Λίγο πριν τον τελικό έκανε τον γύρο του διαδικτύου σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο (όπως γίνεται συνήθως), η είδηση περί τα δήθεν ρατσιστικά σχόλια που έκανε ο πρώην προπονητής της Κροατίας Ιγκόρ Στίματς για το γαλλικό ρόστερ.
Σε post στο Facebook έγραψε ο Στίματς: «Αναρωτιέμαι αν κανείς ξέρει κόντρα σε ποιόν παίζουμε στον τελικό» απαριθμώντας 13 ποδοσφαιριστές της εθνικής Γαλλίας, οι οποίοι έχουν ρίζες από την αφρικανική ήπειρο. Τέλος σχολίασε:
«Αντιμετωπίζουμε τη γαλλική δημοκρατία και την αφρικανική ήπειρο. Ένα δισεκατομμύριο κόντρα σε 4 εκατομμύρια». Μάλιστα, παρέθετε την λίστα με τα σχετικά ονόματα και δίπλα τις σημαίες από τις χώρες καταγωγής τους.
Όσοι ακόμα έχουν μυαλό και σκέφτονται και δεν το έχουν παραδώσει στους "διαμορφωτές γνώμης" και μπορούν και κρίνουν με βάση αυτά που διαβάζουν και όχι με βάση αυτά που τους «ερμηνεύουν» οι διαμορφωτές, καταλαβαίνουν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έκανε κάποιο «ρατσιστικό» ή υποτιμητικό ως προς την φυλή σχόλιο για τους αφρικανικής καταγωγής παίκτες της γαλλικής ομάδας, αλλά είπε τα αυτονόητα.
Την ωμή πραγματικότητα. Την αλήθεια. Αλλά στους καιρούς της τυραννίας της πολιτικής ορθότητας η αλήθεια είναι «ρητορική μίσους».
Και τα είπε αυτά προφανώς ο άνθρωπος για να καταδείξει το άνισο της μάχης που θα έδινε η χώρα του. Όμως αυτό για τους σαλτιμπάγκους των mainstream media είναι «ρατσιστικό παραλήρημα»!!!
Φυσικά, για να μην αμφισβητηθεί η «ερμηνεία» των σχολίων του Κροάτη, οι «ειδήμονες» ως «απόδειξη» ανέσυραν από το παρελθόν την συνεργασία των ναζί με τους Κροάτες και μπλα μπλα μπλα.
Δεν αξίζει νομίζω να σχολιάσουμε το κενό αέρος που έχουν στο κεφάλι τους τα άτομα αυτά. Και Κροάτης να μην ήταν, αρκεί ότι ήταν Λευκός Ευρωπαίος για να αποδειχτεί ο «ρατσισμός» του. Αυτά είναι γνωστά.
Και δεν πέρασαν ούτε δύο ημέρες για να φανεί η υποκρισία τους, η οποία είναι δομικό στοιχείο της ψυχοσύνθεσής τους.
Μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου λοιπόν, ξεσάλωσαν (αναμενόμενο) όλοι οι προπαγανδιστές της «πολυμορφίας» και οι οραματιστές του τέλους των λευκών ευρωπαϊκών λαών. Είδατε; Νίκησε η «πολυμορφία». Είδατε; Νίκησε «η Ευρώπη των μεταναστών» και μπλα, μπλα, μπλα.
Ο τίτλος της Paris Match όμως το είπε πιο ξεκάθαρα: "Η Αφρική είναι επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια του ποδοσφαίρου"!
Δηλαδή ό,τι ακριβώς είχε πει ο κακόμοιρος Κροάτης! Ότι απέναντί της η ομάδα της μικρής χώρας του δεν είχε μόνο την Γαλλία, αλλά και την Αφρική! Παραθέτοντας μάλιστα εικόνα με τα σχετικά ονόματα και τις χώρες καταγωγής τους μέσα στην αφρικανική ήπειρο!
Γράφει χωρίς κανένα δισταγμό λοιπόν και χωρίς φόβο μήπως κανείς την κατηγορήσει για «ρατσισμό» η Paris Match : η νίκη της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 είναι επίσης μια νίκη για την αφρικανική ήπειρο, από την οποία έχουν έρθει 14 παίκτες, (έπεσε σε έναν έξω ο "ρατσιστής" Κροάτης) που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των επιλογών του Didier Deschamps.
Ερώτηση αφελής: εάν το έπαιρνε η Κροατία, να υποθέσουμε ότι η είδηση θα ήταν ως εξής: η ήττα της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 είναι επίσης μια ήττα για την αφρικανική ήπειρο, από την οποία έχουν έρθει 14 παίκτες, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των επιλογών του Didier Deschamps;;;
Συνεχίζει η Paris Match :
Από τους έντεκα παίκτες που ξεκίνησαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Μόσχα, πέντε είναι αφρικανικής καταγωγής. Και ιδού: Kylian MBappe (μισός Αλγερινός, μισός Καμερουνέζος), Samuel Umtiti (γεννημένος στο Καμερούν), Πολ Πογκμπά γεννήθηκε από γονείς που προέρχονται από την Γουινέα, N’Golo Kanté με γονείς από το Μάλι και Blaise Matuidi, με πατέρα από την Αγκόλα και μητέρα από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Άρα δέκα αφρικανικές χώρες συμμετείχαν στην ομάδα του Didier Deschamps.
— HBD Katrina Kaif 🎉🎊 (@KattyStanner) 10 Ιουλίου 2018
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου μπήκε ο μισός Κονγκολέζος Steven Nzonzi και στη συνέχεια μπήκε ο Nabil Fekir του οποίου οι γονείς είναι από την Αλγερία και ο Corentin Tolisso, που ο πατέρας του είναι από το Τόγκο. Η υπόλοιπη ομάδα έχει έξι παίκτες από την αφρικανική ήπειρο: Steve Mandanda που γεννήθηκε στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Benjamin Mendy με γονείς από τη Σενεγάλη, Presnel Kimpembe με γονείς από το Κονγκό και την Αϊτή, ο Adil Rami με μαροκινούς γονείς, ο Djibril Sidibé με γονείς από το Μάλι και ο Ousmane Dembele, με καταγωγή από το Μάλι, τη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία.
Ο Didier Deschamps σε συνέντευξη Τύπου καυχήθηκε ότι "πάντα ήταν πλούτος (προφανώς οι παίκτες αφρικανικής καταγωγής) για το γαλλικό ποδόσφαιρο και τον γαλλικό αθλητισμό".
Στο τέλος του άρθρου, η Paris Match γράφει, σχεδόν κλαίγοντας από συγκίνηση: Η ιστοσελίδα RunRepeat έγραψε "η ποικιλομορφία κάνει το Παρίσι παγκόσμιο πρωταθλητή".
«Τριβέλι Πᾶνος»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου