Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

ΔΗΜΗΤΡΗ, να βάλεις τα μεγάφωνα στην Βόρειο Ήπειρο φέτος, να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη στην Ελλάδα !


Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Κονίτσης, κυρός Σεβαστιανός (+1994) αγάπησε όσο λίγοι την Βόρειο Ήπειρο. Έκανε πλήθος θυσιών και αγώνων σε τοπικό και Διεθνές επίπεδο, να ενισχυθεί η εκεί Ελληνική μειονότητα και να γλυτώσει όσο είναι δυνατόν από τους διωγμούς και της Φυλακίσεις του αρχικά του Κομμουνιστικού Καθιεστώτος  και κατόπιν των άλλων Κυβερνήσεων.
 
Κατά τη διάρκεια των μαύρων χρόνων του Κομμουνιστικού άθεου καθεστώτος του Χότζα και του Αλία στην Αλβανία, που η παραμικρή έκφραση θρησκευτικής πίστης τιμωρούνταν είτε με πολυχρόνια εξορία, είτε με θάνατο,  κατόπιν αιτήσεως των Βορειοηπειρωτών, τελούσε τη λειτουργία της Ανάστασης στο ακριτικό Μαυρόπουλο, που είναι ψηλά στο βουνό απέναντι από την Δρόπολη Αργυροκάστρου. 


Οι Bορειοηεπιρώτες παρακολουθούσαν μέσα από τις γρίλιες των παραθύρων, ενώ ο αντίλαλος του ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ έφτανε σ' αυτούς με ισχυρά μεγάφωνα,  που έθετε σε λειτουργία ο ακούραστος συνεργάτης του –ηλεκτρονικός- ο  κος Δημήτρης (παραλείπουμε το επώνυμό του, διότι γνωρίζουμε ότι η δημόσια αναφορά θα προσκρούσει στην ταπεινοφροσύνη που τον διακρίνει).


Αλλά πώς αλλάζουν οι καιροί !


Φέτος η Ελληνική Κυβέρνηση, με αφορμή την ασθένεια του  Κορωνοιού,  απαγόρευσε (ΚΥΑ 23093/06.04.2020) κατά την Μ. Εβδομάδα και την Ανάσταση να ανοίξουν οι Εκκλησίες έστω και για ατομική προσευχή, ούτε να χτυπούν οι καμπάνες! Δεν επιτρέπει ούτε καν να λειτουργήσουν έστω τα μεγάφωνα  για να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη !  


Αντίθετα η Αλβανική Κυβέρνηση ζήτησε τον Μάρτιο του 2020 από τους θρησκευτικούς Ηγέτες να λάβουν μέτρα προστασίας κατά του Κορωνοιού στους Ναούς , αλλά δεν διανοήθηκε καν να απαγορεύσει την ατομική προσευχή στους Ι. Ναούς, ή τα μεγάφωνα στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.


Γι΄ αυτό τον λόγο Δημήτρη θερμά θα σε παρακαλέσουμε φέτος να θέσεις σε ξανά σε λειτουργία τα δυνατά μεγάφωνά σου !   


Είναι πνευματική ανάγκη ! 


Αλλά αυτή την φορά θα τα τοποθετήσεις μέσα στην Βόρειο Ήπειρο. Να κοιτάζουν καλά στην Ελλάδα μας, προς τα αυτιά του Λαού, του Ι. Κλήρου, των Αρχόντων. Να ακούσουμε  εδώ, όλοι εμείς οι αμαρτωλοί και περιφρονημένοι Χριστιανοί, το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝΕΣΤΗ !  
Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την τελευταία Ανάσταση πριν από την πτώση του τυραννικού καθεστώτος στη γείτονα χώρα, στο Μαυρόπουλο το 1990. 



Πηγή:  https://www.tideon.org/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου