Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ερυθραία: Κοπέλα ξαναζεί τον τρόμο από τις βίαιες διώξεις κατά των Χριστιανών



Φανούρης Ευστράτιος
Facebook 

Θεολόγος – Κοινωνιολόγος
Αρθρογράφος


Μια νεαρή χριστιανή κοπέλα θυμάται πως εκείνη και οι συμμαθητές της απήχθησαν από την αστυνομία ενώ βρίσκονταν μέσα σε Εκκλησία.

Η Σοφία, φοιτήτρια τώρα στην Αυστραλία, υπήρξε ζωντανός μάρτυρας των διώξεων που βιώνουν οι χριστιανοί στην Ερυθραία (χώρα της Βορείου Αφρικής) ακόμη και σήμερα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: Σε ηλικία 8 ετών πήγαινα σε Εκκλησιαστικό σχολείο στην πρωτεύουσα Asmara κάθε Σάββατο έως και τη στιγμή που μια μέρα κατέφθασε η αστυνομία με ένα φορτηγό.

Η Σοφία είχε πληροφορηθεί πως στη χώρα οι Χριστιανοί φυλακίζονταν για την Πίστη τους όμως ποτέ μέχρι τότε δεν είχε βιώσει κάτι αντίστοιχο η ίδια.

Η δασκάλα μου συνέχισε το μάθημα απολύτως ήρεμη, όμως σε λίγα λεπτά δυο αστυνομικοί μας πλησίασαν και διέταξαν να μπούμε στο φορτηγό.

Το φορτηγό ήταν γεμάτο από παιδιά έως και 5 ετών, τα οποία έκλαιγαν, οδηγηθήκαμε σε αστυνομικό τμήμα όπου μας διέταξαν να καθίσουμε στο πάτωμα.

Ένα μεγαλύτερο παιδί προσπάθησε να δώσει κουράγιο στη Σοφία προτρέποντάς την να αρχίσει να προσεύχεται.

Μαζί όλα τα παιδιά προσεύχονταν δυνατά έως τη στιγμή που τους διέκοψε η φωνή του αστυνομικού λέγοντας πως εδώ είναι αστυνομικό τμήμα όχι Εκκλησία.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μαζί με τους υπεύθυνους της ενορίας βρίσκονται ακόμη στη φυλακή έως και σήμερα.

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου