Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Πώς μπόρεσε η χώρα μας να λησμονήσει τις θηριωδίες των ΝΑΖΙ; Ντροπή που δεν ξεπλένεται ούτε με το Νιαγάρα!

 

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
 
Όσο και αν είναι απίστευτο, ντροπιαστικό, εξευτελιστικό και απορριπτέο, όμως έμελλε να το ζήσουμε και αυτό! Πριν μερικές ημέρες, στην Γ΄ Επιτροπή του ΟΗΕ εμφανίστηκε, όπως κάθε χρόνο, ψήφισμα για την καταδίκη του ναζισμού. Όμως σύσσωμη η Δύση (άκουσον- άκουσον), και φυσικά μαζί και η Ελλάδα το καταψήφισαν! Η Τουρκία (αξιοπρεπώς!!) άπεχε της ψηφοφορίας και μόνο το Ισραήλ σεβάστηκε τη μνήμη του ολοκαυτώματος με την ψήφο του.
 
Αλλά, πώς άραγε εξηγείται αυτό το τερατώδες συμβάν; Πώς μπόρεσε η χώρα μας να λησμονήσει τις θηριωδίες των ΝΑΖΙ, τις εκατοντάδες των συμπολιτών μας που τυραννήθηκαν και θανατώθηκαν, την ολοκληρωτική καταστροφή της οικονομίας μας, το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο, την καταλήστευση των αρχαιολογικών μας θησαυρών, τα σκελετωμένα παιδιά και τα πτώματα των ανθρώπων στους δρόμους, που πέθαιναν από πείνα; 
 
Απίστευτο, αλλά αληθινό! Ο Ναζισμός έλαβε από τη Δύση άφεση αμαρτιών, απλώς και μόνο επειδή η καταδίκη του (όπως κάθε χρόνο άλλωστε) ζητήθηκε από τη Ρωσία. Η οποία Ρωσία, όπως είναι γνωστό, συνέβαλε τα μέγιστα στην ήττα του Άξονος. Δηλαδή, ζούμε καταστάσεις, στις οποίες τα τέρατα του παρελθόντος αγκαλιάζονται από τη Δύση, για να εναντιωθούν από κοινού σε νέα. 
 
Ας ελπίσουμε ότι η ανθρωπότητα δεν θα ξαναζήσει τη φρίκη της ναζιστικής Γερμανίας, του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, παρότι οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους εξαφανίζονται. 
 
‘Όμως, η Ελλάδα με θηλιά στο λαιμό, εδώ και 12 χρόνια, δεν θα μπορεί εφεξής, ακόμη και να ψελλίζει ότι επί 80 και πλέον χρόνια, η Γερμανία δεν έχει καταβάλει τα τεραστίων διαστάσεων πολυσχιδή κατοχικά χρέη της. Και ότι αρνείται να τα συζητήσει, αλλά ωστόσο απαιτεί την καταβολή σε αυτήν των δικών μας χρεών, παρότι αυτά αποτελούν μικρό κλάσμα των δικών της. 
 
Μεγαλόψυχη Ελλάδα! Και τα μεν τραγικά θύματα των Ναζί δεν μπορούν πια να απαντήσουν αν συμφωνούν με την ελληνική ψήφο λησμονιάς, στον ΟΗΕ. Υπάρχουν, όμως και ζώντες, σε αυτή τη χώρα, που επί 12 χρόνια υπόκεινται στα μαρτύρια των, εγκληματικού περιεχομένου, μνημονίων. Αυτοί οι συμπολίτες μας δεν θα έπρεπε να ερωτηθούν αν συμφωνούν με την παραίτηση δικαιωμάτων τους, παρότι η αναγνώρισή τους θα έθετε τέρμα στα δεινά τους; Και, ακόμη, ας υπογραμμιστεί ότι αυτή η γενική διαγραφή των Ναζιστικών εγκλημάτων, στα οποία υπάγεται και η παραίτηση απαίτησης των γερμανικών χρεών, βάζει ταφόπετρα στην όποια ελπίδα ανάπτυξης της Ελλάδας, για δεκαετίες από σήμερα. 
 
Υπάρχει, βέβαια, και η ολομέλεια της Επιτροπής του ΟΗΕ, στην οποία παραπέμπεται τον Δεκέμβριο, το επίμαχο ψήφισμα. Αλλά, το σκοτάδι είναι τόσο πυκνό, γύρω από το Διεθνές Δίκαιο και τις ευφάνταστες μορφές εφαρμογής του, ώστε, εκτός θαύματος, να αποκλείεται ανατροπή της αρχικής θέσης της Δύσης.
 

«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. Οι πιο κάτω αριθμοί απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Είναι οι καταγραμμένοι "επίσημα" τότε χωρίς να υπολογίζονται οι άγνωστοι νεκροί, που πέθαναν σε απομακρυσμένες περιοχές ή που εκτελέσθηκαν από τους ΝΑΖΙ, οι οποίοι ισοπέδωσαν όλη την Ελλάδα οι άθλιοι γενοκτόνοι, κλέφτες, ολετήρες, που σήμερα μας παίζουν και τους φίλους για να μην αποζημιώσουν την Ελλάδα ποτέ...
    Ήρθαν
    ντυμένοι φίλοι
    αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
    το παμπάλαιο χώμα πατώντας
    και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους. Απόσπασμα από τον Μέγα Ελύτη

    Βαρύς ήταν ο φόρος του αίματος για την Ελλάδα από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα σε απόλυτα νούμερα και στην πρώτη πεντάδα, παγκοσμίως, σε ότι αφορά τους νεκρούς ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

    Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Σοβιετική Ένωση και Γερμανία που ο μεγαλύτερος αριθμός των νεκρών τους ήταν στα πεδία των μαχών, η Ελλάδα είχε από τις υψηλότερες απώλειες σε άμαχο πληθυσμό λόγω της τριπλής (ιταλικής, γερμανικής και βουλγαρικής) κατοχής. Όπως φαίνεται και από το παρακάτω video του youtube το οποίο δημιουργήθηκε φέτος, η Ελλάδα είχε μεγαλύτερες απώλειες από ότι χώρες που πρωταγωνίστησαν στον πόλεμο, όπως η Ιταλία, Βρετανία και οι ΗΠΑ αλλά και χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό που αντιστάθηκαν στον Άξονα, όπως η Γαλλία.

    Συγκεκριμένα η Ελλάδα με πληθυσμό 7,22 εκατ. πριν μπει στον πόλεμο είχε απώλειες 35.100 ζωών στα πεδία των μαχών, 171,800 από άμαχους που σχετίζονται με πολεμικές δράσεις (π.χ. εκκαθαρίσεις πληθυσμών) ενώ οι απώλειες από τις συνθήκες ασιτίας και κακουχίας εκτιμώνται μεταξύ 300.000 και 600.000.

    Από το άθροισμα των παραπάνω καταλήγουμε σε ένα σύνολο που κινείται μεταξύ μισού εκατομμυρίου και 800 χιλ. ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό μεταφράζεται στο 7- 11,17% του συνολικού πληθυσμού της χώρας πριν εισέλθει στον πόλεμο

    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΟΜΟΙΩΝ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Ελλάδα καημένη, απ όλη την οικουμένη βασανισμένη.

    Στην κατοχή.
    Γυναίκες, άντρες, παιδιά ανθρώπινοι σκελετοί ντυμένοι με κουρέλια έψαχναν απεγνωσμένα στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε και να ξεγελάσουν την πείνα τους: μια κρεμμυδόφλουδα, μια λεμονόκουπα ή κάποιο κόκκαλο για να γλείψουν. Νεκροί σε κάθε γωνιά, καθημερινή εικόνα.
    Αυτά τα μέχρι θανάτου βασανιστήρια διέπραξαν οι ΝΑΖΙ και οι σημερινοί απόγονοι τους νίπτουν τας χείρας τους. Οι άθλιοι και απάνθρωποι και ειρωνικά μας κοιτούν όταν ζητούμε το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η Ελλάδα... πίσω.

    Μπορεί η Κύπρος να μην βίωσε την Γερμανική κατοχή αφού ήταν Αγγλοκρατούμενη, όμως χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι έχασαν την ζωή τους από ΝΑΖΙ στα πεδία μαχών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από πείνα και βασανιστήρια.
    Κύπριοι στρατιώτες, που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου εντοπίζονται στην Κύπρο και σε 71 στρατιωτικά κοιμητήρια και μνημεία πολέμου 23 άλλων χωρών: Αίγυπτος, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ερυθραία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Κένυα, Κίνα, Λίβανος, Λιβύη, Ολλανδία, Πολωνία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σουδάν, Συρία, Τυνησία και Τσεχία. Η μεγαλύτερη διασπορά τάφων Κυπρίων πεσόντων υπάρχει στην Ιταλία, όπου εντοπίζονται «κυπριακοί» στρατιωτικοί τάφοι του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου σε δεκαοκτώ διαφορετικά κοιμητήρια. Στα κοιμητήρια της Ελλάδας είναι θαμμένοι οι περισσότεροι Κύπριοι στρατιώτες, 100 συνολικά, ενώ 79 Κύπριοι εθελοντές είναι θαμμένοι σε δώδεκα στρατιωτικά κοιμητήρια της Αιγύπτου
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΑΥΕΙ.

    Τα σχόλια είναι προς ενημέρωση της φίλης κ. Μαρίας Νεγρεπόντη, η οποία προς τιμή της έθιξε αυτό το ευαίσθητο δραματικό ανθρωπιστικό θέμα. Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή