Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ρωσία, Κίνα και Τουρκία θα κινηθούν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στον ΟΗΕ.


Την προσεχή εβδομάδα, Ρωσία και Κίνα θα προχωρήσουν σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο είνια μόνιμα μέλη, με θέμα συζήτησης την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και η Τουρκία.



Διπλωματικές ρωσικές πηγές δηλώνουν πως η Ρωσία δεν θα υπεισέλθει στις διαδικασίες ολοκλήρωσης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά, η FYROM θα έχει την ίδια μεταχείριση με τη Σερβία στον ΟΗΕ. 


Θα θίξουν είναι η νομική ερμηνεία βάσει του διεθνούς δικαίου, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ενός έθνους ή ενός λαού, ένα θέμα το οποίο έθιξε, ήδη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο» και η σκοπιανή ιστοσελίδα zase.mk.


Από την μεριά του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών τονίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι καν μια συμφωνία, αλλά κάτι που μπορεί να υιοθετήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει άμεση νομική ισχύ.


Συγκεκριμένα, η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία, θα αναφερθούν στο Σύνταγμα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και στο αποτυχημένο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος, που εξέφρασε τη βούληση των πολιτών καθώς και σε εκβιασμούς βουλευτών για την έναρξη των συνταγματικών αλλαγών. 

Η πρωτοβουλία αυτή προβλέπεται να έχει μαζική στήριξη από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, πριν προωθηθούν οι συνταγματικές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν για το νέο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας.


Θα γίνει ενημέρωση προς την κυβέρνηση και προς τον πρόεδρο, ότι οι χώρες τους, ανεξάρτητα από την απόφαση της Συνέλευσης, κατά τη διμερή επικοινωνία και ενώπιον των διεθνών θεσμικών οργάνων, θα χρησιμοποιούν το συνταγματικό όνομα της χώρας, δηλαδή, ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.


Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η υποσημείωση που η Τουρκία υποχρέωσε το ΝΑΤΟ να βάλει, ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας θα αναγνωρίζει το κράτος ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.

Πηγή: https://mknews.eu/
«Πᾶνος» 

4 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε ρωσια κινα και "ΤΟΥΡΚΙΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΥΡΏΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΎΜΦΩΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θυμασαι οτι δεν θα ακυρωθει ΜΟΝΟ το προσυμφωνο : ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
    ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΜΙΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
    Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ
    ΝΑ....ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ
    ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΣΑΧΑΡΑ..!!!
    Η Ε.Ε. ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ...ΤΟΥ Γ'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
    Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ ανώνυμε καλημέρα σε συγχαίρουμε Γιατί στις Λίγες γραμμές που έγραψες είπες μία μεγάλη προφητική αλήθεια την οποία το συντριπτικό ποσοστό των χριστιανών Δυστυχώς δεν τη δέχεται και πολλοί δεν την ξέρουν Θα θέλαμε να μάθουμε το όνομα σου για να έχουμε περαιτέρω επικοινωνία xaifralas pasxalhs είμαι στο Facebook

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστός ο ανώνυμος θα διαλυθούν οι ψευτο χώρες που θέλουν το κακό της Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή