Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Διέρρευσε μυστική οδηγία του ΟΗΕ με την οποία αρνείται να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας


Συμπτωματικά πάντα αυτός που προσπάθησε να αφήσει τη Συρία ΧΩΡΙΣ ανθρωπιστική βοήθεια από τον ΟΗΕ … ήταν o περιούσιος … Jeffrey Feltman. Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ στις υπηρεσίες του Σιωνισμού αλλά και ο ΟΗΕ ολόκληρος … 
 
Εσωτερικό έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών που διέρρευσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρει ότι ο οργανισμός δεν θα παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στη πληγείσα από τον πόλεμο Συρία μέχρι να υπάρξει συμφωνία για «πολιτική μετάβαση». Ο ΟΗΕ είχε αρνηθεί νωρίτερα την ύπαρξη μιας τέτοιας ντιρεκτίβας.

Η «μυστική οδηγία» των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία δημοσιεύθηκε από την ρωσική εφημερίδα Kommersant την Κυριακή. Το έγγραφο δύο σελίδων, που χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2017, καθορίζει το πλαίσιο για «όλους τους φορείς του ΟΗΕ» που λειτουργούν στη Συρία «για να εξασφαλίσουν υποστήριξη και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη σε όλες τις περιοχές της Συρίας».


Σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε, ο ΟΗΕ «θα ήταν έτοιμος να διευκολύνει την ανασυγκρότηση» στη Συρία μόνο όταν υπάρξει «μια πραγματική και χωρίς αποκλεισμούς πολιτική μετάβαση απ’ όλες τις πλευρές». Αυτή η φράση τονίζεται στο κείμενο.

Οι ανησυχίες για το γεγονός ότι ο ΟΗΕ δέσμευσε τη βοήθειά του για μεταπολεμική ανασυγκρότηση στην πολιτική διαδικασία στη Συρία είχαν προηγουμένως παρουσιαστεί από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν από δύο εβδομάδες, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι μια «μυστική οδηγία», η οποία απαγόρευε στις υπηρεσίες του ΟΗΕ να συμμετέχουν στην οικονομική ανάκαμψη της Συρίας, μοιράστηκε από τη Γραμματεία του ΟΗΕ τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Ρώσος υπουργός εξήγησε ότι αρχικά υποψιάστηκε ότι μια τέτοια οδηγία μπορεί να υπήρχε εντός των Ηνωμένων Εθνών μετά την απόρριψη της έκκλησης της Μόσχας για βοήθεια στην αποκατάσταση μερικώς κατεστραμμένων χώρων της παγκόσμιας κληρονομιάς στην κατεστραμμένη αρχαία πόλη της Παλμύρας από την UNESCO.

Διέρρευσε μυστική οδηγία του ΟΗΕ με την οποία αρνείται να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας3

Σύμφωνα με πηγές της Kommersant, το έγγραφο που διέρρευσε γράφτηκε αρχικά από τον πρώην διπλωμάτη των ΗΠΑ Jeffrey Feltman, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως γενικός γραμματέας των ΗΕ για πολιτικές υποθέσεις. Ο ΟΗΕ, εν τω μεταξύ, είχε αρνηθεί την ύπαρξη ενός τέτοιου εγγράφου. 

«Δεν υπήρξε καμία ‘μυστική οδηγία’ που να εκδόθηκε από οποιοδήποτε τμήμα του ΟΗΕ», είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα Stéphane Dujarric, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.


Πηγή: https://grothia.gr/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου