Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Ήταν ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία ανθρωπογενής;


Prof. Claudia von Werlhof and Zeitpunkt
 
Τέσσερις ερωτήσεις προς την Claudia von Werlhof σχετικά με τον πόλεμο και την πατριαρχία, τον παγκόσμιο πόλεμο κατά της Μητέρας Γης και τις τεχνικές δυνατότητες πρόκλησης σεισμών. Με σκέψεις από το τελευταίο δοκίμιο της Rosalie Bertell.

Ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία έπληξε για άλλη μια φορά τους εχθρούς των ΗΠΑ. Τώρα συζητείται αν ο σεισμός προκλήθηκε τεχνικά - τα φωτεινά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν από τους αξιωματούχους και το προηγούμενο κλείσιμο ορισμένων αρχών είναι πιθανές ενδείξεις γι' αυτό. Αλλά οι ελεγκτές γεγονότων το αρνούνται. Ποιον υποτίθεται ότι πρέπει να πιστέψετε - αν δεν είστε φυσικός;

Η Rosalie Bertell, η λεγόμενη περιβαλλοντική καλόγρια, ήταν Αμερικανίδα περιβαλλοντική επιστήμονας και νικήτρια του βραβείου Right Livelihood Award - μια διάσημη προσωπικότητα. Πριν από 23 χρόνια έγραψε το βιβλίο "Ο πλανήτης Γη. Το τελευταίο όπλο του πολέμου", στο οποίο καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, αυτή ακριβώς τη δυνατότητα και πρακτική: Τη στρατιωτική χρήση τεχνολογιών που μπορούν να ελέγχουν και να προκαλούν τον καιρό, τις ηφαιστειακές εκρήξεις και τους σεισμούς. Η Rosalie Bertell πέθανε το 2012. Έχει όμως έναν διάδοχο: Η Claudia von Werlhof, ομότιμη καθηγήτρια πολιτικών επιστημών και γυναικείων σπουδών στο Ίνσμπρουκ, επικρίτρια της πατριαρχίας και συγγραφέας πολλών βιβλίων, έγινε η "αναπληρώτρια της Bertell στον γερμανόφωνο κόσμο". Στο τηλεφώνημα απαντά σε τέσσερις ερωτήσεις - παρεμβάλλω ενδιάμεσα δηλώσεις της Rosalie Bertell.

Ναι: είναι θεωρητικά πιθανό ο τουρκικός σεισμός, όσο τρομερός και αν είναι, να προκλήθηκε τεχνητά. Αλλά δεν μπορείτε να το αποδείξετε.
 
Zeitpunkt: Εσείς είστε φεμινίστρια, η Rosalie Bertell ήταν βιομετρικός - πώς βρεθήκατε μαζί;

Claudia von Werlhof: Μετά τον σεισμό στην Αϊτή το 2010, άκουσα ότι μπορεί να είχε δημιουργηθεί τεχνητά. Στη συνέχεια ασχολήθηκα, μελέτησα τα γεγονότα και επίσης τα σχολίασα δημοσίως - και δέχτηκα επίθεση από όλες τις πλευρές γι' αυτό. Στη συνέχεια, η Rosalie Bertell μου έγραψε και επιβεβαίωσε ότι ο σεισμός μπορεί να είχε δημιουργηθεί τεχνητά. Στη συνέχεια διάβασα το βιβλίο της "Ο πλανήτης Γη. Το τελευταίο όπλο του πολέμου" και πήγα στο διάολο με αυτό. Στη συνέχεια, μαζί με άλλους, ίδρυσα το "Πλανητικό Κίνημα για τη Μητέρα Γη", μεταφράσαμε το βιβλίο στα γερμανικά και το εκδώσαμε. Εν τω μεταξύ, βρίσκεται τώρα στην 5η έκδοσή του.
Το 1946, η εταιρεία General Electric ανακάλυψε ότι ρίχνοντας ξηρό πάγο σε ένα ψυχρό δωμάτιο, μπορούσες να "δημιουργήσεις" κρυστάλλους πάγου παρόμοιους με αυτούς που υπάρχουν στα σύννεφα. Μέσα σε λίγους μήνες από την ανακάλυψη αυτή, ξηρός πάγος έπεφτε από αεροπλάνα σε αθροιστικά σύννεφα, μετατρέποντας τα σταγονίδια νερού σε κρυστάλλους πάγου που στη συνέχεια έπεφταν στη Γη σαν χιόνι. Μέχρι το 1950, οι ερευνητές της βιομηχανίας είχαν ανακαλύψει ότι ο ιωδιούχος άργυρος είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Η εποχή του ελέγχου του καιρού είχε αρχίσει. (Rosalie Bertell) (Τα τμήματα στα πλαίσια είναι από το τελευταίο κείμενο της Rosalie Bertell: "Slowly Wrecking Our Planet")
CvW: Αργότερα συνάντησα προσωπικά τη Rosalie στη Βόννη στην 30ή επέτειο του Right Livelihood Award, του Εναλλακτικού Βραβείου Νόμπελ. Έλαβε το βραβείο το 1986 για το πρώτο της βιβλίο σχετικά με τις επιπτώσεις της χαμηλής ραδιενέργειας. Από τότε μέχρι το θάνατό της συνεργαστήκαμε. Για εκείνη, η "Κριτική Θεωρία της Πατριαρχίας" μας ήταν μια νέα επεξηγηματική προσέγγιση. Με αυτή την προσέγγιση, εξηγούμε τη συνολική εικόνα του γιατί αναπτύσσονται τελικά όπλα που επηρεάζουν ολόκληρο τον πλανήτη. Γιατί κάποιος θέλει να πάρει τον πλανήτη υπό τον έλεγχό του και να τον μετατρέψει σε όπλο; - Έχω ασχοληθεί με τους λόγους για αυτό στο έργο μου. Αλλά δεν ήμουν σίγουρη με ποιους τρόπους αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αυτό, πώς και γιατί, για παράδειγμα, οι σεισμοί προκαλούνται τεχνητά.
Στην κούρσα προς το φεγγάρι στις αρχές του 1958, τόσο οι κοσμοναύτες των ΗΠΑ όσο και της ΕΣΣΔ ανακάλυψαν τη ζώνη Βαν Άλεν, μια μαγνητική ζώνη που προστατεύει τη Γη από τα καταστροφικά φορτισμένα σωματίδια του ηλιακού ανέμου. Μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 1958, στο πλαίσιο του προγράμματος Argus, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πυροδότησε τρεις πυρηνικές βόμβες σχάσης 480 χλμ. πάνω από τον Νότιο Ατλαντικό στην κατώτερη ζώνη Βαν Άλεν. Η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ το χαρακτήρισε "το μεγαλύτερο επιστημονικό πείραμα που έγινε ποτέ" (Baldwin). Το "πείραμα" είχε παγκόσμιο αντίκτυπο και δημιούργησε νέα τεχνητά πολικά φώτα. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτής της απίστευτης καταστροφής, η οποία έλαβε χώρα πριν γίνει κατανοητή η προστατευτική λειτουργία της ζώνης Van Allen, δεν έχουν διευκρινιστεί ποτέ. Το 1962 αυτό το "μεγάλο" πείραμα πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Ένα μεγαλύτερο πείραμα επαναλήφθηκε λίγο αργότερα πάνω από τον Ειρηνικό ως μέρος του προγράμματος Starfish. (...) Αργότερα, η ΕΣΣΔ ανέλαβε παρόμοια πλανητικά "πειράματα" και δημιούργησε τρεις νέες ζώνες ακτινοβολίας μεταξύ 7000 και 13000 χιλιομέτρων (4300 και 8100 μίλια) πάνω από τη Γη. (...) Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θορυβήθηκε τόσο πολύ από αυτές τις δραστηριότητες, ώστε στις 10 Δεκεμβρίου 1976 ψήφισε μια Σύμβαση που απαγόρευε τη στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος. (Rosalie Bertell) (...)
Zeitpunkt: Πιστεύετε ότι ο σεισμός στην Τουρκία προκλήθηκε επίσης τεχνητά;

CvW: Η Rosalie πάντα έλεγε ότι σε μεμονωμένες περιπτώσεις είναι δύσκολο να διαχωρίσει κανείς τα στρατιωτικά γεωπειράματα από την πραγματική δόνηση του πλανήτη. Αλλά η γνώση για τέτοιες δυνατότητες είναι διαθέσιμη το αργότερο από το 1976, μέσω της Σύμβασης ENMOD, της Σύμβασης του ΟΗΕ για την τροποποίηση του περιβάλλοντος. Όλες αυτές οι τεχνικές έχουν ήδη καταγραφεί σε αυτήν - μέχρι και σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις, καιρικές μεταβολές κάθε είδους. Ορισμένες από αυτές τις τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η τεχνική βάση γι' αυτό προέρχεται από τον Nicola Tesla. Όταν πέθανε το 1943, το υλικό του απορροφήθηκε αμέσως - από Ανατολή και Δύση - και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για νέες εφευρέσεις. Υπάρχουν πολυάριθμες επίσημες πατέντες για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε. Αυτό δεν είναι κάτι που κατασκευάζεται, είναι απλώς στρατιωτική τεχνολογία και επομένως εν μέρει μυστικό. Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται ήδη εδώ και 70-80 χρόνια, μεταξύ άλλων. Η Rosalie έλεγε πάντα ότι οι νέοι πόλεμοι έρχονται πάντα με νέα όπλα. Ότι η στρατιωτική τεχνολογία είναι πάντα αρκετές δεκαετίες μπροστά από αυτό που γνωρίζει το κοινό,και ότι τα περιβαλλοντικά όπλα θα είναι μέρος των νέων πολέμων.

Το HAARP διαθέτει σήμερα 180 πύργους, αν και άρχισε να λειτουργεί το 1994 σε σπονδυλωτή μορφή με ένα δίκτυο 48 πύργων. Υπάρχει λόγος να πιστεύεται ότι το HAARP μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω σε 384 ή 720 πύργους κυψελών. Αυτός ο ισχυρός συγχρονισμένος μετασχηματιστής συνοδεύεται από μια σειρά SuperDarns (Dual Auroral Radar Network) (Διπλό δίκτυο ραντάρ Auroral) που παρακολουθούν συνεχώς τα αποτελέσματα των επιδράσεων του HAARP στους χειρισμούς της γήινης ιονόσφαιρας στην επιφάνεια της Γης. (Rosalie Bertell)
Zeitpunkt: Θα σας διαβάσω δύο δηλώσεις του ARD fact checker για το θέμα: Σύμφωνα με τον Oliver Heidbach, επικεφαλής της ομάδας εργασίας Analysis and Modeling of Tectonic Stresses στο Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ), δεν είναι δυνατόν να προκληθούν σεισμοί με ραδιοκύματα. "Τα ραδιοκύματα με τις υψηλές συχνότητες στην περιοχή των megahertz και gigahertz στο φλοιό της γης δεν μπορούν να προκαλέσουν καμία κίνηση στο πέτρωμα και επομένως δεν μπορούν να προκαλέσουν καμία αλλαγή στην τάση". Αντίθετα, οι σεισμοί, όπως αυτός στην Τουρκία και τη Συρία, προκαλούνται όταν ξεπεραστεί μια κρίσιμη μηχανική τάση στο φλοιό της γης.

Ο Yuri Shprits, επικεφαλής του τμήματος Διαστημικής Φυσικής και Διαστημικού Καιρού στο GFZ, είναι "σταθερά πεπεισμένος ότι οι τροποποιήσεις της ιονόσφαιρας που προκαλούνται από το HAARP δεν μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς". Επιπλέον, η πρόκληση σεισμού θα απαιτούσε γιγαντιαία ποσά ενέργειας που το HAARP δεν θα μπορούσε να παράγει. "Επιπλέον, θα ήταν αδύνατο να μεταφερθεί η ενέργεια από την ιονόσφαιρα σε διάφορα σημεία της γης".

CVW: Αυτή είναι η τυπική επιστημονική αντι-εξήγηση. Αντανακλά μια παλιά κοσμοθεωρία σύμφωνα με την οποία η ύλη είναι αδρανής. Γνωρίζετε όμως το φαινόμενο της γέφυρας πάνω από την οποία βαδίζει με βήμα μια στρατιωτική διμοιρία. Μπορείτε να καταρρεύσετε τη γέφυρα - και αυτή είναι η αρχή των παλμικών ενεργειών. Ως επιστήμονας, ο Nicola Tesla, ο οποίος έζησε μεταξύ 1856 και 1943, έθεσε σε κίνηση μια νέα επιστημονική κοσμοθεωρία. Προσδιόρισε την ύλη μέσω των ηλεκτρομαγνητικών ιδιοτήτων της. Ο ίδιος παρήγαγε σεισμούς γύρω από το σπίτι του μέσω της χρήσης ηλεκτρομαγνητικών δονήσεων. Αυτές οι δονήσεις βρίσκονται παντού. Τις ενίσχυσε μέχρι που η ενέργεια που απελευθερώθηκε δημιούργησε έναν σεισμό που σχεδόν κατέστρεψε το ίδιο του το σπίτι. Ο Tesla έκανε τον σύγχρονο κόσμο μας εξ αρχής δυνατό. Όλα τα ηλεκτρονικά δεν θα μπορούσαν να είχαν εισαχθεί χωρίς τη φυσική του επιστήμη. Ολόκληρος ο κόσμος μας είναι ένας κόσμος του Tesla. Αλλά η σημασία του στις στρατιωτικές τεχνολογίες εξακολουθεί να δηλώνεται αναληθής, επειδή ο Tesla δεν διδάσκεται επίσημα. Το σύστημα HAARP βασίζεται επίσης στο έργο του.


Η εγκατάσταση HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project – Πρόγραμμα Ενεργού Σελαϊκής Έρευνας με Υψηλές Συχνότητες) στην Αλάσκα τροφοδοτούνταν από μονάδες παραγωγής ενέργειας με καύση φυσικού αερίου. Κάθε μία από τις κεραίες της εγκατάστασης παρήγαγε πάνω από 1 εκατομμύριο βατ και παλλόταν στην ίδια θέση της ιονόσφαιρας. Εκεί η ενέργεια συμπυκνώνεται σαν φακός, και από εκεί μπορείτε να κατευθύνετε μια κατευθυνόμενη δέσμη πίσω στη Γη. Όπου κι αν φτάσει, προκαλεί μεγάλη ζημιά. Η Ρόζαλι είπε ότι λειτουργεί σαν μια κάννη πυροβόλου όπλου που ρίχνει προς τη Γη.

Η εγκατάσταση Haarp παραδόθηκε στο πανεπιστήμιο το 2015. Νομίζω ότι υποτίθεται ότι την έκλεισαν επειδή μπορούσες να δεις τι συνέβαινε εκεί στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, πριν από τον σεισμό στην Αϊτή, μπορούσες να δεις ότι η εγκατάσταση χρησιμοποιούνταν σε αυξημένη χρήση. Αυτή η δυνατότητα επαλήθευσης του συστήματος αποτελούσε μειονέκτημα γι' αυτούς. Αλλά υπάρχουν άλλες 2-3 δεκάδες παρόμοιες εγκαταστάσεις παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη Rosalie, υπάρχουν δύο φαινόμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπεράνουμε έναν τεχνητά προκληθέντα σεισμό: το ένα είναι ορισμένοι σχηματισμοί σύννεφων που δείχνουν ότι ορισμένα κύματα με υψηλή ενέργεια ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα. Το άλλο χαρακτηριστικό είναι οι λάμψεις φωτός στον ουρανό, παρόμοιες με σύντομα ουράνια τόξα που ονομάζονται κρούσεις πλάσματος, οι οποίες συμβαίνουν όταν οι ενέργειες από την ιονόσφαιρα θερμαίνουν την ατμόσφαιρα. Και αυτό έχει παρατηρηθεί σε αρκετούς σεισμούς, για παράδειγμα στην Κίνα.

Πολλά από αυτά που είπαν τώρα οι Τούρκοι αντιστοιχούν σε αυτό. Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν πει ότι υπήρξε ένα φαινόμενο φωτός λίγο πριν από το σεισμό. Είπαν επίσης ότι οι Αμερικανοί με φορητά συστήματα ραντάρ βρίσκονταν στην περιοχή και πρέπει να κατηγορηθούν γι' αυτό.

Έτσι - ναι: είναι θεωρητικά πιθανό ότι ο τουρκικός σεισμός, όσο τρομερός και αν είναι, προκλήθηκε τεχνητά. Αλλά δεν μπορείτε να το αποδείξετε.
Φαίνεται πλέον ότι είναι δυνατόν να "διαχειριστεί" το ρεύμα πίδακα που ορίζει το όριο μεταξύ θερμού και ψυχρού αέρα σε γεωγραφικές περιοχές, ή να χειραγωγηθούν οι μεγάλες ροές υδρατμών που μεταφέρουν τη βροχή από τις τροπικές ζώνες στις εύκρατες ζώνες, προκαλώντας ξηρασία ή πλημμύρες. Φυσικά γεγονότα ή αστάθειες όπως οι μουσώνες, οι τυφώνες, οι ανεμοστρόβιλοι κ.λπ. στην ατμόσφαιρα μπορούν να ενισχυθούν με "ενεργοποίηση". Η διοχέτευση πετρελαίου σε τεκτονικά ρήγματα ή η δημιουργία τεχνητών δονήσεων της γης με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς μπορεί να προκαλέσει σεισμούς. (Rosalie Bertell)
Zeitpunkt: Θα μπορούσαν τα μετεωρολογικά όπλα να είναι υπεύθυνα για την κλιματική αλλαγή;
 
CVW: Ναι, φυσικά. Το κλίμα είναι ούτως ή άλλως η λάθος λέξη. Το κλίμα είναι ένα παγκόσμιο σύστημα που εξαρτάται από τον ήλιο και τη θέση του στο ηλιακό σύστημα. Το κλίμα δεν μπορεί να αλλάξει. Μπορείτε να αλλάξετε τον καιρό. Με την υπάρχουσα τεχνολογία, μπορείτε να αλλάζετε τον καιρό συνεχώς. Λόγω της μετατόπισης του ρεύματος πίδακα προς τα βόρεια, γίνεται ζέστη στο βόρειο ημισφαίριο και, με τη μετατόπιση προς τα νότια, παγωμένο εκεί ακόμη και το καλοκαίρι. Στη συνέχεια, υπάρχει ο θάνατος του στρώματος του όζοντος: αυτό είναι το στρώμα που περιβάλλει τη γη και αναχαιτίζει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που προέρχονται από τον ήλιο. Παρά τη συμφωνία για την απαγόρευση των αερίων CFC, το στρώμα του όζοντος εξακολουθεί να είναι σοβαρά εξαντλημένο. Έχουν προστεθεί νέες τρύπες, επίσης πάνω από το Βόρειο Πόλο και ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο. Ως αποτέλεσμα, η ακτινοβολία χτυπάει το έδαφος καθαρά και άμεσα, αλλάζει το DNA των φυτών, καταστρέφει το πλαγκτόν και τη σοδειά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ραδιενεργού μόλυνσης, πιο πρόσφατα από τη Φουκουσίμα, και των μετεωρολογικών τεχνολογιών και των διαστημικών ταξιδιών. Αλλά αυτό δεν συζητείται δημόσια.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ συνέταξε μια έκθεση το 1996 με τίτλο "Owning the Weather in 2025 - Κατέχοντας τον καιρό το 2025 ". Σε αυτήν αναφέρεται: "Μέχρι το 2025, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις των ΗΠΑ μπορούν να ελέγχουν τον καιρό με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και την κατεύθυνση της ανάπτυξης αυτών των τεχνολογιών προς πολεμικές εφαρμογές. Μια τέτοια ικανότητα προσφέρει στον πολεμιστή εργαλεία για να διαμορφώσει το πεδίο της μάχης με τρόπο που δεν ήταν ποτέ πριν δυνατό". 2025 - αυτό απέχει δύο χρόνια. Αυτά δεν είναι μυστικά, είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο. Έχουμε εκδώσει ένα βιβλίο που σύντομα θα κυκλοφορήσει στα γερμανικά. λέγεται "Global WAR-NING!". - άρα όχι "Παγκόσμια Υπερθέρμανση". Σε αυτό προειδοποιούμε ότι η Γεωμηχανική καταστρέφει εμάς, τη γη και την ανθρωπότητα. Δεν φταίει το CO2 για τη λεγόμενη κλιματική αλλαγή, αλλά η γεωμηχανική. Βρισκόμαστε σε κατάσταση παγκόσμιου πολέμου, η Ουκρανία είναι απλώς ένα μέρος του. Οι καιρικές χειραγωγήσεις είναι μέρος ενός παγκόσμιου πολέμου εναντίον της γης ως πλανήτη, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο της γης ως μακροζωικό ον.

Zeitpunkt: Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτό. Εξάλλου, ποιος μπορεί να ενδιαφέρεται να μας καταστρέψει εμάς τους ίδιους;

CvW: Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η καταστροφή παρουσιάζεται πάντα ως βελτίωση. Αυτό που υπάρχει από τη φύση - η γη, τα έμβια όντα της, οι άνθρωποι, οι γυναίκες, τα ζώα, τα φυτά - κατά κάποιο τρόπο δεν έχει θεωρηθεί ποτέ αρκετά καλό στην πατριαρχία. Υποτίθεται ότι πρέπει να βελτιωθεί, να αναδιαμορφωθεί και να μετασχηματιστεί. Όλη η τεχνική πρόοδος βασίζεται σε αυτή την ιδεολογία. Και η θεωρία μου είναι ότι η Μητέρα Φύση, η θηλυκή δύναμη που δημιουργεί τη ζωή, απορρίφθηκε από τους άνδρες που διαμόρφωσαν τον πατριαρχικό πολιτισμό. Γιατί οι ίδιοι διεκδίκησαν τη δύναμη της δημιουργίας. Επομένως, όλες οι φυσικές διαδικασίες πρέπει να αντικατασταθούν τεχνικά, και αυτό παρουσιάζεται ως βελτίωση. Της βελτίωσης προηγείται πάντα η καταστροφή. Γιατί θεωρείται καλύτερο να έχουμε τη γη υπό έλεγχο παρά να την αφήσουμε να περάσει μέσα από τις δικές της οργανικές διαδικασίες.

Σύντομα όλες οι πρώτες ύλες της γης θα εξαντληθούν. Η σημερινή βιομηχανική κοινωνία πρέπει να ξαναχτιστεί, ο στόχος είναι η μείωση του πληθυσμού. Επειδή δεν έχουμε αρκετό κολτάνιο για 8 δισεκατομμύρια κατόχους κινητών τηλεφώνων. Ούτε και για όλους τους υπόλοιπους. Οι εναπομείναντες άνθρωποι θα ενσωματωθούν σε έναν εντελώς διαφορετικό τεχνικό σχηματισμό. Η ενσωμάτωση των ανθρώπων σε αυτή τη Μεγαμηχανή είναι το πρόταγμα του τρανσουμανισμού. Σε αυτό το σενάριο οι άνθρωποι δεν θα γεννιούνται πλέον με φυσικό τρόπο, αλλά θα κατασκευάζονται μέσω της συνθετικής βιολογίας και της γενετικής μηχανικής. Υπερανθρωπισμός σημαίνει "βελτίωση" των ανθρώπων. Είναι ένα γραφείο τρόμου, αλλά μπορείτε να διαβάσετε γι' αυτό με τον Yuval Noah Harari, σύμβουλο του Klaus Schwab. Αν οι γυναίκες δεν ξυπνήσουν σύντομα - και άλλοι ελπίζουμε επίσης - απλά θα χαθούμε.

Η Γη έχει ήδη γίνει "ερευνητικό θύμα" του μιλιταρισμού και είναι καιρός να σταματήσει η γεωμηχανική ως σκληρή φάρσα και έγκλημα κατά της ίδιας της ζωής.

Πρέπει να αφήσουμε τη θεραπεία της Γης μας στα χέρια εκείνων που έχουν επιδείξει την πιο απόλυτη αμέλεια για την ευημερία της για περισσότερα από 65 χρόνια; Πρέπει να πετάξουμε αυτόν τον ένδοξο πλανήτη όπως πετάμε τα φτηνά πλαστικά κοσμήματα;

Είναι καιρός να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε τον πλανήτη Γη, όπως έκαναν οι αυτόχθονες πληθυσμοί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η φιλοσοφία της ζωής μας είναι ελαττωματική, διότι μας οδήγησε σε αυτή την κρίση. Είναι καιρός να αμφισβητήσουμε την πατριαρχία, η οποία συνεπάγεται την κυριαρχία όλων των έμβιων όντων, και τον ωμό καπιταλισμό, ο οποίος απαιτεί υπερβολική στρατιωτική δύναμη για να προστατεύσει την άπληστη συσσώρευση φυσικών πόρων. Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα κρίσιμο σχέδιο για ένα πιο έξυπνο, πιο θηλυκό και πιο ανθρώπινο μέλλον. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ρίξουμε μια νηφάλια ματιά στον παγκόσμιο τρόπο ζωής, τη φιλοσοφία και τον κοινωνικό μας σχεδιασμό, ώστε οι άνθρωποι, όλη η ζωή και ο πλανήτης γη να απολαύσουν μια μακρά και γόνιμη εποχή ειρήνης και ευημερίας.

Ο ήλιος μας έχει ακόμα περίπου τέσσερα με πέντε δισεκατομμύρια χρόνια για να μας ευλογεί με την ενέργειά του - δεν πρέπει να τη χαραμίσουμε. (Rosalie Bertell)
___________________________________

Αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στα γερμανικά στο Zeitpunkt.

Η Rosalie Bertell (1929-2012) ήταν Αμερικανίδα επιστήμονας, συγγραφέας, βιομετρική περιβαλλοντική ακτιβίστρια και καθολική μοναχή. Από το 1970 εργάστηκε στον τομέα της περιβαλλοντικής υγείας. Ήταν μοναχή των Γκρίζων Μοναχών της Ιερής Καρδιάς, όπου είναι περισσότερο γνωστή για το έργο της στην ιονίζουσα ακτινοβολία.

Η Claudia von Werlhof είναι κοινωνιολόγος και πολιτική επιστήμονας. Κατείχε την πρώτη έδρα καθηγήτριας γυναικείων σπουδών στην Αυστρία, με έδρα το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ. Θεωρείται συνιδρύτρια της γυναικείας έρευνας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG).

 
________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου