Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Η Ιστορία θα περιποιηθεί καλά όσους βουλευτές ετοιμάζονται να στηρίξουν και στο Κοινοβούλιο το αίσχος των Πρεσπών

Σύγχρονοι εφιάλτες με πολιτική άποψη!

Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Τον Οκτώβριο του 2017 ο Eλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, επισκέφτηκε την Ουάσινγκτον, οπότε οι Ελληνες υπουργοί, βουλευτές και πολίτες ακούσαμε πρώτη φορά από το στόμα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ ότι η Ελλάδα θα πληρώσει 1,5 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 και ότι με τη συμφωνία αυτή θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά μερικές εκατοντάδες Αμερικανοί. Χωρίς το θέμα να έχει περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας, το Υπουργικό Συμβούλιο και το ΚΥΣΕΑ.

Πρώτα το ανακοίνωσε ο Τραμπ και μετά ακολουθήθηκε η αντίστροφη διαδικασία, σαν τον κάβουρα, λες και έπρεπε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι… μπανανία.

Με την επιστροφή του διδύμου Τσίπρα - Κοτζιά από την Ουάσινγκτον έγιναν τα εξής:

• Επίσκεψη Κοτζιά στην Αγκυρα.
• Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων.
• Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας.

Μετά τα παραπάνω ακολούθησαν τα εξής:

• Η κάκιστα οργανωμένη επίσκεψη-φιάσκο Ερντογάν στην Αθήνα, όπου ο αγαπητός Ταγίπ μάς επανέλαβε κατάμουτρα τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας.
• Η έναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του ονοματολογικού με τα Σκόπια.
• Η έναρξη συνομιλιών με την Αλβανία για μια συμφωνία-πακέτο στα ελληνοαλβανικά.

• Η επίσκεψη Ερντογάν έγινε για να προετοιμαστεί το έδαφος και να πειστεί ο Τούρκος πρόεδρος να δεχτεί μια λύση του Κυπριακού. Στόχος του διεθνούς παράγοντα είναι να «λυθεί» το Κυπριακό, να μπει η υπογραφή Ερντογάν, για να ξεκαθαρίσει τι ανήκει σε ποιον στην ανατολική Μεσόγειο και να συνεχιστούν απρόσκοπτα από τούδε και στο εξής οι διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων στην περιοχή.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για την ίδια επιδίωξη που είχε ο διεθνής παράγων με το Σχέδιο Ανάν. Απέτυχε με το Σχέδιο Ανάν, ξαναδοκίμασε στο Κραν Μοντανά, έπρεπε να ξαναδοκιμάσει. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα απέτυχε, όμως η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω. Ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να αναζητεί λύση στο Κυπριακό, κατά πώς εξηγήθηκε παραπάνω. Γι’ αυτό και η επίσκεψη στην Αγκυρα, τον επόμενο μήνα.

Παρότι η πρώτη συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ έλαβε χώρα στις 14/6/2017, το… εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη συνομιλιών δόθηκε τις 11 Ιανουαρίου 2018, όταν ο Ελληνας ΥΠΕΞ αιφνιδίως ανακοίνωνε ότι θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ, χωρίς να αναφέρεται ούτε η ώρα ούτε… ο τόπος της συνάντησης!

Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών έγινε δύο ημέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ (και επικεφαλής του αλβανικού συγκυβερνώντος κόμματος) Μπουγιάρ Οσμάνι και έξι ημέρες πριν από την έλευση στα Σκόπια του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αλλεπάλληλες συναντήσεις, με τη συμμετοχή σε κάποιες απ’ αυτές του Μάθιου Νίμιτς, για να φτάσουμε στις 17 Ιουνίου 2018, ημέρα υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μέχρι τότε δεν είχαμε ενημέρωση για το είδος και το περιεχόμενο της συμφωνίας ούτε της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας ούτε του Υπουργικού Συμβουλίου ούτε των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Δηλαδή, για τη συμφωνία ήξεραν οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί των Σκοπίων, οι Αλβανοί της Αλβανίας και ενδεχομένως του Κοσσυφοπεδίου και δεν γνώριζαν τίποτα οι Ελληνες πολιτικοί, βουλευτές και πολίτες.

Να θυμίσω στους αναγνώστες μας ότι πριν από την υπογραφή της για τη συμφωνία ενημερωνόμασταν από δημοσιεύματα κυρίως του αλβανικού Τύπου.

Αν αναρωτιέται κανείς ποια διαδικασία ακολουθήθηκε στα Σκόπια, ο Ζάεφ ενημέρωσε πέντε φορές τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των συνομιλιών μέχρι να πάει να υπογράψει στις Πρέσπες και να πει εκείνο το αμίμητο «Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Ελληνες», με τον Ελληνα πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να τον κοιτούν σαν… χάνοι.

Την, Πέμπτη, μία ημέρα μετά την εξευτελιστική διαδικασία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, στην οποία οι αποστάτες από τα κόμματα και τις ιδέες τους έκριναν το αποτέλεσμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς δήλωσε: «Κατά τη δική μου εκτίμηση, η συμφωνία θα πάρει απόλυτη πλειοψηφία και η χώρα δεν θα γίνει ρεντίκολο διεθνώς». Μην τους πιστεύετε ή μάλλον να πιστεύετε τα αντίθετα από εκείνα που λένε.

Η Ελλάδα έγινε «ρεντίκολο διεθνώς» όταν Τσίπρας, Κοτζιάς και Καρυπίδης δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα το «Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Ελληνες», η Ελλάδα εξευτελίστηκε με την επίσκεψη Μέρκελ, λίγες μέρες πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Ελλάδα εξευτελίζεται με τα κοινοβουλευτικά τερτίπια και πραξικοπήματα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες μετά τα Σκόπια και στη χώρα μας, η Ελλάδα εξευτελίζεται γιατί αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικού λαού», κάτι που αρνείται να πράξει η Βουλγαρία, για τους δικούς της λόγους.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα εξευτελίζεται διεθνώς γιατί δεν υπερασπίζεται την Ιστορία της, την ταυτότητά της, τα εθνικά της συμφέροντα, και τα εκχωρεί με μια επαίσχυντη προδοτική συμφωνία στα Σκόπια.

Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης μας το μέγεθος του εξευτελισμού, αρκεί να σκεφθεί ότι στην ίδια Ρηματική Διακοίνωση που έστειλαν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ προβαίνουν σε διευκρινιστικές δηλώσεις ότι «...η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προκαθορίζει εθνότητα» και ότι «η γλώσσα ανήκει στη νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών», όταν αναφέρονται στις συνταγματικές τροποποιήσεις μιλούν για «μακεδονικό λαό και μέρος του αλβανικού λαού, του βλαχικού λαού, του τουρκικού λαού» που κατοικεί στη χώρα.

Δηλαδή, μας εμπαίζουν μέσα στο ίδιο το έγγραφο. Από τη μια βάζουν δύο διευκρινίσεις, όπως τους τις έδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, για να έχουν επιχειρήματα και να κρύψουν την επιχειρούμενη προδοσία οι βουλευτές που θα ψηφίσουν την επαίσχυντη συμφωνία και, από την άλλη, μιλάνε φόρα παρτίδα για «μακεδονικό λαό». Οσο για τον άλλον εμπαιγμό, τι είναι αυτό με τη «νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών»; Υπάρχει μέλος σε «νοτιοσλαβική οικογένεια» με μακεδονική ταυτότητα;

Πολλοί βουλευτές μιλούν για πολιτική άποψη όταν θέλουν να επιχειρηματολογήσουν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας. Και ο Εφιάλτης, αν ζούσε, κάτι τέτοιο θα έλεγε: «Aπό πολιτική άποψη κι εγώ οδήγησα τους Πέρσες μέσω Καλλίδρομου όρους στα νώτα των 300 Σπαρτιατών και των 700 Θεσπιέων».

Μόνο που από τότε κανείς Ελληνας δεν διανοήθηκε να δώσει στο παιδί του το όνομα Εφιάλτης.

Τώρα ετοιμάζονται να μπουν στον κατάλογο 152 βουλευτές.

Θα τους περιποιηθεί καλά η Ιστορία, να είναι σίγουροι.

Σημείωση: Για όσους έχουν αμφιβολία ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση και ότι τα δώσαμε όλα, χωρίς να πάρουμε τίποτα, παραθέτουμε το τηλεγράφημα της 29ης Ιουλίου 2008 της Αμερικανίδας πρεσβευτού στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, το οποίο παρουσιάζει τα συμπεράσματά της από τις επαφές με τη σκοπιανή ηγεσία. Το τηλεγράφημα τιτλοφορείται «Μακεδονία/Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας».

«Στοιχεία της Λύσης»: «ΟΝΟΜΑ: Republic of Northern Macedonia (ή Republic of North Macedonia)

- Ταυτότητα: Η γλώσσα και η εθνικότητα θα αποκαλούνται μακεδονική, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει με σιωπηρούς χειρισμούς… Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η εθνικότητά τους θα συνέχιζαν να ονομάζονται μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».


dimokratianews,18.01.2019

Πηγή:https://agonasax.blogspot.com/2019/01/blog-post_48.html
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου