Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Ανοίγει ο "Καιάδας" στην Ισπανία: Χωρίς γονική συναίνεση οι αμβλώσεις (δολοφονία εμβρύων) σε ανήλικες άνω των 16 ετών!!!

 

Σχόλιο Πᾶνος: Ἔχω μιὰ ἀπορία: Πότε ζητήθηκε ἡ συναίνεση τῶν γονέων ἀπὸ τοὺς «γιατρούς» πρὶν προχωρήσουν σὲ ἄμβλωση σὲ ἀνήλικες κοπέλες; Γνωρίζω πολλὲς περιπτώσεις ἀπὸ ἔφηβος ποὺ ἤμουν μέχρι καὶ σήμερα, ποὺ ἀνήλικες κοπέλες ἔκαναν ἄμβλωση καὶ κάποιες ὄχι μόνο μία φορά, ἀλλὰ δὲν γνωρίζω καμμία ἀπὸ αὐτὲς τίς περιπτώσεις νὰ ζητήθηκε ἡ συναίνεση τῶν γονέων, ἔγιναν κρυφά.
______________________________
 
Το Κοινοβούλιο της Ισπανίας ενέκρινε  το νομοσχέδιο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία με το οποίο επιτρέπεται σε έφηβες ηλικίας 16-17 ετών να υποβάλλονται σε άμβλωση χωρίς τη συναίνεση των γονέων τους.
 
Παράλληλα, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα, προβλέπει τη χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών (επιδοτούμενη από το κράτος) σε γυναίκες που πάσχουν από δυσμηνόρροια.
 
Ο νόμος καταργεί την υποχρεωτική, τριήμερη περίοδο «σκέψης» για τις γυναίκες που επιθυμούν να τερματίσουν την κύηση ενώ οι έφηβες ηλικίας 16-17 ετών δεν θα χρειάζονται πλέον τη συναίνεση του γονέα ή του κηδεμόνα τους για να υποβληθούν σε άμβλωση. Αυτή ήταν μια απαίτηση που είχε επιβάλει η κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος το 2015. 
 
Ο νόμος προβλέπει επίσης τη χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών στις εγκύους από την 39η εβδομάδα της κύησης, διασφαλίζει τη δωρεάν διανομή προϊόντων για την έμμηνο ρύση στους δημόσιους οργανισμούς (σχολεία, φυλακές, κέντρα υγείας κ.λπ) και χαρακτηρίζει «μορφή βίας» σε βάρος των γυναικών την παρένθετη μητρότητα, η οποία είναι παράνομη στην Ισπανία. 
 
«Αυτή η πρόοδος μας δίνει σωματική ελευθερία και το κράτος αναγνωρίζει τα πλήρη πολιτικά δικαιώματα για πάνω από τον μισό πληθυσμό», είπε η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μορένο στους βουλευτές πριν από την ψηφοφορία. 
 
Ο νόμος εγκρίθηκε με 190 ψήφους υπέρ, 154 κατά και πέντε αποχές. 
Ο κεντροαριστερός κυβερνητικός συνασπισμός παρουσίασε το νομοσχέδιο αυτό τον περασμένο Μάιο, με στόχο να διασφαλιστεί η πρόσβαση των γυναικών στις υπηρεσίες άμβλωσης αλλά και να καταργηθεί το στίγμα της εμμηνορροϊκής υγείας.
 
Οργανώσεις κατά των αμβλώσεων και η Καθολική Εκκλησία είχαν αντιταχθεί στο νομοσχέδιο.
 
 
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΑΙΜΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΨΕΥΔΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή