Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Περί καπνίσματος, του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου

Ότι οι Αρχιερείς, και ιερωμένοι, και Κληρικοί, δεν πρέπει να βάλουν καπνόν εις την μύτην, και εις το στόμα.

Του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη
από το βιβλίο «Εγχειρίδιο συμβουλευτικόν. Περί φυλακής των πέντε αισθήσεων»

Εδώ ενθυμήθηκα να την υπομνήσω, δια την κακήν μεταχείρισην, όπου κάμνουν την σήμερον, όχι μόνον λαϊκοί, αλλά και Ιερωμένοι και Αρχιερείς, εις το χόρτον το καλούμενον Νικοτιανήν, το οποίο ευρεθέν εις μίαν επαρχίαν της Βορείου Αμερικής, καλουμένην Ανθέαν, και προσφερθέν από τον πρέσβυν του Πορτογάλλου, ως ένα θαύμα του νέου Κόσμου, προς την Αικατερίνην Βασίλισσαν της Γαλλίας, ονομάσθη από αυτήν με τούτον τον υψηλόν τίτλον «Χόρτον Βασιλικόν». Έστι δε τούτο, ο κοινώς παρά πάντων λεγόμενος Καπνός. 
 
Παρακαλώ λοιπόν τον Πανιερώτατόν μου Δεσπότην, να μη μιμηθεί τους κακώς μεταχειριζομένους το χόρτον τούτο, και εις κάθε καιρόν, και εμπρός εις κάθε πρόσωπον, βάλλοντας τούτο εις το στόμα, και εις τους μυκτήρας, διατί

Η φίλη της Μαρέβας, συζύγου του Πρωθυπουργού, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου και σύμβουλος ἐπικοινωνίας της Ν.Δ. δηλώνει πως "μισεί τα έθνη και τις πατρίδες" (βλέπετε αναρτήσεις της)


Αυτά είναι λοιπόν τα “φωτεινά μυαλά” που εμπιστεύεται ο κ. Μητσοτάκης επικοινωνιακά και με αυτά τα μυαλά κυβερνά τη Χώρα ..Να τους χαίρεται.


Η κυρία Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, φίλη της συζύγου του Πρωθυπουργού, φέρεται να είναι όπως και η ίδια δηλώνει σύμβουλος επικοινωνίας στην Ν.Δ.

Η κυρία Ευθυμιοπούλου αρθρογραφεί παράλληλα στο Liberal.gr ενώ πολλά από τα άρθρα της δημοσιεύονται και στο Athens Voice, γνωστά φερέφωνα του κυβερνώντος κόμματος.. Βλέποντας τις αναρτήσεις της κυρίας Ευθυμιοπούλου, που πριν λίγες μέρες έκανε και σεμινάρια επικοινωνίας σε μέλη της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, θα φρίξει κανείς με όσα αντεθνικά και αντιχριστιανικά βλέπει, όπως “Μισώ τα Έθνη και τις Πατρίδες” αλλά και κάτι από τον 18ο αιώνα που λέει πως “οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ελευθερωθούν προτού  στραγγαλιστεί και ο τελευταίος Βασιλιάς με τα έντερα του τελευταίου παπά”, ακόμη και να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες της χώρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τους Έλληνες “άχρηστο λαό”.

Οι Έλληνες που ανάγκασαν ολόκληρη την Αργεντινή να υποκλιθεί μπροστά τους


Ο Ελληνισμός δεν γνωρίζει σύνορα και δεν μπαίνει σε καλούπια.

Ανέκαθεν οι Έλληνες ταξίδευαν σε όλον τον κόσμο και διατηρώντας την «ελληνική φλόγα» άσβηστη στην καρδιά τους, «σημάδευαν» με την συμβολή τους την ιστορία κάθε τόπου.

Μέχρι σήμερα χτυπούν ελληνικές καρδιές σε μέρη που το μυαλό του, με συμβατικό τρόπο, ενημερωμένου ανθρώπου αδυνατεί να διανοηθεί. Ενδέχεται να μιλούν διαφορετική γλώσσα, να έχουν διαφορετική πίστη αλλά υπάρχει ένα στοιχείο από το οποίο δεν μπορούν να «γλιτώσουν»! Το ελληνικό DNA… Αυτό που τους «στιγματίζει» με αυτήν την «τρελληνική» συμπεριφορά, την οποία δεν διαθέτει κανείς άλλος στον πλανήτη! Την συμπεριφορά αυτή που τους κάνει να βγαίνουν μπροστά, να τολμούν, να ρισκάρουν και να διαπρέπουν!

Ο πράκτωρ Βενιζέλος στις 17/30 Μαΐου 1913, πούλησε τζάμπα τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.


του Σπύρου Χατζάρα

Σχόλιο Διόδοτου: Θεέ μου βάλε το χέρι Σου.. Σπόροι του κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα...

Στις 17/30 Μαΐου 1913, στην αίθουσα των πορτρέτων, στο Ανάκτορο Σεντ Τζέιμς του Λονδίνου, υπό την προεδρία του υπουργού εξωτερικών της Μ. Βρετανίας Εδουάρδου Γκρέυ, υπογράφηκε από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Τουρκία η συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία έληξε ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος.

Μεσολάβησαν οι έξι Μεγάλες Δυνάμεις, (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία και Ρωσία).
Σύμφωνα με τη Συνθήκη παραχωρούνταν στους νικητές (στα Βαλκανικά κράτη) όλα τα εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορία που βρίσκονταν δυτικά της γραμμής Αίνου - Μηδείας, εκτός της Αλβανίας, που θα δημιουργούνταν ως ανεξάρτητη Ηγεμονία. 

Ανοιχτή Επιστολή Προς τους Πατριάρχες , Επισκόπους , Ιερείς , Διακόνους , Ψάλτες , Νεωκόρους απανταχού της γης.


Σεβαστοί πατέρες, η πιστή σύζυγος έπαυσε πλέον να είναι πιστή και θεωρείται πλέον μοιχαλις .

Ἂν ἐκεῖνος ( πατριάρχης  Αθηναγόρας )  ἀγάπησε μία ξένη γυναίκα, τὴν Παπικὴ «Ἐκκλησία» καὶ ἄφησε τὴν σεμνὴ Μητέρα μας Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία κατὰ τὰ λεγόμενα τοῦ Ὁσίου Παϊσίου, ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος ἀγάπησε πολλὲς ξένες γυναῖκες, ὁμόθρησκες καὶ ἀλλόθρησκες, τὸν Παπισμό, τὸν Μονοφυσιτισμό, τὸν Προτεσταντισμό, τὸν Ἰουδαϊσμό, τὸ Ἰσλάμ, τὴν παγανιστικὴ Οἰκολογία καὶ κατέστη πολύγαμος.

Θεωρήσατε την ελευθερία του σώματος ποιο σημαντική από την πνευματική  ανεξαρτησία και ελευθερία  , με αποτέλεσμα να είστε δούλοι τις σαρκός.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία: Παραμένουν οι μειωμένες ώρες στα θρησκευτικά έρχεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση


Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του στην Επιτροπή, θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Στο πλαίσιο αυτό εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές στο υποχρεωτικό πρόγραμμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων από το επόμενο σχολικό έτος (2020-21). Τα εργαστήρια δεξιοτήτων οργανώνονται σε 4 θεματικούς κύκλους (Ευ ζην, Περιβάλλον, Κοινωνική Ενσυναίσθηση και Ευθύνη, Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία) και περιλαμβάνουν διάφορες επιμέρους θεματικές (ανά ηλικία), όπως π.χ. εθελοντισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οικολογική συνείδηση, πρόληψη από εξαρτήσεις, αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα, ρομποτική, νέες τεχνολογίες κ.α.

Σχεδιάζουν νέο lockdown λόγο κορωνοϊού τέλη Ιουλίου . Κλειστή η Παναγία της Τήνου. Κτύπημα στην Ορθοδοξία και τα Χριστούγεννα


Η πραγματικότητα είναι μία φίλες και φίλοι. Ο Κορωνοϊός ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ στην Ελλάδα .Γι αυτό μη αυταπατάστε , μην ενθαρρύνεστε και μη χαλαρώνετε . Αυτό θέλουν !!

Άλλωστε σας έχουμε καιρό τώρα ενημερώσει ότι , ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ¨Ανοσία Αγέλης ¨ με ατομική – έκαστου εξ ημών – ευθύνη .Έτσι ο κρατικός μηχανισμός θα ¨νίπτει τα χείρας του ¨ σε κάθε περίπτωση .

Ξέρετε πλέον τι θα αντιμετωπίσετε και γι αυτό προετοιμαστείτε !

Το σχέδιο είναι πραγματικά πανούργο . Γνωρίζοντας τους κύκλους της ¨Πανδημίας¨ ξεκίνησαν την αναχαίτησή της σε εκείνο το χρόνο ώστε , το 2ο και το 3ο κύμα να συμπίπτει με την περίοδο των μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ


Τώρα πια που οδηγούμαστε προς μία «κανονικότητα», πιστεύουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να τοποθετηθούμε αναφορικά με ένα άκρως σοβαρό και εξαιρέτως πνευματικό θέμα και εμείς οι κάτωθι προσυπογράφοντες κληρικοί που διακονούμε στα νοσηλευτικά ιδρύματα ανά την Ελληνική Επικράτεια. 

Το θέμα της συμμετοχής των ασθενών/πιστών στο Μυστήριο της Ζωής δεν είναι ορθό να αντιμετωπίζεται από τους μη μυημένους τόσο επιπόλαια· άλλωστε κανένας ανθρώπινος νους δεν ελευθερώνεται, δεν βλέπει καθαρά και δεν διακρίνει με διαύγεια τα πράγματα αν δεν έχει φῶς Χριστοῦ, όσο μεγάλη και σπουδαία και αν είναι η κατάρτισή του, γιατί ο νους του ανθρώπου όταν αποστατήσει από τον Θεό, όπως λέει και ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, «ή κτηνώδης γίνεται ή δαιμονιώδης», παραβιάζει τα φυσικά του όρια και αλλοτριώνεται παρασυρόμενος από την φιλοχρηματία, την φιλοδοξία και την φιληδονία.

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: Ούτε η πίστη είναι δικό μας κατόρθωμα!


Μόνο η χωρίς όρια Θεϊκή παν-αγαθότης του Χριστού είχε και την αγάπη και την δύναμη να σώσει τον κόσμο. Πράγματι, με την δύναμη του Χριστού, οι ψυχικά νεκροί αναζωογονούνται, ανασταίνονται και ανυψώνονται στην αιώνια Θεϊκή ζωή, πάνω απ’ όλες τις Θεϊκές ουράνιες δυνάμεις.

Από την αρχή μέχρι το τέλος η σωτηρία είναι δώρο της παναγαθότητος του Θεού και σε καμιά περίπτωση δημιούργημα των ανθρώπινων προσπαθειών, των ανθρώ­πινων δυνάμεων και των ανθρώπινων έργων.

ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ' ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ: ΟΡΘΡΟΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΥΜΝΩΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΟΜΙΛΙΕΣ


Η έβδομη κατά σειρά Κυριακή μετά το Άγιο Πάσχα είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στην μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην Α' Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε στην Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. Η σύνοδος συνήλθε κατά πρόσκληση του Μέγα Κωνσταντίνου κατά το εικοστό έτος της βασιλείας του και είχε διάρκεια 3,5 χρόνια. Διακριθείσες μορφές της συνόδου ήταν οι Άγιοι Αλέξανδρος ο Κωνσταντινουπόλεως, Αλέξανδρος ο Αλεξανδρείας, Μέγας Αθανάσιος, Ευστάθιος Αντιοχείας, ο Μακάριος Ιεροσολύμων, Παφνούτιος, Σπυρίδων, Νικόλαος, κ.α.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2020

 Αγίων Τριακοσίων δέκα οκτώ (318) Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου


Πόλου νοητοῦ ἀστέρες σελασφόροι,
ἀκτῖσιν ὑμῶν φωτίσαιτέ μοι φρένας.
Ξένον τὸν Υἰὸν Πατρὸς οὐσίας λέγων,
Ἄρειος, ἤτω τῆς Θεοῦ δόξης ξένος.

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Νεόφυτος Μόρφου: Μἠν μᾶς ἀφήσεις ὀρφανοὺς Χριστέ μου... (Τῆς Ἀναλήψεως 28.5.2020) - ΒΙΝΤΕΟ


Ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου κατὰ τὴν Ἀγρυπνία τῆς Ἀναλήψεως ἡ ὁποία τελέσθηκε στὶς 27/28 Μαΐου 2020 στὸ ἱερὸ ἡσυχαστήριον Ὁσίου Σεραφεὶμ τοῦ Σαρὼφ στὴ Σκουριώτισσα τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου.

Θά έρθη έποχή πού δέν θά έχουμε ούτε άντίδωρο ούτε αγιασμό να πάρουμε. ( Γερόντισσα Μακρίνα )



Πόσο ευτυχισμένοι είμαστε καί πόσο πρέπει αυτές τίς μέρες να τίς εκτιμούμε καί να τις σεβώμαστε! Πρέπει να σκεφτώμαστε, τό βράδυ πού πηγαίνουμε να κοιμηθούμε: «Θά τήν ξαναβρούμε αυτή τή ζεστασιά, αύτό τό ζεστό φαγητό πού τρώμε; Θά ξαναβρούμε αύτά τά καλά πού έχουμε, αυτή τήν ήσυχία;». 

Δέν ξέρουμε τί ξημερώνει- αύτά έρχονται έν ριπή οφθαλμού. Γι’ αύτό αύτές τίς μέρες πρέπει να τίς έκτιμούμε καί να τίς σεβώμαστε.

Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης: Πώς περνάς τον καιρό σου; - ΒΙΝΤΕΟ


"Πώς περνάς τον καιρό σου;" Αββά Δωρόθεου. 

Ομιλία του Αρχιμανδρίτη Σάββα Αγιορείτη στην Κατερίνη,το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στα πλαίσια εκδήλωσης του Ιεραποστολικού Συλλόγου "Κυριακή" η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους.

Τελικά Αποφάσισε Ο Βελόπουλος Οτι Δέν Είναι Προδότες Όσοι Ψήφισαν Υπέρ Της Συμφωνίας Των Πρεσπών<< Τέρμα Τα Ψέματα>> Βίντεο!


Απέφυγε ξεκάθαρα ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος να κατανομάσει μέσα στο βήμα της Βουλής την Συμφωνία των Πρεσπών ως Προδοτική, χωρίς λογοπαίγνια,και υπεκφυγές!

Το κακό είναι ότι ο Βελόπουλος βλέπει παντού εχθρούς, σε site-blogs-ΜΜΕ, που είναι εντεταλμένα του χιλιάρικου όπως συνηθίζει να τα ονομάζει,και φυσικά πίσω από το βρώμικο πόλεμο που δέχεται, πάντα βρίσκεται ο τζόρτζ Σόρος!

Δέν Βλέπει ότι ο ίδιος όταν στα λεγόμενά του Φάσκει και Αντιφάσκει, δημιουργεί στον εαυτό του από μόνος του πρόβλημα, όπως στην μη ξεκάθαρη τοποθέτηση του στην Συμφωνία των Πρεσπών, και δείχνει ξεκάθαρα των φόβο του, μην των κατονομάσουν ακροδεξιό-εθνικιστή,όπως έπραξε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για Έβρο: Κατηγορώντας ανοιχτά ότι ορισμένοι υιοθετούν fake news ενός ακροδεξιού κόμματος για μικροκομματικά οφέλη!

H χούντα των SOCIAL MEDIA και η κρυμμένη Αλήθεια



Από την τηλεόραση το περιμέναμε και από την τηλεόραση μας ήρθε η μαρμελαδοποίηση των εγκεφάλων αρκετών γενιών, από τη δεκαετία του ΄60 μέχρι και σήμερα.

Η τηλεόραση όμως πλέον πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού με συνέπεια έκανε το καθήκον της. Το κοινό της γέρασε και σταδιακά φεύγει από την ενεργό ζωή.

Θεωρήθηκε ότι οι ελεύθερες απόψεις θα μπορούσαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, μέσω ιστοσελίδων επαγγελματικών και μη.

Και όμως στις ιστοσελίδες δεν μπαίνει κανείς απ΄ευθείας, όλοι και όλες έχουν εθιστεί να μπαίνουν σε μία ιστοσελίδα, άντε δύο ή τρεις.

π. Αὐγουστίνος Καντιώτης: Νὰ ἑτοιμαζόμεθα γιά έκκλησία κατακομβῶν

Aπο το βιβλίο Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Β΄, 2008, σελ. 32-34

Ε, φεύγουμε και εμείς από το σχήμα αυτό της Εκκλησίας, που απελαμβάναμε ορισμένα προνόμια σε ορισμένας εποχάς και είχε μερική ελευθερία. Φεύγουμε πλέον από το σχήμα αυτό της Εκκλησίας και μπαίνουμε στο σχήμα των κατακομβών. 

Τότε πλέον, όχι μόνο τροπικώς, αλλά και τοπικώς θα χωριστούμε. Και η Εκκλησία θα διωχθεί και οι ναοί θα κλείσουν, όν τρόπον έχουν κλείσει στην Αλβανία και σε άλλα μέρη. 

Διωγμός. Φαίνονται αυτά απίστευτα αλλά όλες οι ενδείξεις φανερώνουν, ότι εκεί βαίνουμε. Λοιπόν, πρέπει και εμείς να προετοιμάσομε τον εαυτό μας δια Εκκλησίαν κατακομβών. 

Ο ιερέας και η θεία κοινωνία στον ανήμπορο ετοιμοθάνατο


Σήμερα κάποιος τηλεφώνησε στον ναό και ζήτησε ένα ιερέα να πάει στο σπίτι ενός ετοιμοθάνατου, να τον κοινωνήσει. Πήρα τα άγια δώρα και πήγα στην διεύθυνση πού μου είπανε. Στην πόρτα του σπιτιού με περίμενε μια γυναίκα, περίπου 60 χρονών. 

Χαιρέτισε και ευγενικά και με προσκάλεσε μέσα. Μου είπε εν συντομία για την ζωή του ετοιμοθάνατου συζύγου της. Ούτε αυτός, αλλά ούτε και εκείνη δεν είχαν εξομολογηθεί ποτέ τούς, ούτε κοινωνήσει… 

Τώρα όμως ο σύζυγός της ήταν σε κώμα εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Τρεφόταν από την μύτη με τον σωλήνα ,διότι δεν μπορούσε να καταπιεί χρόνια τώρα…έστω μία σταγόνα νερού να πέσει στο στόμα, έμενε στο λαιμό αρκετή ώρα, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή του. 

Η γειτόνισσα πού βοηθάει στην φροντίδα του άντρα της, την συμβούλεψε να φωνάξει τον παπά να τον κοινωνήσει. Είπα της γυναίκας του ότι δεν μπορώ να τον κοινωνήσω στην κατάσταση που βρίσκεται.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΪΟΥ 2020

Ὁ Ὅσιος Ἰσαάκιος ὁ Ὁμολογητής


Ψήφῳ Θεοῦ πρὸς θεῖον ἤρθη χωρίον,
Γῆς, Ἰσαάκιος ἐκλιπὼν τὸ χωρίον.
Θεῖον Ἰσαάκιον μόρος εἷλεν ἑνὶ τριακοστῇ.

Ψήφω Θεού προς θείον ήρθη χωρίον,
Γης Iσάκιος εκλιπών το χωρίον.
Γην λίπεν Iσακίου τριακοστή κυδάλιμον κηρ.

Ὁ Ὅσιος Ἰσαάκιος καταγόταν ἀπὸ τὴν Συρία καὶ ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ ἀρειανοῦ αὐτοκράτορος Οὐάλεντος (364 – 378 μ.Χ.). Μοναχὸς στὴν πατρίδα του, μετέβη στὴν Κωνσταντινούπολη καὶ ἐγκαταστάθηκε σὲ κάποια ἀπὸ τὶς μονὲς αὐτῆς. Διακρινόταν γιὰ τὴ φλογερὴ πίστη καὶ τὴ μαχητικότητά του ἐναντίον καθενὸς ποὺ ἐπιβουλευόταν αὐτήν, ἰδιαίτερα δὲ κατὰ τῶν ἐπικρατούντων αἱρετικῶν Ἀρειανῶν. 

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΚΟΙΝΟΒΙΟ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ + ΟΜΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΕΛΙΤΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ (29-5-2020)


Σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, μέ ἀφορμή τήν θλιβερή ἐπέτειο τῆς ἁλώσεως τῆς Κωνσταντινουπόλεως, στό Ἱερό Κοινόβιο Ὁσίου Νικοδήμου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία καί ἱερό Μνημόσυνο ὑπέρ τῶν προγόνων μας πού θυσιάσθηκαν στίς Ἀλησμόνητες Πατρίδες. Στή συνέχεια στό μεγάλο ἀρχονταρίκι τῆς Μονῆς ἐκφωνήθηκε ἐπίκαιρη ὁμιλία τοῦ Θεολόγου-Φιλόλογου κυρίου Ἰωάννη Πελίτη, τό πλῆρες κείμενο τῆς ὁποίας παρατίθεται κάτωθι. Κατά τήν ἔναρξη ἀλλά καί κατά τή λήξη τῆς σεμνῆς αὐτῆς ἐκδηλώσεως, ὁ Χορός τῶν Πατέρων τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου ἀπέδωσε ἐπίκαιρους ἐκκλησιαστικούς ὕμνους.
ΟΜΙΛΙΑ   ΙΩΑΝΝΟΥ   ΠΕΛΙΤΗ   ΕΙΣ   ΤΗΝ   
ΕΠΕΤΕΙΟ   ΤΗΣ   ΑΛΩΣΕΩΣ   (29-5-2020)

Ιερομόναχος Χρύσανθος Αγιαννανίτης (1894 - 29 Μαΐου 1981)


Γεννήθηκε ο κατά κόσμον Χρηστός Βρέτταρος, στον Πειραιά από ευσεβείς γονείς το 1894. Η μητέρα του τελείωσε τον βίο της ως Μελάνη μοναχή.

Βαπτίσθηκε από τον άγιο Νικόλαο τον Πλανά. Στην αγία κολυμβήθρα, κατά την ώρα της βαπτίσεώς του, σχηματίσθηκε σταυρός και ο άγιος εκείνος ιερεύς είπε πως ο βαπτιζόμενος θα ιερωθεί και θα ευαρεστήσει τον Θεό. 

Μεγάλωσε «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Η ασκήτρια, κανδηλανάφτισσα προγιαγιά του συχνά τον πήγαινε στο εκκλησάκι του Αγίου Ελισσαίου στο Μοναστηράκι Αθηνών, για ν’ αγρυπνήσουν με το ευλαβές και αλησμόνητο εκείνο εκκλησίασμα. 

Επίσης συνδέθηκε με το μετόχι της Αναλήψεως του Βύρωνος των Αθηνών και κυρίως με τον λίαν ενάρετο Γέροντα Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη († 1957), τον οποίο υπεραγαπούσε.

Θα έρθει καιρός που θα είναι απαραίτητο να φύγετε στα βουνά, μόνο να μην το κάνετε ένας-ένας..( Όσιος Γαβριήλ )


Ρώτησαν τον Στάρετς αν μπορεί κανείς να κλέψει τροφή, όταν δε θα μπορεί να την αγοράσει. Απάντησε έτσι: Αν κλέψεις, θα παραβείς μία από τις δέκα εντολές. Όποιος ενεργεί έτσι, ακόμη και έτσι δέχεται τον Αντίχριστο.

Ο πιστός άνθρωπος πρέπει να ελπίζει στο Θεό. Ο Κύριος στους έσχατους χρόνους θα ενεργεί τέτοια θαύματα, ώστε ένα φυλλαράκι από το δέντρο θα φθάνει για τροφή ενός μηνός. Στ’ αλήθεια. Ο πιστός άνθρωπος θα σταυρώνει τη γή, και εκείνη θα του δίνει ψωμί. Αν βιάσουν ένα κορίτσι, το διακορεύσουν χωρίς τη θέληση του, αυτό ενώπιον του Θεού θα παραμείνει παρθένος.

Έτσι θα γίνει και με το χάραγμα του Αντιχρίστου. Αν δώσουν το χάραγμα ενάντια στη θέληση του ανθρώπου, αυτό δεν θα ενεργεί επάνω του. Στο Ευαγγέλιο είναι γραμμένο ότι παντού θα γίνονται διωγμοί αλλά και θλίψη σε όποιον προδίδει το Ευαγγέλιο. Θα έρθει καιρός που θα είναι απαραίτητο να φύγετε στα βουνά, μόνο να μην το κάνετε ένας-ένας.Ομαδικά να φεύγετε στα βουνά και στα δάση.

TON KAΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΡΙΟ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 2) ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ




2. ΠΟΤΕ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ
https://youtu.be/dnWjc9Ptt0Y
 
3. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
https://youtu.be/SlUgQGDqUfE

____________________

Κάποιοι είδανε την προχθεσινή συνέντευξη του Μεσογαίας και φρίξανε.

Του έστειλαν την παρακάτω επιστολή, η οποία μας εστάλη από μια πρεσβυτέρα 

Άκουσα, με μεγάλη προσοχή, την συνέντευξή σας στην δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη. Δηλώσατε, μεταξύ άλλων, πως η χειρότερη πράξη είναι να κρίνετε την Εκκλησία και τη Σύνοδο, που είναι εγγυήτρια και είπατε: «Αν γίνει λάθος ή κάτι διαφορετικό από αυτό που εγώ σκέφτομαι, με μεγάλη μου εσωτερική ανάπαυση, που ελευθερώνει την ψυχή μου, προκρίνω την Εκκλησία και ψηφίζω το λάθος!» 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! ΠΑΝΕ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!


Ακούστε όσα συγκλονιστικά αποκαλύπτει ο Μάκης Βραχιολίδης στην εκπομπή του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, αλλά και τα επιχειρήματα που επιστρατεύει ο καλεσμένος του, πρώην Εισαγγελέας
Ιωάννης Σακκάς (και επικεφαλής στο Κίνημα Δικαιοσύνης), αναφορικά με τον στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταργήσει τη Θεία Κοινωνία. 


Δημήτρης Νατσιός: Ὁμιλία γιά τήν ἅλωση τῆς Πόλης


Μία ὁμιλία τοῦ ἀγωνιστὴ δάσκαλου καὶ θεολόγου Δημήτρη Νατσιοῦ.

Ἐκφωνήθηκε το 2012

Οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης φωτίζουν κάθε βράδυ τα σύνορα στον Έβρο


Στο πλευρό του στρατού και της αστυνομίας βρίσκονται οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης. Βρήκαν τρόπο να φωτίζουν κάθε βράδυ τα σύνορα στις Φέρες, όπου βρίσκεται και η γνωστή πλέον περιοχή Μελισσοκομείο.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης στέκονται στο πλευρό του στρατού και της αστυνομίας. 

Εκείνες τις δύσκολες ημέρες του Φεβρουαρίου, αγρότες-μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κάθε βράδυ έβγαιναν οργανωμένα με τα τρακτέρ τους, προκειμένου να φωτίζουν τα σύνορα και τα περάσματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών στον Έβρο.

«Το κάναμε οργανωμένα τότε και βγαίναμε. Και για εμάς ήταν πρωτόγνωρο να βλέπουμε αυτές τις εικόνες με τόσους μετανάστες» είπε στο Sputnik ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Αλεξανδρής. 

Οι Μάσκες Έπεσαν Σφιχταγκαλιασμένοι Και Χειροκροτώντας Καταψήφισαν Την Άρσης Ασυλίας Των Βουλευτών Που Ψήφισαν Την Συμφωνία Των Πρεσπών Κορόιδο Έλληνα Προδότες Όλοι!


Αποκαλύφτηκαν οι πραγματικές προθέσεις των δήθεν Μακεδονομάχων της Νέας Δημοκρατίας που άρπαξαν την ψήφο του Ελληνικού Λαού στις Εκλογές, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία κάκκιστη και επιβλαβές για τα Εθνικά μας συμφέροντα όπως μας έλεγαν, αλλά όταν ανέβηκαν στην εξουσία την τηρούν και την εφαρμόζουν κατα γράμμα!

Οι Μάσκες τώρα έπεσαν, και δέν υπάρχει καμία δικαιολογία ως προς την Μαζική Προδοσία της πλειοψηφίας των Ελληνικών Κομμάτων στην Βουλή,για την Συμφωνία των Πρεσπών, αφού απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία και με 207 ψήφους, στην Ολομέλεια της Βουλής, οι αιτήσεις άρσεις ασυλίας κατά του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και 52 ακόμα εν ενεργεία Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κυρώσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στη Βουλή, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θεόκλητος Ρουσάκης: 29η Μαΐου 1453, ὁ τελευταῖος Αὐτοκράτορας τοῦ Βυζαντίου προτρέπει καί σήμερα:


''...παρακαλῶ ὑμᾶς ἵνα στῆτε ἀνδρείως καὶ μετὰ γενναίας ψυχῆς.....''

Θεόκλητος Ρουσάκης
Θέση ξεχωριστὴ γιὰ τὴν ἱστορία τῆς Ρωμιοσύνης καὶ γιὰ τὴν ἑλληνικὴ ψυχὴ κατέχει ἡ 29η Μαΐου. Φέρνει στὸ νοῦ μας τὴν ἀποφράδα Τρίτη τοῦ 1453, ποὺ σήμανε τὴν πτώση, τῆς Βασιλίδος τῶν Πόλεων, ἡ ὁποία τεῖχος καὶ προστασία της, εἶχε τὴν Παναγιά μας. 

Ὁ ἱστορικὸς μας Κ. Παπαρρηγόπουλος ἐκτιμᾶ ὅτι '' διὰ τῆς ἁλώσεως ταύτης δὲν ἔπεσε μόνη ἡ κυριευθεῖσα πόλις, δὲν ἔπεσε μόνη ἡ καταλυθεῖσα βασιλεία, ἀλλ᾿ ἐπὶ χρόνον μακρὸν ἐπεσκιάσθη κόσμος ὁλόκληρος πραγμάτων καὶ δογμάτων, ὁ κόσμος ὁ ἑλληνικός ''.

Ὅμως καὶ τὰ πιὸ θλιβερὰ γεγονότα ἔχουν τὴ θετικὴ προσφορά τους, ὅταν τὰ μελετοῦμε καὶ εἴμαστε πρόθυμοι νὰ ἀποδεχθοῦμε τὰ σωτήρια μηνύματά τους. Ἀναζητῶντας αὐτὰ τὰ μηνύματα, ἀνασύρουμε ἀπὸ τὶς ἱστορικὲς πηγές, πολύτιμα μαθήματα ποὺ ἀποκαλύπτουν τὰ βαθύτερα αἴτια τῆς πτώσεως.

Τέλος πιὰ οἱ δικαιολογίες γιὰ ὅλους!


τοῦ Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ἱστορίας

Γινόμαστε καθημερινὰ μάρτυρες ἀπίστευτων γεγονότων μέσα στὸν ἐκκλησιαστικὸ χῶρο. Σὰν νὰ ἦρθε αὐτὴ ἡ ἱστορία μὲ τὸν κορωνοϊὸ καὶ νὰ προκάλεσε ὄχι ἁπλῶς κάποια ἀποκαλυπτήρια, ἀλλὰ μία σαρωτικὴ καὶ ἐν μέσῳ ἐκκωφαντικῶν κρότων ἁλυσιδωτῇ κατάρρευση ἀπὸ κάθε λογῆς μάσκες καὶ παραπετάσματα. 

Καὶ ὅλα δείχνουν πὼς αὐτὴ ἡ κατάρρευση (καὶ μαζί της ἡ ἀποκαθήλωση προσώπων καὶ καταστάσεων) θὰ συνεχιστεῖ γιὰ πολὺ καιρὸ ἀκόμη.

Γιατί βέβαια δὲν ἦταν ἁπλῶς ἡ ὀδύνη καὶ ἡ ντροπὴ τῶν κλειδαμπαρωμένων ἐκκλησιῶν ἐπὶ δύο ὁλόκληρους μῆνες. Τώρα ποὺ ὑποτίθεται πὼς οἱ ναοὶ ἄνοιξαν, γίνονται πράγματα ἐξίσου ἢ καὶ ἀκόμη πιὸ ἐξωφρενικά. 

Ἀλλοῦ στήνονται θερμικὲς κάμερες γιὰ θερμομέτρηση τῶν πιστῶν. Ἀλλοῦ διανέμονται μάσκες στὴν εἴσοδο καὶ συσκευασμένα ἀντίδωρα στὴν ἔξοδο. Ἀλλοῦ ἡ ἀπολύμανση εἶναι πιὸ σχολαστικὴ κι ἀπὸ λοιμοκαθαρτήριο. Ἀλλοῦ βλέπουμε εἰκόνες σεσημασμένες μὲ κόκκινες κορδέλες γιὰ νὰ ἀποτρέπεται ἡ προσκύνηση. 

Ἅγιος Παΐσιος: Συμπεριφορὰ μὲ διάκριση


– Γέροντα, ὅταν βλέπουμε κάποιον νὰ συμπεριφέρεται ἄσχημα, πρέπει νὰ τοῦ ποῦμε κάτι;

– Ἀνάλογα μὲ τὸ τί ἄνθρωπος εἶναι. Χρειάζεται πολλὴ διάκριση καὶ θεῖο φωτισμὸ στὴν ἐποχή μας. Δὲν εἶναι εὔκολο νὰ σᾶς πῶ. Σὲ μιὰ περίπτωση, ὅπως ἔχω δεῖ, ὑπάρχουν πεντακόσιες ὑποπεριπτώσεις. 

Εἶναι μερικοὶ ποὺ μποροῦν νὰ διορθωθοῦν καὶ ἄλλοι ποὺ δὲν διορθώνονται, καὶ μὲ μιὰ δική μας παρατήρηση μπορεῖ νὰ ἀντιδράσουν. Ἰδίως ἂν κάποιος ἔχη ἐγωισμὸ καὶ τὸν θίξης, ἀντιδρᾶ ἄσχημα. Ἐνῶ καταλαβαίνει πολλὲς φορὲς ὅτι σφάλλει, ἀπὸ ἐγωισμὸ δὲν ὑποχωρεῖ. 

Καὶ ὅταν τὰ ἐλατήριά μας δὲν εἶναι ἁγνά, δηλαδὴ μαζὶ μὲ τὸ ἐνδιαφέρον ὑπάρχη καὶ ὑπερηφάνεια, καὶ ἡ ἀγάπη δὲν εἶναι καθαρή, δημιουργεῖται στὸν ἄλλο μεγάλη ἀντίδραση.

Ὅταν ἐλέγχουμε κάποιον ἀπὸ ἀγάπη, μὲ πόνο, εἴτε τὴν καταλαβαίνει ὁ ἄλλος τὴν ἀγάπη μας εἴτε ὄχι, ἡ ἀλλοίωση γίνεται στὴν καρδιά του, ἐπειδὴ κινούμαστε ἀπὸ καθαρὴ ἀγάπη. 

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2020

Ἡ Ἁγία Θεοδοσία ἡ Παρθενομάρτυς

 
Πνίγει θαλάσσης Θεοδοσίαν ὕδωρ,
Τρέφει δὲ Χριστὸς εἰς ἀναψυχῆς ὕδωρ.
Εἰκάδι Θεοδοσίην ἐνάτῃ πέφνε ῥεῦμα θαλάσσης.

Ἡ Ἁγία Παρθενομάρτυς Θεοδοσία καταγόταν ἀπὸ τὴν Τύρο τῆς Φοινίκης καὶ ἄθλησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορος Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.). Σὲ ἡλικία δέκα ὀκτὼ ἐτῶν διέπρεπε τόσο γιὰ τὴν εὐσέβεια, ὅσο καὶ γιὰ τὸ ζῆλο της ὑπὲρ τῆς Χριστιανικῆς πίστεως, διαδίδοντας αὐτὴ μεταξὺ τῶν εἰδωλολατρισσῶν γυναικῶν καὶ ἑλκύοντας πολλὲς ἀπὸ αὐτές. Κατὰ τὸ πέμπτο ἔτος τῶν διωγμῶν, βρισκόμενη στὴν Καισάρεια τῆς Παλαιστίνης, συνελήφθη καὶ δέσμια ὁδηγήθηκε ἐνώπιον τοῦ ἄρχοντος Οὐρβανοῦ. 

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

"Ἡ σημασία τοῦ Πνευματικοῦ στόν σύγχρονο διωγμό" Συνέντευξη μέ τόν π. Σάββα Ἁγιορείτη (2/4)


Μία τετραμερῆς συνέντευξη τοῦ π. Πέτρου Χίρς μὲ τὸν π. Σάββα Ἁγιορείτη.

Παρακολουθῆστε τὸ δεύτερο μέρος.

Ανεμογεννήτριες: Μικρό το όφελος, μεγάλη η καταστροφή λένε οι επιστήμονες…


Ανεμογεννήτριες: Μικρό το όφελος, μεγάλη η καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Έντονα αμφισβητείται πλέον η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη χρονική στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες ανεμογεννήτριες είναι απογοητευτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά:

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης GREEN PLANET: «η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη!»

Από τα γεγονότα που σχετίζονται με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκύπτει ότι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι’ αυτούς νομοθεσίας.

ΤΣΙΟΡΔΑ Δεν θα ξεχάσω ποτέ... το αγγελικό σου πρόσωπο. Γράφει ο Δαβίλλας Παναγιώτης


Κορόιδεψες ακόμη και εμένα για 10 μέρες, με τρόμαξες γιατί οι γονείς μου είναι ηλικιωμένοι.
Γεννημένος πολιτικός , "κρυμμένος" πίσω από τα πτυχία της ιατρικής. Δεν ξεχνώ ότι τα αφεντικά σου είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Δεν ξεχνώ το σκάνδαλο του 2009 με τα 30 εκατομμύρια εμβόλια για 10 εκατομμύρια Έλληνες. Δεν ξεχνώ τον φόβο που έχεις σκορπίσει στους Έλληνες και παθαίνει ο κόσμος κρίσεις πανικού....

Δεν ξεχνώ τα εμβάσματα που βγήκαν στο διαδίκτυο απο τις φαρμακευτικές που πήρες!!

Δεν ξεχνώ την πρόσληψη επιστήμονα ιατρού με λήξη 31/7.

Δεν ξεχνώ ότι έκλεισες τα μαγαζιά και θα υποφέρουμε όλοι.

Ερμηνεύοντας την Ανάληψη του Κυρίου


Μετά την ένδοξη Ανάστασή Του ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός δεν εμφανίσθηκε πάλι στον κόσμο, παρά μόνο στους μαθητές Του και τους πλησιέστερους ανθρώπους Του· τους εμφανίσθηκε μερικές φορές μέσα σε διάστημα σαράντα ημερών με το ένδοξο σώμα Του παρηγορώντας τους, διδάσκοντάς τους και αποσαφηνίζοντάς τους το μυστήριο της θείας Οικονομίας.

Και όταν οι μαθητές ήσαν συγκεντρωμένοι στην Ιερουσαλήμ, τους εμφανίσθηκε ο Κύριος για τελευταία φορά, λέγοντάς τους: «Ειρήνη υμίν». Αφού τους καθησύχασε, διότι ήδη ήσαν ταραγμένοι, και έφαγε μπροστά τους «μέρος οπτού ιχθύος και από μελισσίου κηρίου» (Λουκ. 24:42), τους οδήγησε έξω στο όρος των Ελαιών, που ήταν πλησίον της Βηθανίας. 

Εκεί τους παρήγγειλε να παραμείνουν στην Ιερουσαλήμ έως ότου λάβουν «δύναμιν εξ ύψους», κατόπιν ύψωσε τα χέρια Του και τους ευλόγησε, και την ίδια στιγμή υψώθηκε στον ουρανό, αφού περιβλήθηκε από ένα φωτεινό σύννεφο.

Στα έσχατα θα σου βάζουν χημικά μέσα σου για να παραλύει ο νους, η βούληση και τὸ συναίσθημα ( Πάτερ Αθανάσιος Μυτιληναίος )



(Τὴν περίοδο) τῶν διωγμῶν ἀγαπητοί μου, ἦταν βέβαια ἕνα βασανισμὸς τοῦ σώματος φρικώδης ὅμως δὲν ὑπῆρχε ἐπηρεασμὸς τοῦ νοῦ καὶ τῆς ψυχῆς. Ἐνῶ στὰ μαρτύρια τῶν ἐσχάτων θὰ ἔχουμε ἐπηρεασμὸ καὶ τῆς ψυχῆς καὶ οἱ μέθοδοι θὰ εἶναι σατανικότερες.

Γιατί; Διότι θὰ σοῦ βάζει χημικὰ πράγματα μέσα σου καὶ θὰ σοῦ παραλύει τὸ νοῦ, τὴ βούληση, θὰ σοῦ παραμορφώνει τὸ συναίσθημα καὶ θὰ σοῦ ἀποπροσανατολίζει τὸ νοῦ. Αὐτὰ ἐδοκιμάστηκαν στὴν ἐποχή μας, εἶναι πασίγνωστα αὐτά.

Συνεπῶς πὼς θὰ μπορέσεις νὰ ὁμολογήσεις Χριστὸν καὶ νὰ μὴν προσκυνήσεις τὸν ἀντίχριστον; Φοβερὸν τὸ μαρτύριον! Γι’ αὐτὸ εἶναι ἀνάγκη ἡ φυγή! Θὰ τὸ πῶ ἄλλη μία φορά. 

Εἶναι ἀνάγκη ἡ φυγή! Διότι σὲ αὐτὸ τὸ μαρτύριο δὲν ξέρουμε ἂν μπορέσουμε, ὄχι νὰ αντέξουμε, ἀλλὰ πὼς θὰ τεθοῦμε ποιὰ θὰ εἶναι ἡ διάθεσή μας ὅταν μᾶς βάλουν χημικὰ πράγματα μέσα μας.

Θαύμαστη εμφάνιση του Προφήτη Ηλία σε στρατιώτη



Συνομιλώντας στις 20 Ιουλίου 1972 με τον αδελφό Θεόκτιστο από την Ήπειρο, με ρώτησε αν άκουσα ένα αξιόλογο θαύμα...που έγινε πριν δεκαπέντε χρόνια στα Γιάννενα από... τον προφήτη Ηλία σε ένα στρατιώτη που φύλαγε σκοπός σε ένα στρατώνα. 

Του είπα ότι δεν το άκουσα και τον παρακάλεσα να μου το διηγηθεί να το σημειώσουμε σε δόξα του προφήτη Ηλία .

-Άκουσε μου, λέγει. Ένας στρατιώτης φύλαγε σκοπός σε ένα στρατώνα και τα μεσάνυχτα περίπου άκουσε βήματα άνθρωπου που τον πλησίαζε . Ο στρατιώτης υπέθεσε ότι ήταν έφοδος αξιωματικών και, όπως είναι συνήθεια, πήγαιναν να δουν αν είναι ξύπνιος ή κοιμάται κ.λπ.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2020

Της Αναλήψεως


Ἐκ δεξιᾶς κάθισας πατρικῆς Λόγε,
Μύσταις παρασχὼν πίστιν ἀσφαλεστέραν.
«Ὁ Κύριος ἀνελήφθη εἰς οὐρανούς, ἵνα πέμψῃ τὸν Παράκλητον τῶ κόσμω, οἱ οὐρανοὶ ἡτοίμασαν τὸν θρόνον αὐτοῦ, νεφέλαι τὴν ἐπίβασιν αὐτοῦ, Ἄγγελοι θαυμάζουσιν, ἄνθρωπον ὁρῶντες ὑπεράνω αὐτῶν, ὁ Πατὴρ ἐκδέχεται, ὃν ἐν κόλποις ἔχει συναϊδιον, Τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον κελεύει πᾶσι τοὶς Ἀγγέλοις αὐτοῦ, Ἄρατε πύλας οἱ ἄρχοντες ἡμῶν, Πάντα τὰ ἔθνη κροτήσατε χείρας. ὅτι ἀνέβη Χριστός, ὅπου ἣν τὸ πρότερον».

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Γελάσιος μοναχός Σιμωνοπετρίτης (1904-1987)


Στις Φώκιες της Μικρασίας, πρωτοείδε τον ήλιο ο γέρων Γελάσιος. Γεννήθηκε το 1904 και μέχρι τον φρικτό διωγμό του 1922 γαλουχήθηκε με τα νάματα και τις παραδόσεις της μικρασιατικής ευσέβειας. Μικρός πήγαινε στα εξωκκλήσια των νησιών που ήταν μπροστά στο λιμάνι κι' όταν γύριζε ρωτούσε τη μητέρα του: - Μάννα, ποια είναι η γυναίκα που κρατάει το παιδί στην αγκαλιά της μέσα στην εκκλησία;

- Η κυρά Παναγιά, απαντούσε εκείνη γλυκά, με τον αφέντη τον Χριστό.

"Περί τῆς δῆθεν μετάδοσης ἱοῦ στόν Ἱερό Ναό" Συνέντευξη μέ τόν π. Σάββα Ἁγιορείτη (1/4)


Μία τετραμερῆς συνέντευξη τοῦ π. Πέτρου Χίρς μὲ τὸν π. Σάββα Ἁγιορείτη.

Παρακολουθῆστε τὸ πρῶτο μέρος.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝHΤΑΙ ΜΑΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Ὁ ἀγωνιστής, Ὀρθόδοξος Ἕλληνας ἱεράρχης π. Αυγουστῖνος Καντιώτης εἶχε πολὺ ψηλὰ τὸ Δημοκρατικὸ πολίτευμα. Ἕναν κυβερνήτη παραδέχονταν, τὸν Καποδίστρια. Γιὰ τοὺς σημερινοὺς πολιτικοὺς ἔλεγε:

«Λόγῳ τῆς μεγάλης μου ἡλικίας, ἔζησα κάτω ἀπὸ ὅλα τὰ καθεστώτα, δικτατορικά, δημοκρατικά, βασιλικά και διαπίστωσα ότι όλοι οι πολιτικοί μας είναι ίδιοι, μόνο γραβάτα αλλάζουν. Άλλοι φορούν γαλάζια γραβάτα, άλλη πράσινη, άλλη κόκκινη και άλλη μαύρη».

Ο σεβάσμιος ἱεράρχης σε μια σύναξη, για να δείξει οτι βρισκόμαστε υπό ξένη κατοχή στην Ελλάδα, έλεγε: 

«Εκλέγουμε υπουργούς πρωθυπουργούς, προέδρους δημοκρατίας, αλλά αυτοί δεν υπηρετούν τον λαό, που τους εκλέγει, αλλά τις ξένες σκοτεινές δυνάμεις, που μισοῦν την ΕΛΛΑΔΑ!!!

Πόσο δίκαιο είχε, το καταλαβαίνουμε σήμερα επι κυβερνήσεως Μητσοτάκη.