι «η επιτομή του σικ» και της «κομψότητας». Τα έθιμα των βασιλικών οικογενειών αντιμετωπίζονται ως «μεγαλοπρεπή» και «εντυπωσιακά», και οι πολιτικοί στριμώχνονται για το ποιος θα πρωτομπεί στην λίστα καλεσμένων τους.
Όταν καλούμαστε να σεβαστούμε για λίγα 24ωρα τον θάνατο του τέως βασιλιά της Ελλάδας, που στο κάτω – κάτω είναι και κομμάτι της ιστορίας μας, τότε βγαίνουν από τη φαρέτρα όλα τα αναθέματα και όλοι οι αφορισμοί γιατί «εδώ είναι Ελλάδα και τον βασιλιά τον διώξαμε». Νοοτροπία ψωροκώσταινας που αλληθωρίζει. Το ένα μάτι φυλάει το εγχώριο μαντρί και το άλλο λιμπίζεται το βασιλικό «life style». Άλλωστε στις μέρες μας δεν χρειάζεται να είσαι βασιλιάς για να ζεις σαν βασιλιάς. Ακόμα και ένα βουλευτικό έδρανο αρκεί για να αρχίζει να μεταβάλλεται σε «γαλαζωπό» το αίμα μερικών.
Όσοι μιλούν για «μαύρες σελίδες» που γράφτηκαν επί των ημερών βασιλείας του Κωνσταντίνου, καλό θα ήταν να επικεντρωθούν και στις κατάμαυρες σελίδες που γράφονται για την Δημοκρατία στο σήμερα, και να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν, μιας και τώρα πρωταγωνιστούν οι ίδιοι στα μελανά χρώματα που γράφεται η ιστορία της εποχής μας…
Πηγή:https://www.sportime.gr/
Ντρέπομαι για τα κατόρθωμα της χώρας μας,ήταν βασιλιάς και έχει αξιώματα, πια ήταν η Μελίνα Μερκούρη και της δώσανε τόσο αξία ντροπή αυτό μπορώ να γράψω, όταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος πήγε στην κηδεία του Μητσοτάκη σηκώθηκε από το αμαξίδια και τον ασπάστηκε, αυτά φαίνονται, σε 3 μήνες έρχονται η εκλογές..
ΑπάντησηΔιαγραφήΝτροπή τους ! Πόσο μικρόψυχοι και κακομοιριασμένοι , χωρίς ίχνος τσίπας επάνω τους!!! Μέχρι και την Κική Δημουλά εκήδευσαν δημοσία δαπάνη.... Δεν υπάρχουν λόγια , παρά μόνον απέραντη αγανάκτησι και εκδίκησι στις κάλπες....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ....ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΠΩΣ ΕΠΕΔΙΩΚΕ Ο ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ 1974, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ,ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΕΡΝΗ ΜΑΣ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΩΤΑ. ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ... ΕΘΝΑΡΧΗ.
ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ, ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ....ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ...
ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΕΓΙΝΕ ... ΤΙΜΟΥΣΕ ΔΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΑ ... ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ...
ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.
Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974
Η Ελλάς, έθνος, συνήθως ανάδελφο, αντί να συσπειρώνεται, αντί να ομονοεί, αντί να ενώνει και να συνασπίζει τις αριθμητικά και ποσοτικά ασήμαντες δυνάμεις της, απεργάζεται η ίδια τον όλεθρο και την καταστροφή της με το γνώριμο ανά τις χιλιετίες μέγιστο ελάττωμα της:
Τη διχόνοια!!!
Αλλά και εξαιτίας των εξοργιστικών και ασυγχώρητων φιλοδοξιών των αυτολατρευόμενων πολιτικών της. Ο ένας απο αυτούς, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ορεγόμενος το ανώτατο αξίωμα για τον εαυτό του, αντί να επαναφέρει τον εύορκο, έντιμο και ανυποχώρητα δημοκρατικό Βασιλιά από τον τόπο της εξορίας του, όπου τον είχε εξοστρακίσει η συνταγματαρχική χούντα, τον εξαπάτησε.
Το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου 1974, μία μέρα πριν αναχωρήσει από το Παρίσι για την Ελλάδα, τηλεφώνησε στο Βασιλιά Κωνσταντίνο. Του μίλησε με τόνο και φρασεολογία γεμάτη σεβασμό και τυπικότητα, και τον πληροφόρησε πως όπως έδειχναν τα πράγματα θα επέστρεφαν στην Ελλάδα σύντομα. Λίγο αργότερα, το απόγευμα, μετά την τελική κατάρρευση της «Ιωαννιδικής» χούντας, του ξανατηλεφώνησε και του είπε πως είχε μόλις πάρει μήνυμα από τον «πρόεδρο» Φ. Γκιζίκη να σχηματίσει κυβέρνηση.
Ο Βασιλιάς του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο αναμφίβολα δύσκολο έργο του, και ο Καραμανλής έσπευσε να προσθέσει:
«Επειδή εγώ θα ταξιδεύσω με το αεροπλάνο του προέδρου της Γαλλίας κ. Ντ Εστεν, το οποίο δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εσείς, αφού είστε αρχηγός άλλου κράτους, ετοιμάστε τα μέλη της οικογενείας σας και μόλις φθάσω στην Αθήνα θα προετοιμάσω τα πράγματα για την υποδοχή σας, και θα δώσω εντολή να έρθει να σας παραλάβει από το Χίθροου, η αεροσκάφος της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας η αεροπλάνο της Ολυμπιακής».
(Βέβαια η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από το γνωστό θέατρο του Γκιζίκη με τους πολιτικούς αρχηγούς να συσκέπτονται χωρίς να... σκέπτονται.
Ο Κ. Καραμανλής δεν θα ήταν η λύση εάν ο Γ. Μαύρος δεν είχε ζητήσει πίστωση χρόνου για να συνεννοηθεί με τα στελέχη της Ενώσεως Κέντρου για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Π. Κανελλόπουλο. Ο Ευ. Αβέρωφ, όμως, που έμεινε με τον Γκιζίκη, μετά την προσωρινή , υποτίθεται, αποχώρηση των υπολοίπων πολιτικών, τον έφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χένρι Κίσιντζερ, και εκείνος του είπε
« οι Η.Π.Α. θέλουν τον Καραμανλή, και αφού δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τους άλλους πολιτικούς, δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα».
Και ο Γκιζίκης συμφώνησε. Μετά τηλεφώνησε στο Παρίσι ο Αβέρωφ πληροφορώντας τον Καραμανλή για την απόφαση, η οποία ήταν εις γνώση του βέβαια. Ήταν όλα προμελετημένα).
Ο Καραμανλής ήταν αποφασισμένος από την αρχή να εξαπατήσει τον Βασιλιά. Έδωσε αυτήν την κίβληλη υπόσχεση επειδή φοβόταν μήπως ο Βασιλιάς και η Οικογένεια Του ζητούσαν αεροσκάφος από την Βρετανική κυβέρνηση η πάρουν αεροπλάνο της πολιτικής αεροπορίας που να εκτελούσε δρομολόγιο Λονδίνο - Αθήνα.
Οι προσπάθειες του Βασιλέως να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβαινε στην Ελλάδα στάθηκαν αναποτελεσματικές.
Συνέχεια.
Το επόμενο πρωί, ο Βασιλιάς, πληροφορήθηκε ότι μόλις ο Καραμανλής έφτασε στην Αθήνα και κατέβηκε από το αεροπλάνο, αυτοανακηρύχθηκε «νόμιμη κυβέρνηση» .
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά, δε δόθηκε ποτέ εξήγηση και δικαιολογία ως προς το από που αντλούσε τη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα όταν προέβαινε σε εκείνη τη δήλωση. Δεν ήταν καν ο τελευταίος νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας και κατά το νόμιμο Σύνταγμα του 1952, μόνο ο Βασιλιάς είχε αρμοδιότητα να διορίσει πρωθυπουργό κάτω από τις υφιστάμενες συνθήκες.
Οργάνωσε ένα αντισυνταγματικό, παράνομο και κραυγαλέα άνισο δημοψήφισμα, για να πετύχει το σκοπό του.( UNFAIR όπως το χαρακτήρισε σωστά ο κ. Κ. Μητσοτάκης).
Η πρώτη του κίνηση ήταν να επαναφέρει το Σύνταγμα του 1952 εκτός της διατάξεως περί της μορφής του πολιτεύματος με την Συντακτική πράξη της 1ης Αυγούστου 1974. Αυτή του η ενέργεια αποτέλεσε την μεγαλύτερη παράνομη και αντισυνταγματική πράξη.
Το άρθρο 21 του Συντάγματος του 1952 έλεγε:
«Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Άπασαι αι εξουσίαι πηγάζουσιν εκ του Έθνους, ενεργούνται δε καθ ον τρόπον ορίζει το Σύνταγμα».
Τα άρθρα 1 και 2 της Συντακτικής πράξεως όρισαν τα εξής:
«Άρθρον 1: Από της δημοσιεύσεως της παρούσης Συντακτικής Πράξεως και μέχρι της ψηφίσεως του οριστικού Συντάγματος της χώρας επανατίθεται εν ισχύ το Σύνταγμα της 1ης Ιανουαρίου 1952, εξαιρέσει των διατάξεων αυτού των καθοριζουσών την μορφήν του πολιτεύματος.
Άρθρον 2: Μέχρι του οριστικού καθορισμού της μορφής του πολιτεύματος δια της ελευθέρας εκφράσεως της βουλήσεως του Ελληνικού λαού τα καθήκοντα του ανωτάτου άρχοντος ασκούνται υπό του προέδρου της δημοκρατίας..
Τα άρθρα 43 και 53 τελούν εν αναστολή» .
Όπου στο επανατιθέμενο εν ισχύει Σύνταγμα αναφέρεται ο Βασιλιάς ως ο Ανώτατος Άρχων! Νεώτερη Συντακτική πράξη (4 Οκτωβρίου 1974) καθόριζε την προθεσμία για το δημοψήφισμα.
Στο άρθρο 1 παράγραφος 1η έλεγε: «Εντός 15 το βραδύτερων ημερών από της διενεργείας εκλογών της Εθνικής Αντιπροσωπείας, η εξ αυτής προερχομένη κυβέρνησις υποχρεούται όπως προκηρύξη δημοψήφισμα προς καθορισμόν της μορφής του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας, δια της αμέσου και ελευθέρας εκφράσεως της βουλήσεως του Ελληνικού Λαού. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθή το βραδύτερον εντός 30 ημερών από της ημέρας της προκηρύξεως αυτού» .
Οι εκλογές ορίστηκαν για της 18 Νοεμβρίου. Ο Καραμανλής, αφού πρόταξε, με περισσή πανουργία τις εκλογές, εξασφάλισε το 54% με τις ψήφους των ανυποψίαστων βασιλοφρόνων, οι οποίοι αδυνατούσαν να διανοηθούν ότι ένας πολιτικός καθαρό βασιλικό δημιούργημα θα κινούσε γη και ουρανό και θα χρησιμοποιούσε όλα τα μέσα για να καταργήσει τη βασιλευομένη δημοκρατία...
Στις 22 Νοεμβρίου δόθηκε το υπ. αριθ. 804 Προεδρικό Διάταγμα το οποίο επισημοποίησε την διενέργεια δημοψηφίσματος. Το άρθρο μόνο του διατάγματος όριζε:
«Την 8ην Δεκεμβρίου του έτους 1974, ημέραν Κυριακήν και από 07:28 μέχρι 17:06 ώρας, θέλει ενεργηθή δημοψήφισμα, δι ου ο Ελληνικός λαός θα αποφανθή δια της αμέσου και ελευθέρας εκφράσεως της βουλήσεως αυτού, περί της μορφής του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας, ήτοι της «Βασιλευομένης Δημοκρατίας» η της «Αβασιλεύτου Δημοκρατίας» .
Η κοινοβουλευτική ομάδα της «Νέας Δημοκρατίας» συγκεντρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1974. Ο Καραμανλής διακήρυξε την ουδετερότητα του κόμματος κατά το δημοψήφισμα ενώ όλα τα άλλα κόμματα πήραν θέση υπέρ της αβασιλεύτου.
Το δημοψήφισμα έγινε στις 8 Δεκεμβρίου 1974.
Υπέρ της Βασιλευομένης Δημοκρατίας ψήφισαν 30,8% και υπέρ της Αβασιλεύτου Δημοκρατίας ψήφισαν 69,2%. Η αποχή ήταν 24,5%.
Το νέο Σύνταγμα της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ψηφίστηκε με αποχή των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως στις 7 Ιουνίου 1975, και ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη στις 19 Ιουνίου 1975.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ. ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ ... ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΞΑΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΦΕΛΕΙΣ...;
Ενωπιον αρχιπραξικοπηματια ορκισθηκε ο ασεβης και επιορκος που προδωσε την Κυπρο οπως και ο Καραμανλης που την εγκατελειψε. Να δοξαζετε τον ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ και αλι και τρισαλι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔὲν εἶχε αἷμα ἑλληνικό,φερόταν ὅμως σὰν Ἕλληνας.Οἱ 300, δὲν ἔχουν αἷμα ἑλληνικὸ ὅλοι, ἀλλά, καὶ ὅσοι ἔχουν, φέρονται σὰν μισέλληνες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς τεκμηριώνεις ότι δεν είχε αίμα ελληνικό όντας γεννημένος στην Ελλάδα 4η γενιά μετά; Διάβασε επίσης και αυτό: https://www.pentapostagma.gr/arheio/4910779_hristianos-einai-eponymo-toy-ekptotoy-basilia-konstantinoy-ntokoymenta
Διαγραφή
ΔιαγραφήMaria Laskarina
⬇
Yolanda of Poland
⬇
Elisabeth of Kalisz
⬇
Bolesław III the Generous
⬇
Louis I of Brzeg
⬇
Margaret of Brieg
⬇
Joanna Sophia of Bavaria
⬇
Albert II of Germany
⬇
Anne of Austria, Landgravine of Thuringia
⬇
Margaret of Thuringia
⬇
Anna of Brandenburg
⬇
Christian III της Δανίας
⬇
Frederick II of Denmark
⬇
Christian IV of Denmark
⬇
Frederick III of Denmark
⬇
Christian V of Denmark
⬇
Frederick IV of Denmark
⬇
Christian VI of Denmark
⬇
Frederick V of Denmark
⬇
Frederick, Hereditary Prince of Denmark
⬇
Princess Charlotte of Denmark
⬇
Louise of Hesse-Kassel
⬇
Γεώργιος Α´ Βασιλεύς των Ελλήνων = Ρωμαίων..
Constantine Diogenes (son of Romanos IV)
Διαγραφή⬇
Anna Diogenissa
⬇
Helena of Serbia, Queen of Hungary
⬇
Elizabeth of Hungary, Duchess of Greater Poland
⬇
Odon of Poznań
⬇
Władysław Odonic
⬇
Euphemia of Greater Poland
⬇
Bolko I of Opole
⬇
Bolesław the Elder
⬇
Jutta of Opole-Falkenberg
⬇
Přemek I, Duke of Opava
⬇
William, Duke of Opava
⬇
Jan II the Mad
⬇
Anna of Sagan
⬇
Hedwig of Münsterberg-Oels
⬇
Sabina of Brandenburg-Ansbach
⬇
Sophie of Brandenburg
⬇
John George I, Elector of Saxony
⬇
Duchess Marie Elisabeth of Saxony
⬇
Magdalena Sibylla of Holstein-Gottorp
⬇
Louise of Mecklenburg-Güstrow
⬇
Christian VI of Denmark
⬇
Γεώργιος Α' Φωκάς Τσιμισκής Διγενής Κομνηνός Άγγελος Βασιλεύς των Ελλήνων
Συμφωνώ με κ. Ρόη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ μακαριστός Κωνσταντίνος όχι μόνο Ελληνικό αίμα είχε, αλλά και γλώσσα Ελληνική και παιδεία και ορθόδοξη θρησκεία ... Υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό, τίμησε την Ελλάδα ως Ολυμπιονίκης, αντίσταση κατά της χούντας έκανε, όταν κάποιοι άλλοι απολάμβαναν αστακούς και γαρίδες σε ξένες χώρες ...κλπ
Το Ελληνικόν, εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον, και θεών ιδρύματά τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα.
Και σήμερα τι συμβαίνει στην Ελλάδα μας; Στους εισβολείς λαθρομετανάστες χωρίς ελληνική παιδεία, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα, χωρίς θητεία, ολετήρες κάθε ιερού και οσίου Ελληνικού παραχωρείται Ελληνική ιθαγένεια, Από τον Κωνσταντίνο αφαιρέθηκε .... Υπό πίεση η οικογένεια του απεδέχθη να μη ταφεί με την στρατιωτική του στολή που τίμησε ...Υπό πίεση να μην γίνει τριήμερο προσκύνημα ... υπό πιέση να μην ανακρουστεί ο Εθνικός ύμνος κατά την ταφή του ... Η ιεροσυλία δεν είναι αρκετή για να τους χαρακτηρίσει , όλους ;αυτούς τους ασεβείς και η ιστορία θα γράψει ...
Αιωνία του η μνήμη, αλλά και αιωνία ντροπή σε όλους αυτούς που επί του νεκρού του σώματος έχυσαν χολή και λάσπη ...
Όχι δεν είμαι βασιλικός ,αλλά ΕΛΛΗΝΑΣ πατριώτης και τιμώ τους νεκρούς και την ιστορία τους. Καιι ο Κωνσταντίνος πιστεύω ότι άφησε παρακαταθήκες αξιοπρέπειας και τιμής ...
Και ....
Τον τεθνηκότα μη κακολογείν ...
Μια διευκρίνηση. Προς θεού δεν απευθύνομαι στην κ, Καλλιόπη, η οποία εκτός από από το ατυχές ..., ότι δεν είχε Ελληνικό αίμα, για το οποίο απάντησε η κ. Ρόη, κατά τα άλλα ορθά τοποθετήθηκε.
ΑπάντησηΔιαγραφή