Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Βραβείο αναρμόδιου ο Δήμος Θεσσαλονίκης



Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης
Ὁ δήμαρχος τῶν gay pride καί τῆς σκοπιανῆς προπαγάνδας, ὁ κολλητός τοῦ Τζώρζ Σόρος καί ὁ ξεφτίλας γιά τόν ποντιακό ἑλληνισμό, τοῦ ταιριάζει νά τ’ ἀκούει πότε πότε καί ἀπό τούς ἐργαζόμενους στό τσιφλίκι του… Δημοσιεύω τό παρόν γράμμα διαμαρτυρίας· τά στοιχεῖα τοῦ ἀποστολέα τά διατηρῶ στό ἀρχεῖο τῆς Κατήχησης.

Πρότυπο αναρμόδιου ο Δήμος Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη 5-08-2018
Δεν είχα σκοπό να σου τα ψάλλω κ. Δήμαρχε, αλλά με προκαλείς, όταν περηφανεύεσαι ότι είναι «Η Θεσσαλονίκη πρότυπο στο προσφυγικό» και πασχίζεις για άλλα, χωρίς πρώτα να έχεις τακτοποιήσει τα του οίκου σου.
Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν περίμενα να δω τέτοια κατάντια! Με όποιον συνάδελφο συζητούσα, μου έλεγε πόσο καλός Δήμαρχος είναι ο Μπουτάρης ότι κάνει σωστά τη δουλειά του, ανέβασε τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη και άλλα τέτοια ωραία.
Πριν λίγους μήνες είχαμε μπόρες και καταιγίδες στην πόλη, πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα, σπίτια, καταστράφηκαν περιουσίες, γενικώς μας παρέσυρε το ρέμα ουκ ολίγες φορές. Από τη μια ως δημότης, είδα κεντρικούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά, την περιοχή της ΔΕΘ, την πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού και των ΚΤΕΛ να γίνονται λίμνες, την πλατεία Ελευθερίας να θυμίζει Νιαγάρα. 

Από την άλλη ως εργαζόμενος στον Δήμο Θεσσαλονίκης το διάστημα αυτό, έβλεπα να καταγράφονται αμέτρητα τηλεφωνήματα για πλημμυρισμένους δρόμους λόγω βουλωμένων φρεατίων, παράπονα επί παραπόνων, άλλα ευγενικά, άλλα πιο ωμά (και με το δίκιο τους οι άνθρωποι). Όλα αφορούσαν βεβαίως πλημμυρισμένους δρόμους από βουλωμένες σχάρες με τα επακόλουθα προβλήματα.
Και μετά που πέρασαν αυτές οι μπόρες, πάλι παρακαλούσαν οι δημότες απελπισμένοι να ασχοληθεί ο Δήμος με τις σχάρες ομβρίων, τουλάχιστον πριν ξαναπιάσουν οι βροχές. Κι όμως τίποτα δεν άλλαξε και ξαναήρθαν οι βροχές. Και πάλι πλημμυρίσαμε…

Μη σου τύχει, αδελφέ μου, να χρειαστείς την αρμόδια υπηρεσία, γιατί δε θα τη βρεις πουθενά. Και εξηγούμαι:

Πιάνει καταιγίδα, βλέπεις το δρόμο μπροστά στο κατάστημά σου να γίνεται ποτάμι. Τηλεφωνείς στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Σε παραπέμπει σε άλλο τηλέφωνο και μόλις πιάσεις γραμμή, ενημερώνεσαι ότι δεν είναι αρμόδια αυτή η υπηρεσία αλλά η ΕΥΑΘ. Τηλεφωνείς στην ΕΥΑΘ η οποία με τη σειρά της σε ενημερώνει ότι είναι αρμόδιος ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ξανατηλεφωνείς στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος τελικά αλλάζει γνώμη και σε παραπέμπει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπου τηλεφωνείς βέβαια, εν βρασμώ ψυχής, και μαθαίνεις ότι αρμόδιος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ σε περίπτωση που πλημμυρίζει η υπόγεια κατοικία σου, καλύτερα να τηλεφωνήσεις στην Πυροσβεστική, γιατί ειλικρινά σου το λέω, θα πνιγείς μέχρι να βρεθεί ο αρμόδιος.

Αλήθεια, οι τουρίστες που βρέθηκαν αυτές τις βροχερές μέρες στα ΚΤΕΛ με βάρκες μετακινήθηκαν;

Κατά τ’ άλλα, καμαρώνει ο Δήμαρχος στις κάμερες για τις πρωτιές του. Να τις βράσω κ. Μπουτάρη τις πρωτιές σου. Είναι τόσο δύσκολο να δώσει λύση ο πολύς και σπουδαίος Δήμος Θεσσαλονίκης σε αυτό το ζήτημα; Είναι τόσο δύσκολο να μη ταλαιπωρείται ο κόσμος και να μη γίνεται μπαλάκι τηλεφωνώντας από τη μια υπηρεσία στην άλλη; 

Και τελικά αν δεν είναι αρμόδια η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, τότε ποιος είναι αρμόδιος σε αυτό το Δήμο για να καθαρίσει τις σχάρες και τα φρεάτια ομβρίων, ώστε να μη πλημμυρίζει η πόλη και να μη κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες; Μήπως πρέπει να δηλώσουμε πρόσφυγες για να τύχουμε κάποιας καλύτερης αντιμετώπισης;

Σαν δημότης του Δήμου Θεσσαλονίκης διαμαρτύρομαι για την ανευθυνότητα των αρμοδίων. Σαν εργαζόμενος του Δήμου Θεσσαλονίκης, λυπάμαι πολύ για την όποια ταλαιπωρία υφίστανται οι δημότες, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία γι αυτό το θέμα. Μια συμβουλή έχω να σας δώσω: τα παράπονα στο Δήμαρχο.

Ε.Δ.
 «Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου