Σχόλιο Πᾶνος: Ὅσο θὰ τρῶμε τὸ παραμύθι τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς τόσο θὰ χειροτερεύουν τὰ πράγματα. Ἔχουν δημοσιευθεῖ χιλιάδες ἀναρτήσεις στὸ διαδίκτυο σχετικὰ μὲ τὸν ἔλεγχο καὶ τὴν τροποποίηση τοῦ καιροῦ μὲ τὴν ὁποία καταστρέφονται κάθε χρόνιο ἑκατομμύρια στρεμμάτων καλλιεργήσιμων ἐκτάσεων σὲ ὅλον τὸν κόσμο. Οἱ ἴδιοι δαιμονισμένοι νεοταξῖτες δηλώνουν ὅτι πρέπει νὰ μειωθοῦν οἱ καλλιέργειες σὲ ὅλον τὸν κόσμο μὲ τίς γνωστὲς γελοῖες δικαιολογίες τους, ποὺ στὴν οὐσία εἶναι μέρος τῆς ἀτζέντας 2030, ἀλλὰ ὁ ὕπνος καλὰ κρατεῖ.
____________________________________
«Φυλάξτε λάδι από το περσινό - Τα πράγματα θα χειροτερέψουν»!
Τα
10 ευρώ, αναμένεται να ξεπεράσει το προσεχές διάστημα η τιμή του
ελαιόλαδου στο ράφι του σουπερμάρκετ με τους καταναλωτές να βρίσκονται
στα «κάγκελα», καθώς το πολυτιμότερο ελληνικό διατροφικό αγαθό τείνει να
γίνει είδος πολυτελείας και «άπιαστο όνειρο» για τους Έλληνες.
Ορισμένοι προτείνουν στους καταναλωτές να φυλάξουν λάδι και για την επόμενη χρονιά επειδή τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
Το
ελληνικό ελαιόλαδο θεωρείται ότι καλύτερο υπάρχει στον πλανήτη. Δεν
είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν από βρώση, μέχρι
συντήρηση τροφίμων και καθαρισμό πληγών από πολεμικά τραύματα.
Παράλληλα, αναμένεται να επηρεαστούν και άλλα προϊόντα, που χρησιμοποιούν ως παράγωγο το ελαιόλαδο.
«Στη
ζώνη της Μεσογείου τα τελευταία 10 χρόνια παρατηρείται μια πτώση της
παραγωγής. Πέρυσι βρεθήκαμε σε μια φάση που από την παγκόσμια αγορά
έλειπαν 1.500.000 τόνοι.
Η
Ισπανία και Ιταλία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους εισήγαγαν
σχεδόν όλες τις ποσότητες ελαιόλαδου από την ελληνική αγορά. Όμως ήταν
τόσο μεγάλη η ζήτηση που στις αγορές τους εκτόξευσαν την τιμή χονδρικής
πάνω από τα 7 ευρώ», σημείωσε, αρχικά, ελαιοπαραγωγός, μιλώντας στο
OPEN.
Οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί ετοιμάζονται για πενιχρή σοδειά
Ενώ
η επόμενη συγκομιδή ελιάς αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα σε δύο
μήνες, οι παραγωγοί ελαιόλαδου σε όλη τη χώρα είναι απογοητευμένοι από
τα προβλήματα που πλήττουν τους ελαιώνες τους.
«Υπάρχει
μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα της επερχόμενης σοδειάς», δήλωσε ο
Ιωάννης Καμπούρης, παραγωγός με έδρα την περιοχή της Κορινθίας στη
βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην Olive Oil Times. «Η χαμηλή καρποφορία
και η μύγα των καρπών θα είναι στην πρώτη γραμμή της συγκομιδής της
ελιάς».
Σύμφωνα
με την περιφερειακή κυβέρνηση, η καρπόδεση των ελαιόδεντρων είναι
σημαντικά μειωμένη σε όλη τη χερσόνησο ενόψει της καλλιεργητικής
περιόδου 2023/24.
Όπως
δήλωσε, από την πλευρά του, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου,
Στάθης Αναστασόπουλος σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις
αρχές του μήνα.
«Η
περίπτωση της μειωμένης καρποφορίας αφορά τόσο τις επιτραπέζιες ελιές,
όπου η κατάσταση είναι πιο σοβαρή, όσο και τις ελιές που προορίζονται
για την παραγωγή ελαιολάδου._Όλα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της
κλιματικής αλλαγής, των αλλαγών που όλοι βλέπουμε καθημερινά».
Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε περιοχές που παράγουν λάδι, όπως η Κρήτη, η Λακωνία, η Μυτιλήνη, η Θράκη.
«Πᾶνος»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου