Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΙΤΑΛΙΑ: "Βιοεργαστήρια όπως στη Γουχάν? Και ο Φάουτσι θα τα διευθύνει?" (Βίντεο)

Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της Ραφαέλα Ρέγκολι, για τα βιοεργαστήρια στην Ιταλία. Ο Fauci, με μπελάδες στις ΗΠΑ για τον τεχνητό SARS-Cov-2, θα κάνει πειράματα στους Ιταλούς?

Η Ραφαέλα Ρέγκολι επιστρέφει στη δράση με ένα εκρηκτικό ρεπορτάζ για το “Fuori dal Coro”. Στο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 2 Μαΐου 2023 στο Ιταλικό Rete4, τα βιοεργαστήρια τύπου Γουχάν που δημιουργούνται στην Ιταλία μπαίνουν και πάλι στο στόχαστρο. Ξεκινώντας από το Πέζαρο και στη συνέχεια στη Σιένα, την Περούτζια και άλλες πόλεις - όπως το Ούντινε και η Τεργέστη - στις οποίες βρίσκονται αυτά τα βιοεργαστήρια.

Αλλά οι πολίτες δεν το δέχονται αυτό. Πολλές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορες χρονικές στιγμές σε διάφορες πόλεις. Η φωνή είναι η ίδια: "Δεν θέλουμε άλλη μια Γουχάν", αναφερόμενοι σε αυτό που συνέβη με την Κόβιντ στην Κίνα.

Στο Πέζαρο, η διαδήλωση που οργανώθηκε την Πρωτομαγιά βρήκε προφανώς εμπόδια. Το χειροπιαστό σημάδι ήταν η συνεχής μετατόπιση, σε σημείο που να την υποβιβάζει στα περίχωρα. Αλλά η εθνική κινητοποίηση ενάντια στο βιολογικό εργαστήριο επιπέδου 3 που πρόκειται να κατασκευαστεί σε μια περιοχή μεταξύ της οδού Γκράντε Τορίνο και της οδού Φουριάσι θα είναι συνεχής και ισχυρή.

Η δημοτική διοίκηση του Πέζαρο (με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα) θα πουλήσει την έκταση στο Ινστιτούτο "Ζωοπροστασίας" αμέσως μετά τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Διοικητικού Δικαστηρίου επί της προσφυγής που κατέθεσε ο κοινωνικοπολιτιστικός σύλλογος Seam για την ακύρωση της απόφασης που διατάσσει την εκποίηση της έκτασης προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το βιοεργαστήριο επιπέδου Bls3.

Η διεύρυνση αυτών των εργαστηρίων σχεδιάζεται σε όλη την Ιταλία με χρήματα από το εθνικού προγράμματος PNRR (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του "Fuori dal Coro" Ραφαέλα Ρέγκολι (Raffaella Regoli).

Σε πέντε γραμμές, ένα δελτίο τύπου από το Ίδρυμα Siena Biotecnopolo διευκρινίζει την αποστολή του νέου κέντρου φαρμακολογικής έρευνας που ιδρύθηκε από τουλάχιστον τέσσερα ιταλικά υπουργεία: το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πανεπιστημίου και Έρευνας, το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο της Οικονομίας, στην οποία θα προστεθεί ως «νέος ιδρυτής» η ιδιωτική εταιρεία «Toscana Life Sciences Foundation.»

Ρίνο Ραπουόλι πρώην επιστημονικός διευθυντής της GSK και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής στη Σιένα της Big Pharma.
 

Το δελτίο τύπου, που κυκλοφόρησε περιέργως μόλις στις 13 Απριλίου 2023, αναφέρεται στη  14η συνάντηση της Μικτής Επιτροπής Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 26 και 27 Ιανουαρίου, όταν ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ιδρύματος Biotechnopole Siena, Ρίνο Ραπουόλι  πραγματοποίησε μια εις βάθος μελέτη αφιερωμένη στην ιστορία των ιταλικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των πανδημιών.

Το ανακοινωθέν του Ινστιτούτου Biotecnopolo της Σιένα και η περίληψη του επιστημονικού διευθυντή Ραπουόλι:

"Ένα περιβάλλον αριστείας στο οποίο οι Βιοεπιστήμες διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο ακόμη και σήμερα με το Ίδρυμα Biotecnopolo να κάνει χρήση του Εθνικού Αντιπανδημικού Κέντρου-CNAP με ρόλο αντιπανδημικού κόμβου για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων υγείας. Ένα κέντρο που φιλοδοξεί να αποτελέσει πηγή για την Ευρώπη και τον Κόσμο, αποτελώντας μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου ινστιτούτων και οργανισμών όπως τα CEPI, HERA, NIH, CARBX, BMGF, Wellcome Trust, Pasteur Network για την ανάπτυξη και παραγωγή εμβολίων και μονοκλωνικών αντισωμάτων για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων επιδημικών-πανδημικών ασθενειών από ιούς και βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά (AMR)".

Ουπς!!! Όμως τα ίδια ονόματα εμφανίζονται ξανά και ξανά....

Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται, το CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) είναι μια ΜΚΟ με καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο που εδρεύει στο Λονδίνο (όπως η GSK), το Όσλο και την Ουάσινγκτον και αντιπροσωπεύει μια παγκόσμια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ξεκίνησε το 2017 από τις κυβερνήσεις της Νορβηγίας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας, το BMGF (το ακρωνύμιο του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates), tο Wellcome Trust και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Είναι παρόμοια με την άλλη ΜΚΟ που δημιούργησε ο Γκέιτς για την παγκόσμια ανοσοποίηση και ονομάζεται GAVI Alliance. Και αυτές οι δύο ΜΚΟ ελέγχονται από τον Γκέιτς.

Αλλά πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η Νορβηγία, ο ιδρυτικός εταίρος του CEPI, είναι ένα από τα πιο στρατηγικά έθνη στον διεθνή άξονα κερδοσκοπίας μεταξύ της Big Pharma και του λόμπι των όπλων, τουλάχιστον λόγω του ρόλου του πρώην Νορβηγού πρωθυπουργού Jens Stoltenberg, ο οποίος από διευθυντής της GAVI έγινε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπό την αιγίδα του συνηθισμένου μεγιστάνα της Microsoft.

Από την άλλη πλευρά, το Wellcome Trust (το 2016 χρηματοδοτήθηκε από το BMGF (Ίδρυμα Bill & Melinda Gates) με 450.000 δολάρια) και το ίδρυμα του Γκέιτς ανακοίνωσαν στις 19 Ιανουαρίου 2022, με αφορμή την πέμπτη επέτειο του CEPI, συνεισφορά 150 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, δηλαδή συνολικά 300 εκατομμύρια δολάρια.

Το έργο Ινστιτούτου Biotecnopolo της Σιένα θα λάβει 377 εκατομμύρια ευρώ σε 3 χρόνια χρηματοδοτούμενο από το PNRR (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας). Είναι ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 2022 με τη δημοσίευση του ιδρυτικού διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η νέα δομή της Σιένα θα λάβει μια βροχή από δημόσιες χρηματοδοτήσεις που προέρχονται από το PNRR (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) και θα εκταμιευθούν μέσω των κονδυλίων της ΕΕ επόμενης γενιάς, σύμφωνα με ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από την πολυεθνική McKinsey, το οποίο χρηματοδοτείται επίσης από την Gates, της οποίας διευθυντής στο Μιλάνο ήταν ο Βιτόριο Κολάο, πρώην υπουργός τεχνολογικής καινοτομίας και ψηφιακής μετάβασης στην κυβέρνηση Ντράγκι, αλλά και χορηγός της συμμαχίας Gavi όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος της Vodafone.

Είναι αξιοθαύμαστο το πόσο τέλεια ταιριάζουν όλα τα κομμάτια του μωσαϊκού μιας φαρμακευτικής ίντριγκας της Νέας Παγκόσμιας Τάξης…

ΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ" ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΒΑ

Η χρηματοδότηση για το Biotecnopolo της Σιένα θα κατανεμηθεί ως εξής:

  • 9 εκατομμύρια ευρώ για το 2022,

  • 12 εκατομμύρια ευρώ για το 2023 και

  • 16 εκατομμύρια ευρώ για το 2024.

  • Αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι θα πάει στο αντι-πανδημικό κέντρο, το οποίο θα λάβει 340 εκατομμύρια ευρώ από τώρα έως το 2026.

Το ποσό αυτό είναι παρόμοιο με τα 320 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται από το PNRR για μια άλλη δομή που μοιάζει σχεδόν με "αντίγραφο": το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνητικού Κέντρου "Ανάπτυξη γονιδιακής θεραπείας και φαρμάκων με τεχνολογία RNA", το οποίο έχει ως επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα και άλλα ιταλικά πανεπιστήμια ως εταίρους, αλλά κυρίως τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες εμβολίων Pfizer, Biontech και AstraZeneca.

Το Βιοεργαστήριο στη Σιένα, είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο επειδή θα διευθύνεται από τον γνωστό μας Άντονι Φάουτσι.

Στις 13 Ιανουαρίου 2022, το Πανεπιστήμιο La Sapienza αναγόρευσε τον αμερικανό επιστήμονα με μακρινή σικελική καταγωγή σε επίτιμο διδάκτορα σε θέματα που αφορούν τις μολυσματικές ασθένειες, τη μικροβιολογία, τη νομική ιατρική και τις επιστήμες δημόσιας υγείας, ίσως για να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσημη άφιξή του στην Ιταλία ως σύμβουλος.

"Ο Εθνικός Σύμβουλος Υγείας των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσιi είναι έτοιμος να συνεργαστεί με ένα νέο κέντρο πανδημίας στη Σιένα.”

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα στο τέλος της αποστολής του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου συναντήθηκε επίσης με τον διάσημο ανοσολόγο, ανέφερε το ANSA στις 3 Μαΐου.

'Ο ανοσολόγος Άντονι Φάουτσι συμφώνησε να εργαστεί άτυπα ως στρατηγικός σύμβουλος του Ρίνο Ραπούλι, επιστημονικού διευθυντή του Biotecnopolo di Siena, ενός ιδρύματος που ιδρύθηκε από τα υπουργεία Πανεπιστημίου, Υγείας, Οικονομίας και Οικονομικής Ανάπτυξης με σκοπό να αφιερωθεί στην εφαρμοσμένη έρευνα στη βιοτεχνολογία και τις επιστήμες της ζωής', επιβεβαίωσε το Ιταλικό Πρακτορείο Τύπου στις 29 Μαρτίου 2023.

Λένε οι διαδηλωτές στη Ραφαέλα Ρεγκόλι:

“Σε όσους μας αποκαλούν αντίθετους με την επιστήμη, απαντάμε ότι διαβάζουμε τις ίδιες επιστημονικές εκδόσεις που διαβάζουν όλοι οι άλλοι και ότι, πράγματι, δεν παίρνουμε μαθήματα από εκείνους που αποκάλεσαν τρελό έναν νομπελίστα και τον αποκληρώσανε στο τέλος της ζωής του”

Η δημοσιογράφος είχε ήδη μεταβεί στην Τεργέστη για να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν. Με αυτά τα βιοεργαστήρια, ο κίνδυνος μιας νέας Γουχάν σίγουρα αυξάνεται, όπως επιβεβαιώνει στο ρεπορτάζ ένας ερευνητής και πρώην μέλος του CNR. Το πρόβλημα είναι ότι βρισκόμαστε πλέον σε Ιταλικό έδαφος.

 
 
Πηγή κειμένου:https://nioland.substack.com/
 
«Πᾶνος»  

1 σχόλιο: